vineri, 13 iunie 2008

AM INCREDERE IN IESENI


Am incredere ca iesenii stiu sa se mobilizeze intr-un moment important. Acum este nevoie mai mult decat oricand de prezenta la urne a oamenilor care doresc dezvoltarea Iasului.

Multumesc tuturor iesenilor pentru sprijinul acordat in aceasta campanie electorala, in care m-am alaturat proiectului propus de Dumitru Oprea pentru modernizarea Iasului.

Multumesc tinerilor care au fost alaturi de mine si au purtat mesajul schimbarii in toate colturile orasului.

Multumesc femeilor care au avut curajul sa creada in implicarea mea in viata publica si sa ma sustina.

Multumesc oamenilor in varsta pentru intelepciunea cu care fac diferenta intre bun simt si obraznicie.

Multumesc tuturor celor care, cu modestie, prin munca lor, prin taxele platite, sustin dezvoltarea orasului in pofida administratiei paguboase de pana acum.

Am convingerea ca iesenii vor penaliza la vot minciunile, aroganta si murdariile aruncate de echipa lui Gheorghe Nichita in aceasta campanie electorala.

Cred cu tarie ca oamenii merg la urne avand in minte neplacerile pe care le-au infruntat timp de patru ani in Iasul administrat de Nichita.

Am credinta ca oamenii vor vota pentru o viata mai buna si pentru proiecte coerente.

AM SPERANTA CA IASUL VA VOTA PRIMARUL PE CARE IL MERITA.

IRINA SCHROTTER

9 comentarii:

  1. "Am incredere in ieseni" suna extrem de "Yes, we can!". Diferenta e ca la ei prinde sloganul, ii prinde avalansa sustinerii electorale.

    La noi ramane de vazut daca merita iesenii sa ai incredere in ei.

    Inainte de a merge la vot, Irina, eu as incuraja iesenii sa citeasca programele electorale. Baliverne sau nu, simplul mod in care sunt gandite si puse pe hartie poate insemna ceva.

    Lasati imaginea exterioara, costumele ponosite care stau ca naiba, figurile de tocilari si limbajul isterizat sau agramat. Lasati frumusetea frazelor ce includ cuvintele "mafie", "imobiliar", "hot" si "minciuna". Nu mai fiti paranoici.
    Uitati-va la ce vor sa ne faca in urmatorii 4 ani si unul si celalalt. Acum nu-i mai diferentiaza decat ce propun, atentie, nu ce promit.

    Si dintre doua rele, fiecare iesean va alege raul cel mai convenabil, cel mai atragator si cel mai potrivit.

    Iasul se dezvolta ametitor, fara ajutorul nimanui. Se dezvolta din inertie pe orizontala si mai putin pe verticala. Singura intrebare pe care ti-o pui in cabina de vot este urmatoarea: care dintre planurile enuntate le vezi realizabile in 4 ani? Cum facem sa aranjam putin expansiunea haotica a orasului?

    Si stampilezi. Atat de simplu. :)

    Un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma incearca un sentiment de frustrare: vocea Irinei nu poate fi auzita decat pe proprii bani? Dar cum Irina nu cotizeaza - a se citi nu da SPAGA la ziare - este pusa in postura de a-si cumpara spatiu publicitar pentru a spune ceea ce are de spus. Irina nu e Stefan_jr, adica un neica-nimeni, si a facut lucruri importante pentru Iasi, pe banii ei si nu pe BANI PUBLICI!! Asa ca RUSINE presei iesene !! Ganditi-va ca roata ar putea sa se invarta invers incepand de luni...asa ca pregatiti-va si valizele....pentru orice eventualitate!!! (Ma refer strict la cei fara coloana vertebrala.)

    As vrea sa cred ca acest post nu e cantecul de lebada al Irinei. Sunt convins ca, indiferent daca actiunile ei din ultimile luni vor avea un happy-end sau nu, vocea ei nu va disparea din peisajul orasului Iasi si sper sa continuie sa fie parte din sufletul urbei noastre.
    Imagine terfelita de PSD, mai degraba de incercarea de a-i terfeli imaginea Irinei - (parerea mea, nereusita, dar desigur, fiind activ pe blog de multa vreme, as putea fi calificat drept subiectiv) - n-a facut altceva decat sa-mi intareasca convingerea ca jocurile politice se desfasoara fara reguli si scrupule, nu exista nici o urma de fair-play si chiar daca se intampla ca adversarul sa fie cazut la pamant (ceea ce nu e cazul) nu s-a ajuns intr-un asemenea grad de maturizare politica incat adversarul sa aiba decenta sa dea mingea in afara terenului, ba mai mult sa intinda o mana si a-l ajuta sa se ridice si sa continue jocul. Ba dimpotriva !!

    Probabil acesta e printre ultimile mele comment-uri pe-aici. As dori sa fac cunoscut tuturor ca nu am fost in slujba Irinei, deci implicit nu am avut parte de nici un fel de foloase materiale din partea ei. Astfel incat toate prostiile care le-am debitat pe-aici in ultimile luni au fost doar din convingerea ca cineva, prin atitudine, prestanta, dorinta, interes civic, spirit practic si de ce nu? charisma poate sa schimbe imaginea prafuita a Iasului intr-una europeana. Am vrut sa sustin un independent. S-a intamplat sa se numeasca Irina Schrotter...as fi sustinut orice varianta independenta viabila pentru interesul orasului...n-a fost sa fie !
    Scopul ulterior a fost inlaturarea petei rosii de pe harta...poate se reuseste duminica !!

    Politica este mai complicata si mai murdara decat vedem la suprafata, prin ziare si media : personaje corupte, ex-securisti infiltrati sub masti de ziaristi sau candidati, aliante false, interese, afaceri, bani de toate culorile, tradari, jocuri duble, lipsa de scrupule si de respect, deseori amatorism si lipsa de profesionalism, etc intr-un cuvant e o mare MIZERIE !! Am vazut toate acestea si nu sunt impresii citite sau auzite !!

    Va pup pe toti, prieteni si mai ales dusmani !!!

    si evident nu scapati de asta (in loc de P.S.):

    CLICK AICI !! NU MAI VREM SA RETRAIM TOATE ACESTEA !! IESENI, DESTEPTAREA !! E VREMEA SA PUNEM CAPAT COMUNISMULUI SI DIN ORASUL NOSTRU !! VENITI LA VOT SI EXPRIMATI-VA PUNCTUL DE VEDERE !! NU LASATI CA ALTII SA DECIDA PENTRU VOI !! INCA 4 ANI DE ASTEPTARE ???? PRIVITI IN JUR: RISCAM SA DEVENIM POLUL SARACIEI, MIZERIEI SI INDIFERENTEI DIN ROMANIA !! RISCAM SA FIM COMPARATI CU CORREA DE NORD - ULTIMUL BASTION COMUNISM, ULTIMA PATA ROSIE !! DE CE TOCMAI NOI?


    totusi inca un p.s. : @Irina special : Pe profilul meu de blog sunt niste versuri de-ale unuia...Omar...fa-ti timp 10 secunde si citeste-le, reflecteaza o secunda, iar daca nu intelegi si vei dori sa afli ce am vrut sa spun iti stau la dispozitie.....

    RăspundețiȘtergere
  3. "Sa fii inchis in tine !
    Din tine nu iesi!
    Caci prea des falsitatea
    Credintza ne-o invinge
    Cind ti se-ntinde-o mina,
    Inainte de-a o stringe,
    Gindeste-te ca poate
    Te va lovi intr-o zi!"

    Omar Khayyam

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu Nemesis spui :

    "Iasul se dezvolta ametzitor"

    ....woooooooooow dupa un drum cu vestitele IC-uri tip metrou patronate de vestitul liberal distrugator al multor Audi (A..nu shtiu cat) shi dupa o intensa lectura a presei cotidiene in care sunt narate ultimile excrocherii fenechileshti, momentul dezvagonarii in gara Iashi este cu adevarat ametzitor ...daca nu eshti tare de inima rishti un ametzitor atac de cord cand iei contact cu paragina in care se afla Iashul ...mizerie , praf shi dampf ...hotzi, curve shi cershetori ...dap foarte ametzitor.
    Dragostea mea Nemesis , in nici -un caz nu vreau sa te atac chiar am fost contrariat un pic cand am citit violentul raspuns la una dintre postarile tale ...dar totushi te intreb o intrebarea intrebatoare shugubeatza, pe tine NEMESIS zisa shi RHAMNUSIA, zeiţa răzbunării, pedepsitoare a crimelor, conservatoare shi supraveghetoare a ordinei şi echilibrului ...

