marți, 2 decembrie 2008

Dan Carlan l-a tradat pe Dumitru Oprea la Primarie

Interviu acordat site-ului www.iasicastiga.ro

1. Ce faceti acum? Politica sau business?

Irina Schrotter: Am facut business dintotdeauna, de 18 ani aceasta este preocuparea mea de baza. In timp, mi-am consturit echipe de specialisti care au preluat din atributiile mele, iar acum am mult mai mult timp liber. Implicarea in politica la inceputul anului mi-a confirmat ca echipele mele de specialisti pot duce mai departe business-urile pe care le-am dezvoltat din 1990 incoace.

2. De ce va trebuie politica daca sunteti asa de multumita cu viata dvs din afaceri?

Eu m-am implicat in politica pentru ca am crezut si cred ca e nevoie de oameni care sa schimbe sistemul. Eu pun suflet, nu ca altii. Pentru mine politica seamana oarecum cu televiziunea. Si intr-un domeniu si in celalalt am intrat nepregatita, multi au spus chiar ca nu aveam ce cauta acolo, dar eu am pus suflet si am invatat. Mi-a placut. Asta chiar daca ce am facut in politica m-a lasat cu gura cascata.

3. Ce v-a speriat in asemenea hal la politicieni?

Am descoperit ca exista reguli, principii, dar si ca oricat de bine pregatit sau de bine intentionat ai fi conteaza prea putin atunci cand oameni foarte importanti din partidele puternice nu te lasa sa faci nimic. Am trait o totala deziluzie la PDL pentru ca a trebuit, eu si domnul Oprea, sa luptam impotriva unor oameni care teoretic ne erau alaturi, dar de fapt erau impotriva noastra. Au fost tradari care ne-au costat foarte mult, tradari generate de lupta meschina pentru putere. Aceasta meschinarie am sesizat-o la toti sefii filialelor politice locale. A fost o vanzare generala, toti au vandut functii, oameni, pozitii, dar intotdeauna au urmarit doar interesul lor sau al grupurilor de interese din jurul lor.

4. Ati spus de tradari si vanzari ale tuturor liderilor politici locali. Cum a tradat Dan Carlan?

Nu vreau sa dau detalii. Pur si simplu este o concluzie a mea. Sunt lucruri pe care le-am trait, care m-au izbit si care ne-au afectat pe toti iesenii. Nu am gasit nici o explicatie la o serie de contradictii total ilogice. Spre exemplu nu am inteles, si Dan Carlan nu a explicat, de ce sondajele spuneau ceva, iar rezultatele voturilor spuneau altceva. Dar poate cea mai mare necunoscuta ramane inversarea aberanta a votului de seara, de la locale. Orice sociolog stie ca spre seara cresc voturile pentru dreapta si scad cele de stanga. La Iasi a fost un fenomen miraculos. Stanga a crescut puternic dimineata, dreapta a inceput sa recupereze spre dupa-amiaza, dar spre seara brusc au inceput sa curga iar voturi pentru stanga. Este o aberatie sociologica. Era clar ca suntem furati.

5. Si care-i implicarea lui Dan Carlan?

Eu nu vorbesc doar de Dan Carlan, ci si de ceilalti lideri. Au facut cartile tot timpul impreuna, ei au aranjat tot, au stabilit tot. In megalomania lor, au crezut ca si-au securizat chiar si colegiile pentru alegerile parlamentare. Tocmai de aceea votul surpriza de pe colegiul Copou - Pacurari, cel mai pro PDL la locale, dar unde Dan Carlan a pierdut la parlamentare, este pentru mine o imensa razbunare. Pur si simplu am simtit ca iesenii m-au razbunat si s-au razbunat. De altfel, scorul de pe municipiu a confirmat acum treaba foarte buna facuta de echipa domnului Oprea la locale. Faptul ca Dan Carlan nu a reusit sa pacaleasca electoratul inca o data arata ca in viata totul se plateste. Nimeni nu scapa nepedepsit atunci cand greseste.

6. Aveti relatii bune in lumea politica de la Bucuresti. Ce semnale aveti despre viitoarea guvernare? Dvs. ce formula politica ati prefera?

Am fost tot timpul un sustinator al presedintelui Traian Basescu, observand si lucrurile bune si cele rele. Sunt ferm convinsa ca va lua cea mai buna decizie pentru romani, dar si pentru el, mai ales ca anul viitor vor fi alegeri prezidentiale. Trebuie avuta in vedere si criza economica, una cu efecte absolut devastatoare in alte parti. Speranta mea e ca presedintele Basescu va reusi sa impuna un premier fidel lui si PDL-ului, dar cu un guvern de criza, in care sa aiba reprezentanti absolut toate partidele parlamentare. Un guvern sa zicem PDL-PNL nu ar fi in favoarea nimanui in conditiile crizei ce va lovi tara. Am auzit niste promisiuni electorale halucinante, salariu mediu de 1.000 de euro sau alte asemenea promisiuni. Sunt utopii. Ne trebuie un lider real, puternic si suficient de curajos pentru a explica romanilor ceea ce urmeaza sa se intample in tara, sa explice faptul ca trimestrele I si II vor fi devastatoare din cauza crizei.

7. Ce veti face dvs.? Veti intra oficial in politica?

Experienta de la alegerile locale m-a convins ca independenta politica este o iluzie. De asta voi intra intr-un partid politic. Lucrurile se schimba in Romania, eu sunt mai optimista acum decat dupa alegerile locale. Iesenii m-au razbunat asa ca simt ca pot iar sa ma implic. Nu stiu insa cum anume. Probabil va fi o implicare punctuala, ca la locale. Sa fie clar insa: nu ma intereseaza functii in executiv sau altele de acest gen. Poate pur si simplu ma voi pregati pentru parlamentarele din 2012.

(Interviu realizat de Aurel DOBASU)

3 comentarii:

  1. Wooooooow s-a sonat lupul sau lupa ? Heeeeeeeeeeeeei:

    ISCHROTER TREZESHTE-TE!

    pe tine personal nu te-a tradat doar Carlan....in primul rand te-a tradat cel pentru care te zbatzi acum, IUDA care nu respecta nici unul dintre angajamentele care le face, IUDA care acum este:

    SINGUR IMPOTRIVA TUTUROR!

    ....sistematic a atacat PNL shi acum IUDA crede ca o sa faca pact cu ei, sa conduca tzara ?....shi-a luat nenumarate angajamente care nu le-a respectat.....crezi ca nucleul dur PNL o sa-l ierte?
    ...hihihi
    IUDA sa ramana cu securitatea ruseasca ...tzurcanii, stolojanii shi multzi altzi generali reshapatzi care au crescut in jurul lui precum buruienile !
    In acest punct trebuia adus ...
    shi a fost adus!
    Acum este un simplu cantec de lebada!
    Sunt anticomunist convins...dar am sa rad cu lacrimi cand IUDA o sa fie flotilizat!
    Cel de-al doilea care te-a tradat ....nu te-a tradat!
    TE-A FURAT SHI TE-A VANDUT CA PE O MARFA!

    Carcotashul vesel

    PS daca nu era aceasta postare nu semnam....eu Carcotasul vesel care am fost, sunt shi am sa fiu!

    PS1 salut JR-ule
    PS2 salut MAESTRE
    PS3 JOS BRASESCU, SUSPENDATZI-L! ca sa nu mai avem scandal shi cearta in tzara ca ne-am saturat!
    PS4 CARLAN ESTE UN GHIORLAN !

    RăspundețiȘtergere
  2. "Dan Carlan a tradat pe..."

    Du-ti ca nu ti cred...

    RăspundețiȘtergere
  3. Paai, cam tarziu...de stiu am stiut de atunci, din vara..si noi astia mici, dar mai ales (h)ailalti. Si daca are cineva rabdare sa sape in history o sa vaza ca am fost la un pas de a-i dat in gat acu' cateva luni...copkilu' nebatut la timp...eh! macar sunt satisfacut ca pana la urma nea' Carlan si-a luat-o !! acu' pot sa ma fac PD-L-ist cu acte....:)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere