miercuri, 18 iunie 2008

Foaia mea de parcurs

Am fost si sunt intrebata, inca din seara alegerilor, cum vad eu evolutia Iasului in urmatorii ani si ce am de gand sa fac in continuare.

Din punctul meu de vedere, Iasul a retrogradat prin aceste alegeri in categoria oraselor de mana a doua. Nu mai putem avea speranta sa ne comparam curand cu marile centre ale tarii -Clujul, Timisoara, Sibiul, Brasovul, decat, poate, la numarul de locuitori. In ceea ce priveste dezvoltarea si perspectivele economice ramanem, mai degraba, alaturi de Galati si Braila, orase muncitoresti modeste si fara orizont, administrate prost.

In ceea ce priveste proiectele personale, in nici un caz nu am de gand sa depun armele. Ceea ce am intreprins in ultima jumatate de an nu este un accident ori capriciu. Voi continua sa fiu o voce sonora si independenta a societatii civile iesene, pronundandu-ma raspicat atunci cand cred ca este necesar.

Pe termen scurt, in primul rand, astept din partea CNSAS sa faca lumina in privinta angajamentului pe care Gheorghe Nichita l-ar fi semnat cu Securitatea. O sentinta a tribunalului il poate lasa pe primar fara mandat si cu dosar penal pentru fals in declaratii publice.

Pe termen mai lung, va astept alaturi de mine la monitorizarea activitatii primarului. Sunt familiarizata cu problemele administratiei locale, am ajuns sa o cunosc in cele mai ascunse cotloane, am legaturi cu o multime de persoane din administratie si pot sa inteleg orice manevra menita sa aduca deservicii intereselor iesenilor. Voi urmari atenta proiectele trecute prin consiliul local si ma voi pronunta public asupra legalitatii si oportunitatii acestora ori de cate ori va fi cazul. In nici un caz, primarul nu va avea viata tihnita din primul mandat.

12 comentarii:

  1. Stiam ca Iasul are foarte multi pesedisti si simpatizanti,dar nu m-am asteptat ca nu vor alege un primar mai bun,care putea schimba in bine acest oras.Au preferat sa plateasca impozite si taxe mai mari,dar nu au vrut sa schimbe primarul.Imi pare foarte rau de maniera in care au votat majoritatea iesenilor.Dupa cate cunosc eu,care simpatizam de mult cu formatiunile care se opun stangii si lui Iliescu,va trebui sa intarim zona aceasta prin noi inscrieri in partid.Pesedistii au facut un fel de partid-stat.Au racolat tot ce au gasit in cale si acum este foarte greu sa-i desradacinezi.Conteaza si simpatizantii,dar nu este suficient.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, inca 4 ani in care nu se va mai face nimic cel putin nu pentru noi, si nici nu cred intr-o sentinta impotriva lui Nichita in ceea ce priveste colaborarea cu securitatea.
    Felicitari ca te implici si te sustinem si in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne-am facut de risul lumii, singurul oras mare din tara care poarta drapel rosu. Va urez din tot sufletul sa fiti sanatoasa ca sigur stiti ce e de facut. Nu disperati, sinteti tinara si desteapta. Cineva trebuie sa smulga Iasul din ghiara comunistilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Click pentru articol....si daca e asa? am spus-o de mai multe ori: nici prin cap nu ne trec "marile combinatii"...adevarul e foarte departe de noi, astia, muritorii de rand...suntem "masa de manevra"...ne multumim cu putinul care-l avem , stim ca nu putem mai mult...oricum cine ne intreaba ???...si daca se intampla, cine ne baga si in seama ?....

    ...scenarii demne de cartile lui Pavel Corut....o,Doamne! ce mici suntem !!...si ce fraieri suntem !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. mai unii au o probleme nu prea stiu notiunea de democratie(votezi cu cine vrei); nu prea stiu sa piarda;oricum nu se schimba nimic daca iese altcineva decat cei ca iau banii... banuiesc ca majoritatea sunteti tineri si sunteti luati de val... c'mon traim in romania si nu se va schimba nimic prea curand(asta insemnand vreo 20ani cel putin)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pacat Irina pentru tot ...
    Pentru tot ce ai fi facut mai bun in acest oras...
    Pentru un oras mai civilizat si mai dezvoltat...
    Au invins comunistii prin aceasta campanie murdara...
    Tinerii au avut un cuvant de spus dar se pare ca nu prea le-a pasat...Ei puteau decide soarta...doar putina mobilizare si respect fata de dansii si viitorul lor ar fi putut schimba multe...
    Cu toate acestea cred ca vei ramane o voce pentru acest oras
    VOTUL MEU A FOST PENTRU TINE IRINA. PENTRU TOT EFORTUL TAU MERITAI A FI PRIMARUL NOSTRU

    RăspundețiȘtergere
  7. Irinuca.

    Cin' te las pe tine fata sa fii vocea independenta a orasului? :)

    Du-te la oile tale si fa-le de mancare, masaj ca sa iti dea textile pentru hainele pe care oricum tu nu le-ai desenat niciodata.

    Esti o caricatura in Iasi. Si o recidivista!

    RăspundețiȘtergere
  8. Spun tatii ca mi-i sete si-mi da sticla sa beau.
    Ametitoare votca, ce limpede ma clatin!
    Ma simt legat prin sete de scaunul reglabil,
    La ceas tarziu de noapte tastand dezagreabil.


    Mi-i somn.
    Ce cald îi becul!
    Si blogul, ce adânc!
    Rad.
    Ce gandeste Gheorghe?
    Mananc si rad.
    Mananc!

    .......urmeaza URMAREA, acu ma duc sa intocmesc procesul verbal privitor la Moartea caprioarei de acu cat"va timp (cica au fost alegeri in padure)....nu de alta dar corbii deja zboara deasupra ei !

    RăspundețiȘtergere
  9. alexandru cristea19 iunie 2008 la 07:56

    Din fericire, mai exista in tara asta si unii care nu stiu ce-i aia infringere, pe linga cei mai multi, care nu stiu ce-i aia lupta.Ce lupta? Lupta impotriva prostiei si mai ales a indiferentei, lupta pentru a lasa urmasilor ceva mai mult decit o casa si vreo 2-3 masini - mai precis o tara de care sa nu-ti fie rusine, poate chiar cu care sa te mindresti.
    Democratia implica si responsabilitate, nu numai drepturi. Si ce responsabilitate poate fi mai importanta decit cea fata de urmasi? Animalele o au. Se pot lauda oamenii cu asa ceva? Aparent nu.

    RăspundețiȘtergere
  10. 1. Pentru anonim 01.55.......

    Corbule, vezi ca umeaza URMAREA..adica am fost sa intocmesc procesul verbal dar in loc de caprioara moarta am gasit o felina ranita ....shi nu uita ca o felina ranita este mai periculoasa decat o felina sanatoasa care doar a aratat ghearele !

    :) adica zambesc si io asa cum zambesti si tu !

    2. Pentru Stefan :

    "...scenarii demne de cartile lui Pavel Corut....o,Doamne! ce mici suntem !!...si ce fraieri suntem !!!"
    Pavel Corut ?....parfum de tei ....un fel de Sandra Brown masculinizato-romaneasca ! ....cat despre restul ....hmmmmmm tu ai spus-o !

    3. Pentru ceilalti "victoriosi":

    Niciodata sa nu faci dus rece unui lup (de mare) care leneveste la soare ....este foarte riscant !

    Asta-i un fel de : a manca rahatul pana la capat......DAR SI CAND NE-OM SPALA PE DINTI !

    RăspundețiȘtergere
  11. pacat k nu stiti sa acceptati si postarile negative....in legatura cu banii... numai minciuni

    RăspundețiȘtergere