joi, 28 februarie 2008

Curierul de Iasi – un virus primar creat in laboratoarele lui Nichita

Am intrebat cativa prieteni, specialisti in IT, cum ar privi ei aparitia „Curierului de Iasi”, ziarul pe care îl lanseaza Gheorghe Nichita in sute de mii de exemplare. Uitati ce a iesit.


IMPORTANT! Un virus primar infecteaza cutiile postale ale iesenilor. Daca primesti un ziar-spam cu titlul „Curierul de Iasi”, e esential sa nu-l deschizi! Atasat unor informatii aparent banale despre activitatea Primariei, se afla de fapt un virus extrem de periculos, cu „realizarile glorioase” ale actualului primar, Gheorghe Nichita. Timp de cateva secunde iti apare in fata poza lui Nichita, dupa care
: „Your memory is over!”. Atunci este deja prea tarziu: creierul tau a fost formatat!

Scurta descriere a acestui virus primar:
Nume: Curierul de Iasi (virusprimar.exe)
Raspandire: cutiile postale ale iesenilor
Daune: morale
Marime: tinde catre 100.000 exemplare saptamanal

Simptome:
• Marimea executabilului creste de la o saptamana la alta, pe masura ce se apropie campania electorala.
• Daca nu-ti aduci aminte cum injurai gropile din astfalt, minciunile pe care ti le-a varat Nichita pe gat, banii publici aruncati de el pe fereastra, e un simptom clar ca ai fost deja infectat.

Descriere tehnica:
„Curierul de Iasi” este un virus primar, cu capacitate de raspandire asemenea unui vierme. Tinta sa principala e stergerea completa a memoriei. Rezultatul: se uita faptul ca timp de patru ani primarul Nichita nu a facut nimic pentru ieseni.

Metoda de infectare:
Barbara – creeaza mizerie in scara blocului.

Instructiuni de inlaturare:
• Dupa ce il descoperi in cutia postala, nici macar nu-l atinge. Anunta imediat femeia de serviciu!
• Daca ai facut eroarea sa-l atingi, arunca-l imediat, dar IN NICI UN CAZ sa nu-l deschizi!
• Daca ai apucat totusi sa-l deschizi, activeaza-ti rapid inteligenta, prin intermediul file-ului LONG TERM MEMORY – acest fisier te va tine conectat la realitate.

Trimite acest mesaj tuturor prietenilor, cunostintelor, vecinilor de bloc si de blog!
NOW GO & EXTERMINATE IT!

20 de comentarii:

  1. Asa stupizenie n-am mai citit nici macar intr-un oracol de fata mare la 12 ani...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine punctat. Nichita e un oportunist care isi face campanie electorala pe banii nostri. Trebuia sa observe cineva ca aceasta fituica nu este altceva decat un manunchi de elogii la adresa unui primar expirat... si toate acestea cu bani publici. S-o tineti tot asa. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte fain textul.
    Irina, mi se pare ca prinde bine sa vorbesti si in felul asta cu oamenii, mai deschis ca m-am saturat numai de sabloane din alea clasice.
    Am murit de ris la faza cu activeaza-ti fisierul LONG TERM MEMORY.
    Super tare.

    RăspundețiȘtergere
  4. fFoarte fain textul.
    Irina, mi se pare ca prinde bine sa vorbesti si in felul asta cu oamenii, mai deschis ca m-am saturat numai de sabloane din alea clasice.
    Am murit de ris cu activeaza-ti fisierul LONG TERM MEMORY
    Super tare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Carcotasul vesel dixit :
    Apropos de : "Trebuia sa observe cineva ca aceasta fituica nu este altceva decat un manunchi de elogii la adresa unui primar expirat..."
    Resaparea este un proces de reconditionare a anvelopelor expirate .....aveti grija mah andriusa sa nu care cumva sa-l resapati pe nichita prin vot !!!!
    Oricum misto rau zicerea cu virusul ....umor din ala fin si ascutit ! NOTA MAXIMA !
    Carcotesc , carcotesc , carcotesc .....

