joi, 17 ianuarie 2008

Pasajul de la Hala – o groapa vesnica

Despre pasajul de la Hala se discuta de ani buni în administratia locala. Este ca un fel de Fata Morgana a muncipalitatii. Dupa atatea discutii sterile, ne-am ales cu o groapa parasita in centrul orasului si cu traficul gatuit.Stim cu totii cat de dificil este traficul in aceasta zona, mai ales in orele de varf, cand prindem cate 3-4 semafoare.

Intrebarea mea este de ce la aproape un an de la inceperea lucrarilor inca nu circulam pe intreg bulevardul, asa cum ni s-a promis? La un moment dat, ni s-a spus ca a fost gasita o solutie, la un pret dublu fata de proiectul initial, pentru a se incadra vestigiile dezgropate in zona si ca vor incepe din nou lucrarile la pasaj. Acum aflam ca, de fapt, trebuie sa mai asteptam jumatate de an numai pentru a fi terminat noul proiect. Cine ştie cand vor incepe efectiv lucrarile?

Din fericire, au intervenit specialistii – pe care i-as dori la fel de atenti in continuare fata de sapaturile din oras.

Sa ne lamurim, descoperirea ruinelor in fata Halei nu este un blestem. Este o buna oportunitate pentru turismul local, care ar trebui gestionata eficient.

Nu inteleg de ce dureaza atat. La urma urmei, nu trebuie sa inventam roata. Proiecte de integrare si valorificare a vestigiilor istorice se fac peste tot in lume.

Irina


3 comentarii:

  1. PAI DA DOMNULE PT CA DACA AR FI UN PRIMAR BUN POATE AR FI TERMINAT ....DAR COMUNISTII DE LA PSD NIMIC NU VOR SA FACA DECAT SA-SI UMPLE EI BUZUNARELE...HOTIIIIII

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ar fi lipsit de interes, cred, sa stim cine sunt acei Ieseni care au aprobat un asemenea proiect (ma refer la consilu si nu numai la primar). Nu de alta, dar intreband pe orice cetatean al Iasului, acesta ar fi spus din start ca acolo sunt cu siguranta vestigii istorice.
    Cu alte cuvinte este un proiect pus in practica desi se stia de la inceput ca este un proiect mort.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga tibi,
    E adevarat ca orice iesean stia ca zona centrala a Iasului este strabatuta de tuneluri care fac legatura intre Palatul Culturii si citeva puncte strategice din oras..
    Asa cum e adevarat si ca orice echipa de profesionisti ar fi studiat intii caracteristicile zonei(pentru ca sintem in2008 si tehnici exista..)
    Problema e insa ca nu se lucreaza cu profesionisti si se face totul dupa ureche,intr-un dispret total fata de cetatenii Iasului..
    Si din pacate primarul ascunde toate greselile pe care le face cu ajutorul consilierilor locali care cred ca nici nu constientizeaza ca se fac direct raspunzatori de toate aceste decizii..
    Irina

    RăspundețiȘtergere