sâmbătă, 7 iunie 2008

Cand minciuna nu are limite

Am urmarit vineri doua intalniri televizate dintre Dumitru Oprea si Gheorghe Nichita care m-au stupefiat. Nu mi-am facut niciodata sperante in ceea ce priveste bunul simt al lui Nichita, dar ceea ce s-a intamplat in studiourile celor doua televiziuni a depasit orice imaginatie. Nu mi-am inchipuit ca un om poate sa minta cu asemenea dezinvoltura. Nu credeam ca obraznicia si nesimtirea pot merge atat de departe. Nu banuiam ca disperarea lui Nichita de a-si mentine scaunul si de a-si proteja clientela din jurul sau este atat de mare.

Deci, cine acuza?

Omul care nu a fost capabil sa dea un leu pentru refacerea Filarmonicii, Palatului Culturii sau Teatrului National, institutiile fanion ale orasului, il critica pe Dumitru Oprea, pentru ca nu a apucat sa renoveze „in intregime” cladirea Universitatii Cuza, desi acolo vede oricine ca se lucreaza sustinut si s-au investit zeci de milioane de euro.

„Mihaita”, omul care a dorit sa intre in Securitate si a semnat un angajament de informator conform CNSAS, il ia la rost pe Dumitru Oprea pentru faptul ca si-a scris o teza de doctorat despre sistemul economic valabil inainte de 1989. Adica securistul intreaba una dintre potentialele victime de ce a suportat un sistem pe care calaul il admira pe atunci.

Omul care nu a fost capabil sa se tina de o strategie de dezvoltare a Iasului, desi a facut studii de acest tip, il critica pe Dumitru Oprea ca „nu s-a implicat” in aceste strategii (in ce calitate ar fi putut?).

Omul care nu a terminat nici o locuinta pentru tineri in mandatul sau il critica pe Dumitru Oprea, care a construit si renovat sute de camere de cazare pentru studenti.

Omul care a dus orasul de rapa il critica pe rectorul care a facut din Universitatea „Al. I Cuza” prima universitate a tarii.

Omul care nu-si cunoaste titlul tezei de doctorat (de la care a fost exmatriculat) se lauda ca este „doctor in administratie”.

In orasul pe care eu il cunosc o asemenea insolenta nu-si gaseste locul. In Iasul pe care eu il stiu, asa ceva nu este de imaginat. Am vazut un mincinos patologic, fara remuscari, ingrijorat doar cand sirul minciunilor ii este intrerupt de moderatori. Este cel mai penibil, rudimentar si mediocru primar in functie din cati stiu ca exista in Romania.

PS. Gheorghe Nichita nu isi stie nici macar titlul tezei de doctorat. Titlul nu este nici "Managementul strategic in serviciile publice", nici "Managementul serviciilor publice", cum a spus in emisiunea de pe TV Bit, nici "Strategii manageriale in seriviciile publice" cum era scris in biografia sa publicata, ci ... "Strategii manageriale in servicii de alimentare cu apa". Asa hal de primar avem...

12 comentarii:

  1. Acum, presa locala se abtine sa abordeze anumite subiecte. Sunt interese,cotizatii, si altele.
    Insa dupa infrangerea lui Nichita din 15 iunie toti vor trece de tabara cealalata.
    Vad de pe acum titlurile din 16 iunie : "Am invins!" A cazut comunismul la Iasi" "Oprea Primarul Nostru" "S-a desteptat Iasul" "Mai bine mai tarziu decat niciodata", "Dupa 19 ani Iasul isi schimba culoarea", etc...

    Pacat. Europa Libera, Vocea Americii, pana si Scanteia a pus intr-un numar prin 88 sigla comunista cu capul in jos, si altele. Erau vremuri cand presa era o forta de partea cetateanului.
    Acum presa e o forta in mare parte de partea platitorilor.

    Pe 15 iunie adevarul va invinge.
    Si-l veti publica!

    RăspundețiȘtergere
  2. tic taccccc.....mai socotitzi shi voi:D

    pacat pentru cele 7 coline!!!

    fly fish

    RăspundețiȘtergere
  3. robinet iar a dat-o in bara la televizor ...nasol!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Se va schimba ceva oare? Nici un partid si nici un candidat nu m-a convins... Sper sa nu castige Nichita. Iar daca va fi asa, sper ca Oprea sa faca ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si daca victoria va fi a lui Nichita?

    RăspundețiȘtergere
  6. completare la titlurile lui Ionut :
    "Irina Schrotter, Dama de Pica din spatele prof. Oprea", sau "I.S. vinovata de succesul lui Oprea",etc...wait ! adica Irina ar putea fi luata in seama de presa fara sa plateasca ?? ...hmmm...deci asta e presa locala? totul e pe bani? inainte sau dupa?

    Astept cu incredere sa iasa d-nul Oprea...si vom sta cu ochii pe domnia sa, mai ceva ca pe butelia Shell...pentru ca, nu-i asa? tare ne mai place sa crititcam! mai ales eu!! :))))

    P.S.4Ionut: deci unde vedem meciul luni? la mine, la tine...sau...unde am propus? ca ai vazut ca se pricepe :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Dama de pica este rosie sau pica ?

    RăspundețiȘtergere
  8. ...atunci sa zicem "Dama de Inima Rosie" ...or "The Quinn of Heart"...ca sa nu mai existe confuzii si intepretari...:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Dama de va pica.

    @ stefan : da. la televizor. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. S-a deschis festivalul de caricatura IASI 2008 ? .....este cumva un festival national ?

    RăspundețiȘtergere
  11. QUEEN = regina
    pentru STEFAN JR.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nume carti in jocul de Bridge

    greseala mea este ca , da, despre QUEEN era vorba si nu QUINN...am gresit...asta e !! Sorry !!

    RăspundețiȘtergere