joi, 7 februarie 2008

Atentie, cad fatade!

Domnul Ciprian Nagit a ajuns cunoscut in urma unei intamplari nefericite: a lasat masina parcata pe strada, in dreptul unui bloc din cartierul Alexandru cel Bun si cateva ore mai tarziu si-a gasit-o facuta praf sub o bucata de tencuiala cazuta din fatada cladirii. Cine ar fi fost pedepsit, daca in locul masinii era accidentat proprietarul sau un copil? Incidentul ne avertizeaza ca blocurile si cladirile Iasului nu numai ca arata dezolant, dar devin, pe zi ce trece, periculoase pentru trecatori. Adeseori, in Podu Ros, se pot vedea pe trotuar bucatile cazute din fatada blocurilor. In centrul orasului, langa Spitalul Sf. Spiridon, fosta Clinica de Dermatologie sta sa cada cu totul peste trecatori. Ce sa mai spunem de blocurile-fantoma din Cug si Frumoasa sau blocurile de la Piata Nicolina? Zeci de astfel de cladiri prezinta un risc serios pentru orice persoana care trece prin dreptul lor.


Cladirea CEC din Piata Unirii


Irina


6 comentarii:

  1. Pe capota masinii mele pastrez amintirea unuei caramizi cazute de pe balustrada unui bloc de pe strada 14 decembrie 1989 . M-am infuriat in momentul cand am constatat ce s-a intamplat , dar nici nu am stiut ce sa fac , pe cine sa gasesc vinovat. Este revoltator

    RăspundețiȘtergere
  2. cu pastratul ramai, nu e numai vina edililor, e si vina oamenilor(locatarilor)... lasati-o mai moale

    RăspundețiȘtergere
  3. Sint sigur ca "ofticosii" spun acum ca n-ai avea dreptate iar argumentele ar fi de genul: cladirea spitalului e proprietate privata, la fel si cladirea CEC din Piata Unirii, prin urmare "ei" nu pot interveni. Fals. Legile retrocedarilor sint multe si proaste dar, bune-rele cum sint, nu i-a oprit nimeni sa le puna in practica.Nu sint aplicate pe motivul cvasi cunoscut:PSD nu da doi bani pe proprietatea privata cum nu e interesata nici de bunul public (blocul "1001 articole"). Primaria se scutura foarte usor de acuzatiile tale(fiindca asta face cel mai bine primarul, da vina in spatele altora):cladirea spitalului si cea a CEC-ului sint in proprietate privata iar blocul "1001 articole" e in administrarea asociatiei de proprietari, prin urmare nici usturoi n-au mincat si nici gura nu le miroase.Cereti parerea celor din blocul "1001 articole" sa vedeti cite demersuri au facut pentru a rezolva problema fatadei blocului si va vor spune ca niciodata nu au fost bani pentru asa ceva. Pentru fotbal, in schimb, se gasesc solutii si bani.Ca si pentru sarmale electorale. In campania electorala din 2004 candidatul Nichita spunea ca va gasi sponsori, ca va aduce investitori pentru ca el sa rezolve probleme Iasului. Cit de sincer a fost atunci vedem acum cind Iasul e orasul-sat cum bine spunea un bloger, glod-city.

    RăspundețiȘtergere
  4. E adevarat ca situatia nu e simpla, iar solutiile nu sunt in toate cazurile in "curtea" primariei..
    dar sa nu uitam ca una din obligatiile cele mai importante ale unui edil sef este aceea de a veghea la securitatea,siguranta si linistea cetatenilor din orasul pe care il administreaza..
    Oare trebuie sa se intimple o tragedie pentru a se gasi solutii in aceasta problema?...

    RăspundețiȘtergere
  5. de parca ar face cineva ceva atata timp cat nu sunt bani ..

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca iti cumperi ceva sa mananci de la fast-food -ul de langa cladirea spitalului din centru risti sa te trezesti cu o bucata de tencuiala in punga cu prajituri :)) :-j

    RăspundețiȘtergere