joi, 22 octombrie 2009

CHIAR POT EXISTA INDEPENDENTI IN POLITICA MARE DIN ROMANIA?


Zilele acestea a fost resuscitat mitul “independentului” din politica. Ni se spune pe toate canalele media si din gura majoritatii oamenilor politici ca asta ar fi solutia magica pentru Romania, acum in plina criza economica si politica. Klaus Iohannis este obiectul didactic favorit al celor care proslavesc aceasta idee.

In ce ma priveste, ma indoiesc profund ca un independent poate face vreo isprava intr-o inalta functie publica. Iar cel mai bun argument este experienta proprie. Asa cum stiti, am incercat sa candidez la Primaria Iasi de pe pozitia de independent. Foarte repede, am simtit ca lupt cu morile de vant. Pe langa faptul ca legea de la noi nu favorizeaza deloc independentii, dimpotriva, ii obstructioneaza, am realizat si ca modul de functionare a politicii din Romania plaseaza majoritatea covarsitoare a deciziilor importante in curtea partidelor, cu modul lor complicat si adeseori netranstransparent de functionare, bazat pe prietenii, conivente, interese si complicitati dintre cele mai diverse.

Pe termen scurt, a avut rost implicarea mea ca independent, pentru ca am incurcat o multime de calcule si de jocuri considerate ca gata facute. Pe termen lung, insa, nu sunt sanse sa supravietuiesti pe scena politica fara sustinere politica.

Sa nu uitam ca majoritatea institutiilor publice sunt politizate si in orice directie te misti si vrei sa iei decizii dai de reprezentantii de partid, care te ajuta sau te boicoteaza in functie de cum primesc semnal. Plus ca marile decizii nu se iau fara OK-ul de la varful partidelor care sunt la putere.

Asadar, pentru independentii din politica exista trei posibilitati: ori sa accepte sa fie marioneta celor din spate, partide si grupuri de interese; ori sa joace rolul unui monarh constitutional, care domneste dar nu guverneaza, multumindu-se cu o pozitie de decor, in timp ce partidele tin in mana fraiele; ori sa se asocieze cu un partid, incercand sa impuna din interior viziunea pe care o au.

Irina

21 de comentarii:

  1. Suntem dependenti de rolul matematic al "independentului" Oprescu, care a agonisit pe langa lefele de doctor, toate cartusele de kent, nessuri amigo si alte gaini, pe care acum le-a vandut in talcioc si asa a facut buget de campanie electorala prezidentiala.
    Mai avea nevoie sa-l finantele careva?

    Ies.Ma grabesc. E trafic infernal pe autostrada suspendata din Bucuresti...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu exista. Iar daca exista, nu pot reusi in politica. Sunt "rara avis" si totusi sustinuti din spate de grupuri de interese.
    Te-ai convins singura si cu alte ocazii ca nu se poate independent(a) indiferent de conditia materiala.
    O parte utopica din mine - iremediabila din pacate - inca refuza sa accepte ca in politica romaneasca nu pot exista oameni verticali. Realitate, din pacate, ne serveste altceva. Pozitia "ghiocelului" inca mai aduce mari-mari beneficii. Uite de asta am refuzat si voi refuza 4ever sa fiu membru al vreunui partid! Sau cine stie: poate zace vreo fire anarhica ascunsa in mine si de aia detesc sa fiu servil, umil si pupincurist (oops! sorry, mi-a scapat!) indiferent ce e in joc.

    @Ionutz: ca te stiu "espert" : merita 5 euroi imnul de si-l vinde Crin? deh! baiat sarac, iar Patriciu e zgarcit :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Prim-ministru neamţ şi preşedinte homălău nu a mai avut ţara asta, că în rest, au fost de toate.... şi comunism şi Ceauşescu şi Iliescu şi cutremure şi inundaţii!
    De la un dăştept inglez în ale politichiei:
    Candidatul independent şi mai ales reuşita lui, reprezintă un semn de bună funcţionare al societăţii!
    Cât despre candidatura dumneavoastră doamna:
    CIOCUL MIC!!!!!!!!
    I-aţi avut în mână şi aţi pus botu' la vrăjeli şi promisiuni! În plus, având în vedere staff-ul de dobitoci retarzi pe care l-aţi avut, finalul era de intuit! Bleahhhhh când îmi aduc aminte ce se mai pricepeau toţi la campanii
    ...erau mari maeştri! Maeştrii dezastrului!
    ... nu maestrul ăla care a postat mai sus!
    Poate acum, după atâta timp, aţi reuşit totuşi să realizaţi că:
    ÎN BLONDE SĂ NU TREBUIE SĂ AI ÎNCREDERE NICIODATĂ!
    Orice candidat independent care vrea sa aibă succes aici în România, trebuie să îndeplinească 3 condiţii:
    1. să aibă carismă
    2. să fie un golan
    3. să aibă un staff de nemernici şi poltroni care sunt în stare să o vândă şi pe mă-sa pentru bani!....MERCENARI! Nu istorici, ziarişti şi alte rude!
    Revenind la dom doftor-candidatul, carismă are, golan este, dar staff-ul l-a părăsit! La nici 2 luni de la numirea în funcţie au plecat toţi unul câte unul când şi-au dat seama că Primărie-Oprescu erau două noţiuni paralele.
    Hihihi
    Haides paides şi să trăiţi bine!

    În rest rămâne cum am stabilit:bate marinarul la ei, cu chiuituri ca la horele moldoveneşti!
    Hihihi

    PS Am auzit şi io, tot felul de pricepuţi în ale politichiei precum că nouă ne trebuie prim-ministru gospodar! Bieţii dobitoci!
    NE TREBUIE UN PRIM-MINISTRU CARE SĂ CUNOASCĂ LA PERFECŢIE ALGORITMUL DE FUNCŢIONARE AL FMI-ului! ALTFEL SUNTEM MÂNCAŢI!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe poponari stiu ca i-ai face sapun dar cu nemti ce ai legionarule? Am sa te parasc neamtului! Tot nebun ai ramas!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Stefan_Jr

    Stii ca sunt oameni care-si vand independenta pe 5 euro? Si de obicei merg si la vot...

    RăspundețiȘtergere
  6. Pacat ca cel cu multa cunoastere in ale FMI-lor nu are habar de F.M.I.
    Propusul bancher la functia de PM, n'are sanse nici cat camila ce vrea sa plonjeze prin urechea acului....Ma tem ca se-nteapa toavarasu'.
    Si daca ma uit la programul Boc-cist la care a pus umarul d.p.d.v. al strategiei....e varza.
    Mai bine se facea expert in FMI si nu in F.M.I.

    @Stefan_Jr, nu prea pot sa fiu de acord cu tine.
    Ne plangem cu totii de politicienii de rahat pe care-i avem (dulci, vascosi si pudrati), dar nimic mai mult.
    Cu cat vom sta mai departe de politica (noi cei ce chiar credem ca putem sa ne pastram verticalitatea), cu atat ne va fi mai greu sa schimbam ceva.
    Politica strutului nu este corecta!
    Eu unul, m-am bagat de vreo cateva luni la ... nu va zic unde.... Sper sa reusesc sa fac ceva, desi multi sunt acolo numai pe capatuiala....
    Acum ma bucur ca previziunile mele s-au adeverit...
    La Stolo' ati pierdut buchetul de trandafiri stimata doamna IS, iar la Boc am avut dreptate sa nu-l cotez.
    Fara a sti dinainte, ca Nostradamus, am vazut clar jocul lui Base, fata de politicienii consacrati sau cei ce se dau cunoscatori prin blogosferele politice....
    De aia nu l-am cotat pe Boc, pt ca parlamentul nu putea sa continue cu refuzul, iar cand vor dori sa-l mazileasca pe Boc, acesta va ramane in functie.
    Uite ca acum Boc este si nu este PM al RO.
    Dar normal ca toti sunt destepti si priceputi...
    Ma intristez totusi ca nu am avut motive sa va trimit trandafirii....

    Pentru unii, care inainte sa vorbeasca despre politica ar fi bine sa si citeasca cate ceva din stiintele politice, pentru aceia, recomand sa citeasca asa pentru inceput, "Fundamentele politicii" 1, 2 si 3, ale lui A Miroiu, si apoi sa continue. Vor sti exact cu ce .....
    3w. susoteli . blogspot . com

    RăspundețiȘtergere
  7. PARTEA1
    In regnul lui Harms, corpul uman este supus unor dezmembrari fara limite.....
    decanul SNSPA-ului? Parcă prin 2003? Hihihi!
    Ghici ghicitoarea mea, cine mai acum câţiva ani a scris aşa ceva:

    Iata o stire din 21 Iunie 2001 din ziarul Ziua care arata ce traseist politic NEMERNIC de ultima SPETZA este Adrian Miroiu ,presedintele scolii unde activeaza o alta javra si scursura josnica a politicii,Cristian Parvulescu.In 2001 PD ul era condus de JIDANUL MASON Peter Neulander zis si Petre Roman ,iar peste cateva luni acesta avea sa fie inlaturat din conducerea PD ului de primarul Bucurestiului de atunci Basescu.Si-a dat seama MIROIU ca PD ul era pe duca si s-a inscris in PNL condus de Valeriu Stoica profesor universitar la Drept si fostul Ministru al Justitiei in timpul caruia a fost dezincriminata BANCRUTA frauduloasa,,care atunci era formal PARTID de OPOZITIE ca ii canta in struna Mafiei PDSR devenit PSD a lui Nastase (de altfel tot profesor UNIVERSITAR la Drept ca si Stoica).In iunie 2001 acest traseist nemernic Miroiu ii luase locul lui nevasta-sa in conducerea SNSPA-SP care ocupase functia de Decan(asta datorita faptului ca Miroiusr. fusese secretar de stat la Educatie in vremea CDR ului),scoala care avea s-o dea mai tarziu pe "eminenta" politoloaga de BAMBOO Elena T.Basescu.Dupa ce jefuise Educatzia acreditand in masa CARCIUMILE UNIVERSITARE PARTICULARE (sau PRIVATE de UNIVERSITATI) care au adus toti prostii si IDIOTII si toate CURVELE in Bucuresti,acesta,ca orice mafiot versat care cauta sa-si protejeze ce a furat,a schimbat partidul PD ul de atunci care era in cadere libera in sondaje (datorita lui Roman) cu PNL ul care statea binishor in sondaje.La fel cum schimba o rabla de masina uzata cu una mai buna.Asta, de frica sa nu vina peste Miroiu vreun control de la Ministerul Educatiei in scoala lui si sa-i ia la intrebari ca se stie ce magarii a facut si face in continuare acest clan nenorocit si fara scrupule asupra Educatiei si Cercetarii si care culmea le mai preda si ETICA studentilor.Un traseist ordinar care nu se deosebeste cu nimic de un baron local sau de un mafiot de ultima spetza care schimba partidele care sa-i protejeze afacerile mafiote le preda studentilor ETICA si ALEGERE RATZIONALA.

    RăspundețiȘtergere
  8. PARTEA 2

    Ca se pricepe de MINUNE sa faca alegeri RATZIONALE si sa se bage in partide care sunt pe val,la fel ca si SURFERII care stiu sa prinda un VAL bun.Caci afacerea clanului MIROIU este moshia UNIVERSITARA SNSPA-SP (fosta Stefan heorghiu) pe care o stapaneste discretionar ca pe o doua casa si de pe care ia o gramada de BANET si pe care si-au plantat toate rubedeniile alaturi de luazele piupincuriste si descompuse psihopate si nemernice feministe.Trebuie sa stiti ca in 2001 SNSPA-SP nu era acreditata de Minister,acest lucru facandu-se un an mai tarziu dat fiind ca clanul Miroiu (cacofonie deliberata) au fost colegi de facultate cu Dana Nastase,nevasta premierului de atunci,ea fiind de varsta lor.La vreo doi ani dupa acest articol clanul MIROIU a reusit sa se mute dintr-un apartament modest din Piatza Sudului intr-o vila cu gradina din Voluntari-Pipera,in cartierul SMECHERILOR ,cel mai bogat din Romania. Spagile imense pe care le-a luat in calitate de sef al Universitatilor (secretar de stat pe probleme universitare in Ministerul Educatiei) din perioada 1997-2000 in schimbul acreditarii in masa a acestor carciumi au contribuit din plin la PROSPERITATEA si la averea lui.Ceea ce nu se stie este ca Adrian Miroiu si Valeriu (Valerica pentru apropiati ) Stoica,Stolojan si alti PEDELEI fac parte din aceeasi Masonerie de rit scotian a Templierilor (Miroiu initiindu-se in 1994-95 in SUA) pe cand era intr-o bursa in SUA.Iar din 2001 averea lui Patriciu a crescut de zeci de ori dat fiind ca PDSR ul ii facuse cadou PetroMIDIA si alte rafinarii de stat,si implicit implicarea financiara in PNL alaturi de gasca lui.Asa ca pentru fostul ideolog marxist de esalonul doi Adrian Miroiu PNL era atunci o oportunitate care putea sa-i indeplineasca visul de a deveni ministru plin al Educatiei,lucru care a fost atat de aproape in 2004 ,cand PNL care facea parte din D.A. a cedat PD ului Ministerul Educatiei. Acum pe clanul Miroiu il regasim in acelasi partid PD rebotezat PDL din care a plecat in 2001 ,care acum REPREZINTA un punct de vedere perfect RATZIONAL in acord cu interesele lui MAFIOTE legate de stapanirea SNSPA-SP,mostenitoarea fostei Stefan Gheorghiu,cea mai mare fabrica din Romania de DOCTORATE si MASTERATE pe comanda (unele contra cost).Cum in PDL ul lui Basescu sunt multi prosti e cu atat mai bine pentru ca le poate croi diplome la cat mai multi din PDL,asa cum croiesti costume in masa.Mai mult acest clan i-au croit fiicei LIDERULUI PD ului de acum DIPLOMA de POLITOLOAGA in schimbul numirii de catre Basescu in fruntea Ministerului Educatiei.A sa nu uitam ca Miroiu a ajuns din nou in PD pe filiera PLD ului lui Stolojan (a factiunii Masonice de rit scotzian din PNL de acum 3-4ani),pentru ca PLD a fuzionat cu PD ul. Iata doivada clara a traseismului politic PCR pana la Revolutie,apoi FSN ul ,partidul de masa de dupa Revolutie,dupa care a urmat PD ul lui Roman (partid aflat in fruntea preferintelor in anii `90) pana in 2001 ,apoi PNL din 2001 pana in 2006,dupa care a urmat PLD ul lui Stolojan (partid aflat pe val in 2007 care a intrat in Parlamentul European la alegerile europene din 2007) pentru ca
    acum acesta sa revina la prima "iubire" (din interes MAFIOT) adica PD rebotezat PDL avandu-l ca sef pe Basescu,dar condus in scripte de Emil Boc (o jucarie cu cheie a lui Basescu).

    RăspundețiȘtergere
  9. PARTEA 3

    Deci de-a lungul timpului adica a celor 30 de ani de cand sunt impreuna, clanul Miroiu a schimbat 6 partide,un adevarat record in materie,cam tot atat cate masini de lux isi schimba in decurs de 30 de ani unii care au bani multi.Iata ce traseist politic NEMERNIC i-a croit DIPLOMA de Master in ale POLITOLOGIEI printzesei prezidentiale BOTOX de BAMBOO.Caci BOTOX-iul e folosit pentru unele OBSEDATE sexual pentru UMFLAREA buzelor ca sa poata SUGE unde e P--A mare si groasa.Caci are ce invatza PRINTZESA BOTOX de la cel care i-au croit Diploma de Master ,caci dupa cum se vede CLANUL MIROIU a stiut sa suga unde e p--a mare,figurat vorbind.

    http://www.ziua.ro/display.php id=66327&data
    =2001-06-21

    Adrian Miroiu s-a inscris in PNL.Fostul secretar de stat in Ministerul Educatiei Adrian Miroiu, care a demisonat recent din PD, s-a inscris, ieri, in PNL. Miroiu a demisionat saptamana trecuta din PD, sustinand ca gestul sau nu este determinat de schimbarea conducerii partidului, ci de schimbarea ideologiei, orientarii si actiunilor sale.
    "Alaturi de PDSR, singurul partid capabil sa exprime un punct de vedere rational pe scena politica, la aceasta ora, este PNL", a declarat Miroiu la conferinta de presa a liberalilor. (Mediafax)


    Deci stimabile, când io, persoana lui mine, fumam Miroiu....eram mai tinerel şi spărgeam nuci pe burtă cu p--a!
    :)))))))))

    Hai să trăim bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru pitic
    Din cate stiu eu si stiu bine si o persoana din imediata ta vecinatate a facut parte din staff-ul de dobitoci retarzi ai Irinei. Asa ca ...ciocul mic si joc de glezne!
    Tot iti dai cu parerea dar nu prea te cauta nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  11. Corect!....acea persoana a fost retardă deoarece în loc să pună piciorul în prag şi să vă alinieze (precum i-am ordonat) a făcut după capul ei şi aplicând regula: eu sunt mic nu ştiu nimic, totul s-a dus dracului!
    Aia cu părerile şi căutatul....hihihi, o fiiiii, n-o fiiiii, dar oricum este problema mea!
    Să trăim bine!

    PS1 nu m-am mai autentificat anonimule deoarece eu sunt inconfundabil, faţă de tine care eşti un banal anonim!....piatra de după gard!
    PS2 chiar vrei să pun botu' la vrăjeli d-astea?
    Hihihi!
    3M

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum poti sa ma crezi in politica dupa atatea incercari esuate?

    RăspundețiȘtergere
  13. pentru mine sunt experiente importante-nu incercari esuate
    nu cred in politicieni-asta e motivul pentru care nu sunt un simplu spectator

    RăspundețiȘtergere
  14. In politica nu se crede.
    In politica se baga si se scot bani.
    Iar poporul e simplu spectator...
    :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Şi nu am înţeles? Nu este bine să fii spectator? Pâine este, circ este....ce vă mai trebuie altceva?
    Hihihi

    RăspundețiȘtergere
  16. Altceva? Noi suntem un public cult si nu gustam distributia din ring.
    Aceleasi numere vechi. Iar maimute, papagali, ursi, catelusi, magari, foci.
    Trapez ruginit, jonglerii esuate.
    Regizorul si producatorul sa vina cu ceva nou, ca bani de bilete combinam noi...Mai schimbam 100 de euro...:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Politica s-a mutat
    la Circul de Stat.
    Trebuie făcut un apel
    ca s-o ducem la bordel!

    Beiiiiii bagă mâna la saltea şi scoate lirele că nu primim euroi!

    În judeţul Constanţa (curba de la Piatra) un microbuz s-a ciocnit cu un TIR!.....în mod sigur Băsescu este de vină!

    :))))))))

    Pitiţi porcii că nebunii ăştia vor să-i sacrifice cum au sacrificat găinile când cu aviara! Cică ei sunt vinovaţi de gripajul naţional!

    :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  18. Simplu şi concis:
    LA MULŢI ANI!
    (nu mă semnez)

    RăspundețiȘtergere
  19. Wooooooow, VESTITUL CAFEGIU în această ogradă?
    Simplu şi concis:
    AM RĂMAS MASCĂ!
    (nici acum nu mă semnez)

    RăspundețiȘtergere