miercuri, 21 ianuarie 2009

O DECLARATIE SOC

Claudiu Saftoiu a facut o declaratie soc, ieri seara, pe un post de televiziune: "...presedintele Romaniei stia ce vorbesc Iliescu si Mircea Geoana..." (referindu-se la presupuse interceptari telefonice, facute in urma cu unul sau doi anii, de care acesta fusese informat...).

Am auzit intre timp tot felul de comentarii si reactii din presa si de la diversi comentatori politici...

Cei mai multi sint de parere (surprinzator pentru mine) ca o asemenea declaratie venita din partea unui fost sef SIE, nu se face!!...

Doar citeva considerente personale:

Am lucrat cu Claudiu Saftoiu in calitate de consultant in campania de la locale.

As putea spune ca de la el am invatat multe dintre regulile discursului politic.

Declaratia lui de ieri nu a fost facuta in calitate de fost sef SIE si nu este o greseala de exprimare!

As putea spune ca este un semnal de alarma grav, dar asumat!

Unul din putinele gesturi kamikaze la care am asistat in Romania ultimelor 20 de ani.... Deloc intimplator, declaratia aparut in ziua in care, in tara, intra in vigoare legea care obliga operatorii de telefonie sa stocheze pentru 6 luni date despre toate convorbile telefonice, smsuri, mailuri, efectuate prin retelele lor.

Stau uneori si ma intreb de ce asemenea gesturi stirnesc reactii paradoxale? Sa fie oare acea gena colaborationista din majoritatea romanilor?

De ce nu vedem padurea din spatele copacilor?

Mi-as fi dorit o reactie oficiala rapida si lamuritoare din partea Presedintiei, ca sa pot dormi linistita!...

Irina

P.S. Intre timp, a aparut reactia Cotroceniului. Astept lamuriri suplimentare si sper ca temerile noastre sa nu se confirme...



8 comentarii:

  1. Nu cred ca ai de ce dormi linistita din punctul asta de vedere,ce s-a facut pana acuma se face si de acum inainte dar in varianta oficiala...

    RăspundețiȘtergere
  2. poate da, poate nu...
    n-ai de unde sa stii sigur, totusi...
    ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Uliuliuuuuuu da ce ai bre matale stapana blogului?....ce-i cu mancarimea asta la buricutzele deshtelor de nu te mai opreshti?
    Mai langsam nenicule ca nu dau turcii shi chiar daca dau: CSAFTOIU TOT DOBITOC RAMANE!
    ........mare mirare nu este acest lucru deoarece CSAFTOIU reprezinta clasa apanaramelor precum au fost Fulga, Popescu shi multzi altzii care au ajuns in servicii propulsatzi de tatici, de mamici, de unchiuletzi shi alte neveste care au shtiut unde sa dea cu curul...pardon de expresiune dar aista-i adevarul!
    Shi revin la obsesia vietzii mele ....rapanosul de Fulga care putzea a transpiratzie shi purta cate o saptamana o perche de chilotzi....dar deh jigodia de ta'su fiind mare colonel la ordine publica in Brasov shi care la rebeliune s-a pitit in gaura sharpele nenorocit shi-a propulsat panarama de odrasla in servicii, tam-nisam ajungand mare shef...
    cred ca a ras strainatatea de s-a tavalit cand a vazut cine se joaca cu informatziile in Romania!.
    Revenind la nea Claudiu....eu am ramas inmarmurit shi mi-a picat prezervativul din mana cand am auzit ce spune( in ultima perioada neavand activitate ma ocup cu umflatul prezervativelor care dupa aceea le sparg cu prashtia!)..deci nea Claudiu in acest moment este total PENAL!..dar poate el nu-shi da seama de acest lucru!!!!
    Hihihi personal dac-ashi fi preshedintele woooow ce i-ashi mai freca ridichea !!!!
    Tare sunt curios acum nea Dragnea pe cine pune la butoane ca de vulpoiul ala batran care shtia meserie le-a fost frica la totzi shi au sarit ca arshi cand au auzit ca revine!
    Oricum ataete ...shi ai face bine matale stapana blogului ce eshti tu stapana sa binevoieshti atzi aduce aminte ca atunci cand io injuram saftoii de mama focului shi din tradatori nu-i mai scoteam mata faceai ca trenu-n gara ...nah acum poate te-ai lamurit cata prostie este in tartacutza safteasca!

    Hihihi

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am de unde sa stiu sigur,dar am inteligenta necesara ca sa nu fie necesar sa stiu sigur...nu cred ca nu esti de aceeasi parere cu mine...

    RăspundețiȘtergere
  5. Se pare ca Sefu' l-a pus la zid pe Sfatoiu, vad ca s-a facut o comisie ...
    @anonim ... hmmm, ti-am recunoscut stilul. Chiar ma gandeam pe unde umbli! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acelashi anonim de la 09:08

    SCRISOARE DESCHISA CATRE ADI
    Draga mea Adi te implor lasa dracului amoarea nebuna care te-a cuprins pentru barabula lu' Imitzi shi mai treci p-acasa ca zaludul s-a tzicnit rau de atata singuratate shi a inceput sa vorbeasca gura far-de el....acu cand zise ca-i spuse marinarul de ascultari mai e cum e, dar daca o spune-o p-aia cand te-a prins cu strampii-n vine sprijinind capreshte biroul prezidentzial iesa lata rau shi tevatura maxima!

    Un om de bine.


    Eu cand spuneam ca unii au tradarea-n sange nu m-atzi crezut.....pai cum vine asta dom'le ?....atatzia rumani ca brazii are rumanica noastra shi a naibii muiere tot dupa barabula ungureasca umbla, de-a ajuns elefantul sa dea din urechi de zici ca-i elicopter Puma!

    hihihi

    RăspundețiȘtergere
  7. Fiecare pasare pe limba ei piere.. am mai spus-o...ba cred ca e valabil chiar si pentru mine :(( ! Mult zgomot pentru un mare nimic!!

    Iar cu stocarea datelor: nu se refera la continut...pe mine unul n-are cine si mai ales de ce sa ma asculte. Si de stocat : ia ganditi simplu: ati primit vreodata o factura de telefon detaliata acasa? (daca nu solicitati si veti vedea date interesante). Pe baza caror date se face aceasta factura? Cine cu cine, ora, durata..adica cam tot ce chipurile trebuie stocat azi. Se facea si pana acum (va spune un profesionist!)...e doar un balon de sapun..sa aiba presa mare subiect de senzatie !! Fasss - poc! (sau boc?)

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. In sfarshit unu' care le shtie shi nu vorbeshte din butoiul cu muraturi. Ceea ce spune Stefan este perfect adevarat shi corect...daca nu se intampla in Anglia magaria de la metrou PA-ul(Patriot act-ul) ramanea in America.
    Deci de fapt toata aceasta tevatura pe care o ciurda de neavenitzi shi pafarishti o arunca in capul marinarului este un mare fassssssssss ....o sticla de apa gazoasa fara dop uitata pe masa dupa un chef monstru.(postarea mea anterioara la acest subiect recunosc ca este o magarie, dehhhh ce sa-i faci, io daca nu imbarlig spurc shi tensionez nu ma simt bine - hihihi oare cu cine oi semana, oare om fi trecut pe la aceleashi scoli?).

    2. Problema cu fostul sef SIE ramane identica shi inflexibila:
    CINE TRADEAZA O DATA, TRADATOR O SA FIE O VIATZA INTREAGA!
    Exista anumite sa le zicem meserii in care fara un cod al onoarei nu potzi accesa aceasta zona. A parasi aceasta zona(pensionare, demisie ...etc) si a incerca a te folosi de informatiile
    la care ai avut acces in interes strict personal este o mare nemernicie.A varsa din casa, totdeauna este o mare nemernicie!
    Ar fi interesant sa privitzi activitatea actualului shef SIE (un om de o deosebita calitate, un om cu clasa shi ca sa fitzi mandrii, un ieshean de-al vostru)...l-atzi vazut voi la suprafatza pierzand timpul cu tot felul de declaratzii pa la tv-uri?...eu nu l-am vazut!

    3. Problema marinarului care pentru mine tot un mincinos shi lipsit de caracter ramane dar din acest moment vorba aia romaneasca il bag in origini shi punct este la fel de complicata shi, de situatzia in care suntem acum noi (ma refer la monstruoasa coalitzie) nu se face vinovat el shi observ cata prostie incape in mintzile unora care inca nu au realizat ca unicul shi principalul vinovat al acestei stari de fapt este TARICEANU care prin inflexibilitatea sa a creat aceasta stare de lucruri.

    Bleahhh

    RăspundețiȘtergere