marți, 5 februarie 2008

Dau un regat pentru o parcare


In fiecare zi ma enerveaza aceeasi problema: lipsa unui loc de parcare. Indiferent daca circul prin Centru, prin Dacia, prin Bularga sau Tatarasi, aceeasi lipsa acuta nu lasa ca unica varianta decat oprirea sub semnul de "interzis". Riscanta alternativa la care ii obliga Primaria pe ieseni! Pietonii sunt exasperati la randul lor. Pe trotuare, pe spatiile de joaca ale copiilor, pe spatiile verzi, sau, incredibil, pe liniile de tramvai, vezi masini parcate la intamplare.

La ultima numaratoare a Directiei Finante Publice Locale, in orasul Iasi se trecuse binisor de 80.000 de masini. Cate locuri avem de la Primarie amenajate? In trei ani, de cind Gheorghe Nichita e primar, municipalitatea nu a facut nici un loc nou de parcare, ci s-a multumit sa refaca doar 700 de locuri mai vechi, in timp ce numarul masinilor a crescut cu peste 20.000. Asadar, un loc la parcare la aproape 30 de masini noi. Si, din nefericire, cele care functioneaza arata ca in schitele lui Caragiale: 40 la Piata Nicolina, 40 la Moldova Mall, 80 pe bulevardul Dacia.

De fapt, pe aceasta zona primarul Gheorghe Nichita este total descoperit. Si-a propus obiective infime ca sa iasa onorabil. La alegerile din 2004 vorbea de numai 1414 de parcari pentru un intreg mandat. Cu restul masinilor, 20.000 la numar, ce facem? Acelea nu apartin iesenilor? Cand 95% dintre masini raman pe dinafara preocuparilor primarului, intelegem ca doar 5% din oras este capabil sa administreze. Inca patru ani, in asemenea ritm, si Iasul va fi paralizat.

7 comentarii:

  1. Da e destul de urata treaba cu parcarile...dar poate totusi sunt probleme mai mari in Iasi decat parcarile...ca de exemplu pe independentei chiar dak acum nu se mai plateste parcarea....gasesti un loc..nu poti avea loc de parcare exact unde vrei.In afara subiectului dak acest blog e chiar facut de I.Schrotter ..felicitari..si incercati sa vedeti si alte probleme poate chiar mai importante ca astea...nu am ajuns inca precum capitala noastra suprapopulata

    RăspundețiȘtergere
  2. ce parere aveti despre "taxa de mediu"? ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu consider parcarea si problema spatiilor de parcare un lucru extrem de important in viata de zi cu zi a cetateaqnului dintr-un oras modern. Dc. acum problema nu e 100% stringenta, oricum trebuie sa fie rezolvata acum nu cind nu se mai poate.exista solutii moderne de parcare sau variante alternative in centrul unui oras,
    Un edil sef trebuie sa prevada problema si s-o adreseze.
    Ai masina trebuie sa existe parcari acasa sau in centru sau la locul de munca altfel este dezastru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din punctul meu de vedere , toate problemele orasului sunt importante , iar faptul ca Irina Schrotter le cunoaste sau incearca sa le descopere , nu poate fi decat un lucru bun pentru noi .
    Mi-e sila de populism si de politica murdara . Am urmarit-o pe Irina de mult timp . Vad in ea o femeie puternica , dar si dura . Nu am auzit promisiuni desarte care sa-mi provoace sila , in schimb imi doresc sa aud solutii la problemele pe care ea le identifica.
    La noi in oras locurile de parcare constituie o problema ,iar asta este abia inceputul. De ce in Occident s-au gasit atatea solutii la problemele de urbanism , iar noi nu am fi in stare sa facem ceva bun???
    In esenta , in loc sa ne mai mancam intre noi si sa demonstram care e mai mare si mai tare , ar fi bine sa ''stam stramb si sa judecam drept'' , gandind ca este vorba de mediul in care traim.
    Ce spuneti? Iar dumneavoastra , dna Scrotter , ne convingeti sa va votam?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca ar fi cea mai inspirata idee ca Irina Schrotter sa-si faca publice prea devreme planurile sale pe motiv ca "actualul" e in stare, pina la votare, (la disperarea "politica" ce il invaluie)sa rezolve tot ce pune pe tapet Irina pentru ca apoi sa se bata cu pumnii in piept si sa spuna ca el e cel mai tare.Uitati-va ce se intimpla pe plan national in partidul lor si aveti dovada a ceea ce sint si cit de mult ii intereseaza cel ce voteaza. Nevoile lor, nu ale noastre, sint primordiale . Prin urmare doamna Schrotter, dupa puterea mea de intelegere, cred ca ar fi bine sa manifestati prudenta in tot ce faceti si cred ca facti bine ceea ce ati pus in practica pina acum. Nu mai putem tolera la cirma unui oras ca Iasul un personaj incult, agramat, smecher cu obiceiuri bahice bine cunoscute de cei din anturajul sau, toate ambalate in lumini stralucitoare. E timpul sa trageti heblul. Gata cu politicienii "prima generatie in tenisi la oras".Nu-i mai vrem ! Daca ati pornit o asemenea cursa tineti-va bine ! Sigur vor sa va faca albie de porci dar nu renuntati !Prin urmare, toate la timpul lor si sint sigur ca veti sti cind e timpul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest lucru nu este doar o presupunere. Pe zi ce trece forfota din oras creste . Azi dimineata mi-a fost deajuns sa ies pentru o ora din casa , pentru a vedea cat de mult de agita Nichita (la fel cum a facut si in 2004 dealtfel) : se toarna asfalt ,s-au introdus linii noi de autobuz...ce sa mai zic , omul asta iar incepe cu planul lui . Ma intreb daca vom fi chiar atat de fraieri incat sa-mi mai functioneze o data.

    RăspundețiȘtergere
  7. intr-adevar... chiar m-am saturat sa parchez dupa toate colturile blocului, totusi si aici aceleasi adevaruri general valabile fara ca de fapt sa oferi nici o solutie sau sa pleci de la niste cauze.

    RăspundețiȘtergere