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Irina ,
    Toate ca toate, dar sa stii ca cel mai usor e sa vorbesti . Si problema e ca tu vorbesti destul de mult(pe blog).Problema este ca, de fapt, mimezi comunicarea, care virtuala fiind, oricum nu ajunge la receptor, adica la iesean. Oare tu crezi ca sta vreun pensionar sa butoneze mouse-ul si sa citeasca ultimele articole de pe un blog indiferent al cui este ... ??? Saracii, abia pot sa isi plateasca intretinerea si isi cumpere ceva de mancare , dar sa mai si plateasca netul ??? Si, dupa cum spuneam , obiectiv privind problema, daca din pura intamplare ajungi la primarie, ce ai de gand sa faci pentru ca orasul sa fie unul de "top"? Irina , crede-ma , niste intalniri cu cativa (prea putini) pensionari , nu rezolva absolut nicio problema a Iasului. Cu tot respectul, STAI IN BANCA TA !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ptr Horia Mes. si nu numai,
    Ce incearca sa faca Irina pe blog mi se pare f firesc ptr zilele noastre. Sa nu uitam ca bloggerii si surfarii sint in general tinerii
    si Irina poate incearca sa capteze acest segment al electoratului, caci tinerii sint cei mai importanti atit ptr Iasi cit si ptr. celelalte segmente ale populatiei.
    Sa sti ca poate veni Bill Gates primar la Iasi si tot nu va face peste noapte un oras de top. Problemele sint f greu de rezolvat, sint probleme structurale mostenite din comunism si din cei 19 ani de dupa.
    Irina este un candidat independent si asta ar trebui sa va deschida ochii si sa impuna respect, ea incearca sa produca o transformare ... intelegi.
    Hai sa vedem ce poate sa faca si un independent dupa 19 ani de pluralism politic.
    Din blog am vazut ca esti un tinar cu calitati si ma mira tonul tau de la sfirsit, adica vrei sa spui nu te omori Irina ca nu merita ?
    Dar dc. ea considera ca merita, tu tinarul de ce sa nu fi alaturi si s-o ajuti ? Nu-i frumos sa tai speranra nimanui nici macar in lumea virtuala.
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  8. Le e frica, doamna Irina ! Ma refer la comentariul lui Horia Margarint. Sigur e al unui personaj important din primarie. Fiti atenta!:"vorbesti destul de mult pe blog". Pentru ei e periculos de incomod ce faceti mai ales ca "ei" inca mai cred ca pensionarii "saracii, abia pot sa isi plateasca intretinerea...". Din ce cauza au ajuns "saracii" aici? Din cauza "lor", a celor care au facut politica in interes personal, "s-au ridicat pe umerii poporului" cum spunea Iorga. "...dar sa mai plateasca si netul?" Asta spune si mai multe, adica, vezi Doamne, pensionarii sint, acolo, o adunatura ca vai de mama lor de care doar domnul primar e in stare sa aiba grija. Nu! Asta spune, a cita oara, cit dispret fata de cetatean au, fie el tinar sau batrin. Si, mai ales, se cred de neinlocuit. Fiti atenta!:"daca din intimplare ajungi la primarie..." Ha, ha, ha, spaima e mare. " O intilnire cu citiva (prea putini)pensionari nu rezolva nici o problema a Iasiului". Asta cred ei ! Isi doresc ca auditoriul sa fie, ca numar, precum cel al congreselor PCR, "citiva" nu prezinta interes. Finalul textului spune f multe, mai ales majusculele "STAI IN BANCA TA": suna fie a amenintare fie a spaima. Ignorati-i! Luptati pentru ca aveti, de ceva timp, alaturi de dv., si un pensionar ca mine, care la apropae 80 de ani stie sa foloseasca si netul si mouse-ul.

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Horia : in primul rand : orasul Iasi nu este un oras de pensionari, stimate domn !!! Si implicit orasul nu este doar al pensionarilor !!! Iar pensionarii oricum sunt in general conservatori si il voteaza tot pe Nichita ("...tot pe el, pe cine altul ,maica...!!"). La sondajele de la "iesire" verificati acest lucru - va veti convinge ca asa e...sper sa fie publicat si in media rezultatul acestor sondaje.
    Intr-adevar, la intalnirile cu cetatenii ale doamnei Irina par sa fi fost in general pensionari (cel putin asa se vede prin foto). Imi place sa cred ca au venit cei care doresc binele orasului si care doresc o schimbare si nu se multumesc cu starea actuala. Pentru ceilalti(pensionari), cum am scris si mai sus, nu exista oricum decat Nichita. Unul din obiectivele doamnei Irina ar trebui sa fie acela de a incerca sa-si atraga electoratul tanar, exact!! pe noi astia care ne pierdem vremea pe blog, sa-i faca sa le pese de oras, de mediul in care traiesc, sa le trezeasca constiinta de cetateni ai acestui oras, sa-i determine sa vorbeasca - nu sa inghita, sa le insufle curaj la dialog, da, domnule Horia, nu mai suntem dispusi sa fim masini de vot, ci vrem sa luam atitudine. Daca asta va deranjeaza, imi pare rau !!
    Doresc sa cer scuze tuturor pensionarilor, care s-ar putea simti lezati de acest comentariu, n-am avut nici o intentie de a lovi in nimeni, dar doresc sa se cunoasca faptul ca si noua, astora mai tineri, nu ne e indiferent orasul in care traim si de problemele lui !!

    RăspundețiȘtergere
  10. felicitari ,irina pentru articol.ar fi interesanta o intalnire in fata primariei, cu toti primitorii acestei fituici ,iar ulterior sa fie colectata si exp.adunate sa fie depuse la biroul de presa al primariei.(eventual pt. reciclare)

    RăspundețiȘtergere
  11. instructiunea corecta este:
    activate LONG TERM MEMORY;
    clear "Nu-mi pot imagina orasul fara Nichita" buffer;
    overwrite file;
    end [joke!]

    P.S. Asta chiar nu e un articol scris de Irina :))) Nu, freddy? :P

    RăspundețiȘtergere
  12. De ce n-ar fi? Doar nu e matematica superioara.

    P.S.: Ai uitat un punct si-o virgula.

    @Horia: daca la 19 ani gandesti asa, imi pare rau pentru tine. Si vreau sa cred ca n-ai crescut in acest oras, ca sa vezi cui apartine de fapt.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragi internauti si bloggeri,
    Ma bucur nespus de mult sa vad ca parerea mea a deschis atat de multe controverse. Este adevarat, am 19 ani si , da, m-am nascut, am copilarit si poate voi mai petrece mult timp prin Iasi. Nu vreau sa spanzur / sa pun la zid / sa extermin aspiratiile cuiva, si sunt de acord cu schimbarea. Intotdeauna este binevenita. Problema este ca aceasta schimbare trebuie facuta totusi sub acoperisul unui partid politic (PSD, PNL, PD-l, PC, etc. etc.) pentru ca, din pacate, un candidat independent are slabe sanse. Anonim: nu subminez competentele unui individ (oricare ar fi varsta lui) de a utiliza un computer. Insa se stie foarte bine ca in momentul in care inaintezi in varsta devii conservator. Si eu voi deveni asa, poate si tu. Este instinctul de conservare al omului. O alta problema pe care as vrea sa o subliniez este urmatoarea: daca sustineti ca este nevoie de o schimbare, de ce nu am vazut nicio miscare in acest oras, care este totusi mare? De ce nu iesiti in strada sa va spuneti parerea despre ceea ce va nemultumeste? (doar aveti acest drept garantat de constitutie: Art.30, Al.1 : "Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai , prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile"). PS: cu toata stima, imi permit sa mai adaug ceva: Art.47, Al.1: "Cetatenii au dreptul sa se adreseze autoritatilor publice prin petitii formulate numai in numele semnatarilor"; Al.4: "Autoritatile publice au obligatia sa raspunda la petitii in termenele si in conditiile stabilite potrivit legii." Deci, ieseni, de ce nu actionati???

    RăspundețiȘtergere
  14. acelasi anonim...

    Draga Horia de 19 ani !
    Ma vad nevoit sa raspund alegatiilor dumitale.In primul rind,nu sint sigur ca ai 19 ani dar daca e asa te admir pentru implicarea (probabil doar pe net) in ale politicii bahluiene pentru ca din ceea ce scrii reiese ca intr-adevar doar "petreci mult timp prin Iasi".Altfel, nu vad de ce (sustii dumneata),un candidat la o primarie trebuie sa fie, musai, sub umbrela unui partid politic. Fie ai alta virsta si alta menire pe acest blog, fie chiar ai 19 ani si atunci e de inteles. La 80 de ani ai mei m-am saturat de minciunile politicienilor de dinainte si de dupa'89. La asa o virsta nu mai poti suporta minciuna, viata nu mai are rabdare cu tine pentru ca timpul mi-a fost furat de PCR,PSD, PNL, PDL, PC si ceilalti. In al doilea rind, nu ai cum sa stii cum gindeste un om in virsta atita vreme cit ai doar 19 ani. Din auzite, stii prea putin. In plus, nu mai amesteca conservatorismul cu instinctul de conservare daca ai minime pretentii. Cit despre iesitul in strada, iarta-ma tinere,dar nu te nelinisti! PSD a lucrat bine pentru dumneavoastra! Au avut grija sa intocmeasca legi ca sa nu fie deranjati din locurile in care s-au cocotat.Si daca tot ai defilat cu niste legi, indica-mi, rogu-te, o lege care sa pedepseasca autoritatile care nu raspund (potrivit legii, nu?) petitionarilor! Eventual da-mi si un exemplu.Cind ai sa ai raspunsurile ai sa realizezi ca prostii nu ies in strada si vei intelege de ce un pensionar ca mine nu e conservator si nu va vota niciodata un politician.Si ca mine sint "citiva".

    RăspundețiȘtergere
  15. Carcotasul vesel dixit :
    Moaaaaaaaama ce tare esti ma horia margarint dar din pacate cam tinerel apropos stii cum este asezata pasarica ?....de-a lungul sau de-a latul ?..... te pomeni ca inca n-ai trecut de stadiul :tot ce zboara (pasarici ) se baga-n gura ! ....hai sa-ti explice bunicul cum sta treaba : fiecare tinerel care da in taste are o mama are un tata are 2....3 batrani in familie care precum spuneai tu si aici nu te contrazic nu prea le au cu PC-ul ...DAR !!!!! ....asa cum la 19 ani tu esti atat de radical incat sa dictezi sec :STAI IN BANCA TA ! poate exista altii de varsta ta care sa fie la fel de radicali si sa dicteze celor mai batrani ai familiei : DACA NU VOTATI CU SCHROTTER VA ......( ce-o vrea tinerelul sa faca !)
    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  16. Horia, tu chiar crezi ce spui?

    RăspundețiȘtergere
  17. Irina. Stii foarte bine rolul culorii, mai ales in campaniile de promovare.Contracandidatii tai le au, sunt vizibile , lumea le stie.Echipa ta decampanie ce face? Tinerii au impanzit orasul, Copoul e plin de ei, de veselie , de sperantele si viitorul lor.Imbaraca-i cu t-shirt-uri in culorile tale si o sa vezi efectul.

    RăspundețiȘtergere
  18. am ascultat cu mare atentie criticile aduse publicatiei primariei. este fascinant cum reusesc unii din prostie, ignoranta sau pur si simplu din rea intentie sa arunce cu noroi peste absolut orice. eu stau in alexandru si vad in fiecare zi de joi pe la pranz cand vin acasa sa mananc cu sta lumea adunata la centrul de cartier ca sa ia curierul, nu face nimeni asta ca sa citeasca ce a mai facut primaru ci pur si simplu pentru a se informa despre lucruri care nu le gasesc in alta parte desi presa libera independenta si deontoloaga din iasi are acces la acele informatii doar ca nu le publica de frica sa nu zica ceva de mine despre primar. Dna Schrotter stiati ca de exemplu in spania toate primariile au buletine informative saptamanle care se distribuie gratuit atat la domiciliu cat si in spatii publice? cat am lucrat in spania vreau sa va spun ca buletinul informativ al primariei din orasul unde eram imi era de mare folos, asa aflat ce sa fac daca sint inselat de patron, am aflat cine ma putea ajuta si cum si multe altele. stiu ca nu va intereseaza parerea unui fost "capsunar" actualmente sofer pe o masina de marfa, ca noi astia fara facultate nu stim prea multe dar sa stiti ca gresiti mult de tot criticand buletinul primariei.

    RăspundețiȘtergere
  19. Raspuns pentru Carcotas: Nu cred ca limbajul bulevardier se potriveste chiar si la comentariile de pe un blog care se vrea si este serios. Indiferent de varsta pe care o are cineva, aceasta poate fi inselatoare pentru ca nu dezvaluie prea multe din experienta de viata a cuiva. Nu mai luati in raspar tineretea pentru ca, de fapt, pe ea va bazati, respectati normele ortografice, de punctuatie si de exprimare in limba romana in vigoare si lasati la o parte limbajul licentios pentru ca oricum nu voi raspunde la astfel de provocari si pentru ca, oricum nu ma ating. In plus un astfel de limbaj este dezonorant pentru cel care il practica. Nu vorbesc despre estetica uratului (vezi "Les fleurs du mal" sau Arghezi), ci de o minima si necesara politete a comunicarii. O zi buna si o primavara asa cum isi doreste fiecare!

    RăspundețiȘtergere
  20. Carcotasul vesel dixit :
    Draga horia sunt o curva perversa in studiul si analiza fenomenului NET deci unul din criteriile folosite pentru aproximarea varstei care o are cel care da in taste este modul cum uitilizeaza "neto-ortografia" .....respectarea riguroasa a ortografiei in acest domeniu implica scaderea vitezei de transmisie a informatiei !
    Sa nu uiti omule : comunicarea in domeniul IT-ului nu trebuie sa fie politicoasa ....trebuie sa fie concisa ,riguroasa ,explicita ! Din pacate si ai sa-mi dai dreptate peste 10-20 ani, a trecut vremea condeiului ...acum este vremea tastelor ! .....cat despre tineri...... sunt un boshorog tanar ...stii de ce ? ....simplu ! zilnic in jurul meu sunt doar tineri absorb de la ei informatie tinerete si viata ....viata adevarata, adica am invatat de la cei tineri sa nu mai vorbesc frumos si sa gandesc urat ....SA VORBESC URAT SI SA GANDESC FRUMOS !.......
    Mdap si doresc sa-ti mai spun ceva ....vezi ca esti in eroare toatala cu notiunea de blog ! .....de unde-ai scos-o p-aia cu blogul serios ? Ce inseamna un blog serios ? Asta se intampla totdeauna cand produsul oferit nu este insotit de carticica cu instructiuni de folosire !.... si ca sa pricepesti ce este un blog haida sa-ti ixpliciteze bunicul : BLOG-UL ESTE CHESTIA AIA VIRTUALA CARE AJUTA PE TITULARUL DE BLOG SA AFLE IN MOD DIRECT SI UNEORI BRUTAL PAREREA UNOR ANONIMI REFERITOR LA PERSOANA SA SAU LA TEMELE LANSATE DE ACESTA ! CA SA DAI DRUMUL UNUI BLOG TREBUIE SA AI TUPEU DEMENTA SI CURAJ ADICA TREBUIE SA AI PUTEREA DE A ACCEPTA SI COMENTARIILE CONTRA SI COMENTARIILE PRO SI COMENTARIILE BULEVARDIERE SI COMENTARIILE DOCTE .....DACA TE MAN'CA IN CUR SI UMBLII LA MANETA NUMITA CENZURA ATUNCI PA BLOG .....VEZI PE NEA CIUTACU CU AL SAU BLOG : "VORBE GRELE" CA SARACU DE EL CUM IA MANA DE PE MANETA CENZURA CUM IL SPURCA NETOMANII !
    DECI REVENIND LA TOPICUL GENERAL AL BLOGULUI : ZI MAH DAC-O VOTEZI PE TANTI SCHROTER SAU NU CA DUPA ACEEA AM SA-TI SPUN IO DACA ESTI UN TANAR BATRAN SAU UN TANAR ADEVARAT !
    Carcotesc ,carcotesc , carcotesc ......

    PS. scuze pentru limbajul bulevardier dar deh asa-i cu miticii ....nesensibilosi total !

    RăspundețiȘtergere