    POTZI SA COMPARI IASUL CU ORASHUL LUI :

    BOC, BOC, BOC V-AM SPART,
    PSD L-AM SPULBERAT,
    DIN PRIMUL TUR AM CASHTIGAT !?

    Nu spun ca Oprea este sublimul, magnificul shi mirobolantul dar totushi nu v-atzi saturat de lamentabilul subinginer ?
    ...oare nu trebuie restabilit echilibrul shi oare alternantza nu este o generatoare de echilibru
    Tu-i propui Irinei sa incurajeze ieshenii sa citeasca programele electoarale hmmmmm te intreb shugubatz:
    1. catzi dintre batranii orashului au avut capacitatea financiara ca dupa revolutzie sa-shi schimbe ochelarii ?...degeaba citesc programele electorale Nemesis, daca ochelarii lor sunt tot de pe vremea lui Ceaushescu...
    2. catzi dintre cei ce voteaza cunosc doar sa se semneze ?...shi tu ai pretentzia sa intzeleaga ce citesc .....

    Cumva zeitza Nemesis a devenit utopica (in fisha postului nu era trecuta UTOPIA !)

    :)))))))))))))))))))))))))))))

    PS. Auzi breh Juniorule io cand itzi spuneam cum e cu politica tu erai utopic shi visator ....vaz ca totushi ai invatzat ceva (ma refer la apoteoticul final al postarii tale)

    hihihi

    In democratzie Stefane trebuie sa fii mai mizerabil ca oricare din mizerabilii contracandidatzi ca sa cashtigi ...aici romanii mai au de invatzat ....valoarea banului shi "jocul" cu mizeria !

    Ti pup dulshic pi fruntea shea lata !

    "Sa-ti faci putini prieteni.Din tine nu iesi
    Caci prea des falsitatea credinta ne-o înfrânge
    Când ti se-ntinde o mâna, ‘nainte de-a o strânge,
    Gândeste-te ca poate te va lovi-ntr-o zi.
    (Catrene - Omar Khayyam )

    Si completez:

    De-i prietenul necredincios,
    dispreţuieşte-l ca pe un duşman.
    Respectă vrăjmaşul statornic;
    Priveşte otrava lecuitoare ca pe
    un antidot,
    Dulceţurile rele consideră-le
    oţet omorâtor.
    (tot catrene shi tot Omar)

    Hihihi

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca stiu sa se semneze la 18 ani, deja e un pas inainte, nu crezi?
    Eu vreau ca iesenii sa iasa din sistemul comunist in care autoritatea gandea pentru ei, in timp ce ei munceau cu drag si spor pe-al patriei ogor, fara nici un neuron - ca vad ca se poarta rimele.

    Vreau sa vad ieseanul ca merge la vot spunand ca, da - domle', eu cred ca se poate face asta si asta pentru orasul Iasi. Nu pentru ca Nichita e un inginer carpaci de la Rajac, dar nu e in carca cu mafia imobiliara a lui Schrotter sau invers, ca Oprea este marele profesor iar Nichita e doar un hot mincinos.

    Ambii, cu cat sunt mai injurati, cu atat sunt mai tare victimizati. Din nefericire, cu cat creste vicitmizarea lor, cu atat creste si lehamitea votantului.

    Carcotasule, tine pumnii stransi sa iesim la vot cat mai multi din cei care gandesc putin dincolo de panourile electorale rosii sau portocalii.

    Nu vreau sa-mi spui ca sunt utopica, ci ca vreau prea mult de la societatea ieseana, probabil.

    Votul de duminica e ca un examen de licenta: pe de o parte ai o lucrare ce trebuie prezentata, pe de alta parte ai impresia artistica. Ambii candidati abia reusesc sa ia un 5 la aceasta categorie. Ala care ia licenta trebuie sa aiba lucrarea cea mai completa. Comisia o reprezinta iesenii. Noi decidem cine are lucrarea cea mai buna.

    P.S. Un weekend extrem de frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma tem ca iar vor iesi la vot vechii oameni de "cultura", adica cei invatati sa perceapa doar "cultura matzului". Ei reprezinta votantul ideal. Mi-as dori sa intzeleaga si restul iesenilor, multi dintre ei cu adevarat valorosi,ca trebuie sa facem un efort comun si ca nu mai e decit un pas.Haideti ieseni, iesiti la vot!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pt Stefan Jr.
    Tot respectul pentru catrenul lui Omar kahhyyam. Este tradus de unchiul meu. Imi place ca ai retinut probleam prieteniei. Desi poate am fost rivali pe tema campaniei, ai tot respectul meu pentru ca ai adus in vorba acest catren. In rest, luptele de ideologii vin si trec. Principiul de pietenie e insa special! Inca o data respectul meu pentru faptul ca ai citat acest catren: "Sa-ti faci putini prieteni.Din tine nu iesi
    Caci prea des falsitatea credinta ne-o înfrânge
    Când ti se-ntinde o mâna, ‘nainte de-a o strânge,
    Gândeste-te ca poate te va lovi-ntr-o zi.
    (Catrene - Omar Khayyam )
    Gabi Cohut

    RăspundețiȘtergere
  8. Hopaaaaa Penelopa ete-teeeeeee Madam G.COHUTZ onoreaza preaumilul blog cu postarea sa !!!!!!

    COHUTZEASCO LASA-L DRACU PE OMAR,
    PE MINE M-AI PUS PE JAR,
    TE-ASHI IUBI SHI ZI SHI NOAPTE ,
    SHI PRIN FATZA SHI PRIN SPATE,
    SHI UITAND DE PSD SA TZIPI :
    PL-D VICTORIE, PSD-UL NU MAI E !

    TI PUP DULSHI PI CRESHTIT !

    Juniorule nu pune botu la vipera PSD-ista ca te parasc la nevasta shi-tzi rupe stapana facaletzul pe schinare !

    :)))))))))))))))))))))))))))))

    Cohutzeasco, haida bre la mine-n patul cu ashternuturi shi baldachin portocaliu, ca roshu nu prinde decat la babe !

    RăspundețiȘtergere
  9. In campania electorala,premergatoare alegerilor apar figuri noi mai mult sau mai putin familiarizate cu candidatura,probleme Iasiului si a cetatenilor acestuia si altele.Un "lucru" care de multe ori este mai mult decat enervant...
    Pe toata durata campaniei electorale care mai de care isi expun visele,planurile "marete"....adevarate face lifting-uri ale Iasului care vor lua sau nu forma.Apar viteji mai cunoscuti sau mai putin cunoscuti cu acelasi set de promisiuni si zambete care a devenit aproape un "must have" in fiecare incercare de a ocupa un loc la masa celor mai luminati si intelepti "democrati" in initiativa unuei vieti mai bune,mai responsabile si mai libera.
    E dezgustator cateodata "ritualul"acestora atunci cand respectul fata de sine si implicit fata de ceilalti se pierde in urma campaniei mult stralucite ale unor personalitati din acest oras care te fac sa crezi ca se vor preta la orice pentru a obtine locul ce "li se cuvine"...
    Toti judeca sub "flag-ul" ce ai facut tu pentru noi,ce ai sa faci..etc?mereu cineva trebuie sa faca ceva pentru noi iesenii,pentru oras etc....incercati sa judecati din persepctiva unui om pe alt om dar care ar putea realiza intr-adevar ceva SI CU ajutorul NOSTRU...asta in masura in care chiar "alesul" se va implica indiferent de reactiile noastre...sa-si urmeze planul fara a suferi modificari "negative" pe parcurs.Unul se scarpina,altul doarme unul se agita si celalat(Doamne ajuta) se implica serios aproape eclipsand-ui pe ceilalti dar nu se poate face nimic de unul singur atunci cand vb de functia de primar.
    Ideal ar fi un mix intre primarul Iasului a consiliului local si a unor alte "formatiuni" cuprins din oamenii de rand in care toi sa colaboreze in vederea realizarii unor scopuri comune responsabile si bine trasate....

    RăspundețiȘtergere