luni, 29 martie 2010

„O SCRISOARE PIERDUTĂ”


Pentru că domnul primar Gheorghe Nichita a ales să răspundă unei adrese oficiale a Asociației FIT printr-o conferință de presă, prilej pentru noi manifestări cavalerești din partea domniei sale, iată aici textul ce l-a provocat pe edilul nostru:


Către: Primăria Municipiului Iași
ref.nr. 29/2010
în atenţia Domnului Primar Gheorghe Nichita
Ref: Romanian Fashion Week 2010 Irina Schrotter


Stimate Domnule Primar Gheorghe Nichita,

Având în prezent un număr de 54 membri, Asociaţia FIT (Future in Textiles) a fost înfiinţată la Iaşi în iunie 2006, cu scopul de a susține și promova industria textilă românească prin organizarea de târguri, spectacole, evenimente și expoziții interne și internaționale şi de a reprezenta interesele producătorilor şi designerilor din industria textilă românească în raporturile cu Administrația Publică Locală, Guvernul României şi a ministerelor de resort. Încă din anul înființării sale, FIT a devenit partener în organizarea celui mai important eveniment de fashion din România: Romanian Fashion Week. Acest eveniment, aflat acum la a 12-a ediție, s a impus, încă din primul an al organizării sale, ca cel mai important eveniment de fashion din România și din Sud-Estul Europei. Este primul eveniment organizat de o țară din fostul bloc comunist care a fost inclus în circuitul internațional Fashion Week. Este locul în care s-au lansat majoritatea tinerilor designeri români care au acum un nume în industria modei, aceasta grație secțiunii speciale de Debut din cadrul Romanian Fashion Week.

Întreaga organizare și toate costurile acestui festival au fost până acum acoperite de către organizatori și parteneri, nefiind percepută taxă de participare. În ceea ce îi privește pe tinerii designeri, aceștia nu au nici un fel de costuri, ei fiind selectați de către o comisie independentă și invitați să-și prezinte colecțiile. Costul estimat ale întregului eveniment se ridică la suma de 150.000 eur. Din păcate, chiar dacă majoritatea partenerilor au rămas alături de organizatori, bugetele pentru astfel de evenimente s-au diminuat semnificativ ceea ce face foarte dificil, dacă nu imposibil, să susținem secțiunea de debut și chiar riscăm să nu putem organiza, la standardele industriei, evenimentul în totalitatea sa. Este și motivul pentru care apelăm la dumneavoastră în speranța că veți înțelege să sprijiniți activ acest eveniment. Suma care ar acoperi costurile acestei secțiuni și ar contribui la buna sa integrare în eveniment se ridică la circa 50.000 euro. De asemenea, punerea la dispoziție a capacităților de cazare disponibile primăriei ar fi foarte apreciată. Această sumă acoperă costurile de scenotehnică și costurile directe și indirecte legate de modele. Iată în aceste sens ce reprezintă Romanian Fashion Week 2010 în cifre:

6-7 iunie 2010 Sala Polivalentă Iași 40 de tone de echipament 100 de tehnicieni 400 mp panouri cu leduri 30 de metri de catwalk videoproiecții 500 modele 30 hair-stiliști 20 make-up artists 100 jurnaliști de modă și life-style 6.000 de spectatori 800 de oameni în culise minim 30 de colecții minim 28 de designeri 6 debuturi


În sensul celor menționate mai sus vă rugăm să luați în considerare finanțarea acestui eveniment despre care, istoricul anterior dar și partenerii implicați, garantează calitatea și reușita. Ar fi ocazia unei schimbări inspirate în alegerea proiectelor pe care primăria le finanțează. E de ajuns să ne amintim eșecul lamentabil al festivalului de film organizat la Iași cu generosul concurs al Primăriei Municipiului Iași. Sau despre șirul de manifestații ocazionate de sărbătorirea celor 600 de ani de atestare documentară a Iașului care au părut, care mai de care, selectate doar ca să iasă la număr. În aceeași linie se pot înscrie și „răsunătoarele” concerte ocazionate de Sărbătorile Iașului sau Revelioanele în Stradă. E, de aceea, în interesul dumneavoastră și a imaginii dumneavoastră dar și a instituției pe care o conduceți, să vă asociați la realizarea unui eveniment cu succes garantat.

Vă amintim că, în trecut, organizatorii Romanian Fashion Week au colaborat bine cu edilul de atunci al orașului, domnul Constantin Simirad. E drept că și de la dumneavoastra, ca și de la domnia sa, doamna Irina Schrotter a primit medalii recunoscându-i-se meritul organizării la Iași a unui eveniment de o asemenea anvergură. Din păcate, doar la atât s-a redus contribuția insituției pe care o conduceți în mandatele dumneavoastră la succesul real și larg reflectat de presă al ultimelor ediții ale Romanian Fashion Week.

Încheiem aici sperând că sprijinul dumneavostră și al instituției pe care o conduceți va fi prompt și profund interesat de succesul din acest an al festivalului de modă.

Asigurându-vă de întreaga noastră consideraţie,
Cu respect,
Mihai Lupu
Director Executiv FIT
5 martie 2010

2 comentarii:

  1. "Încheiem aici sperând că sprijinul dumneavostră și al instituției pe care o conduceți va fi prompt și profund interesat de succesul din acest an al festivalului de modă."

    Speraţi speraţi că speranţele nu costă! Trebuie să fii ţicnit ca să crezi că NICHITA GHEORGHE după ce a fost făcut ţăndări la imagine în nenumărate rânduri de către doamna Irina Schrotter va mişca vreun deget!
    hihihi....bineînţeles că eu sunt prostovan, nu ştiu nimic şi nici nu am dreptate niciodată.
    Cred că cererea asta trebuia să ajungă prin alte zone respectiv Ministerul Industriei şi Preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Uşoară, Consul onorific al Indiei în România, Vice-Preşedinte PC, doamna ..... o cunoaşteţi voi nu trebuie să o mai numesc eu, că deh, eu sunt prostovan, nu ştiu nimic şi nici nu am dreptate niciodată!
    hihihi

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi daca nu faci RFW la Dorohoi?

    RăspundețiȘtergere