sâmbătă, 23 februarie 2008

COMUNICAT DE PRESA




Irina Schrotter a participat astazi la dezbaterea organizata la Sala Senat a Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi, de Grupul de Dialog Social Iasi, cu tema Are Iasul nevoie de o viziune privind dezvoltarea sa pe termen lung? Poate fi proiectul Iasi 600 un prim pas in acest sens?. La intalnire au participat ceilalti doi contracandidati in cursa din aceasta vara pentru Primarie, actualul detinator al functiei, Gheorghe Nichita, si candidatul PD-L, Dumitru Oprea. De asemenea, au mai fost de fata reprezentanti ai lumii academice, societatii civile, lumii politice si ai mediului de afaceri.

In interventiile sale, Irina Schrotter a insistat asupra lipsei de viziune din jurul proiectului „Iasi 600” si a altor proiecte lansate de Primarie. Candidata independenta a constatat lipsa unui fir rosu in derularea proiectelor care sa duca la rezultate cu adevarat castigatoare pentru Iasi. Comentand faptul ca „proiectul Iasi 600” a fost lansat in pripa, abia in august 2007, Irina Schrotter, apeland la experienta proprie de organizator de evenimente, a declarat ca un astfel de proiect trebuia sa fie pe harta evenimentelor importante ale Iasului inca de acum trei-patru ani, sa fie programat in detaliu si aiba asigurate din timp sursele de finantare. „Un eveniment de asemenea anvergura nu poate fi pus la punct in cateva luni, a declarat Irina Schrotter. Daca ne propunem sa cheltuim bani publici ca sa nu ajungem nicaieri nu vom avea decat un alt proiect ratat asa cum am avut atatea”. Irina Schrotter a mai vorbit despre lipsa de transparenta din jurul proiectelor lansate de Primarie si de amatorismul cu care sunt gestionate.


Irina Schrotter a propus ca, inainte de a fi cheltuiti banii rezervati proiectului „Iasi 600”, sa aiba loc o consultare larga si serioasa cu reprezentanti ai lumii academice si culturale, ai institutiilor de stat si private care se ocupa de fenomenul cultural, pentru a se stabili o viziune careia sa i se subordoneze proiectul. „Trebuie sa stim unde suntem si unde vrem sa ajungem, ce rezultate urmarim, ca sa putem programa cu precizie pasii urmatori si sa monitorizam atingerea obiectivelor”, a spus Irina Schrotter. Apoi, trebuie deschisa o competitie transparenta de proiecte, pe directiile strategice stabilite, care sa angajeze institutiile si organizatiile cu adevarat capabile sa implementeze proiecte culturale de anvergura. Pentru derularea proiectelor, municipalitatea trebuie sa aiba puterea sa capaciteze experti care sa asigure buna desfasurare a proiectelor, companii puternice din Romania care au sau pot sa aiba interese de dezvoltare in Iasi, precum si agentii de publicitate si agentii cu experienta temeinica in organizarea de evenimente.

„Mi-e teama ca actuala conducere a Primariei nu este capabila sa faca pasi inainte. Este nevoie de o noua echipa, de o noua viziune, de un alt mod de organizare si de management”, a concluzionat Irina Schrotter.

Cateva declaratii ale Irinei Schrotter din timpul conferintei:

1. Irina Schrotter dezvaluie etapizarea proiectelelor personale pentru Iasi:


2. Irina Schrotter despre cum ar trebui organizat Iasi 600 :


3. Irina Schrotter despre proiectele primarului Gheorghe Nichita:





Biroul de presa al Irinei Schrotter





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu