sâmbătă, 19 ianuarie 2008

Trafic paralizat in Dacia si Canta


Ieri dupa-amiaza m-am numarat printre ghinionistii prinsi in trafic in Dacia, la bariera de la fostul BJATM. Mai mult de o jumatate de ora am stat la coada pentru ca bariera a fost coborata cu mult inainte sa treaca trenul si ridicata prea tarziu. Alaturi de taximetristi, soferi de TIR si oameni care se intorceau acasa de la munca, am stat cu totii pironiti pana a trecut trenul. Apoi, ne-am miscat cu viteza melcului pentru ca zona este preserata cu gropi imense pe care trebuie sa le ocolesti cu mare atentie.

Aceasta povesta se repeta in fiecare zi, de ani de zile. De fiecare data cand trece un tren, traficul pe Canta devine infernal, circulatia fiind blocata pana dupa Piata Dacia. Si in Dacia, si in Canta se formeaza cozi imense, pe sute de metri. Aceasta este unul din multele necazuri care se consuma pe tacute in cartiere, fara sa intervina cineva.

Stim cu totii ca oamenii politici din Iasi sunt generosi in proiecte. Se tot vorbeste despre pasarela Octvav Bancila care ar decongestiona cat de cat traficul din zona. Si cu vorbele am ramas. Practic, nu s-a facut nimic pentru ca Dacia si Canta se vad cu greu de la Primarie. Primarul nu trece prin zona – i-ar fi si greu sa dea ochii cu oamenii furiosi. Daca drumul spre stadion ar fi trecut prin zona oamenii de acolo ar fi avut, cu siguranta, mai mult noroc.

Irina


2 comentarii:

  1. Un concurs pentru bloggeri ieseni organizat de Iasi Nights.ro.

    Esti blogger? Esti din Iasi? Te intereseaza soarta orasului tau. Scrie un articol pe tema "Orasul Iasi. Ce as schimba in 2008" si noi il publicam pe http://iasi.nights.ro. Articolul poate consta si in fotografii reprezentative despre orasul Iasi in 2008 sau chiar un videoclip. De asemenea prin intermediul retelei sociale http://iasinights.ning.com iti promovam timp de o luna ultimele 5 post-uri de pe blog-ul tau.

    Asteptam articolele pana la sfarsitul lunii februarie pe andreisava@yahoo.com. Cel mai bun sau o selectie din cele mai bune vor fi publicate pe http://iasi.nights.ro.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca adaugati la cursa electorala un plan concret pentru rezolvarea problemei "Pasarela Octav Bancila", o sa aveti nu numai votul meu, ci si al miilor de ieseni din Canta, Dacia si Alexandru! Insa repet, un plan concret, fara iz electoral si care sa fie realizabil!!!

    RăspundețiȘtergere