duminică, 24 februarie 2008

“Noi cui sa ne mai plangem?”



Desi s-a incercat obstructionarea intalnirilor mele, am reusit sa am o discutie amanuntita cu reprezentantii cetatenilor din Podu Ros. Fata de problemele semnalate si centralizate de asociatiile de proprietari din zonele Alexandru, Mircea cel Batran, Nicolina I si Nicolina II, am constatat ca zona Podu Ros se confrunta cu cateva probleme specifice. Am fost uimita sa aflu ca oamenii din zona blocului 1001 Articole, Aleea Nicolina si strazile invecinate nu au ghene de gunoi, fiind nevoiti sa se deplaseze pana in spatele restaurantului Cotnari sau pe Aleea Rozelor.

Exista o problema grava cauzata de betoniera de la Palas. Iesenii o considera o “catastrofa ecologica”, zona fiind puternic afectata de zgomotul, deseurile si noroiul de pe santier. Poluarea fonica mai este generata si de nerepararea sinelor tramvaielor din zona Splai Bahlui, de vibratiile transmise, pentru ca nu se respecta limita de circulatie de maxim 5 km pe ora. La poluarea generala se adauga si inconfortul cauzat de malurile Bahluiului, neamenajate si neingrijite. Gardul de beton nu fost vopsit niciodata sau refacut; nu sunt plantati copaci, iar bancile lipsesc.

Oamenii mi-au spus ca Piata Nicolina a devenit un focar de infectie din care le este teama sa mai cumpere alimente. Canalizarea pietei este proasta, iar la ultima inundatie au iesit sute de sobolani.

La aceaste probleme grave, care tin de igiena si sanatatea publica, se adauga treaba de mantuiala facuta de CET si Salubris. Au fost situatii cand, dupa ce s-au incheiat lucrarile, s-au astupat santurile, iar apoi s-a revenit pentru a schimba un simplu cablu. Oamenii mi-au mai semnalat blocajul aproape total din zona cauzat de proasta gestiune a traficului. In zona delimitata de b-dul Socola, b-dul Nicolae Iorga si b-dul Nicolina exista doar doua iesiri: de pe Aleea Rozelor spre b-dul Nicolina si o iesire in zona restaurantului Cotnari, care este foarte ingusta. Dimineata este o aventura sa mergi cu masina.

Mi se pare grav faptul ca initiativele laudabile ale oamenilor sunt zadarnicite de Primarie. In fata blocurilor, asociatiile au dorit sa schimbe gardul inestetic de sarma cu unul verde si au fost amendati. Primaria a venit cu propriul gard verde, care nu a inverzit niciodata. Banii au fost aruncati pe fereastra.

Facand o comparatie cu celelalte intalniri, dupa aceasta discutie cu iesenii din Podu Ros, constat ca problemele grave se repeta in cartiere si apar din doua motive. In primul rand, dezinteresul evident al Primariei fata de oameni. Se mimeaza grija, doar in scopuri electorale, in prejma alegerilor. Apoi, la indiferenta din ultimii ani, s-a adaugat si incompetenta administrativa. Lucruri si probleme care pot fi rezolvate la sesizarile iesenilor, fara mari eforturi bugetare, doar printr-o mai buna administrare, sunt lasate fara raspuns. Ei cui sa se mai adreseze?


10 comentarii:

  1. Carcotasul vesel dixit :
    Hmmmmmm : " Desi s-a incercat obstructionarea intalnirilor mele"....vag shi nepersonalizat....trebuia sa vuiasca blogul : "NE-AU FAULTAT , NE-AU DAT LA GIOALE ...APLICA LOVITURI SUB CENTURA! EI MESCHINII DE LA PUTERE, VENETICII ...BLA, BLA ,BLA.." ....ca la stadion oameni buni....mai cu viata !!!!!
    Atentie la exprimare : "...am constatat ca zona Podu Ros se confrunta cu cateva probleme specifice." .. mizeria si gunoiul nu este ceva specific numai zonei Podul rosu sau cum ziceti voi ros .....este o problema generala a Romaniei exista exceptii dar acestea intaresc regula ! Atentie la inca un aspect : alegatorii nu vor constatari ....vor rezolvari - solutii punctuale !

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc..

    RăspundețiȘtergere
  2. Problemele descrise sint f greu de inchipuit ptr. un oras de marimea Iasiului.
    Cetatenii din zona din cite inteleg eu nu au alta alternativa decit sa dea in judecata institutia primariei ptr rezolvarea problemelor, alta solutie nu e la lipsa de actiune a primariei. Cind cei in cauza vor fi atinsi acolo unde ii doare sa vezi cum se vor misca...

    RăspundețiȘtergere
  3. Carcotasul vesel dixit :
    Ufffffffff, voi romanii ...nu asta este solutia punctuala .
    Solutia punctuala este : cetateni nu dati in judecata primarul ....cetateni dati jos primarul !.....cum se poate da jos acum primarul ?....nevotandu-l ! Deci implicatia este directa : ca sa nu mai aveti aceste probleme nu mai votati acest primar ...ura si la gara !
    Carcotesc , carcotesc , carcotesc .....

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga carcotas vesel , citeste cu atentie , scrie acolo ca lipsesc ghene , nu ca ar fi doar mizerie la modul general . Dar daca stau bine si ma gandesc ,daca omul vrea sa carcoteasc a,gaseste motive din orice...

    RăspundețiȘtergere
  5. Carcotasul vesel dixit:
    Pasarica Georgiana mesajul care am vrut sa-l transmit este cu totul altul decat problema unor biete tomberoane de gunoi....schematic arata astfel :
    ALEGERI PENTRU PRIMAR -> CETATEAN NEMULTUMIT -> SANCTIUNE PRIMAR -> CUCU VOT => FOSTUL PRIMAR NEREALES.
    Acesta este mecanismul care trebuie incetul cu incetul sa fie implementat in democratia noastra : SANCTIONAREA ALESILOR PRIN VOT !...adicalea in timpul mandatului n-ai facut ce-ai promis ,la urmatoarele alegeri CUCU VOT !
    Deci pasarica Georgiana reciteste in aceasta cheie si vezi daca face CLANC fisa...in general te rog sa retii ca nu poti sa carcotesti daca nu citesti ....CU FOARTE MARE ATENTIE !
    Referitor la apelativul pasarica mi-am permis sa plagiez un mare presedinte contemporan !
    Carcotesc, carcotesc, carcotesc .......

    Carcotasul vesel dixit :
    Mesaj in limba romana ( ca deh unii inteleg doar limba care o vor ei ):
    CETATENI SUNTETI NEMULTUMITI DE ACTUALA STRUCTURA A PRIMARIEI ?...JOS CU EI DAR NU CU BATA CA MINERI ......CU VOTUL CA CETATENII !
    ***** Aceasta nu este carcoteala ci doar un simplu indemn la folosirea parghiei democratice aflata la indemana oricarui alegator :PARGHIA CUCU VOT !

    RăspundețiȘtergere
  6. vaaaaaaaaaai , situatia este grava , sute de sobolani ies de la PIATA NICOLINA. Ne confruntam cu o invazie. Poate ar fi bine sa dam drumul pe strada la niste pisici=))))))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Carcotasul vesel dixit :
    Pisici in cizme ?....hmmmmmm de acord dar de unde le gasim ca toate-s la Italica !....cat despre motanii autohtoni..... hmmmm lenesi, lenesi rau!...s-au invatat sa li se aduca soricutele la pat....
    carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ....

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai, tu, iti facusi blooogg!!
    Modista vrea sa fie primareaaasaaa!!Vai, tuuu!
    Te gasisi salvatoarea "Iasiului" de sobolani ( de toate culorile )?! O fi vreu semn de ciuma?! Te crezi vreun dr. Rieux au feminin?! A inceput cumva soboloniada si noi nu stim? In orice caz sobolanii nu te vor vota, miss blondy!!!Poate niscaiva soricei din podul tau cu zdrentze!
    Apropos: stii bancuri cu blonde!
    Cum poti sa scapi de o blonda: o inchizi intr-o camera rotunda si o pui sa numere colturile!!
    Altul: Elefantul ( citeste: Nichita !) a calcat din gresala pe musuroiul de furnici. Furnicile suparate au declarat razboi elefantului. Au pornit catre elefant.Cand l-au gasit au inceput sa-l escaladeze. Pe la genunchi cad jumate. Pe la burta, cad jumate din cele ramase. Pe spinare ajunge una.( citeste: Schrotter!) Cele de jos: - Acum sugruma-l!
    Au revoir, madam!

    RăspundețiȘtergere
  9. Carcotasul vesel dixit :
    "Vai, tu, iti facusi blooogg!!
    Modista vrea sa fie primareaaasaaa!!Vai, tuuu!
    Te gasisi salvatoarea "Iasiului" de sobolani ( de toate culorile )?! O fi vreu semn de ciuma?! Te crezi vreun dr. Rieux au feminin?! A inceput cumva soboloniada si noi nu stim? ...."
    Woooooow vipera mica ce esti de unde scuipi atat venin femeiesc ...asi vrea si io sa fiu modista cu avion , mi-asi schimba si sexul daca asi fi in stare ....problema stii care este ?....NU SUNT IN STARE !
    In concluzie veninoasa mica ramai
    cu speranta ca in viata de apoi o sa ajungi si tu modista !...deoarece in viata asta ai ratat ocazia !
    carcotesc , carcotesc ,carcotesc
    PS .......apropos nea relu ce mai face mai poate ,mai poate ?....ca daca nu mai poate vin io si-l ajut ! ca deh mie-mi plac mult liberali .....adevaraciuni de homosexuali ....frumuseii toti de tzi vine sa-i ........
    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc...

    RăspundețiȘtergere
  10. Gardul de beton de pe Splai Bahlui a fost vopsit chiar tricolor... Iar de limitare la 5 km? Circul zilnic cu tramvaiul prin aceasta zona si nu am vazut nicaieri un singur panou de limitare asa cum este pe Cuza Voda...

    RăspundețiȘtergere