duminică, 17 februarie 2008

COMUNICAT DE PRESA


Va prezentam datele unui sondaj de opinie comandat de Irina Schrotter si realizat de firma ieseana Fast Training Consulting. Masuratoarea sociologica a fost realizata in luna ianuarie, pe un esantion de 1213 persoane. Conform sondajului, daca maine s-ar organiza alegeri pentru Primaria municipiului Iasi, 38,2% dintre respondentii care si-au exprimat o intentie de vot ar opta pentru Gheorghe Nichita, 23,6% l-ar vota pe Dumitru Oprea, 18,8% ar alege-o pe Irina Schrotter, 5,2% pe Cristian Adomnitei si 3% pe Neculai Apostol. Intrebarea „Daca maine ar fi alegeri pentru Primaria municipiului Iasi, care este candidatul pe care l-ati vota?” a fost inchisa, subiectii find rugati sa aleaga dintr-o lista de cinci persoane. 11,3% dintre persoanele din esantion nu au exprimat nici o optiune.

Gheorghe Nichita ar fi votat intr-o mai mare masura de barbati, de cei care au absolvit doar gimnaziul sau liceul, de cei cu venituri reduse si cu familii numeroase, care locuiesc in special in cartierele mai slab dezvoltate. Irina Schrotter este preferata de electoratul activ, in special de tineri si persoane de varsta a doua, cu studii superioare, care au avut iesiri in strainatate si care sunt nemultumiti in masura cea mai mare de actualul primar.

Iesenii isi exprima intr-o proportie mare nemultumirea fata de clasa politica din Romania. 76,4% dintre ieseni se declara nemultumiti si foarte nemultumiti de clasa politica, in timp ce doar 5,3% spun ca sunt multumiti sau foarte multumiti. 18,4% nu sunt nici multumiti, nici nemultumiti.

33% dintre ieşeni nu se simt reprezentati de actualul primar, in timp ce doar 16,9% se simt reprezentati. Restul celor intrebati nu au dat un raspuns transant. 54,8% dintre cei chestionati nu se simt reprezentati de actualii membri ai Consiliului Local, 8,5% se simt reprezentati, iar restul nu au dat un raspuns ferm. 95% dintre ieseni declara ca nu au intalnit niciodată un consilier local care sa vina sa se intereseze de problemele zonei in care locuiesc.

Situatia economica a Iasului este calificata de 71% dintre ieseni drept "nesatisfacatoare" sau "mai degrabă nesatisfacatoare". Doar 24,9% o consideră "buna" sau "foarte buna".

Biroul de presa al Irinei Schrotter

11 comentarii:

  1. Adica 60 de persoane din 1000 au zis ca l-ar vota pe Adomnitei? Ce cauta el pe lista aia? Multe semne de intrebare despre acest sondaj comandat, insa cifrele pot fi destul de aproape de adevar, cel putin pentru primii de pe lista. O sa vedem si "sondajul" de la vot..

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur sa vad acest sondaj. sper sincer ca irina are sanse. mi-as dori sa ajunga in turul 2 cu nichita. sigur ar castiga ea...DETASAT

    multa bafta

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu am ost niciodata fana a doamnei schrotter insa mi se pare de bun augur ceea ce incearca sa faca pt iasi. poate o sa fie buna de primar, ca avere are si nu tb sa mai fure de la noi

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma macina o intebare. De ce "analistii" nu vad ceea ce e clar ca lumina zilei:Primaria Iasi nu poate fi smulsa din "curtea" lui Nechita decit de o mina puternica? Domnul Oprea, o fi el bun manager,nu zic nu, dar nu are forta necesara sa il invinga pe actualul primar. Cred ca el e bun, mai degraba, de ministru al Invatamintului. Daca ajunge in turul 2, dl.Oprea pierde in fata unui disperat ca Nechita si raminem iar la mina unui incompetent. Numai d-na Irina il poate "face" pe fricosul asta de primar. Domnilor politicieni, lasati friiele acestui oras ca a expirat timpul vostru, de mult. Ati irosit anii (si banii) nostri numai in favoarea voastra.Haideti doamna Irina, curaj, greul abia incepe !

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimata doamna, cu riscul de a va supara, doresc sa va aduc la cunostinta ca sondajul pe care il prezentati este complet eronat din punctul de vedere al unui specialist. Este doar o forma ieftina de manipulare din moment ce acest sondaj e facut de o firma fantoma cu sediul in Universitatea Al I Cuza, dar inregistrata la Vaslui. Are si sociologi firma asta? Care e metodologia de lucru? Ce a vizat cercetarea? Nu vi se pare exagerat procentul care va este atribuit? adica 18% .. e cam mult doamna avand in vedere situatia concreta. asteptam detalii cu privire la acest sondaj, cine stie poate ne convingeti. ionel.lungu@email.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu cred ca daca vrea, se poate. Insa nu pun baza pe acest sondaj comandat de un partid, cercetarea sociologica cu tinta dinainte fixata indicind nimic altceva decit "nisipuri miscatoare". Prefer sa cunosc OMUL care se angreneaza in competitie, cu toate calitatile si defectele lui. In urma acestei evaluari, cunoscind necesitatile mele ca individ social si nu ca serie si numar de buletin, voi avea propria perceptie asupra fiecarui concurent.

    http://www.myspace.com/val2002

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar sunt curios cine va iesi la alegeri,eu oricum voi vota pt Irina pt ca altcineva din lista de candidati nu e capabil sa conduca acest oras, realtatea fiind la fiecare pas, mizerie, grori, facturi exorbitante la intretinere. Succes Irina, chiar daca nu sunt un fan al tau.

    RăspundețiȘtergere
  8. du'te femeie si lasa'ne in pace...nu ai sa faci nimica..esti ca toti !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. De ce am senzatia ca in acest moment ati jignit-o si pe cea care v-a dat viata?!...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ar fi bine sa avem un primar Iesean Irina este ieseanca inseamna ca este viitoare primarita . Nichita poate sa mearga la cules de usturoi la originea lui natala Botosani

    RăspundețiȘtergere
  11. Carcotasul vesel dixit :
    Ups ca bine zice anonimul :
    "Ar fi bine sa avem un primar Iesean Irina este ieseanca..."
    A pune un venetic sa conduca o urbe are ca rezultat aplicarea pricipiului : V-AM CONDUS, M-AM IMBOGATIT ,AM PLECAT !....
    Carcotesc, carcotesc, carcotesc

    RăspundețiȘtergere