sâmbătă, 1 mai 2010

PRIMĂRIA ŞI ŞMECHERIA


După exact 30 de zile, termenul maxim prevăzut de lege pentru ca autoritățile să răspundă la petiții, Primăria Iași a decis să răspundă (vezi mai jos textul in facsimil) celei de-a doua adrese prin care Asociția FIT solicita sprijin în organizarea Romanian Fashion Week la Iași în perioada 9-10 iunie 2010.

Că oamenii lui Nichita au avut grijă să folosească la maxim timpul acordat de legiuitor pentru răspunsuri nu mă miră. Doar mă supără. Mă supără pentru șmecheria cu care aleg să răspundă unei solicitări urgente prin amâmări peste amânări. Mă supără pentru că deși nu au nici cea mai mică intenție de a se implica în acest eveniment ce, cu toată modestia o spun, pune Iașul pe hartă. Ei se prefac a avea cele mai bune intenții doar cât să fie acoperiți în acte.

Mă supără că de același tratament „se bucură” marea majoritate a contribuabililor care ajung prin vreun accident să solicite ceva în orașul acesta și cu toții aleg să tacă. Sau să-și caute „o intrare”. E trist.


Iată textul scrisorii:


„Stimate Domnule Director,

Pe parcursul ultimelor două legislaturi, Primăria Municipiului Iași și-a arătat întotdeauna disponibilitatea față de inițiativele venite din partea societății civile sau a mediului de afaceri care vizau implementarea de proiecte în orașul nostru, sprijinind logistic și financiar, după evaluări atente efectuate împreună cu personalități competente în domeniu, o serie apreciabilă de proiecte care își propuneau promovarea dimensiunilor culturale, academice și economice ale Iașului.

Având în vedere că, așa cum observați și dumneavoastră în adresa nr. 29536/30.03.2010, timpul de organizare a Romanian Fashion Week este unul scurt, precum și faptul că pentru orice inițiativă în domeniu este nevoie de o analiză detaliată și foarte atentă, vă propunem următoarele:

1. Să ne transmiteți într-un timp cât mai scurt proiectul detaliat cu activitățile vizate, partcipanții și programul orientativ al acțiunii;

2. Să anexați la proiectul narativ un buget estimativ detaliat, defalcat pe categorii de cheltuieli, în care să se regăsească contribuțiile sponsorilor, a partenerilor evenimentului, precum și tipurile de cheltuieli neacoperite în prezent, pentru care solicitați sprijinul financiar al municipalității;

3. Această documentație va fi analizată de o comisie numită de Primăria Municipiului Iași, împreună cu care, ulterior, vom organiza o întâlnire de lucru pentru stabilirea concluziilor.

În speranța că răspunsul nostru este unul lămuritor, așteptăm cu interes materialele solicitate pentru analiza proiectului și vă asigurăm de disponibilitatea noastră de a colabora în domeniile de competență ale municipalității.

Cosmin Coman
Director Direcția de Programe și Servicii pentru Comunitate
Mihai Pricop
Șef Birou Cultură, Sport, Culte și ONG-uri”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu