marți, 6 ianuarie 2009

PRESA - SALVATORUL NATIUNII??

Rusia inchide conducta de gaz care asigura mai putin de 6% din consumul de gaz al Romaniei.

Motiv numai bun pentru presa si politicieni sa starneasca panica in randul populatiei!

Pe langa problemele ridicate de criza globala care da dureri de cap tuturor, ce importanta mai are daca facem din tantar armasar, prezentand o situatie cu implicatii deloc importante, in momentul de fata, pentru Romania ca pe o problema a carei rezolvare pare ca depinde de zelul jurnalistic al moderatorilor diverselor emisiuni politico-economico interesate!

Incep sa ma intreb din ce in ce mai des care este totusi rolul institutiei numita CNA in Romania?!!

Am convingerea din pacate ca trusturile media de la noi ne considera pe toti redusi mintali si ignoranti, usor de manipulat in directiile stabilite de strategiile lor corporatiste!...

Ma intreb insa de ce oamenii politici care ar trebui sa fie responsabili nu ies cu date si declaratii ferme atunci cand subiecte cu impact dar fara fundament imediat genereaza populatiei un stres inutil.

Pentru asemenea probleme exista INSTITUTIILE STATULUI CARE TREBUIE SA-SI FACA TREABA !

P.S. Intre timp, a aparut un articol pe aceeasi tema, bine argumentat, pe www.hotnews.ro. Vezi aici.

8 comentarii:

  1. foarte interesant punct de vedere...
    iti pot spune insa din experienta scurta traita pe pielea mea in campania de la locale ca pe subiectul energie exista multe variante si multe firme care au solutii,au bani si isi doresc sa se alature administratiilor locale sau centrale pe diverse proiecte(si de genul ideii tale)
    din pacate pe culoarele agentiei nationale care se ocupa de energie sufla vinturi ba de la est ba de la vest ba de peste ocean de nu mai inteleg nici ei nimic...

    cu siguranta producerea de energie verde e o solutie pentru care sunt si foarte multi bani europeni....
    dar ce te faci cind ai de impacat si capra si varza??!!!
    simplu-sacrifici pe cel ce se multumeste doar cu laptele caprei..care insa nu va mai ajunge la el niciodata( citeste populatia care va plati facturi tot mai mari) pentru linistea unor politicieni...si a intregii clientele politice a acestora

    din pacate nu pare ca s-a nascut inca romanul care sa poata sa conduca tara asta prin meandrele complicate ale marilor interese ..
    :((

    RăspundețiȘtergere
  2. sfatul meu?
    LUME STAI LINISHTITA !!!
    Pt k asta e un joc politic k ucraina sa NU ADEREZE LA UE,fiind un advertisment la modul indirect...gazprom nu poate face treaba asta k doar nu are sa-l tina gazu la el aksa,tre sa-l dea...asha k ....e o amenintarea la politca ucrainei....dak ucraina ar adera la uniune pe urama rusi au ramas km singurik acolo-n colt...asa k :
    LUME STAI LINISHTITA!!!

    parerea mea

    fly fish
    pakt pentru cele 7 coline!

    ps. de ce nu au votat ieshenii la fel la locale???

    RăspundețiȘtergere
  3. @Gabriel:Uite de asta n-ai sa ajungi niciodata om cu functie mare, adica consilier ceva sau parlamentar. Pentru ca ai tai dragi parinti "au uitat" sa te invete inca de mic un lucru esential pentru aceste meserii: sa furi, sa spaguiesti, sa trafici de influenta (!!! :))) ), sa te joci cu banii publici si altele colaterale.
    Ce zici tu acolo , e super-ok, dar tine de SF si abia cand vom fi constransi, adica atunci cand rezervele naturale vor fi cu adevarat pe butuci, abia atunci omenirea va fi in erectie cerebrala (imprumutata expresia, drept ptr.care voi oferi proprietarului un ceai de iasomie la proxima intalnire) si va imagina niste metode de a scoate energie din apa si nisip. Io' totusi cred ca exista si acum, dar inca nu e momentul sa iasa cu ele in fata. Poate copii nostri...

    Despre presa: ce spuneam mai acum vreo doua zile? nici noi nu suntem rupti din soare, da' si astia din presa au grija sa dea stirile cu taraita astfel incat sa creeze panica si confuzie. CNA-ul ? sta cu ochii pe Dinescu, Mircea Badea..si cam atat! Oare nu s-a dovedit de atatea ori ca presa a lansat zvonuri, iar apoi toti au pus botu' si s-au aliniat acestor zvonuri, desi totul era un fals, o cacialma lansata premeditat si din cate doar "baietii destepti" aveau de castigat? Scumpirea benzinei, cresterea euroiului, gripa aviara, dioxona (mai nou), cresterea pietei imobiliare (ooo! aici personal cred ca sunt raspunzatori pentru cel putin 50% din valoare). Vis-a-vis de gaz, mai acum vreo doua zile la teveu, la Realitatea (oare am ceva cu ei?)niste tovarasi de acolo tot puneau presiune pe un directoras sa spuna ce vor face oamenii, ca de maine, gata se opreste gazul, etc. Omul incerca sa-i linisteasca si spunea intr-una: "stati linistiti nu e nici un pericol, avem rezerve pentru cel putin doua luni..."...aia...nimic, fa-l varza pe om ca ascunde adevarul !! Si lumea crede pe cel care tipa mai tare! E murphism si ne place sau nu, se aplica mai a-l draqului decat legile fizicii !!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina...sa fim seriosi,acu vazui titlul...presa salvatorul natiunii?Nu.Presa e stapanul prostimii avide de informatii pe care nu stie sa le discearna si sa le inteleaga.E o presa la fel de amatoare ca multe alte aspecte din societatea asta imbatranita inainte de a creste macar...

    RăspundețiȘtergere
  5. ma uit cu bucurie la cit de bine a fost primit articolul de pe hotnews...
    oare incep o parte din jurnalisti sa se trezeasca???
    oare incep sa aiba curajul sa lase la o parte spiritul de casta prost inteles si pagubos si sa-si faca treaba cu profesionalism???
    reactia cititorilor e realmente impresonanta!!...

    pt andrei bugeac,
    titlul era interogativo-ironic....;))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Da,era...eu stiu asta altii s-ar putea sa nu o stie,iar despre trezirea ziaristilor optimism redus,nu merita sa te trezesti atunci cand adormit faci treaba asa zis mai buna si iesi mai castigat...noi nu avem jurnalisti adevarati (cu mici exceptii probabil) ci bufoni ai unor fomatiuni de interes restrans...

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer? Cred ca de data asta cativa de la Hot News au avut parte de o ejaculare precoce sau de o copulatie, adicate-lea si-au dat drumul la...mana....fara sa-si dea seama cand.
    Daca faceti o retrospectiva....veti vedea ca astia stau tare bine la cacialmale politice si la sunatul trambitei ca sa-i prosteasca pe romani....
    Au mici scapari de acest gen....si nu stiu daca se le categorisesc ejaculari precoce sau copulatii.

    Atat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Coana mare hot-news-ista care a a varsat articolul la care doamna stapana a blogului ne trimite atunci cand dam click pe cuvantul aici (bre nea adminule, pana mea vrea sa scrie colorat de ce nu-mi dai voie?), este o vaca PDL-ista, probasesciana care in loc sa scrie tot felul de aberatzii cretinoidale mai bine s-ar duce naibii shi ar face sex 8 ore....de fapt ea saraca ar fi multzumita sa faca sex shi 3 min dar care dracu mascul s-ar incumeta sa se suie cu balamuta-n pat?....bleaaaaaaah.
    Arhanghelul spune ca ar fi vorba de niscaiva ejaculari precoce sau copulatzii....Wrong! este vorba doar de-o biata laba trista (scuzatzi termenul laba....a se citi:MASTURBARE!)

    Sa crizatzi bine!

    PS ...caut nevasta tampita ca de dashtepte m-am saturat!

    RăspundețiȘtergere