miercuri, 24 februarie 2010

MONITORIZAŢI. PÂNĂ CÂND?


Cristian Diaconescu a fost „monitorizat” timp de 10 zile la începutul lunii februarie.
El era în acea perioadă, şi a rămas până în după-amiaza Congresului partidului său, candidat cu şanse reale la şefia PSD. Dosarul monitorizării a fost transmis, de către lideri ai PSD*, către presă. Presa nu îl publică. Diaconescu se retrage din cursă. Partidul merge nestingherit înainte şi îşi ţine Congresul. Se trece la vot şi câştigă un fost procuror. Ce ar mai fi de spus?!

Că în România, după douăzeci de ani de la de desfiinţarea oficială** a Securităţii, politica este făcută, în marea ei majoritate, fie de şantajişti, fie de şantajabili ce şi-au acceptat condiţia? Că puţinii profesionişti ce intră în politică sunt siliţi la compromisuri imense dacă vor să-şi urmeze calea? Că oricât de bune ţi-ar fi intenţiile şi oricât de corect comportamentul nu poţi să-ţi reţii privirea peste umăr, oriunde ai fi? Până când?

Și totuși, ne-am putea imagina o altfel de evoluție? Spre exemplu: Cristian Diaconescu merge la tribuna Congresului și anunță că este șantajat pentru a se retragere din competiție. Conducerea partidului și candidații rămași în cursă se retrag și deliberează. La nici 30 de minute de la anunțul lui Diaconescu Congresul PSD este suspendat până la clarificarea situației. Toți cei implicați urmează a fi excluși definitiv din PSD. Congresul se reia o lună mai târziu într-o atmosferă ceva mai curată. O asemenea evoluție este doar un exercițiu de imaginație ce nu va fi confirmat prea curând de realitatea vieții politice românești. Păcat.

Irina
_______________________________________
* conform declarațiilor Florianei Jucan făcute în direct la Realitatea TV, emisiunea 100%, 21 feb. 2010.
** DECRET nr. 33 din 30 decembrie 1989 privind desfiinţarea Departamentului Securităţii statului

2 comentarii:

  1. Ştii ce implică acest exemplul pe care tu l-ai dat:
    "Cristian Diaconescu merge la tribuna Congresului și anunță că este șantajat pentru a se retragere din competiție. Conducerea partidului și candidații rămași în cursă se retrag și deliberează. La nici 30 de minute de la anunțul lui Diaconescu Congresul PSD este suspendat până la clarificarea situației. Toți cei implicați urmează a fi excluși definitiv din PSD. Congresul se reia o lună mai târziu într-o atmosferă ceva mai curată. O asemenea evoluție este doar un exercițiu de imaginație ce nu va fi confirmat prea curând de realitatea vieții politice românești."?

    ONOARE! şi ca să ai "ONOARE", musai "SĂ AI SÂNGE ÎN INSTALAŢIE" precum a glăsuit un "clasic" primar încă în viaţă!

    PS .....am spus clasic deoarece este la fel de bandit şi escroc precum marea majoritate a indivizilor ce aparţin acestei rase de aleşi ai neamului!

    Care pe care

    RăspundețiȘtergere
  2. Revin cu o completare, de fapt cu un copy-paste a unui cometariu ce l-am postat prin alte ogrăzi apropo de tăcerea liberală şi brambureala din curtea PSD:

    "Hmmmmmm cât despre stânga ce să mai zic! A pus-o dracu să-şi ridice poalele-n cap uitând că n-are chiloţii pe ea şi pac a furat-o din tufiş! Atât de fulgerător a furat-o, că acum stă precum proasta-n mijlocul pieţii şi nu ştie ce să strige:
    Să strige: VIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL?
    sau
    să strige: MAI VREAUUUUUUUUU O DATĂĂĂĂĂĂ?

    PS Măi liberalilor voi ce-o să faceţi? Sincer eu cred că o să tăceţi!……că a început să vă placă să fiţi violaţi şi dorinţa de a mai vrea o dată a devenit crez de partid!"

    Scuzaţi copy-paste dar astăzi n-am muză! A fugit fire-ar a dreak cu un muz!

    Care pe care

    RăspundețiȘtergere