luni, 28 ianuarie 2008

Scapa cine poate



In locurile din fotografiile alaturate ar fi trebuit sa existe treceri pentru pietoni vopsite vizibil pe asfalt. Vopseaua, aplicata acum patru ani, in preajma campaniei electorale, s-a sters intre timp. Astfel, viata pietonilor este pusa in pericol pentru ca nu toti soferii vad in timp util ca acolo se afla treceri pentru pietoni. Sunt nenumarate zonele din oras unde se intalneste aceeasi situatie.

Statisticile Politiei sunt graitoare: foarte multe din accidentele grave din oras sunt comise pe trecerile de pietoni. Principalii vinovati sunt, fireste, soferii care dau dovada de neatentie sau iresonsabilitate. Dar, ma intreb, oare municipalitatea nu poarta nici o responsabilitate pentru faptul ca trecerile nu sunt semnalizate corespunzator, asa cum prevede legea?

Soseaua Nicolina, Bulevardele Alexandru, Bucium si Pacurari se afla pe primele locuri intr-un tragic clasament al accidentelor cu pietoni. Daca nici macar pe aceste artere principale trecerile nu sunt bine semnalizate, ce sa mai vorbim de strazile secundare din cartiere. In interiorul cartierului Frumoasa, de exemplu, nu exista nici macar un indicator de trecere pentru pietoni. In alte zone, cum ar fi pe strada Arcu sau in Pacurari, indicatoarele pentru trecerea de pietoni sunt mascate de masini, iar vopseaua de pe trecere este complet stearsa. In aceste conditii, pietonii traverseaza pe unde apuca, facand slalom printre masini si punandu-si zilnic viata in pericol.

Oare ce ar putea convinge municipalitatea sa respecte legea, in sfarsit?


Irina

3 comentarii:

  1. chiar sunt curios daca IS o sa castige contra lui Nechita, Carlan si altii cu fotbalu' sau contra lu Fenechiu etc.
    Am banuiala ca si in fata unei candidaturi destul de decente si bine intentionate, localnicii vor vota un smecheras care o sa promita ca echipa va juca la anu in cupa UEFA...
    imaginile de pe site cu orasul(urat) sunt cumva campanie negativa. nu prea sunt balansate la momentul asta si de ceva idei/propuneri..,ceva pozitiv.
    cred ca uratenia orasului tine de mostenirea comunismului, in principal, si de absenta schimbarii in anii in care au urmat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Liviu,
    Nu mi-am propus sa fac o campanie negativa...dar cred ca trebuie aratate foarte clar problemele care ar fi trebuit gestionate de primar si care pare ca nici macar nu sunt cunoscute acestuia sau echipei lui...
    In aceasta perioada eu si echipa mea lucram la proiectele pe care le vom prezenta in campanie,tinind cont de problemele prioritare ale iesenilor, dar si de elaborarea unei strategii pe termen scurt,mediu si lung ,care imi doresc sa fie acea directie fireasca, coerenta,logica ,obiectiva,in care trebuie organizate activitatile administratiei locale in urmatorul mandat.
    irina

    RăspundețiȘtergere
  3. legat de blog, unul interesant am vazut pe http://www.conservatives.com/tile.do?def=webcameron.videos.page
    al lui David Cameron. il are de vreo cativa ani si la inceput era intre putinele...
    ce am remarcat e elementul video. spre exemplu, tipu' asta apare in tot felu de ipostaze..de la forumu economic la spalat vase la el acasa, calatorii prin India.
    pe blogul IS(inteleg ca e nou), nu prea apare imaginea candidatei..cred ca niste video in care IS sa apara prin diferite locuri din Iasi ar putea fi cel putin entertaining.Ar fi mai interesante pt public si ar produce si o asociere vizuala intre oras si candidat.Cred ca e mai mult de munca, dar un jurnal video ar fi interesant.
    Am auzit pe multi care zic ca Nechita e expirat,ca nu a facut nimic(dar tot pe blog cineva chiar zicea ca vrea sa vada cu ce vie irina schrotter).
    cred ca in urmatoare perioda vor fi atacuri din astea: ca e blonda,ca e ca Udrea, ca nu are anvergura,ca e o candidatura de fitze...pe antena3 va fi citat blogu' lui Andronic si nu postu despre buget care apare aici. Cred,sincer, ca pe cetatean nu prea il intereseaza chestia cu bugetul, ci concret ce ar castiga el daca IS iese primar. Discutia cu bugetu cred ca tine de o dezbatere tehnica si de un razboi de uzura care se da de obicei intre putere si opozitie pe termen lung. O abordare din asta da o oarecare imagine de profunzime candidatului,dar poate deveni plictisitoare.
    Nu conosc detalii, dar cred ca in raport cu partidele mari, IS nu are dezvoltate structuri locale, logistica. Pt orice candidatura, cred ca existenta unor structuri care sa insemne cat mai multi oameni implicati e intrumentala. Acei oameni pot fi prezenti pe teren si efortul si entuziasmul lor ar putea angaja si pe altii.
    Nu stau in Iasi nu imi pot da seama care e perceptia pe acolo. Daca cetatenii simplii ai Iasului sunt apropiati de irina schrotter sau daca o vad ca pe o persoana din alt segment cultural, cu aspiratii diferite de ale lor.Imi imaginez ca trebuie un mesaj f puternic,poate si o echipa vizibila in jurul ei care sa ii intareasca mesajul si sa adauge expertiza in administratia publica(probabil va fi atacata pe zona asta,lipsa de experienta in sectoru public).

    RăspundețiȘtergere