duminică, 28 februarie 2010

DESPRE IPOCRIZIA LIBERALILOR


Urmăresc cu atenţie transformarea politică a lui Crin Antonescu. Nu m-am numărat printre cei care şi-au făcut iluzii în privinţa sa, dar chiar şi aşa am fost surprinsă de tendinţele sale autoritariste din ultimele luni.

Liderul PNL şi-a construit ascensiunea politică prin peroraţia continuă, obsesională, împotriva „dictatorului” Traian Băsescu. Alături de prietenii săi din PSD, Crin Antonescu vede oriunde semnele dictaturii şi totul – inclusiv propriul eşec – se explică prin asta.

Acum cred că înţeleg de unde vine obsesia cu dictatura: din propria fascinaţie faţă de modelul autoritar de conducere.

Fiţi un pic atenţi la ce face Crin Antonescu în PNL: dă cu pumnul în masă, pune condiţii şi dă ultimatumuri, spune că pleacă dacă nu se face cum vrea el, vrea să-şi construiască echipă de conducere exclusiv din propria clientelă, vorbeşte într-una de „autoritate” şi „disciplină” etc. Tipul de conducere pe care şi-l doreşte în PNL, bazat pe o moţiune şi pe o echipă la vârf pe care o alege singur, i-ar asigura controlul cu mână de fier asupra partidului.

Ne-am fi aşteptat ca liberalii să nu suporte aşa ceva, dar PNL nu mai este demult partidul în care demnitatea şi autonomia personală fac regulile. Uitaţi-vă cum s-au desfăşurat „alegerile” de la nivel municipal şi judeţean din PNL Iaşi. A fost o atmosferă demnă de Congresele PCR, în care Relu Fenechiu şi Cristian Adomniţei s-au reales. Să-mi spuneţi dacă există cineva în PNL Iaşi care iese din vorba patronului de partid Fenechiu? Dacă există cineva care îndrăzneşte să-i contrazică interesele de afaceri şi prietenia lucrativă cu Gheorghe Nichita?

Aşadar, ar fi bine ca liberalii să renunţe la ipocrizie. Dacă chiar sunt atât de preocupaţi de „dictatură”, de „lipsa de democraţie” şi de „alegeri trucate” ar trebui să se uite mai atent în propriul partid.

Irina

10 comentarii:

  1. Deci încă o dată am avut dreptate! Aştept cu interes alegerile în PNL ca să mai am dreptate o dată!

    Care pe care.

    PS Când greşeşti o dată este neştiinţă, când deja greşeşti a doua oară rişti s-o dai în prostie! De fapt de ce m-aş mira când văd lista ta de bloguri: Istodor (un rahat cu ochi), Costi Rogozanu (doi rahaţi cu ochi) şi Cătălăn Tolontan.....ăsta este fără număr ca de la naşul lui cel mare: n rahaţi cu ochi! (unde n este un număr natural undeva la înfinit!)
    :))))))

    Ţi-am spus să nu te iei de Relu că ţi-o trag la gioale!

    RăspundețiȘtergere
  2. fiecare cu parerea lui
    ma intreb insa
    in blogrollul lui fenechiu o fi razvan dumitrescu de la realitatea
    sau e doar pe contractul de imagine pe care il are cu acesta?
    vrei sa countinui?
    nu cred
    ar avea doar de pierdut protejatul tau.....trust me!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu este protejatul meu! În rest NO COMMENT!
    ...că deh mi-s galanton!
    :)))))))

    PS Fiecare face contracte de imagine cu cine vrea muşchii lui, pe banii lui! Uiţi că tu ai avut contract cu trădătorii Săftoiu? Uiţi că ai pierdut primăria deoarece ai pus botul la vrăjeli ieftine? Uiţi că ai pierdut locul de pe lista europenelor tot datorită faptului că ai pus botul la vrăjeli ieftine şi sâsâite?
    SĂ NU UIŢI DARIE!...pardon: ISCHROTTER!
    şi PUNCT SUBIECT!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Irina Schrotter
    Spuneţi:
    "Liderul PNL şi-a construit ascensiunea politică prin peroraţia continuă, obsesională, împotriva „dictatorului” Traian Băsescu."
    :)
    Păi ştiţi pe cineva care nu are astfel de obsesii?

    Toţi politicienii au obsesii, faţă de alte personaje politic, faţă de moguli, faţă de de "băieţi deştepţi" (dar de la "ceilalţi")...
    Priviţi în jur, politica românească la asta se şi rezumă, la obsesii relative la competitorii politici.

    RăspundețiȘtergere
  5. PS.
    Dumneavoastră sunteţi o doamnă finuţă de la care mă aştept la o politică intelectuală şi nu la o politică a manifestării negative şi negativiste. Dumneavoastră gândiţi că atacând pe cei care atacă PD-L şi pe preşedintele Băsescu, vă dovediţi loialitatea faţă de partid. Cei care fac asta în PD-L sunt aşa de mulţi încât par deja majoritari în partid. Politica românească este plină de astfel de "loialităţi" (mai ales "traseiştii" au o astfel de loialitate). Dumneavoastră puteţi fi alături de PD-L prin bun simţ şi construcţie socio-politică; cu siguranţă astfel ajutorul va fi mai de substanţă şi dumneavoastră veţi deveni o personalitate în partid, ruptă din plutonul de aplaudaci (specific politicii româneşti).

    Desigur, este un sfat dezinteresat pe care vi-l acord ştiind că sunteţi la începutul vieţii politice. Dacă vreţi să ţineţi seama de el, OK... dacă nu, tot OK.

    RăspundețiȘtergere
  6. in general sustin principii si nu persoane.
    intr-adevar, sunt o sustzinatoare a unora dintre ideile presedintelui.nu fac insa parte din pleiada de aplaudaci pdl pentru ca exista multe puncte in care ideile mele sunt divergente cu actiunile lor.
    multumesc pentru sfaturi, sper sa nu dezamagesc...

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Irina Schrotter
    Vai de mine, nici nu m-am gândit să vă înscriu printre aplaudaci, doar am spus de la bun început că sunteţi o persoană deosebită. Spuneam doar că asemenea subiecte sunt preluate de "profesionişti" în mod automat (aş putea să vă dau un nume sau două, dar nu are sens să vă pun într-o situaţie incomodă faţă de colegii de partid), nu are sens să vă risipiţi puterea de muncă cu aşa ceva.

    Aveţi o pregătire diversă, puteţi aborda în consecinţă şi o problematică diversă. Speranţa mea este că veţi milita, ca om politic, pentru cultură.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pot sa urez o primavara frumoasa in contexul mizeriei politice?

    RăspundețiȘtergere
  9. Mda, cârcotaş cum sunt, hai treacă de la mine:
    SĂ VI SE ÎNDEPLINEASCĂ TOT CE VĂ DORIŢI DOAMNĂ!

    Hmmmmmm viermele cârcotelii parcă tot nu mă lasă a vă-ntreba trei lucruri:
    - De ce oare prima zi a anului nu este 1Martie?
    - De ce oare guvernul vrea ca toţi contabilii să fie angajaţi full-time?
    - De ce oare vă place ca precum un copil plictisit şi mucalit ce trece agale pe uliţa amorţită, să daţi cu băţul de-a lungul gardurilor, ca mahalaua să vuiască de lătratul câinilor?
    hihihi....

    PS Woooooow era să uit! Ce părere aveţi despre noul lock al Porşistei?
    hihihi

    RăspundețiȘtergere