miercuri, 15 octombrie 2008

De ce nu au venit politicienii importanti la Iasi?

Sarbatorile Iasului din acest an au avut cel putin o noutate semnificativa fata de anii anteriori: nu au avut parte de prezenta unor lideri politici importanti de la centru. Cu exceptia lui Mircea Geoana, nici un alt lider cu greutate din politica romaneasca nu ne-o onorat cu vizita.

De ce oare? Sa fi invatat politicienii o lectie din anii anteriori? S-or fi saturat ei sa fie acuzati de catre presa ca utilizeaza politic Sarbatorile Iasului? Se prea poate, insa ocazia de acum era prea importanta ca sa fie ratata. Era un moment de vizibilitate extrem de mare, de contact direct cu mii de oameni, cu putin timp inainte de campania electorala. Cum au putut politicienii ignora un asemenea moment oportun? Intreb sincer, pentru ca nu am raspunsuri clare.

Si continui cu intrebarile. Din prezenta singulara a lui Geoana la Iasi se intelegem oare ca Iasul este perceput ca un fief PSD fara leac? Ar fi o posibilitate, insa sa nu uitam ca PDL si PNL se bucura de scoruri foarte bune in oras si in judet. Asadar, lupta se da, si va fi foarte stransa. Atunci de ce nu sunt mai prezente public in Iasi cele doua partide de dreapta?

Si acum intrebarile cele mai importante: de ce nu reusesc liderii filialelor locale sa-si convinga sefii de la centru ca Iasul este important, ca este o miza? Oare pentru ca acestia si-au pierdut autoritatea in fata Bucurestiului? Nu cumva scandalurile legate de Relu Fenechiu si oamenii sai i-au enervat pe liberalii de la centru? Nu cumva slabele performante ale filialei lui Dan Carlan, urmand unui sir de alte insuccese, au deschis niste ochi la Bucuresti? Din ce se aude, aceasta ar fi explicatia. Voi ce credeti?

Irina

13 comentarii:

  1. eu cred ca dvs. ar trebui sa va vedeti de moda dvs. si sa-l lasati pe dl. Carlan in pace. le-ati facut destule probleme si lui si dlui profesor Oprea la locale. gata.

    RăspundețiȘtergere
  2. probabil ca ati uitat ca traim intr-o tara libera si democratica in care dreptul la libera exprimare e un drept fundamental
    daca va deranjeaza ceea ce am curajul sa spun sau sa gindesc e strict problema dvs
    iar parerea dvs despre aportul adus de mine si echipa mea in campanie pare puternic influentata de pozitia coloanei vertebrale foarte inclinata
    sunteti chiar....distractiv

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonimule pedelist din tabara lui Carlan ar trebui sa te arati la nume ca sa demonstrezi ca ai curajul opiniei tale. Am fost voluntar la PDL si stiu bine de ce a fost in stare partidul in campania electorala. Echipa Irinei Schrotter a fost foarte importanta, pentru ca PDL pur si simplu nu prea avea echipa, asta e adevarul. Faptele bune se uita repede. Im aduc aminte ca Oprea umbla doar cu Irina Schrotter, nu cu Carlan, iar asta spune multe. Doar nu o fi fost masochist, daca nu simtea ca asta il ajuta.
    in fine, ar fi multe de spus, dar nu vreau sa dau din casa.
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  4. trebuie sa recunoastem ca IS a avut o contributie substantiala la campania lui Oprea. problema filialei pdl iasi se pare ca este insusi Oprea cu aroganta si trasaturile lui narcisiste care nu stie sa lucreze in echipa. Doamna IS tin minte ca a cautat sa dea o alta conotatie tuturor gafelor tv. ale lui oprea si sa-l scoata 'basma curata', dar oprea a pierdut exact electoratul cu studii superioare care astepta cu totul altceva de la el. cat despre liberali, cu sau fara Fenechiu, prin modul in care s-au lasat manipulati de psd pt. a ramane la guvernare au pierdut inclusiv increderea electoratului liberal.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate Iasiul este un oras fara viitor si asta din cauza unor capetenii precum Nichita sau Simirad. Da, Geoana a venit aici pentru ca are cine sa-l vada, multimea bulucita la o sarma sau un concert cu niste trupe expirate de decenii sunt electoratul pe care Geoana vrea sa il vada neaparat mergand la vot.

    Tariceanu nu a venit pentru ca e prea multumit de prietenul sau Fenechiu care a reusit - prin metode pesediste - sa castige primariile Pascani si Tg. Frumos precum si multe altele. Metoda PNL este mai rafinata iar cei asezati la coada Mitropoliei nu sunt nicidecum electoratul sau preferat.

    Emil Boc fusese in weekend la Iasi pentru a prezenta planul pentru educatie. Iar Emil Boc nu are efect asupra iesenilor pentru ca noi romanii avem prostul obicei sa spunem - ala e ardelean, ala e oltean, ala e moldovean - si de aceea nu-l bagam in seama, indiferent cat de bun ar fi omul respectiv intr-un domeniu.

    Traian Basescu nu a venit la Iasi pentru ca nu a mai vrut. Cred ca asteapta sa vada ce spun alegerile in cazul Iasiului (mai ales pe municipiu).

    Oricum Iasiul are cateva capetenii politice slabe: Nichita, Simirad, Carlan, Fenechiu iar gradul mare de incapacitate manageriala este vizibil pentru ei atat la nivel politic cat si administrativ.

    A se vedea: autostrada lipsa, aeroport extins la Ciric in locul unei zone mai accesibile la vest de oras, soseaua de centura, rondul de la Valea Lupului, cladirile construite fara locuri de parcare prevazute, lipsa amenajarii de parcuri, mizeria de pe strazi, soselele comunale si judetene construite din fondurile europene si care dupa 2 ani arata mai rau decat ce era inaintea lor, magariile de la blocurile ANL, managementul jalnic al multor spitale iesene precum si din cadrul ASP, scolile din judet refacute pe criterii politice nu din grija fata de copii ci fata de voturile parintilor, etc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca ar trebui schimbata persoana care va citeste gandurile si le transcrie aici.
    Personal am crezut ca veti candida, eram dispus sa vin la echipa de voluntari, am intrezarit o noua latitudine, un punct de plecare, in ciuda faptului ca mi se soptea ca toate sunt manevre politice si ca sunteti santajabila politic.
    De aceea nu mai sunt dispus s-o luam de la Sf,. Paraschiva si dupa aceea sa ne inglodam in campanie...
    Moda este totusi o ocupatie placuta.

    RăspundețiȘtergere
  7. pentru petru,
    ideea ca as fi santajabila presupune faptul ca as fi si inconstienta
    si te intreb simplu :
    1 de ce as fi intrat in lupta politica daca ma stiam cu probleme?
    2 ai vazut multzi oameni de afaceri din iasi facind acest pas?
    3 ti-ai pus vreodata intrebarea ''de ce?""

    RăspundețiȘtergere
  8. S-or fi saturat si ei de aglomeratie - chiar daca li s-ar fi creat un culoar favorizant spre destinatie. Si apoi se pare ca slujba principala a avut loc afara si nu in interior. Astfel incat domnii VIP au avut un motiv in plus sa nu onoreze eventualele invitatii (or fi fost oare?).
    Am mai spus-o ? Parca nu...: deci sunt dispus sa ma imbrac portocaliu daca d-nul Carlan dispare din partid ! Si va asigur ca sunt multi amici de-ai mei care gandesc la fel ca mine !!

    P.S. Iti sunt dator cu niste scuze pentru...mail si indrazneala
    :((( !! Deci dau eu cafelele !!

    RăspundețiȘtergere
  9. pentru sefan jr,
    eu datorez scuze pt ca efectiv nu am avut timp...
    :((((
    promit sa bem cafelele insa
    ;))

    RăspundețiȘtergere
  10. "De ce nu au venit politicienii importanti la Iasi?"

    Mmmmi se...

    Mai bine ne intrebam "De ce nu vin oameni importanti la Iasi in urmatorii 4 ani?"

    RăspundețiȘtergere
  11. Iote bre ce cafelishti e ashtia !

    :))))))))))

    Cat despre tine
    pdl-istocarlanule, stai sa ma
    hodinesc o tzara ca amu am picat de pe drum shi te iau eu la scarmanat !

    Jiji primaru

    RăspundețiȘtergere
  12. Rapuns simplu:
    1.-Am citit articolul din Academia Catavencu si mi-a placut.Afirmatia cu santajul nu-mi apartine, mai citeste o data.Retragerea ta m-a dezamagit si nu am mai cautat justificari (aceea cu inatrirea candidaturii lui Oprea nu a fost in favoarea optiunilor mele).
    2.-In Iasi sunt putini oameni de afaceri adevarati, majoritatea sunt lipitori la banul public sau pur si simplu folosesc banii publici din pozitia de demnitar sau functie publica si sub umbrela careia se definesc si oameni de afaceri.
    3.-"de ce" ce?
    In general imi definesc intrebarile doar daca stiu raspunsul si nu prea oportunez pe altii sa-mi raspunda, dar acum chiar nu inteleg intrebarea 3, pentru ca as putea raspunde tot simplu:DA. Sau NU. Sau POATE.
    Petru

    RăspundețiȘtergere
  13. pentru petru,
    postul tau spunea ca ai inteles ca as fi santajabila...iar felul cum ai scris in continuare m-a facut sa trag concluzia ca asa ai considerat si tu...
    intrebarea 3 se referea la oamenii de afaceri: de ce altzi oameni de afaceri nu intra in aceasta lupta in care neregulile si compromisurile sunt primele care sunt atacate....ai raspuns insa la ea...
    in rest sunt multe de discutat..

    RăspundețiȘtergere