luni, 3 martie 2008

25 mai – Dirijorul trebuie inlocuit

Vesti bune! Liberalii au anuntat astazi ca vor alegeri locale pe 25 mai si este foarte probabila o intelegere a clasei politice pentru aceasta data.

Din punctul meu de vedere, fata de planurile amanarii alegerilor locale, 25 mai este o oportunitate foarte buna pentru Iasi. Cu cat mai repede vine sansa schimbarii, cu atat mai bine. Orasul are nevoie cat mai rapid de o relansare a administratiei locale si orice intarziere i-ar costa pe ieseni foarte mult. Din pacate, autoritatile irosesc timp pretios pentru ca nu reusesc sa le aduca iesenilor bani europeni si nici sa le imbunatateasca nivelul de viata. Administratia locala persista in amatorism, lipsa de chibzuinta si oportunitati pierdute. In continuare, orchestra de la Primarie canta ingrozitor de fals. Stie pe de rost partiturile promisiunilor, dar a uitat notele faptelor. Dupa 2007, Iasul a pierdut un an fara sa beneficieze de posibilitatile integrarii.

Aceste alegeri trebuie tinute cat mai rapid, pentru ca trebuie sa avem, in sfarsit, o viziune de dezvoltare, o busola dupa care sa se reorienteze orasul in urma integrarii europeane. Timpul a expirat, orchestra are nevoie de un nou dirijor!
Irina

13 comentarii:

  1. Numai de s-ar prinde lumea ca trebuie sa scapam de primarul asta...altfel ramanem tot in coada Romaniei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde ai vazut Irina dorinta de schimbare in Iasi? La babele din piata si mosnegii care joaca table in Podu Ros? Iasul asta are deocamdata ceea ce merita si pe cine merita...

    Ionut

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sa fiu foarte scurt si vin cu o observatie : cred ca si o mare parte din "orchestra" trebuie inlocuita. Desigur sunt si oameni capabili in Primarie, dar foarte multi si-au insusit mentalitatea mentorului lor....si daca tot am ridicat mingea la fileu : ce veti face , doamna Irina (in cazul in care veti castiga), cu un consiliu local care va v-a fi 99% ostil ???? Nu stiu daca un candidat independent odata ajuns primar implicit presupune o oarecare depolitizare a Primariei (poate spun o prostie) si a institutiilor aflate in subordine...In acest caz, avand in vedere ca fondurile pentru investitii (altele decat cele colectate prin impozitele locale) se dau pe ochi frumosi...a! pardon! pe culoarea ochilor mai degraba...inca nu intreb de unde ("toate la timpul lor,nu?")...dar va fi greu...Dar sa nu disperam...traiesc cu speranta ca relatiile interumane nu toate sunt bazate pe orientarea politica, etc,etc...na! ca m-am lungit !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Carcotasul vesel dixit:
    Mah iesieni sunteti ma rau ca babele cu drobul de sare ....va plangeti si vaicariti dar altceva .......hai sa va iau pe rand :
    Pentru anonimul nr.1 : tu chiar crezi ca lumea nu s-a prins ca nenea usturoi trebuie schimbat ?....te-ai gandit ca este imposibil sa nu mai fie in Iasi 100 de persoane care s-au prins ca nea usturoi trebuie schimbat ? ...deci 100 de voturi pentru Irina !...cat despre treaba cu "coada romaniei" nici-o grija v-au luat altii locul !
    Pentru anonimul nr.2 : babele din piata si mosnegii tablagii au fiecare un copil , un nepot ....un tanar care poate sa le explice cum sta treaba cu nea usturoi
    Pentru stefan_jr : hmmmmmmm matale bibicule pui carul inaintea boilor ! ....hai intai sa o faceti pe Irina primar si apoi ....traiti si vedeti ce-i de facut mai departe !

    RăspundețiȘtergere
  5. Nord-estul României - cea mai săracă zonă din Uniunea Europeană!

    Conform unui raport al Eurostat publicat astazi, cea mai saraca zona din Uniunea Europeana este nord-estul Romaniei cu un PIB pe cap de locuitor de 5.430 de euro anual fata de cea mai bogata zona din Europa care este Inner London cu un PIB pe cap de locuitor de 67.798 de euro pe an.

    Zona Parisului este pe locul 6 in acest top al Eurostat, cu un PIB de 38.666 de euro pe cap de locuitor, iar pe locul al doilea se afla Luxemburg (59.202 de euro), urmat de Bruxelles (54.540 de euro), Hamburg (45.271 de euro) si Viena (39.774 de euro).


    La capatul celalalt al topului se afla numai zone din Bulgaria, Polonia si Romania, zona din nord-estul Romaniei fiind considerata cea mai saraca zona din U.E.

    Sursa : http://www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=107179&cauta=pib%20nord%20est

    RăspundețiȘtergere
  6. Carcotasul vesel dixit :
    Mdap misto rau postul lui ionut murariu :mesaj bazat pe informatie reala, sec,concis si direct ! ...... nota +10 stolojan mic ce esti ....dar hai sa -l sarez io un pic cu o mica mondenitate : CETATENI AI IASULUI STITI CA DE FAPT FABRICA DE LA NOKIA CARE SE FACE LANGA CLUJ TREBUIA SA FIE CONSTRUITA LA VOI ?....EIIIIII SI CINE CREDETI CA ESTE "DI-VINA" DE NEREALIZARE ACESTUI PROIECT ?....MARIA SA NICHITA USTUROI !!!!! CICA A FOST O DEFECTIUNE PRIVIND SPAGA CE TREBUIA INCASATA !
    Carcotesc , carcotesc ,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Este stiut ca estul Romaniei(parte a NATO si UE), ca frontiera cu cine stim noi, nu va prezenta interes major pentru vest si atunci ce facem, stam cu bratele in sin cei care locuim aici? Sau ii asteptam pe politicieni sa-si faca jocurile functie de interesele lor? La fel de bine se stie ca incompetenta e regina la Iasi. Toate pozitiile de ordin decizional sint ocupate abuziv de politic.Competenta e o floare rara, dovada elocventa fiind decaderea economica si morala fara precedent a Iasului.Si atunci sa mai credem in promisiunile politicienilor, indiferent din ce zona politica vin? Mi-as dori sa se termine odata cu hoardele de incapabili ce au invadat viata ieseanului. Revoltator e faptul ca "legiuitorul" (citeste politicienii), a dat posibilitatea incompetentilor sa devina functionari publici (pe banii nostri)care sa raspunda (obligatoriu) prezent cind se face apelul la patru ani.De aceea sint de acord cu stefan_jr care spune ca si orchestra trebuie inlocuita. Competenta ne va scoate din mocirla si din ceata asta care s-a prins ca o molima de Iasi iar schimbarea nu va fi facuta de politicieni, e clar.

    RăspundețiȘtergere
  8. @carcotasul : pai, de ce s-o faceti si nu s-o facem (primar pe IS)...dupa cum vad esti si tu sustinator un sustinator al IS - ca si mine de altfel...dar n-as vrea sa se intample ca in bancul ala cu unu' care s-a bucurat foooarte tare atunci cand a castigat un elefant la loterie...iar mai apoi a ajuns la fundul sacului : a constatat ca cheltuilelile cu hrana pachidermului l-au saracit....

    RăspundețiȘtergere
  9. Liviu Apetroaie5 martie 2008 la 00:45

    Asta e spirit de turma lansezi o vorba si toate oile sar.In rest comentarii inutile scuza-ma dar nici oamenii nu stiu ce vor de exemplu un anonim vorbeste de babele si mosii din Podu Ros pai asta nu are nici o notiune de comunitate .Si daca gropile din soselele iasului sunt o problema reala atunci oprim discutia cred ca vedeti putin mai sus . Cu respect

    RăspundețiȘtergere
  10. Carcotasul vesel dixit :
    Juniorule io de votat nu am votat nici pe vremea olteanului ala cretin si cizmar ....In cazul Schroter nu pot sa votez deoarece din pacate si accentuez ..DIN PACATE nu sunt cetatean al Iasului (misto oameni misto femei!) sunt de-a lu" conu Iancu Caragiale un mitic adevarat (nesimtit si carcotas) . Sustinerea mea pentru Schrotter are 2 motivatii :
    1. MOTIVATIA CIVICA : poate totusi, totusi , totusi, urmand exemplu Sibiului reuseste si Iasul sa aleaga un primar bogat un primar care a demonstrat prin activitatea firmelor sale ca este un excelent manager un primar care sa se ocupe de primarie si nu de furaciuni pe bani publici !....la revolutia din '89 tot asa a inceput ....astazi in Timisoara maine in toata tara !
    2. MOTIVATIA NR.1 PERSONALA : eeeeeeee aici se schimba calimera ....juniorule o sustin pe Schroter deoarece am niste adevaraciuni de dosarele despre febletea mea personala domnul RELU-TUCURELU FENICHIU cunoscut in Bucuresti drept PRODUCATORUL DE VOME .....si a venit timpul sa-i platesc niste datorii vorba moldovenesca "cine scoate sabia de sabie are sa moara " doar ca referitor la pseudo-doctorandul homosexual ea este adaptata astfel : " cine scoate voarba de vorba o sa moara "....si daca ai sa ma intrebi ce amestec are acest impostor in treaba cu primaria ei bine juniorule are ...deoarece a anuntat la Bucuresti in partid ca o sa candideze la primarie ori el ori ADOMNITEI asa ca dragul de el mi-a intrat exact in catarea pustii cu dosare ....cum scoate capul la alegeri cum poc cu dosarul in cap !
    Cat despre treaba cu elefantul hmmmm nici-o sansa ...Schroter este un prea bun manager ca sa nu reuseasca ! ...are in spate portofoliul firmelor sale vorba ceea ...fapte domnul, fapte nu fenichisme , nichitisme ca de oprea nu ma iau din respect pentru casta pedagogilor ...dar totusi parca nu ma pot abtine : DOMNULE RECTOR NU UITATI CAZUL NEFERICITULUI CONSTANTINESCU ! sa nu ajungeti si dumneavoastra in situatia de a afirma ca ati fost infrant de securitate nu de alta dar am auzit ca dom'prefect si-a tras consilier un anume invatator care are state vechi si activitate indelungata pe la securitate ......nu-i asa dom' invatator-colonel ?
    MOTIVATIA NR2 PERSONALA : ei aici este foarte simplu .....aplicarea conceptului : PRIETENUL PRIETENULUI MEU IMI ESTE PRIETEN !!!!!! ....apropos mah prietenul meu daca mai aud reprosuri privind virgulele mele toatal inexistente in texte stii tu ce-ti fac ..... :D iaca niste dinti !
    Carcotesc , carcotesc ,carcotesc .......

    RăspundețiȘtergere
  11. Carcotasul vesel dixit :

    Raspuns pentru domnul Apietroaiei :

    Retezati furaciunile de "sus" ca sa aveti bani pentru gropile de jos !

    Stimate domnule doct ....imi pare rau ca am lipsit la cursurile de doctica care se tineau in cele doua facultati care le-am absolvit : Matematica Cluj si Mecatronica Bucuresti..... prea umilul si nedoct-ul mitic care si-a permis sa posteze asemenea posturi va cere iertare !
    Auzi mah !!!!! tu confunzi Iasul cu Steaua ,iesieni cu oile si pe mine cu Becali ? ......moaaaaama auzi la el ...io n-am habar de comunitate ! Poate n-am habar de comunitate dar am habar de furaciunile actualului primar doctule ! ....si am habar foarte bine ! Aha uitasem domnule doct : vorbesc de babele si mosii de la Podul ros deoarece din pacate ei sunt cei mai napastuiti ei stau la cozi la primarie ei stau la cozi la farmacie , ei ......saracii si nu constientizeaza faptul ca ciclic devin detinatorii unei mari puteri : PUTEREA VOTULUI !

    Carcotesc ,carcotesc , carcotesc ....total nedoct !

    RăspundețiȘtergere
  12. Liviu Apetroaie5 martie 2008 la 22:48

    Tot ce ai cuprins in micul text este consecinta unor tipi cu cate doua facultati anonime sau tu esti anonim nu am inteles scuza-ma

    RăspundețiȘtergere
  13. Pasaroiul Phoenix (fostul carcotash vesel dixit :

    Amice Apetroaiei daca ma considerai pe mine anonim, era ceva normal ....dar eshti indubitabil dobitoc cand consideri Matematica din Cluj shi Mecatronica din Bucureshti facultatzi anonime............... du-te taaaaaaaaaaaaare shi nu uita cercul !!!!!.....chiar ma pufneshte rasul miticesc ! Cat despre faptul ca nu prea intzelegi ia dom'le pastile pentru intzeles ca deh poate te ajuta !!!!! Apropos cat era taxa la facultatea particulara care o frecventai ? Bleeeeeeah.... cat de doct putetzi fi dom'le !

    Pasaresc ,pasaresc ,pasaresc

    RăspundețiȘtergere