marți, 8 ianuarie 2008

Dragii mei, dragi ieşeni

Sunt Irina Schrotter. Cu siguranta, stii deja ca am decis sa candidez la Primaria orasului Iasi. Probabil ca ai foarte multe intrebari sa imi pui in legatura cu aceasta initiativa...

Si eu la randul meu mi-am pus intrebari atunci cand am inceput sa ma gandesc la acest demers...

Poate esti curios sa stii de exemplu cum mi-a venit aceasta idee ?...

Raspunsul e pe cat de simplu pe atat de complicat: simt ca directia in care merg lucrurile in orasul nostru nu e cea pe care ne-o dorim noi, cei care cu speranta si incredere am delegat conducerea administratiei locale unor oameni politici in care am crezut.

Nu spun ca au fost buni sau rai... Ci doar ca nu au reusit sa gestioneze problemele orasului si ale iesenilor in directia care sa aduca bunastare, prosperitate, sa ne faca sa simtim si sa intelegem ca orasul nostru creste, se dezvolta, are viata si este puternic...

Un oras despre care ne place sa credem ca e al doilea ca importanta dupa Bucuresti, dar care a fost depasit ca dezvoltare de Timisoara, Cluj si chiar de Constanta.

De aceea, am decis ca a venit momentul sa ma implic!

Cred ca Iasul merita si poate avea mult mai mult!

Dar pentru asta e nevoie de strategie, de proiecte, de echipe de profesionisti, de imagine, de lobby, dar in primul rand de renasterea increderii, de inflorirea sperantei si de trezirea spiritului iesenilor.


Pentru cine candidez eu, de fapt?

Aud intrebarea aceasta peste tot. De la ziaristi, politicieni si chiar amici. Voalat sau direct, sugestia este aceeasi: ca as fi alergatorul fals al altcuiva si ca ar urma sa ma dau la o parte la momentul oportun ca sa-i fac loc; ca as candida in folosul lui Dumitru Oprea, chiar al lui Gheorghe Nichita, ori al PC sau PIN.

Am spus de la inceput ca voi candida la Primaria Iasului de pe pozitia unui candidat independent.

Am mai afirmat ca o candidatura independenta pare utopica, din cauza ca legea pune multe piedici in calea independentilor, dar in acelasi timp am insistat ca, dupa cum simt la oamenii din jur, a venit vremea independentilor.

Lumea este satula de partide clientelare si politicieni mincinosi. Am mai declarat ca nu ma opun colaborarii cu partidele politice, pentru ca lucrurile nici nu pot sa stea altfel. Ca primar, intentionez sa cooperez foarte bine cu formatiunile reprezentate in Consiliul Local.

Dar, insist din nou, o voi face de pe pozitia unui independent.

Voi avea timp, pe acest blog, sa-ti spun mai multe despre mine ca om, ca mama, ca sotie, ca intreprinzator, dar mai ales in calitate de cetatean deplin responsabil al orasului in care traiesc.

Iti voi impartasi gandurile mele despre oras, despre ieseni, despre problemele cu care se confrunta Iasul si locuitorii sai; voi vorbi despre viitorul Iasului si despre oportunitatile uriase care il asteapta.

E nevoie de un dialog deschis, de buna credinta si de viziune, pentru ca aceasta propunere pe care o fac iesenilor sa aiba rezultate.


Te invit asadar sa discutam despre noi, iesenii, indiferent de varsta, statut social sau loc de munca. Este loc pentru toata lumea si pentru un singur obiectiv:

mai bine pentru orasul nostru



Irina

23 de comentarii:

