vineri, 20 februarie 2009

DIPLOMATIE DE DIMBOVITA

Consulul General al Romaniei din Torino-Italia (Iulia Buje) aplica ''retetele de succes ' 'din politica romaneasca in relatiile diplomatice romano-italiene, intr-un moment in care numai de asta nu mai aveam nevoie!

Acuzatiile lansate de diplomatul roman angajeaza Romania pe o panta extrem de periculoasa, punind in cauza, in fata lumii, pregatirea si profesionalismul demnitarilor romani, precum si increderea pe care celelalte tari europene (si nu numai) o pot avea in acestia.

Dincolo de continutul acestor afirmatii - in care dna Buje il acuza (fara probe) pe ministrul italian Roberto Maroni ca ar fi intervenit la Consulat in urma cu aprox 8 ani pentru reglementarea unor acte pentru 3 romani - gestul si modul de comunicare al diplomatului roman dovedesc carente profesionale majore si lipsa unui control periodic din partea Ministerului Afacerilor Externe, lipsa care face ca relatiile si asa tensionate ale Romaniei cu diversele tari din Comunitatea Europeana sa fie expuse si mai mult, intr-un mod absolut gratuit.

Cum era de asteptat, presa din Romania nu remarca penibilul situatiei din punctul de vedere al comportamentului diplomatic, ci incepe sa toace subiectul denuntului calomnios facut de ''extraordinarul'' diplomat roman!!

Din pacate se pare ca usurinta cu care sint aruncate afirmatiile calomnioase in Romania, fara ca acestea sa fie urmate vreodata de pedepse legale usturatoare, creeaza falsa senzatie ca la fel de simplu se "rezolva'" problemele peste tot...!!

Asa cum era previzibil reactiile nu au intirziat sa apara: purtatorul de cuvint al ministrului italian de interne anunta ca stirea este complet inventata si ca ministrul a imputernicit avocatii sai sa actioneze pe cale legala!

Poate asa va invata si justitia din Romania una dintre nenumaratele lectii ale lumii in care ne dorim sa traim , dar pentru care din pacate nu sintem nici pe departe pregatiti!
Irina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu