luni, 2 februarie 2009

ILIESCU PROCLAMA SFIRSITUL CAPITALISMULUI

Nu intotdeauna timpul lucreaza in avantajul oamenilor. Oricit as fi fost de sceptica, speram ca Ion Iliescu sa fi invatat ceva in 20 de ani democratie. Speram sa-si fi schimbat ceva din convingerile comuniste, pentru care a militat alaturi de alti ideologici incurabili, si care au nenorocit o tara in peste patru decenii de dictatura.

Sau, macar, speram ca Ion Iliescu, de doua ori - sau trei ori - presedinte al Romaniei democratice, sa pastreze mai bine aparentele. Daca ne uitam in urma, acel act ratat cu "tovarase" a fost comic, dar nu si intimplator. Iliescu nu reuseste inca sa-si controleze nostalgiile ideologice.

Se pare ca in 20 de ani de democratie, Ion Iliescu nu a invatat alfabetul democratic, ci a acumulat frustrari. Care, iata, acum, scapa de sub controlul si calculele machiavellice ale "marelui" lider politic post decembrist!...

Asadar, vedem cu stupefactie ca Ion Iliescu proclama sfirsitul capitalismului si instaurarea unei noi ordini mondiale! Este exact ceea ce au tot visat in van activistii comunisti de-a lungul dictaturii. Ei au tot proclamat sfirsitul capitalismului in fituicile lor ideologice si, din fericire, capitalismul s-a incapatanit sa nu se sfirseasca.

Poate macar acum intelectualii de marca ai Romaniei vor avea o reactie comuna si isi vor face auzita vocea!!!

Poate vom reusi macar acum sa punem surdina monstrilor care se nasca din nepasarea noastra.

Irina

3 comentarii:

  1. Tarziu...foarte tarziu a reactionat...inseamna ca-ti citeste blogul si l-am inspirat !! :))))))))))
    Pai ce spuneam acu' vreo 2-3 zile? Nu ezact asta mancam si eu? Evident inspirat de miscarea socialilisto-comunista din Franta. Baieti destepti, mai mereu au avut ceva din curentele astea politico-ideologice. Si nu le-au zis americanii nimic: nici nu si-au bagat nasul in ciorba lor (de Bouillabaisse - d-aia cu languste originala, nu cu raci si fierti in vin, nu cu apa de ApaVital - n-am facut ca "e" scumpe langustele pe la noi)..., nici n-au intervenit "agenturili straini" sa le tulbure modul de viata (ca la altii-nu dau nume)!
    Ce vroiam sa zic? A, da!
    Cred ca unii profita din situatia actuala (cica criza! - indusa artificial, zic eu - si chiar de-o fi sa ma afecteze mai puternic personal, tot la aceeasi idee o sa raman). Intr-o zi o sa iasa la iveala adevarul, iar cei care inca cred ca sunt fenomene naturale (precum ploaia si zapada rara) vor avea o mare deceptie.
    Dar, eu imi traiesc clipa si ma bucur de moment. Atat cat mai pot. Saptamana asta mai imbatranesc cu un an, drept pentru care ma folosesc de prilej si imi urez un calduros "la multi ani", ba cred ca o sa-mi trimit si o felicitare, o sa-mi cumpar si un tort mare de ciocolata cadou, etc..
    A? seamana cumva cu un mic cult al propriei personalitati? Inseamna ca fac partea din acei mici monstri care sunt pe cale sa se nasca...si care trebuie starpiti! SIC!!!!

    P.S.Cam multe posturi pe mp.Nici n-apuc sa le citesc la timp pe toate... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cand e ziua de nastere a lui Stefan jr, dar ii transmit un sincer "La multi ani" si imbatranire senina si inteleapta! Si ii deic un catren de Omar Khayyaam: "Miresme, cupe, harfe si bucle aurii/ o jucarii sfarmate de vreme, jucarii/ gand, fapta, renuntare, virtuti, cainti si rugi/ cenusi pe care timpul le spulbera, cenusi". La multi ani, Stefane!!! (G.C.)

    RăspundețiȘtergere
  3. ???
    e ziua lui stefan jr????

    LA MULTI ANI!!!

    Sa fii sanatos si sa te bucuri de cei dragi tie!

    RăspundețiȘtergere