miercuri, 16 ianuarie 2008

Precizari cu privire la sondajul postat pe blog

In acest mesaj, aduc precizarile solicitate de Dan Carlan, referitoare la sondajul publicat de mine pe acest blog.

Doresc sa mentionez ca intentia de a posta datele de sondaj a fost generata de foarte multe comentarii care s-au facut auzite in ultimele zile in partidele politice locale. Ele faceau referire la tot felul de sondaje, fara a concretiza cu date verificabile nici una din informatiile vehiculate.

De asemenea, precizez ca sondajul la care fac referire a fost primul comandat de mine, in intentia de a afla care sunt directiile spre care se indreapta comunitatea ieseana, care sunt preferintele politice ale acesteia si, mai ales, care sunt asteptarile si obiectivele pe termen lung ale orasului. Nu in ultimul rand, am dorit sa stiu care sunt sansele unei candidaturi independente la primaria Municipiului Iasi.

Utilizez sondajele de opinie ca pe un instrument obligatoriu, dar exclusiv orientativ, si nu decisiv, in evaluarile politice pe care le fac. Cred ca datele obtinute stiintific sunt necesare pentru abordarea realista a competitiilor electorale.

Sondajul CSOP a fost realizat in perioada 20 - 27 noiembrie 2007, pe un esantion de 249 de personae, cu o marja maxima de eroare de +(-) 6,2 la suta, cu o probabilitate de 0,95. Esantiontul a fost reprezentativ pentru populatia in varsta de 18 ani si peste din orasul Iasi. A fost operata o selectie aleatoare a gospodariilor si persoanelor intervievate. Rezultatele au fost ponderate in functie de sex si varsta.


Irina

Un comentariu:

  1. Dna Schrotter,

    Dvs. spuneti pe blog:
    # Gheorghe Nichita - 34%;
    # Dumitru Oprea - 25%;
    # Dan Carlan - 22%;
    # Irina Schrotter -19%.


    Tot dvs. ati spus la Tele'M:
    "Primarul Gheorghe Nichita a iesit undeva in jur de 34% ca si incredere, profesorul Dumitru Oprea era undeva in jur de 24,
    Dan Carlan care era si el cuprins in sondaj la acea data era undeva in jur de 18, iar eu ma plasam undeva in jur de 19".

    Cind ati gresit?
    Cu respect, Elena

    RăspundețiȘtergere