  1. La prima vedere este emotionant ceea ce spuneti. Problema este ca veti avea ceva obstacole de trecut, oricat de candid si de gratios ar fi mesajul. V-as intreba, asa ca pentru inceput de campanie. Pentru ca nu intotdeauna o campanie este si usoara. Exsita niste furci caudine prin care va trebui sa treceti. Sunt convins ca sotul dvs v.a pus in tema. Se vehiculeaza niste tratative pe care le duceti cu domnul Oprea pentru ocuparea unui post de viceprimar. Cu ajutor financiar asigurat din greu de niste oameni de afaceri arabi parteneri ai sotului in afaceri. Repet intrebarea! Exista astfel de tratative?
    Si va previn ca memoria de campanie este ffff buna. In cazul in care veti ajunge viveprimar veti fi intrebata din nou despre aceste tratative.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va folositi candidatura drept arma in negocierile pe care le purtati cu PSD,cu PDL si cu PNL.Parere mea este ca veti fi pe locul 5 sau 6 cu cateva zeci de voturi,in cel mai bun caz.Sunt extrem de nemultumit ca,daca veti candida,veti lua cateva zeci de voturi care in mod normal ar trebui sa transeze competitia strict in favoarea domnului prof. Dumitru Oprea.Ma gandesc ca s-ar putea ca PC sau PNL sa va ceara sa-i reprezentati in campanie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bafta, dar sincer sansele sunt mici. De ce? Am explicat pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu niste nelamuriri. Cand v-ati dat seama ca "lucrurile merg intr-o directie gresita" de moment ce in 2004 nu va puteati "imagina Iasulfara primarul Nichita"

    Apoi, dumneavoastra, ca cetatean al Iasului, cat timp petreceti pe luna in Iasi.

    Apoi, va dati seama in ce va aruncati? Cate lucruri o sa apara in presa, lucruri de care nici nu va mai amintiti, probabil.

    Este momentul sa te arunci in gura leilor? Merita?

    RăspundețiȘtergere
  5. apoi, mai vad o chestie. Comentariile trebuie aprobate de proprietarul blogului......Adio vizitatori daca e nevoie de accept pentru comentarii.... Asta e pana la urma diferenta dintre un blog si un site... Libertatea de exprimare si raspunsul rapid la intrebari...

    RăspundețiȘtergere
  6. Candidat independent, cu suportul unui ONG. :) Asta ca sa fim corecti.

    Andrei
    www.andreisava.eu

    RăspundețiȘtergere
  7. ingrediente: program bun. voluntari. bani multi. presa favorabila. consultanti politici exceptionali. ridicarea pana la pozitia de contra-candidata primarului in functie. lacrimi ca ale lui hillary. femeile la vot. cam astea ar trebui sa fie ingredientele. bun, nu am pus un partid in spate, care va fi principala lipsa, am trecut doar voluntari, pentru ca intr-un timp scurt e nevoie de un efort marit. succes, oricum.

    RăspundețiȘtergere
  8. bravo Irina! ma bucur ca in sfarsit cineva ca tine(o persoana cosmopolita) isi indreapta atentia catre Iasi, catre noi. iti doresc mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  9. Succes, iti doresc din suflet.Desi nu mai sunt tanar, sper ca tu vei fi salvarea orasului nostru. Mi-as dori sa am puterea sa conving fiecare cetatean ca trebuie odata taiat raul din radacina. Noi RO. avem ed noastra veche, sa recunoastem ca inca comunismul mai este in sangele nostru, dar sa privim , sa ne calcam me orgoli si sa vedem ca in toate statele si orasele conduse de femei, este mai multa liniste, mai multe lucruri frumoase, mai putina coruptie. Irina, intradevar vei auzi multe lucruri murdare, dar nu te opri. Cei care stiu sa aprecieze frumosul si binele pt ei oricum vor fi de partea ta. Rautaciosi nu ii poti tu transforma, asa au fost nascuti. Sunt convins ca in toata activitatea ta ai avut suficiente probleme, cu calm si rabdare ai depasit. Ai reusit sa incanti ochii a mi de oameni din toate colturile lumi cu frumusetile gandite, organizate de tine. Ai reusit sa aduci in orasul nostru personalitati, care poate prima data in viata lor au vazut orasul nostru............SUCCES, PUTERE DE A INTAMPINA SI DEPASI RAUTATILE.Cu stima RADU

    RăspundețiȘtergere
  10. Irina, te rugam in genunchi, ajuta-ne!
    Nu-mi pot imagina, orasul fara Irina!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt un universitar din Iasi. Am aflat din intamplare despre aceasta candidatura. Campania, daca exista una, nu este suficient de 'vizibila'. Ieseanul de rand nu stie ca Irina Schrotter candideaza la primarie; stie despre acest lucru doar ieseanul avizat (care citeste foarte mult, urmareste majoritatea dezbaterilor politice si nu numai can-can -urile, etc...). Personajele din polemica ieseanului sunt deocamdata doar Oprea si Nichita. Cred ca echipa de promovare trebuie sa lucreze putin aici. De ce? Pentru ca s-ar putea ca aceasta optiune de alegere sa fie o solutie fericita si benefica pentru Iasi. S-ar putea sa constituie iesirea din acest clinci politic Nichita-Oprea.
    Eu cred in sansa acestei candidaturi (cu o campanie de promovare mai infipta).
    Si mai cred ca, la aceste vremuri in care suferim de o greata cronica generata de exponentii lumii politice, lipsa unui partid in spate reprezinta un atu (contrar a ceea ce spunea Mihnea).
    SUCCES!

    cristina

    RăspundețiȘtergere
  12. foarte frumos! ma bucur ca o persoana care a mai facut lucruri bune pt Iasi(festivalul de moda) candideaza. Ma bucur ca o femeie candideaza. ma bucur ca dumneavoastra candidati si sunt sigura ca implicarea dumneavoastra in actiuni strategice nu poate fi decat benefica orasului Iasi.

    Scenariul perfect ar fi insa atunci cand s-ar putea inchega o forma de colaborare intre toate personalitatile de seama ale orasului Iasi (dintre care vizez in principal pe domnul Oprea, pt care am o consideratie deosebita)

    RăspundețiȘtergere
  13. FELICITARI

    SUNT INCANTATA CA INSFARSIT INCEP SA IASA SI FEMEILE LA RAMPA MAI ALES O FEMEIE CU SUCCES IN CAPITALUL SALBATIC DIN ROMANIA .
    BRAVO SI MULT SUCCES (SINCER MA MIR CA NU ATI INTRAT MAI DEMULT IN VIATA POLITICA IESEANA CARE ARE NEVOIE DE OAMENI DE CALITATE)

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu cunosc destul de bine motivatia acestei decizii, dar: Daca este vorba de o candidatura normala, sansele sunt aproape nule. Daca veti alege sprijin politic, sansele cresc in functie de natura acestuia. In schimb, daca v-ati decis sa alegeti cea de-a 3 cale, (si despre asta putem discuta) atunci sansele sunt maxime - in conditiile in care o sa reusiti sa deveniti "acel "candidat.(putem discuta din nou si despre asta)Ei bine, in acest caz ar fi si ceea ce asteapta iesenii. Deci: exista o parte buna dar si foarte multe parti mai putin bune. MARE ATENTIE!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mie imi pare foarte bine pentru ca Irina candideaza si chiar am de gand sa o sustin..de ce? Nu pentru ca este femeie sau candideaza indepedent Eu am sa o votez pentru ca indeplineste calitatile cele mai importante a unui primar : diplomatie, comunicare, limbaj adecvat. In plus pentru mine Irina este un simbol al Iasului , cati dintre voi au vazut persoane care sa mai respecte Iasul si sa creada in el ? Irina nu este in primul rand o creatoare de moda , este o persoana de afaceri puternica si interprinzatoare , capabila de a si sustine si pune in practica ideile originale .
    toate cele bune ,
    Flavius
    (tare_flavius@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere
  16. eu cred ca aceasta candidatura este o gluma, de regula glumele se fac cu oamenii destepti, dar iasiul e sufocat de prostime, deci...

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna Irina,

    cum nu am gasit nici o adresa de mail, am hotarat sa-ti scriu prin intermediul blogului, nu are nici o legatura cu articolele de acolo ci cu o problema cu care ne confruntam asa cum ai precizat si tu in interviul de la A1, care pot sa spun ca m-a tinut tintuita in pat pana la sfarsit:)
    catzeii comunitari pe care ii iubesc dar recunosc ...trebuie facut ceva in legatura cu ei, ceva uman.
    am inteles ca ai gasit cateva solutii si as vrea sa dau o sugestie...nu stiu exact cat e de buna, nu stiu daca va fi privita cu ochi buni de lume dar in fine , eu o zic si las la aprecierea ta daca sa fie sau nu pusa in practica.
    una dintre cele mai bune solutii pe care a imbratisat-o foarte multa lume mai demult este
    cea de sterilizare a cainilor astfel incat numarul lor sa scada treptat.ma gandeam ca daca s-ar face un apel la public pentru voluntari, cu siguranta s-ar gasi foarte multi care sa ajute la strangerea lor si poate ca
    si facultatea de Medicina Veterinara s-ar putea implica... petru ca duce lipsa de cazuri si nu cred ca studentii
    nu ar fi bucurosi sa asiste si sa invete cum sa faca sterilizari, sub indrumarea medicilor evident.
    au in plan de foarte mult timp sa faca un hipodrom langa facultate - unde ar putea fi dusi caiii gasiti
    abandonati prin cartierele Iasului dar fondurile au fost alocate mai intai modernizarii si renovarii facultatii.
    sunt sigura ca tu o sa stii mai bine ce sa faci .
    si pentru ca sunt tanara si cu drept de vot :) ceea ce vreau eu de la viitorul primar al Iasului e sa gaseasca
    o modalitate de a face un parc , un teren pentru tineri , unde sa putem merge sa alergam, sa facem sport,sa jucam
    freesbeesa mergem cu bicicleta, cu rolele , sa facem ceva....vegetam in casa pt ca nu avem unde sa iesim fara sa
    dea o masinapeste noi sau sa luam amenda si multi prieteni de-ai mei isi doresc asta. macar o promisiune in sensul asta , sa vedem ca macar cuiva ii pasa de acest lucru.

    Mult succes si ne vedem la vot! :)

    Andreea

    P.S.aceste comentarii nu sunt pt blog deci ...nu cred ca ar trebui publicate. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  18. Carcotasul vesel dixit :
    Pentru bibicul mancator de nichitalovele .....revin la vestita intrebare a lu' mosul Preda : pe ce te bazezi dom'le ? ....ca din ce scrie pe dezastrul ala de blog ( adevarat ca nici acesta nu este prea departe ca valoare ) nu prea am pricipit nimic .....bati campii ca sa priceapa .....NIMENI !
    Asa ca proaspete demisionar cu funduletul in doua luntrii......LAAAAAAAAASA-NE !
    Carcotesc , carcotesc ,carcotesc ......

    RăspundețiȘtergere
  19. Carcotasul vesel dixit :
    Mdap .....conu' zamolxis are cam mare dreptate...deci revin cu ce-am afirmat acum vreo 2,3 zile pe acilea :
    Cand te-impinge michiduta sa-ti faci blog fii un "ADEVARAT/ADEVARATA" acceptand si p-alea bune si p-alea rele ...ca daca nu faci acest lucru risti sa ai 0 vizite la blog (a se vedea blog-ul pekinezului de serviciu al Antenei 3 dom' maior CIUTACU )
    Carcotesc, carcotesc ,carcotesc ....

    RăspundețiȘtergere
  20. Carcotasul vesel dixit :
    "eu cred ca aceasta candidatura este o gluma, de regula glumele se fac cu oamenii destepti, dar iasiul e sufocat de prostime, deci..."
    Amice esti idiot ?....nu sunt moldovean dar sa spui ca iesenii sunt prosti nu poti sa fii decat PROST ! au ei alte pacate ....betivi, curvari, lenesi dar asculta bre parerea unui mitic :
    - iesieni, de fapt moldovenii au o intelegenta nativa foarte ascutita si caustica - hatra !...exista si exceptii dar acestea intaresc regula !
    Carcotesc, carcotesc , carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  21. Carcotasul vesel dixit :

    Revin dupa aproape o luna cu postare la toate problemele punctate de cei care au tastat la acest subiect ( un fel de mic bilantz )

    1. postarea 1734/09ianuarie :
    "Se vehiculeaza niste tratative pe care le duceti cu domnul Oprea pentru ocuparea unui post de viceprimar."
    - pana acum tratative ?...nu au fost !... deci ?

