miercuri, 16 ianuarie 2008

Peticire de iarna





Pe Podul Nicolina, „Citadin” peticea azi-dimineata o portiune de drum aflata pe langa liniile de tramvai. Gropile de pe pod au existat mereu, o stim cu totii. Dar dupa inghet, ele au devenit si mai mari. Abia acum cei de la „Citadin” s-au gasit sa puna plombe, pe ici pe colo. Desi afara este frig si oricine stie ca asfaltul nu face priza la temperaturi scazute, sunt luate astfel de masuri, pe picior, de dragul de a mai carpi drumurile orasului. Situatia nu e singulara. Gropi si drumuri desfundate gasim in tot orasul. Culmea, chiar pe Bulevardul Independentei, asfaltat acum doi ani, un adevarat crater creeaza cosmaruri pentru soferi, vis-a-vis de UMF.



De ce peticim, in loc sa asfaltam riguros, metodic? Si mai ales de ce peticim iarna, la temperaturi scazute, incalzind asfaltul cu butelia? Oricum, plombele astfel puse sar in scurt timp, in functie de trafic. In loc sa reparam strazile sistematic, potrivit unui plan de reabilitare a infrastructurii, desfasurat pe o perioada de patru ani, autoritatile prefera solutii de moment- carpelile.

Acesta e un lucru pe care nu il inteleg.

Poate il intelegeti voi.




Irina

9 comentarii:

  1. Evident ca primarul Nichita stie ca lumea il injura din cauza gropilor si incearca sa minimalizeze potentialele pierderi electorale.

    Insa as vrea sa remarc o chestie, poate vei citi poate nu vei citi ce am scris. Blog-ul e o kestie aparuta pe net intr-o anumita comunitate intre anumiti oameni, iar oamenii respectivi aveau ca factor comun libertatea de exprimare si transparenta. Sincer decat un blog mai faceai un site de campanie era mai sincer, in momentul in care ai un blog care e scris de o echipa de campanie deja e discutabil. Multi au ras de Elena Udrea cand a facut blogul dar ea nu a cenzurat mesajele de raspuns, a raspuns oamenilor si a vb cu ei si mai ales a scris chiar ea mesajele respective si cand spun asta o spun obiectiv nefiind fan al Elenei.

    Iar eu cand mi-am exprimat parerea despre cainii vagabonzi am vb ca unul care e patit, care a fost muscat de un caine si care are o fobie fata de caini.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru garzanti,
    Imi pare rau ca esti atit de suspicios si nu pornesti de la ideea ca citesc si raspund chiar eu comentariilor pe care le primesc...incetul cu incetul, daca vei urmari actiunile, reactiile si vei fi atent la limbaj, iti vei da cu siguranta seama ca sunt eu si nimeni altcineva...
    E adevarat ca nu am raspuns pana acum la toate comentariile, asa cum e adevarat ca nu toate comentariile au intrat pe blog...
    Cred ca e o greseala asa ca o voi repara.
    Iti multumesc pentru observatie si iti propun sa continuam dialogul.
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  3. In general am invatat ca trebuie sa fiu suspicios, dar nu suspiciunea e cuvantul corect, corect e ca incerc sa citesc printre randuri si sa fiu obiectiv.

    Faptul ca blogul e administrat de o echipa de campanie a fost o deductie logica pornita de la faptul ca posturile erau mult prea ingrijite, exprimare, prezentare grafica. Urmaresc de multi ani diverse bloguri si am observat ca lumea in general nu e atenta la chestia asta din moment ce blogul e o kestiune personala.

    RăspundețiȘtergere
  4. La fel se peticea si in centru.
    Te felicit pentru curaj si sper ca iesenii sa-l aprecieze. Iti urez succes si .... iar multe sperante.
    Exista o locatie, un birou de campanie, unde cetatenii Iasului ar putea sa te intalneasca si sa poata sa-ti adreseze intrebari?

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragii mei, aceasta este adresa de mail pe care imi puteti scrie:
    irina@pentruiasi.ro. Astept gandurile voastre si orice sesizare legata de viata Iasului.
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  6. @irina

    sa nu se blocheze serverul, sunt multe probleme :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru Garzanti,
    Asta sa fie singura problema ,ca se blocheaza serverul...
    Din pacate,problemele sunt atat de multe,iar noi ne-am cam pierdut speranta..
    Suntem prea suspiciosi si nu mai credem in oameni...
    Eu insa cred ca in Iasi,ascuns undeva,spiritul acestui oras dormiteaza...Depinde numai de noi sa il trezim si sa il ajutam sa se manifeste.
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  8. @irina

    Probleme sunt multe, insa e prostie sa iti pierzi speranta, eu nu mi-am pierdut niciodata speranta. Intr-un cuvant eu nu sunt de acord cu asa-zisul "spirit fatalist al romanilor" despre care vb unui filosofi romani.

    In ceea ce priveste Iasi-ul il citez pe ambasadorul american la Bucuresti: "va trebuie vointa si multi bani, dar mai ales vointa".

    Crezi ca poti reinvia spiritul acestui oras? emulatia care il caracteriza?

    RăspundețiȘtergere
  9. pot spune ca au inceput lucrarile in dacia pt schimbarea tevilor sau sincer nu stiu excat,dar pot spune ca stam mai ceva ca intr-o morcila, pt canu au curatat deloc pamantul si parca am sta la tara ! si seara de la 7-8 incepand de multe ori de la Zimbru spre BJATM nu mai exista luminare stradala..noi suntem mai "de la periferie" si nu ne trebuie lumina pe strada ,nu?

    RăspundețiȘtergere