marți, 2 decembrie 2008

Adevarul invinge pana la urma

Ascunse sunt caile politicii. Iasul, orasul care a optat la alegerile locale pentru pesedistul Gheorghe Nichita, a mers de data aceasta masiv pe mana PD-L. Alegerile parlamentare s-au soldat cu adjudecarea de catre pedelisti a sase din cele sapte posturi de parlamentar din municipiu.

Dumitru Oprea a triumfat de data aceasta, fiind parlamentarul cel mai votat din oras (si din judet). Indraznesc sa cred ca, in acest caz, s-au vazut si rezultatele muncii din vara, dinaintea alegerilor locale.

Rezultatele parlamentarelor au aratat ca minciuna nu poate sa dainuie, la nesfarsit. PD-L a invins si in fiefuri consacrate ale PSD – de exemplu, in cartierele Alexandru cel Bun si Dacia. Si in acest caz, dincolo de dinamica propriu-zisa a campaniei, exista o legatura cu ceea ce s-a intamplat inaintea alegerilor locale. In vara, am avut curajul sa concentram efortul de campanie spre zone traditionale ale PSD si am reusit deja sa dislocam o parte din electoratul acestuia, in ciuda imenselor resurse cheltuite de Gheorghe Nichita si oamenii sai. Alegerile parlamentare au incununat o tendinta creata atunci.

Nu sunt cu totul multumita de rezultatul uninominalelor. Au intrat in Parlament cativa oameni compromisi si altii care nu au demonstrat pana acum ca pot face ceva pentru comunitate. Cum spuneam, ascunse sunt caile politicii…

Alegerile din Colegiul 8 au o importanta speciala pentru evolutia filialelor din Iasi ale partidelor parlamentare. Infrangerea Cameliei Gavrila, ca si a altor liberali din noul val, dublata de victoria lui Relu Fenechiu, intarzie reformarea filialei liberale. Este evident ca PNL Iasi sufera din cauza imaginii extrem de proaste a lui Fenechiu, dar victoria acestuia ii pune in dificultate pe competitorii liderului liberal. In schimb, la PD-L, esecul lui Dan Carlan, dublat de victoria clara a lui Dumitru Oprea, deschide calea spre o schimbare a conducerii si, deloc lipsit de importante, a stilisticii in modul de a face politica. In fine, PSD s-a trezit reprezentat in Parlament de oameni pe care nu stie de unde sa-i ia – exemplul cel mai bun venind tot din Colegiul 8, prin Tudor Ciuhodaru.

Irina

9 comentarii:

  1. Nu-l subestima pe Tudor, Irina.....PSD a stiut exact ce face folosind imaginea lui...Iar omul stie si el prea bine ce vrea....Ca nu a castigat Gavrila....mai poate era timpul sa nu mai fie in Parlamentul genul Irina Loghin....

    RăspundețiȘtergere
  2. @ NDada-ul
    Pashtili shi inzeirea ta de moldovanca....shi aishea dau pisti tini? Zaaaaaaaaaaaaat la catedra, tanti profesoara ce eshti tu profesoara ca-i plina tzara de agramatzi, politicieni shi succesuri !Auzi bre?...dar pe planeta asta Moldova oame nu se nasc?....ca mi-e-mi plac oamele!
    :))))))))))))

    1.Apropos de Ciuho:
    -daca el este cel care a candidat, lasatzi-l bre pe Dom'Doftor in pace ca-i baiat urgent shi adevarat!
    :))))))))))))

    2.Apropos de liberali:
    -atzi auzit de ACTZIUNEA FRIGIDERUL?

    3.Apropos de nemultzumirea STAPANEI blogului:
    -ia stai matali mai potolita, ca nemultzumitului i se ia daru'!

    Oricum ma mir ca atzi reushit sa ieshitzi din ligheanul roshu!

    Hihihi

    PS chiar daca iar a fost intelegent shi i-a facut in foi de vitza pe totzi eu tot n-am chef sa tac shi io-te zbier:

    INAPOI PE VAPOR
    CA ESHTI DICTATOR!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarul invinge pana la urna...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca a iesit Oprea m-a bucurat...si altii (apropo' de 1 Decembrie lumea iar a confundat Mihaela Popa cu Irina S. - cre'ca trebuie facut ceva in sensul asta :)) )... asaa..unde eram..aha! deci ma bucur pentru Oprea & Co. , dar si mai tare ma bucur pentru palma oferita lui Nichita!! Si mai ales faptul ca iesenii au remuscari pentru greseala facuta in vara!


    @Irina-where-ever-u-r : nu ti-e dor de noi ?? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. ba da!!!!!.....
    nu se vede????
    dar revin...fiti linistiti...;))))

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Irina Schrotter

    ...de fapt in spiritul fostelor vremuri nebune de pe vremea localelor.....

    @ISCHROTER:

    Nu bre nu se vede....ne-ai cam lasat cu ochi-n nori shi copii ai orfelinatului, matale ce eshti tu matale....nu vezi ce sughitza de plans bocitorul asta de STEFAN CEL MIC?

    hihihi

    PS stapana blogului ce eshti tu stapana nu permitzi unei slugi nemernice, gureshe shi puturoase precum sunt eu slugarnicia mea sa postez p-aci ceva materiale anti-Marinar.....nu de alta dar a luat naravul de la ploshnitzele alea securiste care-l paraziteaza sa-shi cam uite promisiunile facute shi din cand in cand trebuie sa-i mai tragem una literara dupa ceafa ca sa shi le reaminteasca !

    RăspundețiȘtergere
  7. pun io' laba (iar) pe tine, maître !!

    RăspundețiȘtergere
  8. @carcotasul

    Da' matale, ce profesiune ai ... daca nu ti-e cu suparare?

    Cumva liber-schimbist? :)

    RăspundețiȘtergere