joi, 4 februarie 2010

CIFRE SECI - partea întâi

  • 1.046 de angajaţi direcţi ai primăriei conform organigramei.
  • 13 instituţii subordonate ce totalizează alţi peste 7.000 de angajaţi, exceptându-i evident pe cei din învăţământ, creşe şi sănătate.
  • total estimativ: 8.000 de angajaţi ai administraţiei locale a municipiului Iaşi.
Un citat din Gheorghe Nichita, un primar puternic pentru un oraş mare: „Iaşul stă cel mai bine dintre oraşele mari, avem cei mai puţini angajaţi ai primăriei raportat la numărul de locuitori”. Citatul este, evident, aproximativ. Ca şi primarul, de altfel. Cum veţi putea afla curând, lucrurile nu stau deloc aşa. Fapt este însă că unul din 40 de ieşeni lucrează, într-un fel sau altul, pentru primar. Câţi însă lucrează şi pentru oraş?

Aceiaşi 8.000 de oameni, alături de familiile lor, află odată la patru ani că viitorul primar îi va lăsa pe drumuri şi că doar el, primarul în funcţie, le poate păstra slujbele. La ultimele alegeri locale în Iaşi diferenţa a fost de 8.476. Cifre seci, nu-i aşa? Mai ales acum, la mijloc de mandat. De o parte din ei însă, primarul ar trebui să se despartă, cel puţin potrivit legii propuse de colegul său de partid, Dan Nica. Probabil nu o va face. Va folosi, din nou, reţeta externalizării de formă a serviciilor publice municipale. Şi despre asta sunt multe de povestit. Să aşteptăm anchetele de presă???

13 comentarii:

  1. Cifre seci?
    E bine să ai multi angajati.
    Dă bine la scoring la bancă...
    Si neoficial, băncile iau in considerare si cifra de afaceri (neoficială)...
    Aaa... si veniturile neoficiale...
    Casatorit cu PSD, înca 2 puncte...
    Alte credite active?
    Da. Le mai declarăm?
    Proprietăţi?
    Da.Trebuie să le declarăm pe toate?
    Aprobat.
    Următorul!

    P.S. Bine ai mai revenit.

    RăspundețiȘtergere
  2. A inceput din nou cumva campania electorală?

    RăspundețiȘtergere
  3. nu a inceput campania electorala.
    doar ca gradul de nesimtire al primarului si lipsa oricarei reactii din partea mediei au devenit de nesuportat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aşa se văd lucrurile de la Nisa? În mod sigur primarul va deranjat cu ceva afacerile şi dumneavoastra acum reacţionaţi. Eu nu vă susţin demersul şi nici nu mai cred în dumneavostră. Rămâneţi la Nisa şi lăsaţi Iaşul în pace! Nu-mi pasa dacă nu publicaţi acest comentariu, mă bucur însă că l-aţi citit!

    RăspundețiȘtergere
  5. pentru anonim,
    rautatile nu ma supara, doar ma intristeaza.
    daca va place cum traiti in iasi, e optiunea dvs.
    daca unora dintre noi nu le place si isi exprima nemultumirea, e dreptul nostru.
    doar pentru curiozitatea dvs nu traiesc la nisa.
    o vorba spune ca ''avem conducatorii pe care ii meritam''...va da de gindit cumva?
    probabil ca nu!...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nisa vine de la NI S-A acrit...

    Mai rau e cand stai inauntru si nu vezi sau te faci ca nu vezi realitatea...
    Ramai si traiesti ca un "anonim".

    RăspundețiȘtergere
  7. PUMN VIRTUAL EXACT ÎN NAS!
    Dar ţie doamnă îţi dă de gândit? Oare câţi ieşeni mai gândesc astfel?
    Înainte de de a fi etichetat rapid şi "PAC!" a fi trântit ştampila "RĂUTATE" pe comentariu, eu, dacă eram tu, disecam mai atent frântura:
    ".....şi nici nu mai cred în dumneavostră." Eu cred (era mai potrivit: tu trebuia să ştii), că acest comentariu se încadrează la capitolul frustrare, frustrarea alegătorului înşelat! Este identică cu frustrarea ciutaciană sau cu frustrarea ciuviciană generată de Geoană nu prin pierderea alegerilor, ci prin inoportuna şi făr' de sens vizită nocturnă la reşedinţa mogulului, fost merceolog învârtitor de gogoşi! - foarte puţini ştiu, că la baza trustului Realitatea stă comerţul cu gogoşi, adică vânzarea gogoşilor!Sună hilar aceste două noţiuni puse în relaţie de cauzalitate, nu? "REALITATE" şi "VÂNZARE DE GOGOŞI"!
    Tu ai venit acum şi zdrang ai trântit pe masă "CIFRE SECI" precum orice handicapat de contabil gen Stolojan, pentru care omul nu reprezintă decât un cumul de procente: X% cheltuieli salariale, Z% cheltuieli cu asigurările sociale, Y% câştig generat de activitate! DAR SOLUŢII? Pe ieşeanul de rând îl doare fix în başcheţi de cifrele tale seci! Pe el îl dor ratele la bancă, siguranţa locului de muncă, medicamentele şi multe alte şi alte şi alte.......foaaaaaarte multe! Deci nu cred că răbufnirea ta poate avea vreo finalitate! Mai ales acum! Timpul curge, mandatul lui nea Nichita nimeni nu i-l poate lua, fonduri de la piticul atomic Iaşul nu o să vadă prea curând şi primăria tot 8000 de oameni va hrăni, chiar de vor fi externalizaţi
    sau vor rămâne angajaţi direcţi ai primăriei!
    DECI? CARE-I ROSTUL, UNDE-I ROSTUL?

    Hai să trăieşti matale,
    mă semnez: CARE PE CARE!

    PS1 aştept cu deosebit enteres: "CIFRE SECI"-partea a doua, şi de ce nu: "CIFRE SECI"-partea a treia........că deh, măcar s-o punem de-o trilogie! Trilogia cifrelor seci, vorbelor în vânt şi bătutului cuielor în propria-ţi talpă!

    PS2 chibiţii pe marginea comentariului meu să tacă şi să nu le pută picioarele! ....nu de alta dar este "PERICOL DE LEMBAJ VEOLENT!" adicălea s-ar putea să-mi sară muştarul şi să-i spurc licenţios!

    PS3 pentru cei interesaţi de evenimentele aparent nesimnificative dar cu un potenţial exploziv deosebit:
    A FOST CONSTITUITĂ GARDA MAGHIARĂ!
    ...formaţiune zice-se ne...paramiltară! Nu au avut bani de pantofi, deci s-au încălţat cu bocanci iar pe braţul stâng şi-au tras din motiv de design vestimentar banderole tricolore, bineînţeles nu roşu-galben-albastru ci verde-alb-roşu! Oare cine-o fi sponsorul? Poate ne spune doamna Mungiu!

    Dau copy-paste de la mai sus incriminatul de răutate "anonim":
    "Nu-mi pasa dacă nu publicaţi acest comentariu
    , mă bucur însă că l-aţi citit!"

    RăspundețiȘtergere
  8. traim si vedem!
    in curind partea a doua insa...

    RăspundețiȘtergere
  9. ''CIFRE SECI''

    - Pentru Irina: Si daca as fi locuitor al Iasiului sau de oriunde, as intreba ... cu ce ma incalzesc pe mine cifrele seci?

    - Pentru ''Care pe care'': ''DAR SOLUŢII? Pe ieşeanul de rând îl doare fix în başcheţi de cifrele tale seci! Pe el îl dor ratele la bancă, siguranţa locului de muncă, medicamentele şi multe alte şi alte şi alte.......foaaaaaarte multe'' .... ..... DAR si ieseanul de rand sau orice om trebuie sa-si gaseasca singur solutii pentru propriile probleme! Nu sa astepte pica para malaiatza ...''

    cercetashul_vesel

    PS. Pentru Irina ... cred ca ar fi bine sa introduci rubrica pentru nick-uri, altfel vom fi toti niste ''anonimi'', adica turmisti ... Cam nashpa ... o iau la fuga!

    RăspundețiȘtergere
  10. Fugi te turmă precum dracu de tămâie cercetaşule! Cât despre aia cu "pară mălăiaţă", este de fapt cealaltă cu "muieţi-s posmagii"!
    Semnat:
    Care pe care

    RăspundețiȘtergere
  11. ''Care pe care'' ... ''Fugi te turmă precum dracu de tămâie cercetaşule!''

    - Este o constatare? ... Ca sfat nu poate fi!

    - Nu pot fi un ANONIM, pentru ca ''declar cu infatuare că nu mă încadrez nici in regnul vegetal, nici în regnul animal, deoarece GÂNDESC, IMPLICIT EXIST, EXIST CA ENTITATE DE SINE STĂTĂTOARE ŞI TOTAL DEMENTĂ într-o Românie dementă, guvernată de hoţie, minciună, prostie şi lene.'' (Citat dintr-un mare clasic in viata :))

    Mda si ma mai mir de ce mi-s o "singura pe drum!"

    Semnat: cercetashul_vesel

    RăspundețiȘtergere
  12. [Cât despre aia cu "pară mălăiaţă", este de fapt cealaltă cu "muieţi-s posmagii"!]

    ... Cu multa tristete, iti spun ca am vazut ambele variante, foarte recent! Dar toti se plang ca nu au bani si injura guvernantii de mama focului!

    cercetashul_vesel

    RăspundețiȘtergere
  13. ca bine le mai spuneti,si frumos alegeti cuvintele dar nu ating pe cei carora le sunt adresate.

    RăspundețiȘtergere