miercuri, 4 iunie 2008

Sa nu ne jucam cu patru ani din viata noastra

Am asteptat cateva zile, special pana cand rezultatele alegerilor s-au mai decantat iar datele exit-poll-urilor au putut fi puse cap la cap cu informatiile pe cartiere. Pot sa observ diferentele destul de evidente intre bazinele electorale ale lui Dumitru Oprea si Gheorghe Nichita.

De aceea, as asemana turul doi al alegerilor pentru primaria Iasi cu finala alegerilor prezidentiale din 2004 intre Basescu si Nastase. Va fi covarsitoare implicarea electoratului tanar, educat si dinamic, capabil sa impuna mersul inainte, sa vada sansele unui nou tip de administratie in Iasi.

Iasul nu trebuie sa ramana izolat de vantul schimbarii care bate in Moldova. In fond, vom decide cu cine vrem sa fim alaturi: cu Suceava si Neamt, care au scapat de PSD si se dezvolta accelerat, sau alaturi de Vaslui si Vrancea, care au ramas colorate in rosu.

Iesenii care pot face diferenta in turul doi in favoarea lui Dumitru Oprea vor fi cei care sunt capabili sa deosebeasca intre ceea ce se intampla in realitate in oras si minciunile vandute de Gheorghe Nichita. In cazul in care prefera sa ramana acasa, acesti ieseni vor decide ca il accepta pe Gheorghe Nichita in continuare, pentru inca patru ani. Mobilizarea pe ultima suta de metri va inseamna enorm. Totul se poate decide la cateva zeci sau sute de voturi. Sa nu ne jucam cu patru ani din viata noastra.

11 comentarii:

  1. Unii de pe-aici chiar isi faceau griji ca ai disparut subit in ultimile doua zile (personal am crezut ca te-ai dus la Y-S L)!! Acum ne-am linistit :)))...
    In comment-ul de ieri am desprins si eu in mare cam aceleasi idei/probleme - e drept scrise cam in viteza si nu chiar foarte aerisite. Cea mai mare problema va ramane intr-adevar mobilizarea si o campanie mai activa in cartierele in care rezultatele au fost nesatisfacatoare (cand veniti in Metalurgie poate anuntati sa fiu si eu pe-acolo).

    Intre timp mi s-au povestit metode - nedovedite - de fraudare/anulare a voturilor dintr-o anumita directie, dar ma feresc sa le povestesc aici pentru ca neavand probe pot fi acuzat de calomnie! Dar la proxima intalnire o sa-ti povestesc...

    Despre d-nul Nichita - un motiv in plus pentru ca sa nu-l votez - este si lipsa de respect fata de cetatenii si incalcarea elementara a drepturilor acestora, chiar si in conditiile in care io' cetatean de rand platesc un serviciu catre Primarie, iar acest SRL nu-si respecta angajamentul pentru care am platit...despre ce e vorba o sa scriu maine...nu de alta dar nu pot sa epuizez toate subiectele intr-un comment ca plictisesc, nu ? :)))

    P.S.Vezi mesaj pe mail

    RăspundețiȘtergere
  2. in 2004, favoritul era Rosul Nichita-PSD. din postare aflam ca de disputa Basescu-Nastase din 2004, cu Basescu in rolul de Ala Bun, desi stim cu totii ca IS s-a gudurat si pe langa Nastase o vreme. Acum e portocalie, dupa ce a fost independenta(va mai amintiti postul de pe acest blog in care IS il ridica in slavi pe Oprescu-Independentu'). Normal acum e in tabara Basescu-Blaga la nici 2 luni.
    La Donna e Mobile...
    Lipsa de scrupule e peste orice fel de asteptari.
    Chiar ma intreb cum gandesc acesti oameni, cum se raporteaza la realitate, cum aleg sa minta, sa se accepte pe ei intr-o pozitie in care le-ar putea fi rusine in fata copiilor lor? Ce principii au astfel de oameni care isi schimba pozitia dupa cum bate vantul,care nu isi tin cuvantul dat?
    (Cel mai avizat raspuns l-am putea afla de la Irina Schrotter. nu il vom primi. pe cel sincer. dar poate IS va citi mesajul si se medita. nu va medita. viata si succesul ei s-au contruit asa. nu va avea o criza de constiinta.poate mesajul va fi sters de unul din oamenii care lucreaza pe blog. cel putin va fi citit de cineva. poate cineva tanar si inca idealist. poate il va pune pe ganduri.in ce situatie s-a bagat. sau poate ca nu. si atunci are ce a ales sa aiba.)

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim: oricine in viata a fost macar o data "traseist". Daca ti-ai schimbat parerea sau culoarea politica nu inseamna intotdeauna ca ai facut din reavointa sau interes personal. Poate ca pur si simplu ai simtit nevoia unei schimbari, paote ca partidul sau linia politicate-a dezamagit.

    Sa-ntreb in 90 cati din tara au crezut in si au votat cu FSN? Si-acum, cate babe ii iubesc pe Iliescu si Nastase?

    Cel care nu si-a schimbat macar o data in viata opinia sa ridice cuvantul. Parerea mea.

    In alta ordine de idei, pe mine ma ingrozeste altceva. Vorbiti de schimbare, ca tinerii vor mai bine. Vor pe dracu, asta ca sa nu zic si mai urat. Cat la suta din tineri au fost la votare, Irina?
    Simplu calcul aritmetic:
    aproape 100.000 de ieseni au fost la vot. Nichita a adunat 44-45% din voturi. Asta inseamna aproape 45.000 de ieseni care l-au votat. Minus oamenii din organizatie, minus fanii Poli Iasi, raman macar vreo 35.000 de ieseni care s-au dus si-au votat cu ala pe care l-au vazut deja in actiune. De ce?
    Pentru ca iesenilor le e frica de schimbare. Pt ca nu-i intereseaza. Pt ca mai bine de 5000 de ieseni erau la gratar in ziua votului. Asta ma ingrijoreaza. Avem impresia ca democratia ne-a facut bine. Extrem. Ne doare in cot de singurele zile cand avem dreptul sa ne decidem viitorul. Si ma intreb, de ce oare? Ma-ndoiesc ca tinerii au fost cel care la-u votat pe Simirad. Deduceti sin singuri concluzia vis-avis de numarul tinerilor care reprezinta schimbarea, care vor schimbarea si care si fac ceva pentru schimbarea asta, indiferent de culoarea pe care o poarta.

    P.S.: da, sunt un tanar, si da, daca ar fi dupa mine, as scoate in afara politcii tot ce depaseste 45 de ani. Poate asa mai scapam de umbra securitatii, a fostilor membri rusificati cu indarjire ai PCR-ului si a mentalitatii care ne-a tinut in urma ca pe ultima caruta.

    RăspundețiȘtergere
  4. ptr anonim 16.15
    Citez:
    "Lipsa de scrupule e peste orice fel de asteptari.
    Chiar ma intreb cum gandesc acesti oameni, cum se raporteaza la realitate, cum aleg sa minta, sa se accepte pe ei intr-o pozitie in care le-ar putea fi rusine in fata copiilor lor? Ce principii au astfel de oameni care isi schimba pozitia dupa cum bate vantul,care nu isi tin cuvantul dat?"
    Foarte bine subliniat, stimabile numai cred ca ai confundat blogul. Sint convins ca era destinat celui in functie care se zbate ca un vircolac de nervi ca nu mai are cine sa-l voteze. Cei ce il iubesc tare se duc unul cite unul.Mai ai multe de invatat pina cind vei intelege ce se intimpla in jurul dumitale. Pomana nu mai e de actualitate insa cind impartzi pomeni din banul public e ffff grav si asta trebuie sa te puna pe ginduri stimabile si nu sa te bagi in seama cu comentarii de 2 lei (vechi).

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana si Botosaniul are Primar PDL.Presedintele Consiliului Judetean tot de la PDL a iesit. Numai iesenii nu se mai desteapta. Cand mai merg pe acolo vad ca se misca treburile,lucrari publice facute cu bun-simt si raspundere, trotuare si strazi refacute cu cap.

    Mi-am zis ca plec din Iasi daca iese Nechita. Dar voi ramane mai mult de nevoie ca aici se gaseste de lucru pe domeniul IT in care m-am specializat. Refacerea Pietii Unirii a fost o mare hotie. Mergeam la facultate pe jos si treceam prin P.Unirii. Ma apuca groaza cand ma uitam prin gard si vedeam cum muncitorii frecau menta acolo.Unul taia o placa de gresie, 2 se uitau la el sau se odihneau.Nu mai zic PET-uri de bere peste tot. Ma gandeam ca banii pe care ii voi da ca taxe locale peste catva timp tot asa iresponsabil vor fi irositi. Cum de in alte orase se poate si aici nu. Suntem manipulati cei care stam mai mult prin centru.Bulevard St cel Mare,P.Unirii Copou: flori,banci,iarba deasa si ingrijita.Fain orasul asta. Pacat ca nu toti isi permit sa stea prin aceste zone. Impozite platesc toti insa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si totusi ...oare se va dezvolta Iasul in urmatorii 4 ani? Aveti invatamant, oras cultural e dar economia e la pamant. Si asta se vede...de departe

    RăspundețiȘtergere
  7. Oricum sunt cam far' de treaba pe aici dar in spiritul vremurilor bune nu pot sa nu remarc ceva referitor la postarea 16.15 :

    MARE DOBITOC ESHTI ANONIMULE !

    Bleaaaaaaaaaah !

    PS
    in rest nimic nou pe frontul de est ...Juniorul pilosu' (are pile la stapanire ..hihihi ) cat despre Nemesis ...hmmmm acelashi Nemesis echilibrat care incearca sa fie golan shi mai scapa cate-o dracuiala prin postare dar pute a intelectual de la mare departare ! ( atentzie mare : am spus intelectual nu "telectual !)

    :))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  8. @ rosca stanescu alias circotasul vesel alias atm service tech alias
    Popa Sebastian,

    umpli blogurile numai cu timpenii si nimic concret, du-te la munca
    poate inveti ceva...

    RăspundețiȘtergere
  9. ultima gaselnita marca Nichita,,intrevederea unei prime in viitorul apropiat(normal,in bani)pentru angajatii firmelor de stat sau care au legatura cu statul
    DESIGUR,TREBUIE INDEPLINITA O CONDITIE-NICHITA PRIMAR-
    Josnic pina la sfirsit,nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. IASUL !??
    Va este frica de schimbare ??
    ...
    Va place sa traiti fara sa va pese !??

    Merg rar la Iasi. Sunt din Oradea ... noi ne-am facut treaba ...
    Curaj ... !!!
    ...
    FELICITARI MULTE SI SINCERE, IRINA SCHROTTER !

    RăspundețiȘtergere
  11. @ oradean.

    4 minute.

    Nu ne este frica de schimbare.
    Vrem schimbare.

    Insa,

    Parintii voteaza in continuare comunismul ignorand foamea de inainte de 89 si hotia de dupa 89.
    Parintilor nu le pasa de viitorul copiilor lor. Sunt egoisti la vot.

    Iar tinerii nu sunt constienti ca 4 minute intr-o duminica la vot le schimba viata.

    E atat de simplu.

    Cu 4 minute schimbi 4 ani!

    RăspundețiȘtergere