miercuri, 11 iunie 2008

Scrisoare deschisa catre ieseni

Mi-a placut acest mesaj pe care l-am primit pe blog. Motiv pentru care il public integral.

"Sigur ca avem toate sansele sa castigam, cu totii, dragii mei ieseni. Putem scoate Iasul de sub zodia nefasta a PSD. Dumnezeu ne da, ce-i drept, dar nu ne baga si in traista. Avem alternativa Dumitru Oprea, nu ne ramane decat s-o validam prin vot. O singura zi la patru ani e a noastra, oameni buni. In ziua votului suntem mai puternici decat orice politician al acestei tari. Puterea ne vine de la stampila. Vorba presedintelui Basescu, nu pot ei fura cat putem noi vota, daca ne luam in serios sansa de a ne schimba norocul si viata.

In ziua votului, singuri in cabina, putem arunca la gunoi orice politician care ne-a mintit, ne-a sfidat, ne-a ignorat, ne-a inselat, ne-a amanetat viitorul, ne-a momit cu cativa lei la salariu, ne-a jignit inteligenta si buna credinta. Trebuie doar sa indraznim.

Unii dintre noi au fost amenintati ca-si vor pierde locurile de munca sau drepturile sociale daca vine primar Oprea, pe post de "bau-bau". Privilegiile nu ni le pot lua, ca nu le avem. Suntem oameni in toata firea, cum ne putem teme de astfel de amenintari? Dumitru Oprea e un om de onoare, a dovedit-o in intreaga lui cariera. Au scotocit pesedistii mult si bine in trecutul lui, doar, doar ii vor putea imputa ceva, dar n-au gasit nimic compromitator.

Nimeni nu ne vede in cabina de vot, cand ii trimitem la plimbare: nici Gheorghe Nichita, nici Constantin Simirad, nici camarila lor. Nu avem nevoie de mila tandemului Nichita-Simirad sau a PSD-ului, de protectia lor sociala. Nu din buzunarul lor se dau dau aceste ajutoare. La buget contribuim cu totii. Noi, iesenii contribuabili, suntem cei care cotizam pentru protectia sociala pe care PSD si-o insuseste cu nerusinare.

Protectie sociala face orice om politic ajuns la putere, de la Bucuresti la Baia Mare si de la Tulcea la Resita. Nu e inventia lui Gheorghe Nichita. Batranii, somerii, persoanele cu venituri mici, cele defavorizate, toti acestia vor fi ajutati de orice primar, indiferent daca el este membru al unui partid politic sau independent. Da, primarul Nichita poate ca a administrat - mediocru, nu bine - saracia. Dar n-a fost in stare sa produca bani pentru Iasi. Sau poate a produs, dar pentru cateva zeci de ieseni, aflati in gratiile domniei sale. Nu pentru noi. Noi suntem ignorati in palatul Roznovanu, tratati ca niste cetateni de rangul doi, buni doar din patru in patru ani, atunci cand votam. Locatarul temporar din Roznovanu, Gheorghe Nichita, a uitat ca Primaria si Iasul nu sunt mosia lui, ci sunt ale noastre, bogati sau saraci, someri sau oameni de afaceri, tineri sau batrani, cu sau fara drept de vot.

Iasul nu e Cenusareasa Moldovei sau a Romaniei, domnule Gheorghe Nichita. Iasul e al doilea oras din tara si noi, ca locuitori ai lui, meritam un statut pe masura. Iasul are resurse sa produca bani, sa se imbogateasca si sa ne asigure tuturor o viata frumoasa intr-un oras modern, european. Iasul poate atrage bani nerambursabili, bani extrabugetari, investitori importanti, turisti, poate fi un concurent serios pentru orice oras din tara. Iasul poate fi respectat in Romania si in afara ei daca ne alegem o administratie responsabila, careia ii pasa de noi, iesenii.

Iesenii nu sunt cersetori, n-au nevoie de firmiturile pe care ni le scapati printre degete. Iesenii - ca si timisorenii, clujenii, brasovenii sau bucurestenii - au nevoie de un oras care sa le asigure locuri de munca bine platite, un trai demn si decent. Nu ati fost in stare sa ni le asigurati, domnule Nichita. Vorba lui Moromete, timpul nu mai are rabdare cu dumneavoastra. Ati avut o sansa, ati irosit-o. Nu-i posibil ca noi, locuitorii capitalei Moldovei, sa ajungem sa invidiem orase din Moldova precum Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Bacau sau, chiar, Vaslui, orase care au inflorit in ultimii ani. Nu-i posibil ca dupa 18 ani de administratie PSD - caci Simirad n-a fost altceva decat un cal troian al PSD - sa nu indraznim sa schimbam ceva, dar sa injuram ca ne pleaca copiii unde vad cu ochii si ca traim din ce in ce mai prost.

Privim consternati la caricaturile care au invadat orasul. De vina si hoti sunt altii, care ar indrazni sa deranjeze PSD de la guvernare!!! Domnule Nichita, la inceputul campaniei ati recunoscut explicit ca Iasul e o vaca de muls, iar acum, la final, ne spuneti, clar, ca e un os de ros. "Nu lasam osul, sa-si puna Oprea, Schrotter si Carlan pofta in cui. Ei sunt hoti, fiindca nici n-au calcat prin Primarie. Noi, pesedistii, care de cinci ani, zilnic, roadem osul si mulgem vaca, suntem niste sfinti", ne spune Nichita. Si ar vrea sa fim prosti sa-l credem.

Nu suntem prosti, suntem mult mai inteligenti decat va inchipuiti dumneavoastra si strategii dumneavoastra de balacareala electorala.

Hotul se teme de hoti, domnule (inca) primar. Daca ati fi cinstit, nici nu v-ar trece prin minte ca, pentru altii, Primaria poate fi un os de ros, asa cum este acum pentru dumneavoastra. Nici nu va trece prin minte ca pe lumea asta pot exista oameni onesti si cinstiti, care pot lasa neatins un os de ros. Domnule Gheorghe Nichita, nu va este rusine sa ne jigniti inteligenta cu astfel de materiale electorale? Nu va este frica de Dumnezeu? De ce contracandidatii dumneavoastra au ajuns sa fie caricaturizati doar fiindca indraznesc sa ia taurul pesedist de coarne, sa lupte cu el si sa faca ceea ce noi gandim, dar nu indraznim, adica sa va trimitem la crescut nepoti?

Avem cea mai scumpa gigacalorie din tara, cea mai scumpa apa, cel mai scump transport, iar Oprea, Schrotter si Carlan sunt vinovatii? Si drept rasplata pentru aceste preturi astronomice, trebuie sa va premiem cu inca patru ani la Primarie? Domnul profesor Dumitru Oprea a condus opt ani o universitate si nu ne-a facut de ras, in tara si in lume. Va place sau nu, toate evaluarile situeaza Universitatea Iasi pe primul loc in Romania.

Irina Schrotter a dat de lucru la peste 1.200 de ieseni, nu a facut afaceri cu statul niciodata, ne-a facut respectati in tara si in strainatate, si-a platit constiincios taxele si impozitele din care dumnevoastra faceti pomeni. Dan Carlan a fost absolvit de vina de catre procurori in cazul Bancorex, dar dumneavoastra, sfidand verdictul dat de justitie, sustineti contrariul, uitand ca aveti dosar pe rol la DNA, inca nesolutionat. Ne cereti sa nu luam de bun acest dosar, va victimizati, dar nu va sfiiti sa aruncati cu noroi si sa va substituiti justitiei in cazul altora. Ati auzit vreodata de autoritatea de lucru judecat? Mai invatati, domnule Nichita. O sa aveti, curand, destul de mult timp liber.

De ce au ajuns acesti trei cetateni respectabili ai Iasului - Dumitru Oprea, Irina Schrotter si Dan Carlan - sa fie caricaturizati pe toate usile, gardurile si parbrizele? Doar fiindca sunt adversari politici si vor sa va alunge din palatul Roznovanu?

Fiindca va amintiti doar ce va place, va reamintim noi si ce nu va place. Va mandreati cu prietenia lui Dumitru Oprea si cu realizarile lui cand era la Universitate. Acum e o zdreanta care se ascunde sub fustele unei femei. Irina Schrotter era buna in 2004, cand va oferea sprijin in competitia pentru fotoliul de primar. Acum e o zgripturoaica modista. Nici Dan Carlan nu a devenit infractor decat in lunile cand a venit campania electorala tavalug peste dumneavoastra.

Chiar ne credeti prosti, domnule (fost) primar Gheorghe Nichita?

Nu mai acceptam sa fim mintiti si manipulati. Ne-am saturat pana peste cap de umilinta. Ne-a ajuns cutitul la os. Cu aceste caricaturi, ati umplut paharul. Nu mai incape nici o picatura. Va vom demonstra la vot, pe 15 iunie, ca nu suntem prosti. Vom iesi, cu mic, cu mare, sa varsam paharul umilintei noastre. Va vom lua osul. Il dam de buna voie si nesiliti de nimeni lui Dumitru Oprea. Pentru el, Iasul nu este nici os de ros, nici o vaca de muls. Speram ca ne va intoarce inzecit increderea. In caz contrar, peste patru ani va ajunge, ca si dumneavoastra, pe faras.


Unul dintre cei (deloc) prosti, da' multi

Un iesean"


5 comentarii:

  1. Dragul meu:

    "unul dintre cei (deloc) prosti, da' multi"

    eu shtiu ca nu eshti deloc prost...

    doar un pic natarau mititel !

    Hihihi

    PS Sa-mi gipsez degetele ca sa nu mai pot tasta ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Maestre uitasem....

    ESHTI UN BRAVO-APLAUDAC

    :))))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. e.....concret....cuprinzator pt cei kre-l inteleg....

    tic taaaaaaaaaaaaac.......3 zile....72 ore....4320 minute...259200 secunde....

    pacat pentru cel 7 coline!!!

    fly fish

    RăspundețiȘtergere
  4. a-ha! de pe blog...citindu-l initial printre randuri mi-am adus aminte ca l-am mai vazut undeva si eram gata-gata sa acuz de plagiat...da' tot pe blog l-am citit ! :)))))

    RăspundețiȘtergere