luni, 4 februarie 2008

Un interviu, un raspuns si multe intrebari

Am citit cu interes interviul domnului Relu Fenechiu aparut in Evenimentul Zilei si i-am apreciat franchetea. In ceea ce priveste opiniile despre sansele mele la primaria Iasului, le respect, dar cred ca, in aceasta privinta, vorbesc prejudecatile domnului Fenechiu. Talentul dumnealui de a depista “talente” in politica s-a vazut la nivelul calitatii personalului recrutat pentru posturi importante in administratia locala si cea de la Bucuresti. In performantele obtinute se afla masura d-lui Relu Fenechiu de a avea viziune, inspiratie si capacitate de a forma sau promova politicieni.

In ceea ce ma priveste, cred ca ar trebui sa-i lasam pe ieseni sa stabileasca cine se califica pentru anumite posturi de conducere.

Personal, interviul m-a pus pe ganduri din alt punct de vedere. Iar aici domnul Fenechiu ar trebui sa explice mai bine la ce s-a gandit. Ce a vrut sa spuna prin faptul ca se abtine de la vot in turul doi, daca se ajunge la o finala Gheorghe Nichita -Dumitru Oprea ? Ma intreb daca nu cumva, in acest fel, interviul admite posibilitatea unor intelegeri PSD - PNL pe diferite paliere ale administratiei locale si acest non-combat anuntat la adresa primarului Gheorghe Nichita nu este un semnal pentru viitoarele miscari politice. Cred ca iesenii ar trebui sa ia in considerare o asemenea varianta, daca domnul Fenechiu nu dezminte sau face precizarile necesare.

Irina

10 comentarii:

  1. Criza de personal din PNL se vede foarte bine din faptul ca se caznesc nevoie mare sa gaseasca un stimabil pentru primarie. Fene si ai lui au tinut filiala inchisa, pentru uz propriu, si acum trag consecintele. Dai cu pusca despre o figura vandabila.

    RăspundețiȘtergere
  2. Premonitiile lui Fenechiu nu se bazeaza pe nimic . Irina , sigur ca ai sanse , mai ales ca jocul politic din cadrul partidelor este foarte murdar , pe cand din partea ta se vede cu totul altceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu sunt increzator ca ai chiar sanse bune. mai ales ca pe fenechiu nu-l mai crede nimeni. e de mult expirat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un politician cu experienta nu ar da asemenea raspunsuri nici chiar in gluma. Cum poate el quantifica sansele unui candidat independent?
    De aici se vede lipsa de realism politic in conjunctura actuala in care romanul este scirbit de politica bazata pe interese a marilor partide PD-L, PNL, PSD, etc. Va fi un soc ptr. ei, rezultatele alegerilor asa cum a fost si cu referendumul ptr uninominale. Tot inainte IRINA, pune-te serios pe treaba si arata acestor politicieni de buzunar, ce poate un cetatean cu succes in viata economica. The sky is the limit if you a clever.

    RăspundețiȘtergere
  5. Comentariile pe care le-ati trimis, trebuie sa recunosc ca m-au bucurat mult...
    Uneori ai senzatia ca limbajul de lemn al politicienilor,agresivitatea fara explicatie obiectiva,tupeul lor, senzatia ca detin adevarul absolut si ca ei sint singurii capabili sa ne asigure o viata onorabila,sunt o realitatea cu care ne-am obisnuit si pe care o acceptam pt ca nu se prea vad alte variante...
    Ceea ce cred eu insa e ca ei subestimeaza cu adevarat puterea consttiintei colective...
    Nu inteleg ca o data scanteia aprinsa si speranta reanviata,lucrurile devin de nestapanit...
    Iar Iasul este un oras cu traditie in acest domeniu, din vremuri mult mai tulburi...
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  6. DE CE NU ?? Ne-am saturat de toti golanii !! Atat doar ca e mizerie multa si trebuie sa poti face fata.
    Or sa te lucreze , mai ales daca in potentiale sondaje ar observa o crestere amenintatoare !! Ai puterea de a demonstra ca o femeie cu cap poate face mai mult decat un consiliu fara....
    Succes!! ...eu iti dau votul meu de pe acum !! Am incredere in tine !!

    RăspundețiȘtergere
  7. V-ati angajat la o lupta grea, doamna Irina, dar nu dezarmati. Trebuie sa explicati tuturor, celor care nu pot avea acces la toata "bucataria" politicii,ce se intimpla intre ei pentru ca "ei" vor continua sa ne minta cu nerusinare.Trocurile politice, interesele de grup i-au adus pe toti romanii la dezastrul actual si mai au curajul, "ei", sa ne promita "proiecte", asfaltari, trotuare, curatenie, trai bun, ce mai ...lapte si miere.Ghinionul lor e ca iesenii (si ma bucur de asta) au inceput sa inteleaga ca in afara de trotuare sparte, gunoi si parcuri de joaca (toate "electorale")exista si alte valori la care ne putem raporta.Numai ca personajul "puternic" al acestui oras nu are capacitatea de a percepe celelalte valori. Prin urmare, nu uitati ca iesenii instruiti si informati sint cu ochii pe dv si sint multi, dintre cei pe care eu ii cunosc, gata sa puna umarul la efortul dv. Prin vot. Succes !

    RăspundețiȘtergere
  8. E prima oara de cand am decis sa intru in cursa pentru primaria Iasului cand simt ca nu sunt singura!
    Sprijinul si energia pe care mi le transmiteti sunt extraordinare!
    Sunt convisa ca impreuna vom reusi!
    Si vom reusi nu numai pentru Iasi, dar vom avea ocazia sa aratam intregii tari ca Iasul poate si va avea mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu e cazul sa va intrebati ce gandeste Relu Fenechiu, pentru simplu motiv ca nu o face. El nu va gandi nimic pentru binele iesenilor, ci doar pentru binele lui si al afacerilor sale. Atitudinea sa din interviu arata ca este extrem de stresat. Pentru ca nu vrea in ruptul capului sa fie infrant de concurenta (data fiind reputatia sa si asa in zdrente), fie ea Irina Schrotter, Gheorghe Nichita sau Oprea. El are de contracarat manusa aruncata de Bogdan Olteanu care l-a provocat la candidatura, in conditiile in care se da asa smecher ca poate face si desface guverne. Nici o afirmatie a deputatului Fenechiu nu trebuie luata ad literam, pentru ca el este precum cameleonul. Daca ii pica bine intr-un moment sa faca o afirmatie, o face. Daca e sa se contrazica de aceeasi afirmatie, dupa cinci minute, functie de interesele sale, o va face voios. Daca veti dispune de inregistrari video ale emisunilor de la Realitatea in care el a fost invitat, urmariti mimica si privirea. E foarte important!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur sa vad atat de multa interactiune , sa va vad ca raspundeti la comentariile noastre;)

    RăspundețiȘtergere