vineri, 15 februarie 2008

„Irina, vino cu solutii!”

Acest mesaj este postat cu insistenta, transmis mie pe diferite cai si tonuri, auzit in diferite circumstante. “Bine, bine. E corect despre ceea ce vorbesti. Problemele le cunoastem si noi, le suportam pe pielea noastra. E foarte frumos ca le-ai observat, dar pe noi ne intereseaza solutiile. Unde sunt acestea? De ce nu spui nimic despre rezolvarea problemelor? Abia atunci ne dam seama cu cine stam de vorba!” Reactiile sunt perfect indreptatite si de buna credinta, dar in situatia de fata as vrea sa fiu inteleasa in felul urmator:

In primul rand, nu a inceput campania electorala propriu-zisa. Nici macar nu se stie precis la ce data vor fi organizate alegerile. Eu ma aflu intr-o etapa de discutii, intalniri explorative cu iesenii. Asa se face peste tot in lume. Identific nevoile si caut solutii. Vreau sa ma credeti ca, pentru fiecare problema ridicata de mine, am identificat solutiile, am variantele de rezolvare, caut sursele reale de finantare. Cu expertii mei ma sfatuiesc pe fiecare domeniu. Nu vreau sa amagesc oamenii cu povesti, oferindu-le termene nerealiste de rezolvare a problemelor, nu vreau sa vin cu proiecte nefezabile. M-ar durea sa ma arate apoi iesenii cu degetul, sa-mi fie rusine sa ies pe strada.

In al doilea rand, atrag atentia ca domnul Gheorghe Nichita are un tip de campanie inselator. El plagiaza programele celorlalti candidati, le fura ideile, proiectele. A procedat astfel in toate campaniile electorale la care a participat. El este candidatul care preia idei din zbor numai pentru a-i lasa pe ceilalti fara discurs, zapacind lumea, cu scopul evident de a nu se mai intelege a cui este rezolvarea, solutia. El se bazeaza pe confuzie. Admit ca nu este nimic rau in a prelua ideile bune ale celorlalti in folosul oamenilor. Pe ale mele le-as oferi gratis, daca as sti ca nu-si bate joc de ele. Urmariti insa comportamentul domnului Nichita in doua chestiuni preluate din mers si ma refer la strategia de dezvoltare si proiectul „Iasul capitala culturala europena”. Si-a insusit proiectele si le-a ingropat. A preluat temele numai pentru ca acestea sa nu devina un front de atac impotriva sa. In realitate, pentru ca nu stie si nici nu intelege care este rostul lor, prezinta un buget local care nu are nici o legatura cu strategia de dezvoltare a Iasului insusita de el. Acesta este primarul, o forma fara fond.

Prin urmare, sa asteptam mai intii stabilirea datei alegerilor locale, pentru a avea clara perioada in care este voie sa faci campanie electorala. Oricare iesean va afla solutiile mele si vom discuta amanuntit despre fiecare punct al programului meu.

5 comentarii:

  1. Asa e !! Stiu ce spuneti, pentru a sunt patit personal. Cu ideile mele s-a reusit rasturnarea unui sistem (pastrand niste proportii pertinente!!) si din pacate ideea nu mi-a fost mie atribuita. Dar, nu m-a deranjat, ba dimpotriva am fost fericit de efectul care l-a produs.
    Solutiile d-voastra le asteptam cu totii, iar daca se vor gasi parghiile prin care sa poata fi puse si in aplicare...cu atat mai bine. Nu sunt 100% convins ca tot ce e rau in Iasi e "meritul" primarului Nichita. Am mai degraba indoieli fata de cei care-l informeaza si il consiliaza. Deci mai ramane sa-i atribui doar 75% din vina !!!!! Asta e o problema. Asa ca, doamna Irina, desi nu cunosc inca expertii dumneavoastra, va sugerez (daca-mi permiteti) sa va asigurati ca sunt integri, cinstiti, deschisi, sinceri, care vin cu solutii viabile, fezabile si nu cu strategii fanteziste. E foarte importanta increderea in oamenii cu care lucrati, dar pastrati o mica doza de neincredere, macar 5% care sa va tina vigilenta, treaza, prudenta. Cum ni se spunea in armata: "atentie, dusmanul lucreaza, vegheaza, asculta si actioneaza!!"
    Sa ma scuze colaboratorii dumneavoastra, n-am avut nici o intentie de a trezi suspiciuni asupra lor, sau de a-i denigra - Doamne fereste! cu atat mai mult cu cat nici nu-i cunosc ! E vorba doar de un apel la prudenta si intelepciune!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fair-play mesajul tau, Irina, si foarte buna strategia pe care o adopti. Cam asa si trebuie pana la urma, identificarea din timp a problemelor si gasirea unor solutii viabile pentru rezolvarea acestora. Vorbind acum la modul cel mai serios, avand in vedere si sondajele, putine ce-i drept, daca vei reusi sa face exact ce iti propui, nu mai e deloc drum lung pana la Primarie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nichita iar nu are curajul sa dea ochii cu electoratul. L-a apucat frica de emisiunea "electorala" de la Tele M, desi el tine monologuri cu mult mai electorale la Antena 1 Iasi si nu il trage nimeni de mineca. Dupa gustul lui, a inceput campania prea repede, iar asta ii incurca socotelile. El dorea sa aiba liniste, pace si apatie si sa cistige pe nesimtite inca o data primaria. Or, faptul ca este aratat cu degetul atit de devreme il scoate din minti. Mai ales ca nu are timp de contracandidati, pentru ca are probleme cu restauratia din PSD si va trebui inca o data de dea piept cu batranul Solcanu. Cert este ca deviza electorala a lui Nichita trebuie revizuita: UN ORAS MARE, UN PRIMAR FRICOS. George

    RăspundețiȘtergere
  4. Carcotasul vesel dixit :
    Referitor la postarea stefan_jr este 3 probleme ca este mai putzine de 100 :
    1. "Cu ideile mele s-a reusit rasturnarea unui sistem (pastrand niste proportii pertinente!!) si din pacate ideea nu mi-a fost mie atribuita."
    .....bibicule zii mersi ca nu ti s-a atribuit ideea deoarece oameni cu idei sunt considerati idioti !!!
    2. "E foarte importanta increderea in oamenii cu care lucrati,...."
    ....."bibicule cu care", suna cam nashpa rau......."cu care " ne zgarieshte la urechi !!!
    3. "Nu sunt 100% convins ca tot ce e rau in Iasi e "meritul" primarului Nichita....."
    ...... eeeeee bibicule iata ca pun si io vestita intrebarea a lu' Parizianu' din Delirul lu tata Preda si anume : PE CE TE BAZEZI ?
    Hai sa fim un pic occidentali si sa demitem seful care nu stie sa-si conduca ,indrume si controleze subalternii !...deci io dupa prea dilia mea gandire faptul ca o lucrare nu merge bine este imputabil 100% sefului lucrarii si nu subalternilor ! ....eeeeeee ?....ca deh d-aia-i sef si este platit ....sa mearga totul struna .....nu merge struna ....ura si la gara ...schimbam seful !
    Ca ti-o pun si io romaneste drept in fata : mah n-auzi daca nea Nichita a vazut ca treburile nu merg bine de ce nu le-a dat un sut in fund si a cautat oameni mai buni ?....eeeee ?

    RăspundețiȘtergere
  5. P.S. am uitat......carcotesc, carcotesc, carcotesc.....

    RăspundețiȘtergere