joi, 5 iunie 2008

Alianta Fenechiu-Nichita

Am multe semnale ca declaratiile domnului Fenechiu, despre „alegerea lui Nichita, raul cel mai mic” in turul doi al alegerilor locale, au lasat un gust amar printre liberalii cu state vechi in partid. Cea mai buna dovada este ceea ce scrie domnul Cristian Adomnitei pe blogul sau, care ii indeamna la vot pe ieseni sa aleaga cum cred ei de cuviinta pe 15 iunie. Alaturi de el mai sunt si alti lideri locali, care transmit, pe cai neoficiale, ca vor vota impotriva lui Nichita si ii vor indemna pe simpatizanti sa faca la fel.

Imi este din ce in ce mai clar ca domnul Fenechiu are doar calcule personale in sustinerea lui Nichita, pozitie cu care multi dintre liberalii ieseni nu pot fi de acord. Fenechiu, in calitate de preşedinte de filiala, a facut o recomandare, fara sa se fi consultat cu oamenii din partid. Multi dintre ei nu inteleg de ce la Pascani este posibila o alianta cu PD-L impotriva PSD-ului iar la Iasi acest lucru il innebuneste pe Fenechiu. Ce are acesta de ascuns? Sa fie cumva informatia, pe care a refuzat sa o comenteze aseara la TELE M, ca detine o parte din actiuni la proiectul Palas? Aceasta sa-l lege atat de profund de Nichita?

Prin atitudinea sa, Fenechiu nu face decat sa loveasca in credibilitatea partidului sau in municipiul Iasi. Electoratul urban este foarte bine informat si cred ca alianta cu Nichita, banuita inainte de primul tur de multi simpatizanti liberali, a facut ca Adomnitei sa piarda procente bune in competitia pentru primarie. Isi permite PNL Iasi sa piarda in continuare pe municipiu puncte electorale doar pentru ca are un finantator cu bani la partid ? Compromisurile de la alegerile locale pot fi fatale pentru alegerile generale din toamna.

11 comentarii:

  1. Interesanta chestiune: de ce nu a raspuns aseara la intrebarea privid actiunile detinute la PALAS?

    RăspundețiȘtergere
  2. mai trist e ca nici un liberal nu indrazneste sa-l contrazica in publice, ceea ce arata ca nu prea au coloana vertebrala..

    RăspundețiȘtergere
  3. de asta imi era frica. sper totusi ca cei care au votat cu PNL au destul creier incat sa nu faca ce zice Fenechiu. poate si simpatizantii pnl sunt oameni cu cap care stiu ca inca 4 ani cu nichita ne vor fi si ultimii.
    sper ca pnl-istii sa nu-l urmeze ca oile pe fenechiu

    RăspundețiȘtergere
  4. Il doare-n basca pe Fenechiu de PNL si ideologia liberala !! Ca are bani, OK!, dar nu e singurul finantator al partidului. Cunosc o importanta persona (cu bani) din oras care a cotizat si la PSD si la PNL...asa ca atunci cand e vorba de afaceri, banii n-au nici miros , nici culoare ! Pentru prostime, se cearta unii cu altii pe la TV si in media, apoi in background(particoler) trag chefuri si impart afaceri la poker (e real - nu fabulatie !! - dar nu neaparat si la persoanele in cauza)

    Sunt insa convins ca spiritul liberal va invinge, iar Fenechiu sper ca va fi pus cat de curand pe faras, chiar de catre oamenii pe care-i pastoreste indiferent de banii domniei sale. Liberari! treziti-va !! Puneti de-o intalnire extraordinara si dati-l afara !!

    Impresionant indemnul lui Adomnitei (care totusi e in ton cu "big boss" de la Bucuresti) si demonstreaza ca stie sa piarda!

    ...mai aveam io' niste chestii pe care am zis ca le pun azi, dar lucrurile de aici sunt prea serioase pentru maruntisurile si micile mele frustrari vis-a-vis de actuala administratie a Primariei..

    RăspundețiȘtergere
  5. irina iti citesc articolele de cand ai inceput campania electorala,zilnic cred,dar ceea ce nu inteleg este ca tu si echipa ta cu care te-ai aliat nu faci demersuri in a informa populatia despre planurile pe care le avetzi ci prima voastra grija este sa ii subminati imaginea lui nichita..nu sunt pesedist..nici intr-un alt partid dar nu cred ca asta e solutia castigarii alegerilor..

    RăspundețiȘtergere
  6. Da domnu Relu...mare om mare caracter.Dar oare mai vinde copii de prin orfelinate?
    Mai bine se lasa de politica si se apuca de sapat o groapa pentru el ca sa ne lase mai repede sa ne vedem de vietile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  7. mai lasa-ne cu fenechiu.
    copiii schrotter si fenechiu sunt colegi de clasa la negruzzi.
    stim ca sunteti niste mafioti ahtiati dupa ciolan toti.
    e clar ca nichita trebuie sa plece. dar zau, nu mai pozati in sfinti.
    baietii cu dosare DNA au castigat din primul tur. deci nu moralitatea e cartea castigatoare.
    hai bafta in turu' 2

    RăspundețiȘtergere
  8. sa-si ia un excavator...sa sape groapa mai usor..sa nu transpire...

    RăspundețiȘtergere
  9. As vrea sa-mi spuna si mie cineva la ce posturi tv si la ce ora vor avea loc confruntarile Oprea-Nichita ptr ca pe trei bloguri sint informatii diferite despre acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru Iulian,
    Doar pentru informare: copilul meu invata in aceeasi scoala cu copilul lui Relu Fenechiu,dar in ani diferiti.

    RăspundețiȘtergere
  11. @iulian : stimabile, daca io' imi fac piata in acelasi loc cu Nichita nu insemna ca sunt prieten la catarama cu dumnealui !!
    Daca cumparam castraveti de la acelasi gradinar, se cheama ca suntem parteneri de afaceri?

    ...si toate "e" permise pe-aici...da' cu familiile oamenilor ce ai ??? nu e fromos !! si 100% n-ai copii, nu stii ce inseamna, asa ca nu mai incurca borcanele !!

    RăspundețiȘtergere