duminică, 21 februarie 2010

EFECTUL PONTA ASUPRA LIBERALILOR


Dacă tot îi vindeam lui Gheorghe Nichita pontul că liberalii sunt în cautare de lider local, de ce nu ne-am apleca un pic asupra efectului Ponta în mişcarea liberală?!

Crin Antonescu tocmai şi-a pierdut aliatul non-liberal cel mai important.
Dacă ar fi să ne luăm după Dinu Patriciu, „de fapt, domnia sa (Geoană adică, n.n.) are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrată, de nevoie". Sincer, cu greu şi-ar mai putea imagina liberalii un alt lider de partid, virtual rival, care să-l facă până şi pe Antonescu să arate bine. E motivul pentru care cred că aceasta va fi o lungă duminică agitată pentru strategii liberali, atâţia câţi au mai rămas. Căderea acordurilor subterane pe care conducerile celor două partide le aveau dar şi discursul fără echivoc al lui Victor Ponta în partea sa referitoare la relaţia cu PNL sunt în măsură să dea fiori reci pe spatele oricărui liberal de bun simţ.

Dacă PSD va reuşi să mimeze suficient de credibil reforma şi efervescenţa schimbării, acest lucru va forţa o reacţie pe măsură din partea celuilalt partid de opoziţie. Un PNL care va continua să se lupte cu el însuşi şi cu marota unui preşedinte duşmănos este sortit izolării şi ignorării politice. Unde mai pui că cei ce au preluat acum conducerea executivă a PSD au avut declaraţii clare privind schimbarea legii electorale în sensul alegerii directe a fiecărui parlamentar în parte, dintr-un tur sau două? Devine evident: Antonescu nu mai are viitor ca lider al opoziţiei. Şi chiar partidul liberal cu totul, fără o schimbare evidentă de atitudine politică, dacă nu chiar de identitate şi familie politică, nu prea pare că va mai avea multe de spus.

Tăcerea cu care actualii lideri PNL au ales să onoreze schimbările de la PSD nu dovedeşte prea multă perspicacitate sau interes pentru propriul viitor.
Dar, nu-i aşa, unii îşi merită soarta!

Irina

5 comentarii:

  1. ... clar si la obiect ! indiferent ce culoare are, neuronul stingher e solutia de avarie ... chiar si pentru functiile onorifice...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă îndoiesc că tradiţionala colaborare PSD PNL, mai ales cea la nivel uman, în teritoriu, va fi afectată.

    Aşa cum îl percep eu pe dl. Victor Ponta, domnia sa este "mai la dreapta" decât domnul Geoană. În plus, nu uitaţi că dreptul este o meserie care trimite spre liberalism. Eu nu cred că s-au tăiat punţile dintre cele două partide, dimpotrivă, cred că în scurt timp se vor suda.

    Problema PNL este că schimbarea de lider, prin venirea domnului Antonescu, împinsă de la spate de diferitele alegeri, nu au implicat şi o schimbare la nivel de proiect liberal. A existat un proiect Johannis care acum nu mai este... şi nu a fost înlocuit de absolut nimic. PNL nu are în acest moment o altă viziune decât combaterea proiectelor guvernamentale... şi asta se vede. Eu cred că PNL ar trebui să facă un brainstorming necesar pentru definirea direcţiilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Partea I
    Hmmmmm hai că mă mănâncă degetele şi nu pot doar să zâmbesc şi să tac.
    Problema PNL este una singură: tandemul Dinu Patriciu-Vântu (fostul merceolog ce pe vremuri vindea gogoşi şi care ani buni a stat la pârnaie în aceeaşi celulă cu unul din apropiaţii generalului Vlad!)
    Dacă statul român, reprezentat prin şeful, guvernul şi justiţia sa au capacitatea de a reteza capetele acestor două hidre, indirect se rezolvă şi problema PNL-ului, dacă nu, ataete circ şi pâine vor fi din belşug!
    Referitor la mult aşteptatele "MARI SCHIMBĂRI" din cele trei troace pline de lături ale politicii româneşti: PD-L, PSD, PNL, pot afirma că cei ce aşteaptă vreo schimbare radicală în comportamentul politic sau în structura acestor entităţi politice sunt nişte boi cu bască. Motivul imposibilităţii apariţiei unor schimbări radicale este unic şi bine determinat:
    STATUTUL ACTUAL AL PARTIDELOR!
    care nu permite absolut nicio schimbare profundă!
    Poate acum, citind acest lucru, mulţi dintre voi înţelegeţi de ce marinarul a refuzat să participe la întâlnirea cu PD-L, întâlnire care conform dorinţei celor două lichele PD-L-iste, beţivul Blaga recte ipochimenul Videanu, nu avea decât un scop: reconfirmarea lui Boc şi nimic altceva! Reconfirmările sau alegerile pentru celelalte posturi din partid fiind împinse mult spre sfârşitul anului 2010.
    Marinarul n-a fost de acord. I-a înjurat pe cei doi de origini, cavile, parâme şi alte elemente marinăreşti si le-a impus ca întâi de toate să refacă statutul partidului (tocmai de aceea el deja a iniţializat vestita comisie ce are ca preocupare schimbarea statutului) şi de abia după aceea s-o pună de o "mare adunare" unde să se facă alegeri pentru toate posturile!
    ....PENTRU ABSOLUT TOATE POSTURILE!
    Deci repet şi băgaţi la cap nătărăilor! Nu mai bateţi câmpii deoarece statutul propriu al fiecărei troace politice mai sus enunţate nu permite schimbări radicale ale structurii sau ale comportamentului politic!
    Revin la PNL. Atât timp cât Antonescu este manevrabil prin cele două mari belele:
    Beleaua nr1: Faptul că şi-a părăsit soţia care era în faza terminală a unei teribile boli şi s-a mutat cu chiloţi şi batiste, aparat de ras şi pensetă de smuls perii din nas în hogeacul Adinei Vălean!
    Belaua nr 2: Dosarul Porumbacul!
    el va fi menţinut ca şef al PNL! Singurul cap ce va cădea, şi va cădea urât, este capul Orbanului, alcoolistul ratat despre care lumea bârfeşte că în ciuda celor trei tratamente severe de dezalcolizare la care a fost supus nu a apărut nicio schimbare sau ameliorare a comportamentului să delirant.
    Cât despre PSD, acolo treaba este şi mai înodată deoarece MICUL FUTILESCU (Futilescu vine de de la futil nu de la fxx!), deocamdată se află între ciocan şi nicovală, recte socru şi mentor, recte Sârbu şi Năstase, adicălea între cel rămas făr de ouţe şi cel ce i-a zburat ouţele celui rămas fără de ouţe! ( a se citi mai pe scurt: accident de vânătoare!)
    Punct.

    RăspundețiȘtergere
  4. PARTEA II

    La capitolul "cancan politic" pot să menţionez:
    1. Monseurul Diaconescu a fost prins cu dânsa-n-trânsa la madama Şincai în ogradă! Ştiţi voi care Şincai....deontoloaga de la REALITATE-SOV.
    2. Războiul pe ciolan al celor două jigodii, beizadelele comuniste Tismăneanu şi Oprea continuă aprig.
    3. Ieri, Voinescu în cadrul unei conferinţe i-a tras-o direct în bot tradătorului de profesie Stoica, explicându-i mai în glumă mai în serios că dacă el şi virilul partidului Stolojan au chef de făcut liberalism să facă în curtea PNL nu în curtea PD!
    4. Vlădescu, conform zicerii "cine se aseamănă se adună" se pare că aflat într-o stare avansată de "tras pe nas" a luat-o razna, dimineaţa afirmând şi seara retractând o mare bazaconie, lucru care l-a făcut pe Piticul Atomic să devină brusc isteric!
    .....în rest toate cele bune, eu sunt bine sănătos voinic şi extrem de bine dispus când văd că România nu se dezminte şi totuşi rămâne ţara tuturor posibilităţilor!....un fel de perpetum: PLEACĂ AI NOŞTRI, VIN AI NOŞTRI PUPAT PIAŢA ENDEPENDENŢOI, ŢOC-ŢOC CU FOC!
    Haides paides
    Semnat:
    Care pe care.

    PS1 Bre ISCHROTTER ai înţeles ceva? Sunt sigur că nu!....dar nu contează, tu dă-i 'nainte cu Nichita că-i dai bine!
    PS2 Să nu zici că nu ţi-am spus: dacă te mânâncă prin anumite locuri şi te iei de febleţul meu Relu, îţi trag la gioale de nu te vezi! :D (rânjesc!)

    Beeeeeeeeeeeei Admin, tu eşti turc sau eşti molovan îndărătnic? Măreşte dreak numărul de semne admise de HTML că mă inervezi şi te bălăcăresc! Îmi fragmentezi continuitatea ideilor bei nasolule şi sabotorule!

    RăspundețiȘtergere