duminică, 20 ianuarie 2008

Ornamente electorale



A trecut Craciunul, a trecut si Anul Nou, dar decoratiunile luminoase de pe strazi, instalate de sarbatori, au ramas in functiune. De ce?

La urma urmei, s-a terminat distractia, a inceput munca. Sarbatorile se numesc astfel pentru ca reprezinta o iesire din cotidian, din obisnuit. Nu poti avea sarbatori tot timpul, pentru ca atunci nu ar mai avea nimic special in ele.

Oamenii stiu acest lucru, doar Primaria se face ca nu stie. In speranta unor iluzorii castiguri electorale, muncipalitatea scoate bani suplimentari de la bugetul local, si asa subred, pentru a mai cumpara niste voturi tocmai cu banii votantilor.

Aici este problema. Daca Gheorghe Nichita si-ar face reclama pe bani proprii, poate nu as avea nici o problema. Insa foloseste banii iesenilor pentru a-si face imagine. Factura se ridica la 60.000 de RON, adica circa aproape 17.000 de euro.

Contractul de acum cu firmele care au montat ornamentele luminoase este pentru perioada 12 decembrie–24 ianuarie. Ce tara din lume mai are o luna si jumatate de sarbatori?
De ce pana la 24 ianuarie? Pentru ca Primaria a confiscat si aniversarea unirii mici pentru a-si face campanie din banii contribuabililor.

Ii pasa primarului asa mult de sarbatori? Vorba vine. In anii precedenti, cand nu exista un interes electoral imediat, nu am avut nici atatea lumini pe strazi, nici chermeze precum cele programate pentru acest inceput de an.

Irina


14 comentarii:

  1. Aveti de gand sa prezentati iesenilor lucruri despre care deja presa a scris? Este interesant ca ati descoperit toate aceste neajunsuri ale Iasului abia in acest an.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai daca presa deja a scris si nimic nu s-a rezolvat, inseamna ca presa nu mai este o putere in stat si nu mai are impact asupra autoritatilor, probabil e la fel de corupta ca si celalte puteri ale statului de drept din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  3. Raspuns pentru Garzanti

    Imi place logica ta. Daca faci parte din echipa de campanie a Irinei Schrotter, deja cred ca ar trebui sa se mai gandeasca pe cine plateste.
    Asupra chestiunilor in cauza, presa nu poate face altceva decat sa sesizeze si sa critice. Probabil ca va rezolva mai multe Irinapentruiasi.

    P.S. Banuiesc ca in urmatorul comentariu, cineva imi va spune ca sunt omul lui Nichita. :)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru anonim de mai sus:
    Nu conteaza ca ne prezinta lucruri despre care deja se stie. conteaza ca macar ea le vede. si poate ar fi timpul sa ajunga si un independent primar. macar ea are case, masini, avere si n-o sa mai fure ca actualii din banii nostri. daca a facut ceva pentru iasi ca simplu om de afaceri (si ma refer la Festivalul de Moda)inseamna ca-i pasa si sint sigur ca va face ceva si ca primar. oricum sint increzator ca va face mai mult decit nichita care vad ca incepe sa se trezeasca din amorteala abia acum, inainte de alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe langa faptul ca mare parte din aceste ornamente sunt de prost gust, luminitele nu au beculete economice. Factura la energie cred ca este enorma iar pastrarea acestora este un afront adus celor care nu au iluminat public pe strada, in parcari sau chiar in fata blocului. Cineva trebuie sa ia atitudine, iar daca acel cineva sunteti dumneavoastra sau orice alta persoana publica cu voce vom avea doar de castigat...poate se prind si ei ca nesimtirea a intrecut orice limita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma gandesc ca in loc sa fie ornat si luminat ca de sarbatori orasul atata timp , mai bine se gandeau la toti cetatenii , nu numai la cei din centru si le pastrau atat cat trebuie.
    Cat despre originalitate, draga prim anonim , nu inteleg ce ai vrut sa spui. Crezi ca daca presa scrie despre anumite probleme acestea sunt ca si rezolvate? Pe noi ca locuitori ai acestui oras ne intereseaza ce se poate face , nu ce se poate descoperi mai nou si mai original ca stire .

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca suntem putin atenti,vom observa ca deja suspiciunea devine generalizata..
    Va asigur ca echipa mea are f multa treaba si in nici un caz nu se ocupa de creat personaje fictive pe blog...
    Deocamdata sesizam probleme...pentru ca apoi vom veni cu solutii!
    Si daca tot am observat ca ii cream o problema primarului,care a trebuit sa se trezeasca si sa se puna pe treaba..ne-am gandit ca am putea sa-i facem noi agenda de lucru...fiindca e limpede ca in acesti 4 ani a dat dovada ca habar nu are sa se organizeze,sa stabileasca prioritati si sa rezolve problemele iesenilor..
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  8. @anonim

    Daca citesti cu atentie posturile mele de pe blogul irinei ai sa observi ca nu fac parte din echipa ei de campanie, doar urmaresc fenomenul si din moment ce in iasi nu este o agora imi exprim opiniile aici.

    Banuiesc ca esti din presa si te-a deranjat dar asta este adevarul, presa este la fel de corupta ca si puterile statului. Presa in momentul de fata este un instrument in mana celor cu bani. Si nu aici este problema caci la urma urmei presa este un produs ca oricare altul, iar investitorul are dreptul sa decida directia produsului sau, problema este ca presa pretinde ca este o fata ingenua si nu este.

    Cat despre faptul ca esti omul lui Nichita, e problema ta cine este patronul tau, tu ti-l alegi. Stii traim intr-o tara crestina, iar crestinismul e guvernat de liberul arbitru: esti liber sa alegi.

    @irina

    Garzanti nu este un personaj fictiv, este ceva foarte fizic care il am zilnic pe birou si ma ajuta sa comunic mai bine cu colegii de peste hotare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt cateva probleme grave cu care se confrunta Iasul. Le vede oricine, le simtim cu totii inclusiv primarul dar nu stiu de ce nu incearca sa le rezolve.Sa fie rea vointa, incompetenta...nu stiu.
    La unele rezolvarea este simpla, doar interes sa fie.Nu cred ca putem vorbi de lipsa banilor cand putem primi fonduri nerambursabile, cand banii sunt trimisi inapoi la stat fiindca n-au fost cheltuiti.

    RăspundețiȘtergere
  10. O problema acuta pe care o resimtim zilnic este traficul. Se poate rezolva aceasta probl.( doar sa urmam exemplul celor din brasov sau piatra neamt). In aceste orase s-au gasit bani pt a reface majoritatea strazilor, pt amenajarea de locuri de parcare etc.
    In Iasi se vorbeste de multi ani de soseaua de centura..de ce nu s-au pornit lucrarile? Nu au cumparat inca rechinii imobiliari toate pamanturile pe unde va trece aceasta sosea? voi continua :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma gandeam ca problema luminilor de sarbatori ramasa inca in functiune e o chestiune strict denatura estetica. Mai ales ca in data de 24 vor fi prezente oficialitati la Iasi. Acum ce sa zic? e adevarat si ca presa a scris, e adevarat si ca se cheltuiesc bani! Raman insa la parerea ca este o problema stricta de estetica a unei zone ce va fi tranzitata de oficialitati!
    In legatura cu ce se spune pe blogg la comentarii achiesez la problema anonimilor! daca u curaj sa isi exprime o parere cred ca ar fi bine sa si-o insuseasca! de asta nu cred ca respectiva persoana lucreaza in presa! cel putin nu in cea scrisa ai carei repreyentanti nu se prea ascund in spatele unui anonimat! la intalnirea informala nu cred sa fi venit niste anonimi! cel putin atitudinea avuta nu cred ca ii caracterizeaza ca fiind anonimi! probleme de dezbatut cu plusuri si minusuri la Primarie vor fi cat veacul. Nici domnia voastra daca ati ajunge primar nu ati fi iertata de astfel de critici. Si asta pentru ca oricat ai face eforturi sa fie bine cuiva, unei mase de oameni, toto exista nemultumire! asa e rasa asta pacatoasa umana! facuta sa cleveteasca! Si totusi nu mi se par atat de monstruoase luminile din centru! Sincer acuma!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru Gabi,
    Nu sunt monstruoase,doar scumpe si consuma f mult curent electric...
    Si sarbatorile au trecut de mult timp...
    Nu cred ca pe ieseni ii intereseaza ca primarul sa faca o "figura frumoasa" tot pe banii lor...
    Si daca vroia sa o faca putea sa dea dovada de putina inventivitate...si sa imagineze altceva...
    Dar despre ce vorbim?..imaginatie, inventivitate...??!!
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  13. totul e un cerc inchis!!!!!!!!!!!!toate partidele "isi vand ponturi" intre ei...
    de asta in iasi nik nu se face

    RăspundețiȘtergere
  14. aaaa...am si uitat eu stau la potiers si nici un bec de sarbatori nu a fost pus in 18 ani.........si e un bulevadr f intens trafic .....primaria e de vin......sa-i F**

    RăspundețiȘtergere