    "Cu ajutor financiar asigurat din greu de niste oameni de afaceri arabi parteneri ai sotului in afaceri"
    - unde-i sotzul in campania asta ....ca nu prea l-a vazut nimeni !Cat despre arabi, hai mah sa nu fim chiar asha de americani shi sa consideram ca orice se intampla rau : ARABII E DI"VINA !...oricum io nu vazut arabi pana acum in aceast campanie ! voi ? ( nu-s proarab dar io cand spun arab nu ma gandesc la radicalism shi al Qaeda ma gandesc la cultura la verticalitate a spiritului la ambitzie la ..... Dubai ....deci ?

    2. postarea 17:52/09ianuarie:
    lui plici-poc asta autobagator in seama care tot ishi promoveaza catastrofa de blog n-am ce sa-i raspund ,e.......DEGEABA !

    3. postarea 17:56/09ianuarie :
    "Bafta, dar sincer sansele sunt mici."
    -pe aici pe la Bucureshti te shtie mitici drept un individ intelegent ...cu fundul in doua luntrii dar intelegent .Incerci sa refaci evaluarea ?....eu am facut-o shi shansele sunt mari !

    4. postarea 18.16, 18.18/09ianuarie:
    "Apoi, dumneavoastra, ca cetatean al Iasului, cat timp petreceti pe luna in Iasi."
    -dupa cate se observa ISCHROTTER este tot timpul in Iashi !...deci ?

    "Este momentul sa te arunci in gura leilor?"
    - precum vezi s-a aruncat ! doar ca exista o mica rectificare NU IN GURA LEILOR CI IN GURA HIENELOR urletul lor se aude pan'la Bucureshti, deja le este frica ca muribundul Iashi o sa le fie luat de sub boturile flamande shi o sa fie supus unui tratament care o sa-l revitalizeze !...deci ?

    "Comentariile trebuie aprobate de proprietarul blogului.."
    -pana in acest moment vad shi shtiu sigur ca au fost postate absolut toate comentariile shi cele bune shi cele rele !...deci ?

    5. postarea 20:24/09ianuarie

    "Candidat independent, cu suportul unui ONG. :)"
    - unde ONG , care ONG ca nu prea se vede nik-ONG !....deci ?

    6. postarea 20:31/20ian :
    "Daca este vorba de o candidatura normala, sansele sunt aproape nule. Daca veti alege sprijin politic, sansele cresc in functie de natura acestuia. In schimb, daca v-ati decis sa alegeti cea de-a 3 cale, (si despre asta putem discuta) atunci sansele sunt maxime "
    -pana acum ISCHROTER nu a intrat in aliantza cu nimeni shi nici nu a dat vreun semn ca ar avea apetit pentru asha ceva deci este un candidat inca independent shi sincer ca sa ramana independent asta numai de votul vostru depinde !....deci ?

    Nu am luat in considerare postarile proISCHROTTER shi postarile mele care recunosc sunt total tembele dar tembele cu talc ca deh io-s mai shugubatz nu-s doct ca altzii shi altele !

    DECI :
    dupa parerea mea pana acum toate temerile exprimate in postarile care le-am luat in consideratzie nu s-au indeplinit ...

    DECI : ISCHROTTER nu te culca pe-o ureche ca ursul iarna shi motoarele pe maxim !

    Sunt teribil de curios cum ar arata un bilantz facut de amicul Ghetzau !....hai mah nu fii nashparliu shi doct ,fii shi tu golan mishto...baga o parere ! convenabila sau inconvenabila pentru ISCHROTTER dar BAG-O DOM'LE!!!!!!

    Carcotesc , carcotesc , carcotesc !

    RăspundețiȘtergere
  22. Asa cum ma asteptam am gasit si msg de incurajare...si altele malitioase sau invidioase.Irina Schrotter este o femeie atat de curajoasa incat a fost prima care a ridicat semne de intrebare cu privire la "bunul" primar Nichita(primar doar cu numele....ca in rest...lipsa..pauza..s.a.).Acum a demonstrat ca nu o intereseaza scaunul de primar...ci doar un om care sa merite sa-l ocupe!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere