joi, 12 iunie 2008

SCHIMBAREA CASTIGATOARE PENTRU IASI



O SANSA UNICA

Se apropie finalul campaniei electorale. Iesenii au de ales intre reprezentantul unui proiect de schimbare si modernizare a Iasului – l-am numit pe Dumitru Oprea, si cel care ne mai cere timp pentru proiecte care nu exista – este vorba, desigur, de Gheorghe Nichita.

Este un moment hotarator pentru Iasi. Alegatorii sunt in fata unei sanse unice, de care trebuie sa profite. Nu este totuna daca vor opta pentru schimbare acum sau peste patru ani. Perioada care urmeaza este vitala pentru atragerea investitiilor si a fondurilor europene. Printr-un management performant, Iasul se califica, datorita importantei sale in Romania si Europa, pentru a obtine fonduri comunitare in valoare de aproximativ un miliard de euro. Exista finantare nerambursabila pentru toate marile nevoi ale Iasului: regenerarea zonei industriale, dezvoltarea turismului local si conectarea acestuia la turismul din nordul Moldovei, refacerea infrastructurilor urbane, constructia de spatii verzi, parcuri de joaca si terenuri de sport etc.

Dar pentru a atrage acesti bani, esentiali in competitia pentru dezvoltare dintre orasele din Romania, este nevoie de omul potrivit la locul potrivit. Dumitru Oprea a dat dovada, in cele doua mandate de rector al Universitatii “Al. I. Cuza”, ca este capabil de management performant si ca, in calitate de specialist in fonduri europene, stie sa faca proiecte pentru a atrage banii comunitari.

Atentie: doar in urmatorii patru ani se da batalia pentru fonduri europene. Daca pierdem acum, nu exista a doua sansa.


FACETI DIFERENTA INTRE ADEVAR SI MINCIUNA


Programul electoral din 2004 al lui Gheorghe Nichita a ramas o trista minciuna. Vreme de patru ani, nici unul dintre cele 9 mari proiecte lansate atunci nu a fost dus la bun sfarsit.

Strazile nu au fost reabilitate, fiind doar carpite, acum, in prag de campanie electorala, din 35 de km de linie de tramvai s-au inlocuit doar 4 km, troleibuze nu mai exista, autobuzele s-au cumparat la pret dublu, autogara si parcul de distractii nu au fost nici macar proiectate, cele 765 de locuinte noi si 1.400 locuri de parcare nu exista nici pe hartie, groapa ecologica este un proiect complet ratat, podurile din Metalurgie si Tudor Vladimirescu nu au fost reparate, nici un metru de artera ocolitoare a orasului nu a fost construit, cei 8.000 de caini maidanezi s-au inmultit pana la 30.000. Fara nici un fel de jena, Gheorghe Nichita reia toate aceste promisiuni din 2004 in programul electoral din 2008 si cerseste timp suplimentar. Dar mai are oare vreo legitimitate sa ceara timp cand nu are nimic notabil de raportat?

La capitolul minciuni electorale, Gheorghe Nichita are toate sansele sa intre in Cartea Recordurilor. Nu a accesat nici un leu din fonduri europene nerambursabile, dar sustine ca a adus 60 milioane euro. Pretinde ca a atras investitii de 1,4 miliarde euro, o cifra umflata de cel putin o suta de ori. Se lauda ca va face din Iasi a doua capitala economica a României, lucru greu de imaginat in viitorul apropiat. Spune ca a lansat proiecte de 600 de milioane de euro pentru infrastructura, desi nici licitatiile pentru proiecte nu au avut loc, ce sa mai vorbim de punerea in practica.


FACETI DIFERENTA INTRE CINSTE SI MIZERIE


Conform angajamentului facut, Dumitru Oprea a avut o campanie electorala curata, care a corespuns intrutotul principiilor mele. Am fost convinsa de la inceput ca trebuie lucrat doar cu adevaruri si ca nu se poate sa intram in jocul murdar propus de Gheorghe Nichita si echipa sa.

Comparati campania pozitiva dusa de Dumitru Oprea cu mizeria aruncata de Gheorghe Nichita! Staff-ul PSD a impartit fluturasi piratati, atribuiti in mod mincinos si penal candidatului PD-L. A postat in zonele importante ale orasului, precum si in presa, caricaturi de prost gust si, iarasi, ilegale. A lansat zvonuri mincinoase. Gheorghe Nichita, tradandu-si disperarea, a debitat minciuni in emisiunile electorale intr-un ritm exasperant si de neimaginat intr-un oras cu demnitatea Iasului. Deviza sa pe toata durata campaniei electorale a fost „Nu puteti voi contrazice, cit pot eu minti!”.

Deviza noastra este „Nu puteti voi minti, cit putem noi vota!”.


ESTE TIMPUL SCHIMBARII

A venit vremea schimbarii. Iasul nu mai poate suporta in fruntea sa un personaj a carui aroganta brutala este invers proportionala cu realizarile.

Orasul trebuie sa se deschida catre un alt fel de administratie, corecta si prietenoasa cu oamenii. Viitorul primar are datoria de a se preocupa ca destinul Iasului sa nu mai incapa pe mana unei clientele, cum se intampla acum.

A venit vremea unui primar pentru toti iesenii. Iar numele acestuia este DUMITRU OPREA!

Pentru victorie este nevoie de sprijinul tuturor celor interesati de viitorul Iasului. Fiecare vot conteaza. Asadar, iesiti la vot, ca sa nu decida altii pentru dumneavoastra.

Nu inchei inainte de a multumi din suflet tuturor celor care au crezut in mine si de a-i asigura pe toti iesenii ca ma voi preocupa ca toate proiectele pe care le-am promovat sa fie puse in practica in timpul mandatului lui Dumitru OPREA la Primaria Iasi.



IRINA SCHROTTER

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu