joi, 11 decembrie 2008

Omul potrivit la momentul potrivit

Am asteptat cu emotii desemnarea premierului.

Satula, ca mai toti romanii, de certurile interminabile dintre cele 2 palate, mi-am dorit un singur lucru: ca Traian Basescu sa numeasca un premier care sa nu descopere brusc ca are sacii in caruta si sa inceapa sa se joace cu nervii nostri.

Poate este momentul sa spun cateva cuvinte despre Calin Popescu Tariceanu, un premier care, sincer vorbind, a facut multe lucruri bune pentru tara, dar care, din pacate, s-a pierdut inexplicabil de mult in aceasta confruntare cu o miza marunta pentru romani. Obsedat de lupta cu Traian Basescu, a uitat de cele mai multe ori sa comunice, sa puncteze realizarile importante pe care le-a avut in acest mandat.

Daca ar fi sa privesc in urma, pot afirma cu siguranta ca a fost unul dintre premierii care mi-au placut cel mai mult. Dar cu o floare nu se face primavara, si nici macar cu mai multe.... Premierul nu este totul. Echipa conteaza foarte mult, iar la capitolul acesta sunt multe de comentat.

Asadar, dupa tot felul de speculatii, am auzit in sfarsit propunerea presedintelui pentru functia de premier. Si aici o sa-mi dati voie sa exprim cateva consideratii personale.

Scurta mea experienta politica m-a facut, precum stiti, sa descopar cateva adevaruri triste ale oamenilor politici. Cel mai grav este faptul ca ei nu prea nici o legatura cu realitatile din economia reala. Nu de putine ori, mi-a fost dat sa discut cu oameni politici sau cu inalti demnitari guvernamentali si sa constat cu stupoare ca nu cunosc si nu inteleg lucruri simple din economia tarii. De multe ori, m-am intrebat daca chiar sunt prosti sau doar o fac pe prostii.

In campania pentru alegerile locale insa am avut ocazia sa discut cu Theodor Stolojan. Si nu mica mi-a fost bucuria sa constat ca exista si politicieni care stiu, inteleg si sunt preocupati de problemele cu care ne confruntam...

Dincolo de speculatii si interese, dincolo de rautati si obsesii, dati-mi voie sa spun ca este alegerea care raspunde celor mai multe probleme importante pentru perioada urmatoare.

Teoretic, se prefigureaza deja premisele unei paci sociale atat de necesare intr-o perioada precum cea care urmeaza.

Se pare ca in sfarsit a aparut si omul potrivit la locul potrivit!...

Oare vom avea norocul sa avem conducatorii intelepti care, prin credibilitatea lor, sa fie capabili sa ne spuna adevaruri, dar sa aiba si curajul solutiilor asumate, care sa ne treaca prin criza care va urma cu cat mai putine pierderi?!...

Irina

14 comentarii:

  1. Dar oare se va impaca Basescu cu Stolojan? Unul e maidanez, celalalt, prepelicar. Primului ii place cu ceilalti maidanezi si bea apa din balta, celuilalt ii place viata buna si alearga dupa pasari.

    Geo

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti putin rautacios...si privesti numai partea goala a paharului ,pe care de altfel cu totii o avem..
    Eu sper ca fiecare si-a luat suficiente lectii pina acum si cel mai important:prioritatile sunt cu totul altele pentru anul viitor
    Cine se va mai ocupa de certuri si scandaluri va avea doar de pierdut din punct de vedere politic
    E UN MOMENT PE CARE IL CUNOSC SI IL INTELEG SI NU SE POT JUCA !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ stapana blogului

    1. Obsedat de lupta cu Traian Basescu, a uitat de.......

    ....hai nu zau, asha spui matale ca TARICEANU a fost obsedat de lupta cu TBASESCU? Total falsch adica wrong, deoarece pe TARICEANU l-a durut fix in bombeul pantofilor, de GURALIV!

    2.Teoretic, se prefigureaza deja premisele unei paci sociale atat de necesare...

    ....teoria ca teoria dar praftica ne omoara, shi sa vezi pace sociala cand ori ieshi sindicatele shi pensionari in strada sa ceara banii promishi!
    Tare mi-e frica ca din atata pace sociala o dam in razboi civil!!!!!

    @ Geo

    ....din pacate stimabile, matale gresheshti cand spui:

    Unul e maidanez, celalalt, prepelicar.

    corect este:

    Unui marinar, celalalt, curvar
    shi amandoi TRADATORI DE PROFESIE


    TBASESCU: shi-a tradat electoratul care l-a votat.
    TSTOLOJAN: shi-a tradat PNL-ul

    in plus:

    Marinarului ii place sa bea apa din mare iar celalalt nu alearga dupa pasari....alearga dupa pasarici

    La revedere.

    RăspundețiȘtergere
  4. draga carcotasule,
    pari cam suparat...
    iar prezicerile tale sper sa nu se adevereasca....desi sanse ar fi daca lucrurile nu sunt bine gestionate
    ;(((((

    RăspundețiȘtergere
  5. Basescu a inceput sa devina previzibil. Ceea ce stia toata lumea s-a adeverit. Ori e un semn ca saturat de scandaluri , ori ca s-a ramolit si a obosit! Deh! mandatul obisnuit era de 4 ani!! Ceea ce ma uimeste din cale-afara este alianta cu stanga : unii zic ca pentru o majoritate puternica, altii ca se au la mana unii pe altii, unii invoca criza care inca n-a venit (si nu stie nimeni ezact daca va veni si mai ales care vor fi dimensiunile ei). Eu zic cam asa: dragoste cu de-a sila nu se poate asa incat multe zile nu vad acestei aliante. Cateva luni, cel mult 1 an atat le dau impreuna... alianta e clar impotriva firii..mai ramane sa vad ca IS a noastra se pupa cu Nichita si Neculau dupa toate cate au fost (chiar de-ar fi pentru binele obstii) si sa mor daca nu emigrez: la capatul celalalt al lumii !!

    P.S. Intr-o zi am obs. ca materiale electorale cu Neculau (ala de n-a iesit senator :)) ) de pe str.Bucium au fost puse doar pe stalpii din fata CIM...uite-asa..de-a draqului !! asta in loc de gaz pe foc, belit ochii si pastrat vigilenta fata de dushman!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate, Stolo a ajuns cam tarziu aici.....cam cu 10 ani.
    Sincer il cred EFECTIV DEPASIT si ca varsta (evidenta incontestabila), si ca spirit (acru de se cojesc peretii in jurul lui) si cu o mina de om care nu stie ce vrea.
    Doamna IS, daca a stiut ce sa va zica astfel incat sa va convinga, se pare ca se numeste experienta, dar sa va pacaleasca in acelasi timp....nu stiu ce sa mai cred.
    Domnul Stolojan va rezista cel mult pana in Aprilie-Mai, desi tin sa cred ca va demisiona din motive de incompetenta. Sansele lui in fata crizei sunt NULE.
    Sunt in stare sa pariez ceva. Doamna IS, daca Stolo rezista si trece de Mai, va trimit un buchet frumos de trandafiri. Daca reuseste sa stopeze criza in RO si sa o minimizeze, va mai trimit un buchet frumos de trandafiri.
    Chiar mi-asi dori sa am motive sa va trimit cele doua buchete dar mi-e frica de ce am sa vad.....si anume, reactii nevrotice ale lui Stolo la aparitia problemelor, mitocanie ridicata la gradul de decizie politica, clientelism extraordinar....Bine, toate astea pe termen scurt, ca-l zboara astia de-acolo.
    Daca asta este cea mai buna solutie a PD-L, atunci imi fac mea culpa pentru voturile acordate lor, si ma declar un bou cu diploma si parafe pe cartea de identitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. sper sa imi trimiteti trandafirii...asa ar fi cel mai bine pentru noi toti...
    dar daca nu e cu suparare ,aveti cumva o idee mai buna?
    cine credeti ca ar fi fost cel mai in masura sa conduca guvernul in perioada care urmeaza???
    din cite se aude marii finantisti ai nostri dau din colt in colt si fug ca dracul de tamiie de nominalizarea pt acest minister...
    si inca nu au preluat ministerul sa vada realitatea...

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Stapana blog-ului:

    Wooooooow, marita stapana a blogului a catadixit sa-shi opreasca divina privire shi asupra nemerniciei mele carcotitoare?....
    am eu o vorba numai buna ca sa va raspund stapana:

    SPERI MATA, DAR SPERI DEGEABA!


    :))))))))))

    TRADAREA ESTE SHI RAMANE O JOSNICIE, INDIFERENT DE NUMELE TRADATORULUI: STANCULESCU,PACEPA, SAFTOIU, STOLOJAN SAU BASESCU
    ....INDIFERENT PE CINE SAU CE AU TRADAT!


    Bleeeeeah !

    RăspundețiȘtergere
  9. Un comentariu foarte scurt.
    Cred ca raspunsul la cine ar vrea acest post de premier este urmatorul:

    Finantistul care fuge cel mai tare de el.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu sunt fan Tariceanu insa recunosc ca sub guvernarea lui, Romania a cam avut crestere economica si ne vom aduce aminte de acest detaliu si pe parcursul crizei si dupa.

    Orice prim ministru ar fi fost desemnat, va avea o sarcina dificila in urmatorii ani si trebuie curaj pt. a aceepta o asemenea responsabilitate in plina criza.
    Stolojan, daca nu va avea coglioni si suportul unui guvern de competenti, profesionisti si incorupti, va fi vai de caciula noastra.

    Deci, vai de caciula noastra...

    Stolo, ai un mandat sa ne contrazici.

    RăspundețiȘtergere
  11. activitatea in teritoriu si prezentarea adevarurilor din viata reala ar putea ajuta la aflarea raspunsului referitor la prostie... nu cred ca poate fi atat de multa ! cat despre eventuala deceptie a electoratului : atunci cand acorzi incredere unor persoane la vot uninominal, e preferabil sa incerci sa ajuti in confirmarea acesteia decat sa-ti exprimi parerea de rau pentru votul abia dat ! respect insa si alte puncte de vedere...

    RăspundețiȘtergere
  12. cred ca tot razboiul Basescu-Tariceanu a fost legat de functia de Premier. Tariceanu ar fi facut orice ar fi zis Basescu, si reforme etc daca l-ar fi lasat premier. Basescu dorea sa-l puna pe Stolojan. Tariceanu s-a aparat aliindu-se cu PSD si impunand oameni slabi in Cabinet si renuntand la reforme. Daca era tare se apara impunand un guvern tare si politici publice coerente. Asta a fost reactia lui la presiune. Cred ca a fost bine intentionat dar a sfarsit cu Chiuariu, Adomnitei, Remes in guvern.
    Stolojan are un profil mai puternic, o experienta mai diversa si mai relevanta pt un premier care sa incerce ceva. Normal era sa fie el premier in 2004. Tariceanu a fost un premier accidental, nu avea niciun argument atunci sa fie el.
    Sa vedem ce ministri si-a impus in Guvern...asta o sa fie primul semnal despre Stolojan.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Liviu:

    Punem acum pariu ca absolut totzi cei numitzi de Stolojan sunt din servicii?....predominant din ograda SIE zona filo-rusa.....

    hihihi

    PS pui pariu ca finutza pasarica tzurcanica impreuna cu neterminatul ala de barbat'su o sa aiba loc asigurat la govern?

    RăspundețiȘtergere
  14. Conform scenariului se retrage.

    Deci, nu are coglioni.

    Next!

    RăspundețiȘtergere