sâmbătă, 1 martie 2008

Provocarea mea: Spune cum iti imaginezi Iasul... fara Nichita

Te-ai saturat sa postezi anonim pe forumuri, sa arati ce nu-ti place in Iasi si nimeni sa nu tina cont de parerile tale, de nevoile tale, oricat ai incercat sa te faci auzit? Bloggerule de pretutindeni, din Nicolina in Tatarasi, din Copou pana-n Dacia, din Roznovanu pana la Universitate, ai ocazia ! Spune-ti oful !

1. Spune-mi ce crezi tu ca a pierdut Iasul in ultimii ani sau ce a avut de castigat.
2. Care crezi ca ar fi cea mai mare problema pe care o ai.
3. Cum vezi rezolvate problemele acestui oras.

Gasitorului de raspunsuri originale si intelepte, fara atacuri la persoana, i se ofera recompensa: 4 ani in care orice zi sa nu mai semene cu 1 aprilie. Garantez confidentialitatea.

Irina

14 comentarii:

  1. 1. In ultimii ani Iasul si-a pierdut demnitatea. Cand spun asta, ma uit, in general, la faptul ca oamenii nu par a fi in stare sa puna presiune pe autoritatile locale, sa le ceara mai mult, mai mult profesionalism, prin mai multe mijloace. Parca oamenii si-au pierdut demnitatea pentru ca accepta sa fie pacaliti si reactioneaza atat de putin in fata mizerie si bataii de joc.
    2. Cea mai mare problema a mea nu este de ordin politic. Cea mai mare problema a mea este de ordinul civilizatiei pentru ca Iasul arata ca un oras necivilizat. Suntem departe de Ardeal ...
    3. Nu le vad rezolvate peste noapte si nu cred in solutii minune. Problemele acestui oras se pot rezolva in timp, cu programe coerente, duse pana la capat. Actuala Primarie mereu promite, mereu incepe ceva, dar nu incheie vreodata ceva... cel putin asa am observat.

    Turcu Catalina

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer, nu-mi pot imagina Iasul fara primarul Nichita. Nu cred ca oamenii s-au desteptat atat de mult incat sa accepte un primar femeie. In nici un caz. Nu –l vad nici pe Oprea capabil sa-l bata de primarul actual. Nu are nici mijloacele necesare si pare si un om respingator fizic, inchis in el, poate chiar arogant. Prietenii imi spun ca nu prea inteleg multe din ceea ce spune profesorul. Imi pare rau, dar nu cred ca Nichita poate fi debarcat.

    Ionut

    RăspundețiȘtergere
  3. Carcotasul vesel dixit :
    ANONIMULUI IONUT : Ioane asta-i ca aia cu drobul de sare.......ia puneti voi mana de la mana ,umar langa umar si vot cu vot in urna s-apoi ia sa vezi cum ii pica rangul lui nichita .... acum observ ca pana si numele ma enerveaza ....NICHITA....OOOOO TU MAMA RUSIE SI FII TAI !
    Carcotesc , carcotesc ,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ptr. Ionut'
    Ce treaba are genul cu primaria.
    Ai uitat cumva ca femeile sint mai bune organizatoare in casa, iti dau numai un exemplu. Sau ai uitat cumva ca femeile au intuitia banului mai bine dezvoltata decit barbatii. In concluzie a fi de gen femenin nu e un handicap ci poate din contra un avantaj, dar ca sa mentinem echilibrul, intr-o lume civilizata genul nu conteaza ci doar persoana. Si nu poti sa spui ca Irina nu face fata cu brio la problemele de zi cu zi ale vietii prifesionale, ba din contra...
    Si asta o recomanda din plin.
    I vest si N. America dc. cumva ai
    probleme cu genul, esti marginalizat. Cred ca asa gindewsc si tinerii si nu numai ei din Iasi si de pretutindeni.
    Hai sa-ti mai spun ceva Ionut, Irina prin ceea ce vrea sa faca poate vei beneficia si tu, asa ca incearca sa gindesti pozitiv si proactiv sper ca intelegi ce vreau sa spun. Cit despre actualul primar, faptele isi spun cuvintul...
    Iar despre proful Oprea incearca si ascullta pe blogul lui ce gindeste el despre viitorul Iasiului si o sa-ti dai seama singur ca gindeste ca in comunism cu programe pe 25 de ani, cind intr-o societate capitalista moderna dezvoltarea se face in pasi marunti dar continui in functie de resursele financiare locale si nationale.
    O spun inca o data caci am mai spus-o pe blog, Irina e singurul candidat care prin resumeul ei ofera garantia morala de a pune in aplicare un plan in pasi marinti de dezvoltare a Iasului si de iewsire din anonimat. Eu sint f. convins ca, cu un primar calit in
    in dinamica economiei de piata din Romania, Iasiul va devenii in citiva ani un oras ptr. viitor, care poate va incepe sa semene cu orasele din vest sau N. America dpdv al infrastructurii stradale
    si al dinamicii economice si nu in ultimul rind al grijei generale fata de cetateanul de rind.
    Irina intelege toate aceste probleme si perseverenta ei din afaceri este o garaqntie ca cel putin va incerca sa rezolve anumite probleme structurale ptr a devia dezvoltarea Iasiului pe un fagas modern.
    Cu stima tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine, eu pot sa pun pariu cu voi ca orice sondaj nu ar scoate-o pe Schrotter invingatoare in fata lui Nichita, chiar daca ar intra in turul doi...Ma uit in acelasi timp la profesorul Oprea si la ce spun ziaristii despre el. Pana si Florin Ghetau, un adulator fara ocolisuri, se declara dezamagit. Omul asta mi se pare ca alearga din creanga in creanga, dupa functii...Ma lasa rece. Cu astia vrem noi sa-l schimbam pe Nichita??

    RăspundețiȘtergere
  6. Personal nu as avea nimic impotriva faptului ca Iasul sa fie ondus de o femeie.Cu atit mai mult de o femeie deja de notorietate, dar ma intreb si eu ca omul simplu, dumneaei a auzit cam ce comportament au fetele care lucreaza in magazine, cit de nepoliticoase si ignorante sunt?Inchipuiti-va asa o adunatura de infumurate si prost educate in primarie.E greu sa crezi ca cineva care nu poate selecta si antrena niste fete de magazin va stii cum sa aleaga personalul unei primarii de calibrul Iasului.Si de aici va las sa va imaginati dumneavoastra in continuare, ca eu una am facut-o si nu mi s-a parut deloc placut.


    Felicia - Irlanda

    RăspundețiȘtergere
  7. ioana ieseanca 90%3 martie 2008 la 11:41

    Pt Felicia: spui ca esti din irlanda. cum de esti atunci asa naiva? tu ai impresia ca la magnitudinea afacerii irinei schrotter ea sta sa-si educe personal fetele din magazin? fii serioasa. cine face asa ceva? e ca si cum ai cere presedintelui tarii sa-si educe PERSONAL fiecare subordonat din miile pe care le are. fii mai realista.
    si da, chiar o sustin pe fata pe irina. e si ea om, si trebuie privita ca atare. in ceea ce o priveste va luati de cele mai nesemnificative chestii. nu-l vedeti insa pe nichita? sau pe oprea? (de fapt el chiar e invizibil)
    mai incetati cu atacurile si lasati-o sa faca ce are de facut

    RăspundețiȘtergere
  8. Eh ... daca nu ar fi fost Nichita sigur acesand www.nichita.ro nu mi s-ar deschide www.primaria-iasi.ro :) (este oare legal?)

    RăspundețiȘtergere
  9. Carcotasul vesel dixit :
    Referitor la postul : "Bine, eu pot sa pun pariu cu voi ca orice sondaj nu ar scoate-o pe Schrotter invingatoare in fata lui Nichita, chiar daca ar intra in turul doi...Ma uit in acelasi timp la profesorul Oprea si la ce spun ziaristii despre el. Pana si Florin Ghetau, un adulator fara ocolisuri, se declara dezamagit....." in care apar 3 nume :
    1. nichita
    2.oprea
    3.ghetau
    io-te ce cred io :
    1. nichita ......hmmmmmm un simplu "USTUROI VENETIC" care a fost parasutat in primaria iasului de catre cel mai corupt partid al romaniei !
    2. oprea.........hmmmmmm mu stiu de ce dar cand aud de profesori universitari numiti sau alesi in functii publice imi aduc aminte de mandatul Emil Constantinescu ...in care bietul milica o ardea aiurea ca ala de se batea cu morile de vant iar camarila de la palat in frunte cu plosnita sefa fosta profesoara de cunostinte social politice o ardea ne-aiurea acumuland capital....adica sunatori ! Am ras de m-am tavalit atunci cand aceasta biata papusa cu cioc a anuntat la sfarsitul mandatului ca vezi doamne a fost infrant de servicii !!!! of, of ,of, milica, milica ai fost infrant de fiul tau , de prietenii tai de cunostintele tale ....yahhhhhhh deci oare cu dom profesor oprea nu cumva o sa se intample la fel ?
    3. getau .....hmmmmmmm intelegent moldoveanul...asta este da-i cezarului ce-i al cezarului ! .....totusi jocul la doua capete sau mielul bland care suge la doua oi este cam pe muchie de cutit .....apropos mah florin getau ce ai breh te obsedeaza termenul de "modista " ?......FII BARBAT BREH FLORINE SI BAG-O P-AIA DREAPTA :
    DA DOM'LE MA OBSEDEAZA SI MA OFTICA DEOARECE ESTE FEMEIE ,ESTE EDUCATA, ESTE IESEANCA GET-BEGET, ESTE BOGATA, ARE SUCCES IN AFACERI SI .....O SA FIE PRIMAR !
    FII BARBAT NU FII MISOGIN !
    Carcotesc ,carcotesc , carcotesc ....

    RăspundețiȘtergere
  10. Potrivit sondajelor comandate de "madam" Schrotter reiese faptul ca minunata , demodata si prafuita noastra cetate , Iasi, are nevoie de o imediata schimbare, sau mai bine spus de o garderoba made by Irina Schrotter.Nu am nimic impotriva femeilor ce aspira si obtin puterea, in cazul acesta la mareata Primarie.Ba chiar le consider mai intelepte si mult mai calculate in astfel de competitii.Dar din partea Irinei , pana acum nu am vazut nimic mai mult decat critici,critici.... si din nou critici, astfel ca atitudinea ei mi se pare rudimentara,lipsita de orice iz de prospetimea de care tot vorbeste.Intr-adevar, nici Nichita si nici ceilalti nu au facut ceea ce trebuia sa aduca Iasul la nivel de oras european...dar ea ce a facut?In toti anii astia, s-a plimbat prin Europa, s-a jucat de-a fashionista la Bucuresti , si din cand in cand mai ajungea si prin Iasi, pentru un asa zis Festival de Moda.Si culmea acum isi trimite si feciorul in Elvetia la studii, ca si cum , Iasul cu universitatile si liceele sale nu sunt destul de bune pentru tanara generatie.Probabil, aici o sa , sariti cu gura si o sa spuneti ca invatamantul iesean e varza si ca femeia are dreptul de a face ce vrea cu viitorul copilului sau, dar avand in vedere dorintele mamei de a cuceri ravnitul birou al lui Nichita, nu este o miscare tocmai inteligenta ,pentru ca in felul acesta draga mea Irina , jignesti plebea ieseana, pe a caror voturi tu mizezi.

    RăspundețiȘtergere
  11. pentru enigma
    1.Irina locuieste in iasi si nu "ajunge din cand in cand prin Iasi";intereseaza'te inainte de a lansa anumite afirmatii;
    2.invatamantul din Iasi nu difera de cel din Bucuresti,Timisoara,Cluj,Vaslui etc.;poate vroiai sa spui ca invatamanul romanesc e "varza".

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru anonimul raspunzator pentru al 11 comment:

    Cel de-al doilea argument al tau este cel putin slab. Faptul ca invatamantul iesean este la fel ca cel din toata tara nu este o scuza. Ai atitudinea tipic romaneasca de a te uita in curtea vecinului. Pe tine, ca iesean, te intereseaza in mod special ce fel de invatamant ai in Iasi. Iar prin trimiterea fiului dumneaei la studii in Elvetia, ne putem face o idee despre parerile sale despre invatamantul din Iasi, in particular, si din toata tara, in general.
    De fapt si de drept, doamna poate face ce doreste, si mai mult decat atat, copilul poate hotari singur unde vrea sa isi continue studiile. Dar ca o aspiranta la fotoliul de primar, dumneaei si FAMILIA dumneaei trebuie sa fie primii care sa dea un exemplu si un vot de incredere acestui oras (cel putin pana isi obtinea interesul politic). Ca persoana care a umblat prin toata lumea, ar fi trebuit sa invete asta. Este o mutare politica neinspirata, cu sau fara voia dumneaei.

    RăspundețiȘtergere
  13. M-am nascut in Iasi si l-am iubit foarte mult.Astazi nu ma simt nimic pentru locul natal si am avut chiar un sentiment de vinovatie.Ori nu sunt destul de loial "alor mei" ori nu mi s-a oferit nimic "aici".Chiar am stat sa ma intreb...Raspunsul mi-a venit uluitor de rapid si trist.Am plecat pentru ca in Iasi nu esti apreciat deloc, nu iti da nimeni o sansa reala si mai mult, daca spui ceva mai tare de murmurul buzelor, risti sa fii catalogat drept tampit si nebun sau mai rau, "omul lu ala".Eu vreau sa spun un singur lucru.Oricum s-ar schimba administratia locala, coloristic sau in orice alt mod, ieseanul nu va intelege nimic.Nici cine e Irina, pe care o apreciez si o sustin pentru curaj, nici cine-i gigi sau altii ca el.Si stiti de ce? Pentru ca nu -l intereseaza! E atat de mi-se-rupist incat poti sa-l banuii de o adanca stare boema, dar nu...el nu e boem, este indiferent, indolent, marlan pe strada, galagios, invidios, , antiorice,necizelat si necivilizat incat a ajuns apelativ jignitor ( vezi " Bai moldovene !!! " pentru unii de prin alte parti ale tarisoarei asteia.Mi-e rau cand ma gandesc ca nu mai avem nicio scara a valorilor de respectat si ca orice ar incerca sa faca unii si altii pentru Iasi pare o picatura intr-un ocean al nesimtirii generale in care ne complacem zi de zi.Raman la Bucuresti unde macar fac bani si pot sa ma duc la mare in 2 ore si in una jumate la munte sa ma racoresc...Cu drag, Nelutu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Aveti raspunsul aici : http://igrecul.wordpress.com/2008/03/28/raspuns-pentru-provocarea-irinei-schrotter/

    Astept desigur si raspunsul dvs, daca va intereseaza bloggerii din Iasi :)

    RăspundețiȘtergere