joi, 18 septembrie 2008

Am revenit!

Gata, am revenit! Le multumesc celor care au vizitat blogul si in aceasta perioada de pauza, precum si tuturor celor care au dorit sa ma vada din nou implicata in viata publica a Iasului.

Ca sa fiu sincera, dupa efortul considerabil dinaintea alegerilor locale, mi-am propus sa ma odihnesc, dar nu prea mi-a iesit. Nu m-am putut abtine, am stat mai mereu cu ochii pe fluxurile de stiri si pe telefoane, discutand si rasdiscutand despre ce se intampla la Iasi. Asadar, nu sunt odihnita, dar sunt foarte bine informata.

Ce sa spun, nu am fost prea incantata de ce s-a intamplat intre timp. Am avut senzatia neplacuta ca, dupa reprezentantia de ochii lumii data la alegerile locale, lumea politica din Iasi a revenit la vechile si proastele sale obiceiuri. Mi-am dat seama ca nu a invatat mai nimic din experientele prin care a trecut. Tot felul de meschinarii subterane, tot felul de lupte crancene pe agende marunte consuma energiile la Iasi.

Cea mai mare problema a lumii politice este autismul sau. Nu poate sa vada dincolo de granitele sale. Nu o intereseaza. Pe scena politica observam mereu aceeasi oameni, a caror permanenta in politica este invers proportionala cu performanta lor in folos public. Nimic nu pare sa-i miste, nici esecul in alegeri, nici anchetele penale, nici votul uninominal, nici nemultumirea oamenilor. O disperare egoista ii face sa tina cu dintii de pozitii, pentru ca asta e tot ce au. Foarte multi nu ar exista daca nu ar fi in politica.

In ce ma priveste, cred in continuare ca politica nu este monopolul acestei minoritati inchise, formata din descurcareti amorali. Cred ca problemele publice, inclusiv cele politice, ne privesc pe noi toti si orice cetatean are dreptul si chiar datoria sa-si spuna cuvantul. Cred ca orice om care a reusit in viata are toata autoritatea pentru a interveni in chestiunile publice.

Desi in ultimele luni am dat, cred, o lectie de discretie nu a disparut specia celor care imi au grija din senin. Se joaca cu focul tocmai cei care risca mai tare sa-si dea singuri foc la casa. Ma provoaca tocmai cei care ar face orice sa nu mai aiba in coasta in perioada urmatoare.

Sunt convinsa ca vocea oamenilor decenti din Iasi isi va spune pana la urma cuvantul. Din cauza asta voi continua sa scriu pe acest blog.

Irina

13 comentarii:

  1. He-he-hei, bine ai revenit, IRINA. Sa fie intr-un ceas bun. Chiar mi-a fost dor de tine.
    Catalina

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai bine mai tarziu decat niciodata! Sper ca vei fi cel putin la fel de dura cu administratia locala ca si inainte de alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda.....bine-revenire shi minte multa itzi doresc pentru a nu te mai amesteca in troaca mizerabila numita POLITICA !
    Un OM de valoarea ta sociala, intelectuala shi financiara este cu mult mai respectat shi temut daca se implica in viatza sociala ..... !

    Jiji premarul

    RăspundețiȘtergere
  4. sper sa am de ce sa-mi cer scuze.
    bine ai revenit.
    http://bogdantv.blogspot.com/2008/08/care-irina-schrotter.html

    RăspundețiȘtergere
  5. O fi asaaa, n-o fi asaaa ! Adica asta cu "gata, am revenit!". Si la urma-urmei de ce nu? Ca e la Tokyo sau Miami e nevoie doar de un leptop si o legatura la net..si tzop! gata articolul!
    Asa ca o sa urez si io' "bine ai revenit, stimata doamna" si sunt convins ca o sa ne reintalnim cat de curand la o cafea (a cata sa fie, oare?? :))) ) si eventual o sa discutam "live" anumite chestii. Daca vei tine sau nu cont de noi, cei care intr-adevar te sustinem si stii ca suntem alaturi de tine indiferent de ce zic gurile rele, e ok, daca nu ..asta e! fiecare e liber sa aleaga ce crede mai bine!

    Acu' vreo...hat! multe luni iti sugeram sa ai grija de oamenii care te inconjoara si te sfatuiesc si par a-ti purta de grija ! Prea des se intampla sa fie muscata mana celui care hraneste si permite-mi pentru a doua oara sa fac un apel la intelepciunea ta si sa fii prudenta cum iti alegi sfatuitorii !

    Despre ce se intampla in Iasi...sa zicem ceva intre Apocalipsa si al III-lea razboi mondial !! Deocamdata unii doar castiga...nu se asteapta la un contraatac si continua sa-si faca de cap netulburati de nimeni! Pacat ca pierderile colaterale sunt imense..mai grav e ca nu pare sa pese nimanui !!!

    Buciumul a sunat! E vremea desteptarii!

    P.S. Nu stiu, de ce, dar ma incearca un feeling ciudat! Mesajul are ceva in el care....nu face parte din personalitatea Irinei. Mi-e greu sa cred ca se poate schimba intr-o vara !! ...parca e altcineva la butoane !

    RăspundețiȘtergere
  6. @ bogdantv :

    Din lipsa de preocupari mentoase, fizicoase shi carnale am dat un click la link-ul tau shi am vazut urmatorul comentariu :

    "Nu sunt deloc dezamagit de lipsa Irinei de prin mass-media. Dupa ce a dat cu nasul in kaka prin realegerea celui pe care il pupa in cur acum cativa ani, Irinuca a disparut pur si simplu.
    Obisnuiam sa citesc cam tot ce scria pe blogul sau si ma gandeam ca va fi la fel de inversunata si dupa alegeri.
    Adica "Irina pentru Iasi" era doar "Irina pentru ciolan"?"


    ...hmmmmm sincer, meiiii buiat, daca io bagam asha un comentariu la adresa unui/unei ixulescu/
    ixuleasca, nu ashi mai fi avut tupeu sa revin be blog-ul lui/ei cu postare de genul :

    .....sper sa am de ce sa-mi cer scuze.....bla, bla, bla

    CREZI CA O SA-TZI ACCEPTE SCUZELE ?


    IO PIRSONEL, NU CRED !!!!

    :))))))))))))))))))))))))

    Jiji primarul

    RăspundețiȘtergere
  7. esti un OM minunat !
    ramai cu noi ...
    bine ai revenit !!!
    elena

    RăspundețiȘtergere
  8. da...este mult adevar in aceste vorbe?dar ii atingem pe cei ce au greshit?cei ce nu au fost la vot?sau cei ce au votat greshit?ma indoiesc...dar knd ei stau dimineatza in autobuze k ciupercile...ingramadite....sau fac 3 ore pt a strabate acest "imens shantier" tare shtiu sa mai injure shi sa se mai vaite... SA NU VA AUD....

    PACAT....DE FAPT MARE PACAT PENTRU CELE 7 COLINE!

    FLY FISH

    RăspundețiȘtergere
  9. Barfele de noapte :

    1. de cand cu ultima boacana (cea cu tribunul neamului )PPE-ul s-au cam zburlit rau shi le-a cam dat cu siktir celor de la PD-L!
    2. buldogul e falit shi ia tras tzeapa lui F.Tataru cu banii pe campanie (treaba cu trasul tzepelor nefiind noua pentru PD-L).....deci se pare ca urmatoarea campanie PD-L-ista o sa fie condusa de madama N.IORGA (cred ca PSD-eiii e in verva maaaaare ...
    cica de-abia ashteapta sa shtearga cu ea pi gios !!!)
    3.la Cotroceni nu mai canta nici cucuveaua, nici cuculetzul
    ....acum canta TULCANII care mai acu' ceva saptamani umblau sa prinda MUSHTE...in listele PD-L !
    4.la capitolul arta, o dam din ce in ce mai mult in tufish shi-n gard ,asta apropos de mirobolanta creatziune cartograficistica plina de substantza shi subtiliciune a unui ilustru necunoscut artist de pe malurile Begai !
    5.o doamna de la PSD sustzine un recital de sex oral cu un boshorog semierect in mashina la marginea drumului....filmul este prezentat pe blog buble

    http://ioskap.blogspot.com

    ....sunt curios daca ghicitzi cine este doamna !?).
    6. vestita shi nemaipomenita casatorita shi familista Mitza R. a intrat in proceduri divortzabile pe motive de bucurenci.(acu" se fac pariuri daca dupa dezvortz schimba iar relegeia ).Mie mie frica de altceva ...sa nu inceapa ashtia precum Bahmutzica shi Prigonius ...azi ne dezvortzam, maine ne luam shi iar dezvortzam shi iar ne luam.......ca nu mai rezist pshihic iar la un fluviu emisionar diaconescian !
    7. tot mai multzi oameni de afaceri parasesc petrolierul cu P de la PD-L scarbitzi de birurile tot mai grele shi mai nerushinate shi de ultima trasnaie din program
    (aia cu 900 euroi salariu minim pe iconomie).
    8. chiar daca nu vrea uninominal,EL CEL DE SUS ...tot de uninominal o sa aiba parte, asha ca stolo-budigaii shi ashazisul dulau o tot dau din coltz in coltz cu participarea pe liste.
    9. o stare de voma generala bantuie printre cei ce au crezut in EL ! motivul fiind unirea in cuget shi simtziri: PRM / PD-L, venita dupa incercarea de repropulsare a Mushtei pe listele de partid (oricum era haioasa faza daca Mona shi Prigoana ajungeau colegi de partid ....EA MUSCA, EL CU PLICIU !)
    10. deontologul care latra
    'telectual in stil catzavescian cica o sa fie trimis in delta s-o guverneze ....majoritatea ii doresc succesuri shi sa-l alerge mistretzii !

    Jiji primarul

    PS
    ...haioasa aia ce a bagat-o juniorul :

    Buciumul a sunat! E vremea desteptarii!

    ....mahhhhh Stefane tu cel Mare,

    pardon greshii !!!!...reiau :

    ....mahhhhh Stefane tu cel Junior,

    decat sa va chinuitzi cu buciumul facetzi bre rost de-o sirena ca s-o gasii vreun Roaita sa traga de lantz!!! ( ca deh, abur la voi la CET e din belshug !)
    ....acum chiar zambesc imaginandu-mi urmatoarea faza :

    I_S cu fota, ilic, opinci, marama shi cositze blonde, buciumand eminescian ca sa anuntze :

    VREMEA DESHTEPTARII,

    cu sperantza ca o gasii vreunul sa vrea a se deshtepta !

    :)))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma mir ca nu ti-a picat fisa,cucoana,ca PDL a pierdut la Iasi din cauza dumitale,adica manevrele tale de vara i-au bagat in kkt; asa ca mai bine ramaneai la teoria generala a izmenelor de fashion si a chilotilor de atsa dentara,acolo e de tine! Ce te faci daca o fura astia iarasi ,lasi blog-ul si fugi? Ca cam asa se intrevede dintr-un anume unghi... (scuzati cacofonia,e intentionata)

    RăspundețiȘtergere
  11. @ anonim 19.56

    PD-L a pierdut la Iashi datorita unui candidat shters, moale shi prea intelectual pentru gustul marii majoritatzi a cetatzenilor iesheni !
    PD-L a pierdut la Iashi datorita unei campanii haotice shi dezlanate in care ageamii lui Oprea au gafat constant shi impardonabil !
    PD-L a pierdut la Iashi datorita unui meschin troc shi a unei nerushinate vanzari facute de catre un important membru PD-L !
    Inculpata I_S are o singura vina :

    Ca a cedat shi ca nu a candidat personal pentru primarie.... ca a crezut in onoarea shi puterea cuvantului....ca a crezut in multzi din cei in care nu trebuia sa creada !!!!!!!

    Jiji primarul

    PS
    Asha ca stimate anonim PD-L-ist ciocul mic ca in curand o sa devii

    PD-L-RM-ist

    RăspundețiȘtergere
  12. @ anonim
    este normal sa nu mai ai tupeu sa revii daca ai fi scris un asemenea mesaj. probabil lasitatea te caracterizeaza. ca si lipsa unor elemente de gramatica . trecand peste cuvintele ironice gen "buiat" (care mi-au placut chiar)te anunt ca in limba romana nu exista cuvintele "shi" "ashi" "asha".

    RăspundețiȘtergere
  13. @ la @ bogdantv zis buiat cu blog:

    Nu exista in limbia romana dar exista in limba inginereasca acolo unde diferentza pe care o pot face diacriticele poate fi catastrofala meiiiiii buiat, meiiii !(de fapt aceasta uzantza are origini in limba nemtzilor ...deci da-te matali de-a dura shi lasa-ne ca ma plictiseshti gramaticule gramatical ce eshti tu gramatic ! )

    :))))))))))))

    Daca citei ceva literatura romana ai fi aflat cine folosea termenul de buiat ! .....

    :)))))))))))))))

    Hai nu fii nashpa shi nashparliu ca ma emotivez rau roshindu-ma ixact in DOS (Disk Operating System ) shi imi vini sa plang di shiuda !

    Jiji primarul

    PS
    Singurul mesaj care de fapt am vrut sa tzi-l transmit prin postarea mea era urmatorul :

    HAI SA NU MAI FIM INCRANCENATZI SHI SA NE FACEM REPROSURILE ZAMBIND !!!!

    adica mai pe romaneshte :

    MAI COPII NU FITZI HAINI,
    NU MAI OMORATZI GAINI,
    CA GAINA NE DA NOUA :
    LAPTE, BRANZA, CARNE, OUA !


    :)))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere