luni, 29 septembrie 2008

Una calda, una rece

Ma asteptam la demisia Cameliei Gavrila din functia de viceprimar. Era greu de crezut ca va accepta pozitia umilitoare, decorativa, pe care i-o rezervase Gheorghe Nichita. Se stie ca primarul nu este un om de echipa, iar Camelia Gavrila nu este facuta sa stea in vitrina, de dragul prieteniei lucrative dintre Gheorghe Nichita si Relu Fenechiu.

Totusi, plecarea Cameliei Gavrila din functie are si o parte negativa, si aceasta macar din doua motive.

Primul: intr-o administratie masculinizata precum cea din Iasi, prezenta unei femei intr-o inalta functie publica era un factor de echilibru si constituia un plus de legitimitate pentru administratia locala a unui oras in care femeile, tinerii si varstnicii au o pondere importanta. Primaria a pierdut astfel sansa de a avea o fatza mai umana.

Chiar daca sunt prezente sporadic in politica si administratie, femeile nu sunt inca reprezentate in mod real. Lor li se astribuie mai mult un rol decorativ, dar nu li se deleaga responsabilitati serioase pentru a demonstra ce pot si pentru a se face astfel comparatia cu ceea ce realizeaza barbatii.

Al doilea motiv: este rau ca Gheorghe Nichita ramane iarasi de capul lui, nesupravegheat. Acestuia ii convine situatia, pentru ca are multe secrete de aparat. In scurta perioada cat a fost la Primarie, Camelia Gavrila a avut mai multe interventii utile si a avut curajul sa-l traga de maneca pe primar, in conditiile in care yesmenii din jurul acestuia nu indraznesc sa o faca.

Sunt curioasa care va fi continuarea in relatia politica dintre Camelia Gavrila si Relu Fenechiu. Seful local al PNL este constient ca Gavrila aduce un plus de imagine si competenta pentru liberali. Probabil, Fenechiu va incerca sa se foloseasca in continuare de Camelia Gavrila, ademenind-o cu funcții. Intrebarea este: va mai accepta aceasta sa fie folosita?

Irina

7 comentarii:

  1. AM vazut emisiunea cu Gavrila de la Tele M. Cica a vorbit doar de vreo doua ori cu Nichita, atit. Si ca nu i s-a cerut niciodata parerea. Asta, Nichita, e paranoic de-a dreptul. Si corupt de pute. Cica intalnirile pe tema PUG cu arhitectii le-a facut pe ascuns, desi toatea lumea trebuie sa stie despre asta.
    Gog

    RăspundețiȘtergere
  2. Woooooooow....

    1.Comentariu feminist :

    .....intr-o administratie masculinizata precum cea din...

    adicalea sa intzeleg ca STUPUL PRIMARIEI IASI este plin de bondari ?....nashpa rau, ca bondarul ce e el bondar, doar consuma shi fecundeaza.....la munca nu se prea pricepe !!!!

    2. Comentariu misogin

    Chiar daca sunt prezente sporadic in politica si administratie, femeile nu sunt inca ......

    ete na ce sa zic .....acum va visatzi voi femeilor ce suntetzi voi femei sa fitzi : MARGARET THATCHER, CONDOLEEZZA RICE, ANGELA MERKEL sau ELENA UDREA .....zat la cratitza !

    3.Comentariu neutru:

    ..la demisia Cameliei Gavrila din functia de viceprimar.....

    ei shi ?.....mare scofala !..shi-o trag la gioale PSD-ul cu PNL-ul....iarna tot o sa vina !!!!!

    LA MAI MARE !!!!!!!!!!!

    Jiji primarul

    PS 4. Comentariu fitilist:

    Nea Relule shefule ce eshti shef matale, asha de slab mi-eshti ?..... a inceput Nichita sa-tzi dea afara oamenii din fonctzii ?

    :DDDDDDDDDDDDD

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi sunt convins ca sunt si alte lucruri ascunse in spatele acestei demisii (vezi candidatura pentru Senat pe colegiul Copou) personal salut acest gest.
    E posibil insa sa fi fost lucrata si de Fenechiu.
    Dar o sa-i prinda bine. Trebuie sa se obisnuiasca si cu infrangerile.
    Acum a coborat cu picioarele pe pamant.Prea s-a crezut stapan lumii si cand activa la ISJ!
    Bine-ai revenit, doamna Gavrila, printre muritori !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Personal nu prea am incredere in tanti asta de la liberali. E moarta de foame, avida dupa bani si cu bube la dosar.N-o sa dureze mult pina aflam cine stie ce despre ea.
    Gabi

    RăspundețiȘtergere
  5. Nichita ar fi, cel mai bine, sef peste o echipa de oi, adica cioban. Nu i se potriveste altceva. Gavrila era prea finutza pentru el.
    Daniel

    RăspundețiȘtergere
  6. Stema fara acvila,
    Vice fara vila,
    Primaria fara gavrila.
    Fara mila.

    RăspundețiȘtergere
  7. @......Maestru :

    ...deci eu personal trag concluzia ca Nichita a lasat :

    Fara mila,
    Primaria fara Gavrila,
    Vicele fara vila,
    Stema fara acvila !

    ...hmmmmmm acum retorico-tamp intreb:

    FEMEILE PNL SUNT MAI VERTREBATE DECAT NEVERTEBARBATZII PNL ?....SE PARE CA DA !

    ...respect aceasta doamna !!!!!!

    Jiji primarul

    RăspundețiȘtergere