joi, 3 iunie 2010

ROMANIAN FASHION WEEK PREZINTĂ „IAȘI - SHANGHAI”

Romanian Fashion Week lansează cel mai mare proiect internațional de modă: RFW@ EXPOZIŢIA MONDIALĂ DE LA SHANGHAI.

În acest an, România va fi prezentă în cadrul Expoziţiei Mondiale Shanghai 2010 și cu un eveniment organizat între 9 şi 15 iulie sub titulatura de Săptămâna Modei Româneşti. Acesta este organizat de către Asociaţia FIT (Future In Textiles), în cooperare cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Ministerul Afacerilor Externe.

Asociaţia FIT a propus, iar Ministerul Economiei a acceptat ca ediţia a XII-a a Romanian Fashion Week de la Iaşi să funcţioneze ca un eveniment pregătitor pentru Săptămâna Modei Româneşti din cadrul Expoziţiei Mondiale Shanghai 2010. Astfel, colecţiile participante la Romanian Fashion Week în 9-10 iunie 2010 vor fi şi cele prezentate, într-o defilare comună, pe podiumul din cadrul Greenopolis, pavilionul României la Shanghai. În acest sens se vor alege câte 3-4 piese din creaţia fiecărui designer pentru a fi incluse într-o defilare de modă ce se va realiza de 3 ori pe zi în fiecare din cele 7 zile alocate evenimentului. De asemenea, cel mai creativ outfit al fiecărui designer va fi selectat în vederea reproducerii sale pe material natural alb, accesorizarea lui rămânând la latitudinea designerului. Vor fi realizate astfel circa 30 de ţinute ce vor respecta conceptul creativ general al pavilionului românesc Greenopolis. Ţinutele vor fi incluse într-o expoziţie permanentă care va fi inaugurată pe data de 9 iulie şi vor rămâne expuse până la sfârşitul expoziţiei. Dintre participanti ii amintim pe : Adelina Ivan, Alina Lăţan, Andra Cliţan, Andreea Muşat, Andreea Tincu, Cristina Nichita, George Hojbotă, Irina Marinescu+twenty(2)too, Irina Schrotter, Jolidon, Kinga Varga, Lena Criveanu, Lucian Broscăţean, Lucian Pop, Mihaela Glăvan, Mircea Bărbulescu, Mirela Diaconu, Papucei, Răzvan Ciobanu, Stephan Pelger si Violeta Gaburici.

Se va realiza, de asemenea, un film care va prezenta o radiografie la zi a industriei de fashion din România prin prisma celui mai important eveniment al său: Săptămâna Modei Româneşti de la Iaşi, 9-10 iunie. Acest film va rula în toate perioadele aferente intervalului 9-15 iulie, pe toate ecranele de prezentare. Filmul va fi însoţit de comentarii în limba chineză şi engleză şi va cuprinde de asemenea şi scurte saluturi ale designerilor romani participanţi la acest eveniment, saluturi în limba chineză.

Alături de aceste evenimente, Romanian Fashion Week propune și o expoziție colectivă de fotografie, semnată de cei mai cunoscuți fotografi români: Cosmin Bumbuț, Cosmin Gogu, Alexandru Paul, Marius Bărăgan, Gabriel Hennessey, Alex Gâlmeanu și Tibi Clenci având ca temă «Ecologia».

"Este șansa noastră de a arată ceea ce putem noi face cel mai bine: o modă creativă, o modă modernă, o modă de calitate. De fapt, acest eveniment vrea să atragă atenția asupra meseriilor creative din România, să ieșim astfel din zona de «exclusiv lohnisti» cum suntem, în continuare, în mod eronat percepuți".

Irina Schrotter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu