vineri, 24 octombrie 2008

Lucrurile din care nu iese profit personal au nevoie de timp

Va mai amintiti de Gheorghe Nichita in campanie electorala? Promitea ca in al doilea mandat va rasturna munti. Parea ca suferise o revelatie dupa primul mandat si ca de la acel punct incolo va fi cu totul altfel. Ca va iesi din mediocritatea penibila in care se scaldase activitatea sa administrativa si va face, in sfarsit, ce asteapta orasul de la el.

Fireste, eu, ca multi altii care au votat cu Dumitru Oprea sau nu s-au prezentat la vot, nu l-am crezut. Stiam ca minte intr-un ritm infiorator. Dar au fost si altii care l-au crezut. Ei bine, ce constatam cu totii astazi? Este simplu: orasul a incasat in plin o noua pacaleala sinistra.

Intr-o postare pe acest blog, de pe 19 iunie, am facut un scurt inventar al promisiunilor halucinante facute de Nichita in campania electorala. Daca cititi mesajul, puteti judeca si singuri ce s-a schimbat dupa alegeri, daca s-a schimbat ceva, si care sunt sansele ca promisiunile sa fie puse in practica in patru ani.

Infrastructura rutiera a ramas o prioritate in sondaje, dar nu si pentru primar. Utilajele de asfaltare au fost retrase de pe strazi imediat dupa turul doi al localelor. Acum, la apropierea alegerilor generale, au reaparut in cateva zone muncitori care pun petice. Lucrarile la linia de tramvai in Canta se misca exasperant de incet. La fel, cele de la pasarela Alexandru. Primaria pretinde ca vor incepe lucrarile la BJATM, dar acesta este, ca de obicei, un simplu anunt electoral. La pasajul de la Hala nu s-a mai miscat nimic. De fantomatica pasarela “Octav Bancila” abia de se mai aude. Locuri noi de parcare nu au aparut. Sistemul de coordonare si control a traficului, anuntat de primar pentru toamna, a ramas un proiect de prostit lumea.

Toate proiectele si urgentele mari – modernizarea CET, amenajarea Ciricului, pasarela “Octav Bancila”, reabilitarea strazii Cuza Voda etc – sunt, de fapt, ipoteze de lucru, pentru ca s-ar putea, pur si simplu, ca proiectele existente sa nu obtina finantare. Primarul tot vorbeste de fonduri europene, dar pana acum nu a obtinut mai nimic concret. El este o eterna promisiune neonorata.

Investitiile fabuloase anuntate nu au venit si nici nu vor mai veni, data fiind criza economica in desfasurare.

Cadastrul general, ce urma sa fie gata, conform primarului electoral, in toamna aceasta este abia la stadiul de 30%.

In iluminatul stradal nu s-a schimbat nimic, desi ni se promitea o revolutie. Mizeria dainuie peste tot, mai ales ca au venit ploile.

Nimeni nu stie din ce bani va fi realizat programul locuintelor pentru tineri, daca va fi realizat vreodata.

“Iasi 600” a fost un esec penibil. Sarbatorile Iasului au fost si ele penibile, desi s-au cheltuit foarte multi bani, intr-un mod netrasparent.

As putea continua la nesfarsit, pentru ca se poate gasi cu greu un domeniu in care Primaria si-a facut treaba. Singurele care merg bine sunt afacerile prietenilor primarului. Probabil de asta si este Gheorghe Nichita atat de relaxat si indolent. Important este sa-i fie lui bine, orasul mai poate astepta, pentru ca lucrurile din care nu iese profit personal au nevoie de timp.

Irina

11 comentarii:

  1. Revin pe acest blog cu postare, amintindu-mi trecutele vremuri nebune ....vremuri nebune, pline de sperantze shi de deziluzii, de vorbe frumoase shi de vorbe urate de carcotashi, ioni-maeshtrii si juniori, de canadieni aprigi in polemici, de fly-fish-i si altzi mitici eroi, nemesis, ares eheheei

    PE UNDE UMBLATZI GOLANII MEII?

    :)))))))))))))

    Mda,
    eu am venit sa deschid balul
    cu cel ce-shi spune
    jiji zis primarul,
    sperand sa va-necam amarul
    si s-anuntzam :

    CA IARASHI VI SE CERE VOTUL!

    Deci poate, acum sperand
    c-atzi invatzat ceva,
    o sa cascatzi ochii cat ceapa,
    atunci cand votul il vetzi da!

    Deci, ce sper eu de la aceste alegeri?....hmmmmmm deoarece la aceste alegeri candidatzii independentzi nu au absolut nicio shansa iar votul o sa fie un vot politic aflat sub amenintzarea unei tot mai apropiate crize economice care deja prin alte tzari shi-a facut prezentza, mai imi ramane o unica sperantza :

    Ca totzi capiatzi si bezmeticii partidelor de dreapta, o sa puna deoparte orgoliile si ambitziile, incercand ca in buna intelegere sa blocheze ascensiunea stangii comuniste (deci atentie, am spus: STANGA COMUNISTA nu STANGA!)la conducerea tzarii !

    Deci in concluziune ash sugera prompetarei acestui blog sa-l lase-n plata lui pe nea Robinet ca volens-nolens 4 ani
    este organ ales shi sa puna
    tunuriliiii pe shoparlele comuniste
    ca alea e periculoase si
    veninoase !

    Butonista sefa,
    hihihi

    PS. Sper ca fosta "nomenclatura" a blog-ului, pirsonalitatziliii
    mai sus amintite sa mai lase supararile deoparte si sa-si faca simtzita prezentza pe aici !

    :)))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate inca mai bine de 3 ani trebuie sa ne ducem crucea. Nu putem face mare lucru, nici o presiune nu-l inspaimanta, nu se teme de nimic. Pactul rusinos cu PNL (rusinos pentru PNL in special)cred ca este (in opinia mea), daca-mi permiteti, una din cele mai mare magarii politice pe care am vazut-o in RO!!! Stanga+dreapta sau trecutul infinit+o posibila speranta...ca si cum lupul si mielul s-ar lua de gat si s-ar pupa! Scopul scuza mijloacele, iar cand sunt bani in joc (mai cu seama cei publici) chiar nu mai conteaza ce culoare are carnetul de partid! Asa sa fie, nici pe mine nu ma intereseaza ce culoare au asfaltul, bordurile, sinele de tramvai, locurile de parcare, etc....cu conditia ca ele sa fie certitudini si nu iluzii ! Si tare mi-e teama ca la proximele alegeri, iesenii vor continua pe aceeasi linie a neispiratiei ! Ma gandesc totusi ca poate ne place , ca suntem masochisti.....

    RăspundețiȘtergere
  3. dak-s prosti,asa le trebuie

    RăspundețiȘtergere
  4. Nichita asta e un monument de indolenta. Nimic nu il misca. Il doare in cur de tot, dar pe de alta parte se crede grozav rau, frumos de rupe si destept de pute.
    Doris

    RăspundețiȘtergere
  5. Ti-ai dracu' voi de carcotasi cu melcii vostri...BUNA DIMINEATA !

    :))))))))))

    -Butonisto te fac un vals sau o batuta ?
    -Acum am vazut! deci sa inteleg ca Seful Robinet, precum spune Doris, are dureri anale ...paiiii, recomand proctolog, hemorsal sau pe varul Vaselina !
    -Parerea mea este ca latrati degeaba ....Nichita e organ ales si i se falfaie de voi 4 ani, asa ca :

    CIOCUL MIC ! !

    asta-i democratia :

    VOTUL DICTEAZA !

    Jiji primarul

    PS. Sarmale si vin nou !...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai Jiji, si ce sa facem, sa-l lasam pe nebun de capul lui? Nu poti sa il dai jos, dar macar il tragi de mineca, si-i spui> trezeste-te paranoicule, ai luat-o razna, un oras intreg asteapta sa faci ceva. despre asta e vorba. eu sint bucuros ca irina schrotter scrie despre jiji, pentru ca in presa e boicot mare, ca sa nu se supere sensibilul.
    macar sa il scoata din minti.
    Doris

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna dimineatza, golanilor ce suntetzi voi golani cartitori !
    Ia sa va iau la rand shi-n ordine:

    1. Maestre ia d-aci up-date :

    Asa vot
    Asa bot
    Atzi belit-o rau de tot !


    2. Si zii asha Jununiorule :

    MASOCHISTI ?

    ...paiiiii meeeeiii Juniorule, sa va trimit nishte scule dedicate domeniului.....ceva bice, ceva bancutze si alte bulane, mashti shi catushe!.....hihihi

    3. bre matale Doris ce eshti tu Doris, nu pricepeshti ca 4 ani,
    precum spuse amicul Jiji:

    organu-i ales ?

    ...shi daca-i ales, caneaua de la sacul cu bani e la el !

    FACE CE VREA, CAND VREA,
    UNDE VREA SHI CUI VREA
    ........caneaua lui !!!
    PRICIPISHI SAU NU PRICIPISHI ?


    4. Jiji monamur :

    pantofi de vals eu n-am !
    dar poate gaseshti o bata
    ca sa facem o batuta !


    Hihihi haida ca va las pa !

    PS. Merge !

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru cei interesati de anticomunism...
    http://alexandrugavris.blogspot.com
    Scuze de interventie.

    RăspundețiȘtergere
  9. La Iasi totul decurge conform normalului:

    http://www.bzi.ro/Spaga-la-Garda-Financiara-A35550.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Voi cu Nichita,noi cu Falca...dar dupa parerea nu ar trebui sa influentezi campania in mod direct...

    RăspundețiȘtergere