marți, 17 februarie 2009

GUVERNATORUL BANCII NATIONALE - PIONUL CEL MAI IMPORTANT

O declaratie a presedintelui Bancii Raiffeisen Romania confirma temerile exprimate aici de mult timp: o reducere a rezervei minime obligatorii de catre BNR ar scoate a doua zi acei bani din Romania!

O declaratie surprinzatoare, dar care dovedeste un profund realism si o mare onestitate fata de interesele Romaniei!

Iata unul dintre cercurile vicioase carora trebuie sa le facem fata cu totii si iata una dintre marile presiuni careia trebuie sa-i faca fata Guvernatorul BNR!

Din acest moment, miscarile si deciziile Bancii Nationale - de pe care a fost ridicat brusc valul declaratiilor politice corecte - devin mult mai vizibile si usor interpretabile chiar si de catre noi, oamenii obisnuiti!

Guvernatorul BNR devine astfel incontestabil pionul cel mai important in gestionarea actualei crize din Romania!

Astept cu nerabdare urmatoarele mutari!

P.S. Trei reactii mi-au atras atentia si mi-au creat semne de intrebare in legatura cu deciziile BNR in ultima perioada:

- sustinerea tendintei de intarire a leului (pina in vara lui 2007) - care a decimat exporturile romanesti;

- pastrarea reglementarilor in vigoare pentru creditul de consum (cu buletinul etc) in conditiile in care toti producatorii semnalau o directionare a consumurilor spre o zona mare consumatoare de valuta si fara un beneficiu real pentru societatea romaneasca;

- interventiile constante pe piata pentru sustinerea monedei nationale, intr-un algoritm cunoscut probabil doar de catre ''initiati'', pe care chiar daca le inteleg, neputind aprecia durata crizei, le consider hazardate!...

Irina

2 comentarii:

  1. Ce Boc? ce Tariceanu? Isarescu, fara indoiala, are toata puterea in RO!! Si au recunoscut asta si altii mai deshtepti ca mine! Toate cutremurele, precum si toate perioadele de liniste financiara au fost dirijate si controlate din Lipscani (parca!)- nu Cotroceni, nu Palatul Victoria. Si ma indoiesc ca nu au fost persoane sau grupuri de interese care sa profite. De ex, cand cursul era mic au pierdut exportatorii si au castigat cei cu importurile. Acum e invers! Unii si-au facut deja plinul si acum isi freaca mainile de satisfactie.
    Ce spune Raiffeisen? Cum fiecare pasare pe limba ei piere, sa se pregateasca de debarcare: austriecii si asa privesc cu mare-mare ingrijorare spre investitiile din RO.
    Urmatoarele mutari - depinde de interese. Am fi naivi sa credem ca nu sunt si acolo jocuri de culise!
    Eu unul nu prea cred in coicidente si mai ales in sloganuri de genul piata libera, curs valutar liberalizat, reglarea naturala a pietei, etc...
    Ce e de facut? Oare o supervizare din partea forurilor europene ar ajuta la ceva? Sau si aia.....?

    RăspundețiȘtergere
  2. Wrong, nu Mugur are puterea....de COMISIA TRILATERALA atzi auzit?

    Hihihi

    PS cand o vedea Babasescu maine la prima ora cand citeshte rezumatul blogurilor ce-a postat ISCHROTTER e clar ca i se inroshesc urechile de furie shi o trece la raboj pe ISCHROTTER precum a fost trecuta Irinuca popii....hihihi

    RăspundețiȘtergere