joi, 21 februarie 2008

COMUNICAT DE PRESA






Irina Schrotter a tinut astazi conferinta de presa cu tema “S.O.S. Sportul Ieşean”. Candidata independenta la Primaria Iasului a vorbit, alaturi de reprezentanti ai cluburilor sportive iesene, despre starea deplorabila in care se afla sportul local.

In timpul conferintei de presa – la care au mai fost prezenti Viorel Hudac, director CSS “Unirea” Iasi, Marcel Luchian, sef emerit al catedrei de baschet, Constantin Verives, seful catedrei de rugby, Marius Cosoi, profesor la Liceul Sportiv si Mircea Ursu, reprezentant al Directiei Judetene de Sport – a fost prezentat un scurt film, care a aratat starea dezolanta in care au ajuns bazele sportive din Iasi din cauza lipsei fondurilor si a dezinteresului autoritatilor.

Cu aceasta ocazie, Irina Schrotter a lansat doua provocari actualului primar al Iasului, Gheorghe Nichita. Intrucat Primaria s-a laudat ca a acordat anul acesta suma de 60 de miliarde de lei vechi “sportului iesean”, Irina Schrotter a acordat ragaz municipalitatii pana la inceputul lunii aprilie pentru a se vedea cati bani din cele 60 de miliarde de lei vor fi alocati fotbalului si cat celorlalte ramuri sportive. In al doilea rand, candidata independenta doreste sa afle, tot in acelasi termen, cati lei din fondurile atrase de Primarie de la firmele private merg spre clubul de fotbal Politehnica Iasi si cat spre celelalte cluburi si institutii care se ocupa de sportul iesean.

Totodata, Irina Schrotter s-a oferit sa faca lobby pentru a obtine bani pentr
u cluburile sportive din municipiu. Ca un prim semnal, ea a anuntat ca CSS „Unirea”, care nu a avut parte pana acum de sprijinul financiar al municipalitatii, va primi suma de 200 milioane de lei vechi, donati de doua firme.

Irina Schrotter a evidenţiat, in timpul conferintei, starea dramatica in care se afla cluburile sportive care se ocupa de sportul de performanta si sportul de masa. In Iasi, nu exista bazine de inot, terenuri de tenis, sali de baschet, handbal sau volei, in care tinerii sa poata face miscare. Irina Schrotter a declarat ca nu ar indrazni sa-si lase copilul sa practice sportul in unitatile existente, care, din cauza starii precare in care se afla, reprezinta un real pericol.

Prin intermediul acestei conferinte de presa, Irina Schrotter spera sa atraga atentia opiniei publice asupra starii grave in care se afla sportul iesean. Candidata independenta spera, de asemenea, ca, pe viitor, cluburile iesene sa isi poata desfasura activitatea pe terenuri de sport noi sau sa primeasca fonduri pentru renovarea celor existente.

Iata cateva declaratii din timpul conferintei:

1. Irina Schrotter il provoaca pe primarul Gheorghe Nichita:


2. Irina Schrotter despre lipsa locurilor special amenajate pentru sport:


3. Irina Schrotter despre sportivii de la Jocurile Olimpice din 2004:








Biroul de presa al Irinei Schrotter

10 comentarii:

  1. buna irina.sunt anca si te sustin.vad ca si unii din presa ieseana te sustinhttp://bogdanalecsandru.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    De ce esti asa de artificiala in imaginile campaniei? Care e motivul?

    RăspundețiȘtergere
  3. draga isan,
    ai aflat raspunsul...ca sa se vorbeasca despre ele..;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Despre Sala Polivalenta? Doar din cand in cand cate un meci, antrenamente si mai rar...in general sala e mai mereu ocupata cu tot felul de targuri de textile cam la fiecare doua saptamani...majoritatea oricum de proasta calitate (din cate am cascat si eu gura pe-acolo, parca n-am vazut nimic marca "Schrotter" - n-ar avea sens oricum: ce sa caute in targuri de duzina? ) si mai scumpe decat ceea ce se gaseste prin alte magazine. O sala care este oarecum uitata este si Sala Gradinari. Necesita reparatii, renovare, singura investitie in cei 20 de ani de activitate este schimbarea instalatiei de iluminare a salii (de vreo doua luni). Si va asigur ca e super-agolmerata : de diminineata pana spre seara la ora 22 sala (salile - sunt 2) sunt ocupate. Deci nu se poate pune problema ca nu are venituri, ba inca din surse proprii. Deci: unde sunt banii, tovarasi ???? Iar personal...doar pe nea' Gherasim l-am vazut pe-acolo...

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite asa inca un om bogat "doneaza" din propriile fonduri pentru a ajuta semenii (INAINTE DE CAMPANIA ELECTORALA, CA PANA ACUM NU ERA NEVOIE)doar asa ca sa castige imagine (mai cunostem un personaj care se crede mare politician si nu face altceva decat sa arunce cu bani doar poate poate si ce a reust...nu a trecut nici macar progul elctoral la ultimele alegeri)ma bucur ca v-ati adus aminte acum ca sportul iesean are nevoie de bani, probabil ca incepe campania si e rost de imagine...oare unde am mai vazut aceeasi idee, unde oare nu la "primaruL puternic" fara de care nu va imaginati Iasul acum 4 ani...ati invatat bine lectia...
    va urmaresc de ceva timp activitatea si abia astazi am apucat sa comentez ceva si nu o consider cea mai reusita asa ca pot spune sondajele comandate de dvs ca luati si 50 % eu mai mult de 5% nu va dau.

    A si daca tot doriti sa ajungeti primarita nu va mai uitati asa urat la camera...aveti publicata o poza care sincer ma sperie. Electoratul nu v-a facut nimic ca sa va incruntati asa.
    Un sfat concediati-va atat consilierul de imagine cat si fotograful ca dau gres in ceea ce fac.

    RăspundețiȘtergere
  6. In general mi se spune ca imbatrinesc frumos...iar la batrinete pe fata se vede bunatatea...
    Daca sunt de multe ori incruntata e pentru ca ma intereseaza si ma preocupa cu adevarat problemele pe care le descopar...
    Daca va doriti sa vedeti masti cred ca sunt destule in jurul nostru...oricum, eu nu voi fi aceea!...
    Iar faptul ca imi acordati 5% sanse inseamna ca munca mea de pina acum e recunoscuta pina si de cei care nu ma simpatizeaza...ceea ce e cel mai frumos compliment!
    Va multumesc,
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  7. Da o mare senzatie de falsitate, din pacate, imaginea ta. Nu conteaza chiar atat de mult cele cateva riduri. E preferabil sa fii tu insati, sa fii mai naturala.

    RăspundețiȘtergere
  8. imaginile sunt niste imagini normale de la intalnirea unui grup de oameni normali.
    unele comentarii/observatii sunt lipsite de delicatetze.
    intr-o situatie reala de viata lipsa de politete nu ar putea trece neobservata si nu ar fi iertata de nimeni. Daca persoanele care scriu comentarii din astea ar face afaceri cu irina schrotter sau cu altii si ar face o asa gafa nu ar mai avea usa deschisa nici la ea si nici la altii care ar fi martori la asa ceva. fiind un spatiu virtual relativ anonim, unii isi permit si chestii din astea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Oamenii vorbeau acolo , erau preocupati de ceva , nu faceau o sedinta foto . Nu vad nimic negativ in expresia dnei Irina Schrotter

    RăspundețiȘtergere
  10. Carcotasul vesel dixit :
    Nea isane ia ixpliciteaza matale cum vine asta cu "artificiala" ca noi miticii lu' conu Iancu nu pricipiram !....parol isane !
    Carcotesc,carcotesc,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere