luni, 17 martie 2008

Hotul de idei



Am fost avertizata de mai multe ori: nu spune nimic despre program, pentru ca, in cateva zile, ideile tare vor fi furate de Gheorghe Nichita si batjocorite. Cata dreptate, din pacate!

In data de 5 martie, am sustinut o conferinta de presa, in care am schitat cateva puncte ale programului meu legat de turism. Pentru a demonstra ca sunt solutii, am creionat o strategie, care viza transformarea orasului intr-o atractie turistica. Am oferit drept exemplu mai multe trasee: unul prin Iasi, care pleaca de la Manastirea Cetatuia si se termina la Casa Memoriala „Mihail Sadoveanu”, pe care ar putea circula doua city-bus-uri; un altul care are ca punct de plecare Iasul pentru traseele din nordul Moldovei; un „traseu al amintirilor” destinat etnicilor evrei care au locuit in Iasi sau urmasilor acestora; un „tur al vinului”; un traseu pentru turismul medical. Spuneam atunci cum vad eu implicarea autoritatilor locale, prin lobby, prin parteneriate cu institutiile publice si cu operatorii privati de turism, pentru a da coerenta strategiei si pentru a informa mai bine publicul.

Doar zece zile mai tarziu, pe 14 martie, Primaria a stabilit si ea patru trasee turistice oficiale prin Iasi! Dupa 4 ani in care a ignorat complet domeniul, Primaria a copiat ideea traseelor turistice. Din ceea ce am vazut prezentat in presa, cele 4 trasee trasate de Primarie sunt mici readaptari, colaje si adaugiri la ideile pe care sugerasem in conferinta de presa.

Sa nu mi se spuna ca este o simpla coincidenta! Aceasta e o dovada a modalitatii inselatoare in care actioneaza primarul Nichita. El plagiaza si xeroxeaza ideile celorolalti candidati, le fura ideile, proiectele. Singurul lui scop este nu sa faca treaba, ci sa zapaceasca lumea, sa produca o cat mai mare confuzie. Mie mi se pare o atitudine dezonoranta pentru orice om. Dar primarul Nichita o face de 4 ani. Este ca si cum am fi, zi de zi, condusi de un hot. Nu poti scoate proiectele personale la vedere, pentru o dezbatere publica, fiindca da fuga la copiator si le prezinta ca si cum ar fi ale lui. Problema hotului este ca el nu stie si nici nu poate sa faca, de fapt, ceva. Am mai scris-o si o repet aici, primarul este o forma fara fond. De aceea, sfatul meu catre toti candidatii este urmatorul: tineti-va proiectele bine pazite, sub lacat! Sa le facem publice, in acelasi timp, si sa avem dezbateri pe ideile personale, pe proiectele muncite, nu pe cele furate. Iesenii trebuie sa faca distinctia dintre copie si original.

Irina

37 de comentarii:

  1. Asa este.Metoda tipica oamenilor saraci cu duhul dar smecheri. Daaaa..., "parerea mea"..., nu le mai dati sugestii celorlalti candidati ! Fiecare cu cit il duce mintea siii...,vulpoi batrin cum sint, sigur vom avea motive de distractie la aceste alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Care idei?!

    Cel mai simplu mod de a te face cunoscut (desi nu cred ca mai este cazul) este sa te iei de cineva mare. Este cel putin lar modul in care incercati cu orice pret sa loviti in acutualul (si viitorul) primar.
    Probabil ca aceasta gaselnita cu furatul proiectelor se practica in domeniul in care activati.
    Chiar credeti ca Primarul Nichita a raamas in pana de idei si a ajuns vi le ia pe ale dumneavoastra?
    E patetic!
    Ce bine ar fi daca fiecare s-ar ocupa doar de ceea ce stie mai bine sa faca...

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule czavastin,

    Pai la furaciuni il duce mintea pe Gigi. Are idei cat cuprinde , cum se fura la asfalt, apa, canal. Nu degeaba i se spune mister 10%. Asa zice presa asta carcotasa. Oare iese foc fara fum?

    Politia proiectelor

    RăspundețiȘtergere
  4. Carcotasul vesel dixit :

    Deci ceea ce eu shtiu dar nu din auzite ...din vazute !!!!!.. sunt urmatoarele :

    1.intr-adevar I.SCHROTTER a tzinut acea conferintza shi intr-adevar a punctat exact acele teme ...este simplu de verificat
    2. intr-adevar primaria recte Ghe. Nichita a aruncat pe piatza dupa numai o saptamana exact aceeashi tema

    DECI :

    1. ori sunt io laudator a lui I.SCHROTTER
    2. ori sunt nebun shi am avut vedenii virtuale netologice
    3. ori ...... sa ma ia dracu ca nu mai intzeleg nimic .....

    Mah omule czavastin tu spui ca :
    "....cel mai simplu mod de a te face cunoscut este sa te iei de cineva mare."
    shi ca :
    "......Chiar credeti ca Primarul Nichita a raamas in pana de idei si a ajuns vi le ia pe ale dumneavoastra?"

    NNNNNNNNu intzelg !!!!!! hai sa-tzi spun ce nu intzeleg :
    1. nu intzeleg prima afirmatzie ....precum ca a te face cunoscut bla, bla , bla .....amice eshti idiot ? adica vrei sa ne spui noua astora din Romania shi alora din strainatate de pe la Paris ca Ghe. Nichita este mai cunoscut ca I.SCHROTTER ....mah baiat daca nu shtiai hai ca sa tzi-o spuna unu' de la Bucureshti :I.SCHROTTER este un brand ( nu cred ca ai habar ce inseamna ...pune mana pe DEX), este printre putzinele brand-uri din Romania care ne fac cinste peste hotare, ca resturi de "brand-uri" vai mama lor ce nemernicii fac pe la Italica shi Spanilica ...de ni s-a dus buhul in toata Europa
    ...... despre brand-ul Nichita Gheorghe am bagat pedala-n google dar nexam ! nichts ! ...adica nimic ...adica cucu !
    2. cat despre pana de idei ei bine anonimule czavastin io zic sa mai pedalezi un pic pe net shi ia vezi matale cine shi cand a lansat ideea shi cine shi cand a aplicat-o ....e chestie de data (data fiind aia cu ziua, luna shi anul ....ca sa nu mai cautzi in DEX )

    Ufffffffff marite SUPREM al net-ului shi virtualului io te-am rugat mai acum cat"va timp sa lashi in gradina ta shi ametzitzi din ashtia ca sa mai ne distram shi noi la cafea dar totushi MAI RARUTZI CA-I MAI DRAGUTZI marite !!!!

    Carcotesc , carcotesc , carcotesc .....

    PS ...nu shtiu care s-a suparat pe mine ca hop tzop toata ziua intervin cu postari ......pai cum mama lu' proces verbal sa nu intervin cand vad asemenea postari nehazoase shi complet neadevarate ...adicalea voi ashtia cu postari de-al'de astea trebuie sa avetzi libertate totala ...venitzi postatzi minciuna shi dupa aceea pa ....pai nici chiar asha nenica .....o fi blogu' asta liber dar sa avem rezon !....shi statzi fara grija ca nu fac parte din staff-ul shi nici din echipa I.SCHROTTER...fac parte din staff-ul shi echipa celor care promoveaza orice candidat independent in orice coltz de tzara ...ca din pacate in ashtia mai avem sperantza sa fie cat de cat corectzi !

    CArcotesc ,carcotesc, carcotesc...

    RăspundețiȘtergere
  5. Da daca Robinet e asa plin de idei si de bun, de ce vrea sa fuga din tara, cum sugereaza presa? E prea destept pentru orasul asta? Zau, Czavastin (ce nume ti-ai ales!) fii serios! Macar pe acest blog, ca la tine, intre robineti, cu cita minte ai poti sa te dai si destept. Ai dreptate ca Robinet e mare ca doar DNA nu se ia de cei calici.Si iar iti dau dreptate:nici eu nu cred ca 10% a ramas fara idei pentru ca nu a avut niciodata si ce era sa piarda? Si zici ca primarul tau face bine ceea ce stie sa faca.Corect, da stie. Stie sa ia 10%. Hai ca ma enervezi! Vino cu pareri constructive. Altfel esti penibil.

    RăspundețiȘtergere
  6. pt carcotasul nostru: ma bucur ca ai decis sa carcotesti din nou. tine-o tot asa...macar faci bine ceea ce faci. si eu gandesc la fel ca tine dar nu am harul tau de a scrie. asa ca, viitorilor cititori, daca imi permiteti, cand il cititi pe carcotas, sa stiti ca cel putin inca o persoana ii impartateste pararile 100% (ieseanca ;)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Carcotasul vesel dixit :

    Mah nu fitzi rautacioshi ca va spurc....nea robinet cum ii zicetzi voi nu a vrut sa fuga din tzara, plecarea sa din tzara este datorata unei probleme de sanatate ....hai totushi sa ( retastez ce am mai tastat acum vreo doua zile pe aici) : NU CALCAM CU BOCANCII IN VIATZA PERSONALA CHIAR SHI AL CELUI MAI MARE DUSMAN !!!!! nu se cade ....cat despre ce a scris presa ....bleahhhhhh penitze platite !
    Are el nea robinet ( de unde naiba atzi scos-o mah asta cu nea robinet ?....macar e robinet cu pastila ceramica sau vechitura din aia de fonta ? ) alte pacate unde poate fi articulat dar viatza personal VERBOTEN !

    Carcotesc , carcotesc ,carcotesc.....

    RăspundețiȘtergere
  8. Carcotasul vesel dixit :

    Nu-mi multzumi deoarece izti spun sigur ca nu ai de ce ...daca totushi vrei sa faci ceva mai convinge macar 10 prieteni sa voteze la aceste alegeri doar candidatzi independentzi nu neaparat I.SCHROTTER !!!! ...orice candidat independent la orice primarie din Romania ....hai sa incercam sa penalizam cat mai mult partidele politice care pana acum cu foarte rare exceptzii numai ne-au dezamagit ...pe mine , pe tine , pe noi totzi ! ....sa punem in aplicare : REGULA CUCU VOT !!! ....adica: ATZI PROMIS V-AM ALES , NE-ATZI UITAT ....ACUM NOI NU VA UITAM DAR :CUCU VOT !

    Carcotesc, carcotesc ,carcotesc ......

    RăspundețiȘtergere
  9. "Romania este una dintre tarile unde incalcarea drepturilor de autor si furtul de proprietatea intelectuala, se intalneste intr-o proportie foarte mare (70% la finalul lui 2005). Motiv pentru care autoritatile de la Bucuresti au si primit o avertizare (stegulet galben, dupa ce anterior era rosu) din partea Uniunii Europene pentru modul in care se duce lupta impotriva pirateriei si a incalcarii drepturilor de autor." (sursa : www.business-adviser.ro )

    Gainaria ieftina a lui "cineva mare" mi-aduce aminte de: flanele Chanel de la turci, casetofoane Pavasonic, adidasi Mike si Reobeek, tricouri D&G si sacouri Armani de la Hala, pantaloni Prada din Mall, lista continua cu nesimtire...

    P.S. Chiar si acest post il citesti de pe monitorul unui PC cu Windowsu spart...)

    RăspundețiȘtergere
  10. czavastin...eshti praf:))
    de knd e primar nici macar din RATP nu a shtiut sa faca bani... pt regie...shi ii arde lui de trasee turistice...las-o frate moarta....shi cuminte... oricum nu mai iese comunistul asta primar...auzi "nichita mare"....(sa nu care cumva sa mai zici vb asta...altu care nu-l shtie chiar crede)fuji mai de aici,de asta 4 ani nu a primit pe nimeni in audieri...acuma cu 6 luni inainte de campanie s-a trezit si el si facea intalniri in cartiere...ehheee chiar m-ai enervat...obraznicule!!!!

    FLYFISH

    RăspundețiȘtergere
  11. pt CZAVASTIN:
    aaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuleuuuuuuuuuuuuu
    CHIAR AM LUAT FOC.....nici nu shtii sa scrii si eshti in domeniul preseiiii?????????????
    your lost!!!!


    FLYFISH

    RăspundețiȘtergere
  12. iaca sint cateva zile de cand mai arunc cate un ochi si pe blogu asta. stii ce am inteles. ca ai 2 echipe, una care iti scrie articolele si inca una care posteaza mesaje. ma intreb oare se poate si mai patetic de atat?
    asta in conditiile in care, draga irina, ocupi aproape 5% din voturile iesenilor. hai sa iti dau si eu o sugestie moca ... zi si tu ca tie iti apartine inventarea gaurei la covrig si mai ales a apei calde si .. de ce nu a vantului de sus in jos .. sa vezi cati plagiatori ai .. :)) =))

    RăspundețiȘtergere
  13. Carcotashul vesel dixit :

    Hauliuuuuu se incinsera rumanii!!!!... curat caragiale !!!!....breh czavastin sa vin cu tulumba mea de 2 tzoli ? nu de alta dar sa nu ajungi la temperatura critica shi sa faci poc ! ....ramane nea dush ala sau robinet cum ii zicetzi voi far-de alegatori !!! Cat despre ala cu "iaca sint cateva zile" du-te mah tineretze platita tare cu cercul ....sa nu uitzi batzul ! :)))))))
    Hai rumani la dat in taste ca-i gratis bre .....intrarea libera pe blog-ul ista ! :)))))))

    Carcotesc , carcotesc ,carcotesc ....

    RăspundețiȘtergere
  14. Carcotasul vesel dixit :

    Uitasem (deh batranetzile sireacele !)..... mah czavastine ai bagat ochiul la DEX sa vezi cum e treaba cu brand-ul ?

    PENTRU FLYFISH :

    Man-ule nu te agita ca ashtia-s plevushca ! nu merita risipita munitzie grea pe ei...shficuitzi doar cu alice ca la vanatoarea de fazani !
    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ....

    RăspundețiȘtergere
  15. Carcotasul vesel dixit :

    Acum dupa ce-am baleat blog-ul stimabile FLYFISH observ ca matalutza urci treapta cu treapta in ierarhia carcotelii ....o sa ajungi un adevarat rechin carcotitor ...asta ma bucura ca iote asha se aduna 100-200 carcotitori la Iashi,100-200 la Cluj ,100-200 la Targul Muresh , 100-200 la Timishoara ,100-200 la Constantza , marea majoritate din bucureshteni (ca miticii ashtia ai mei de le-ai poleii strazile cu aur tot imputzitzi la caracter shi nemultzumitzi mi-s tot timpu') shi uite cum punem de-o mishcare NET-o-civica carcotasha ca sa scapam Romania de fosilele astea fost-comuniste shi actual mari facatoare de democratzie !
    Sa vina la alegeri (ca deh poate sa candideze oricine) dar nu pe liste la gramada ca oile ...pe uninominal ca oamenii, ca sa shtim shi noi "cui numaram oushoarele la sfarshit de mandat chiar de-i femeie chiar de-i barbat shi nu shtiu de ce dar am io o simtziriciune ca la voi la Iashi foemeie o sa fie !!!!" (astea vorbe cu numaratul ousoarelor a lu' Nastase sunt asha ca sa n-aud reproshuri !.... nu de alta dar mi-a suflat un vanticel de primavara ca acolo in dulcele targ este un cineva care nu-i prea pica la stomacel ixprimarea mea vulgara !)

    Carcotesc , carcotesc ,carcotesc

    RăspundețiȘtergere
  16. WOW ! ce de comment-uri...si io' unde am fost?
    Paaaai, la mine in firma - n-are importanta care, ca se intampla vad peste tot - exista o maniera interesanta de a conduce : "-sefu' am x problema/-ok,vino cu o propunere si o analizam...!!!". Pai daca aveam o idee macar , o incercam, nu ma duceam la tov.shef sa-i incerc abilitatile de manager. Asa ca in ultima vreme m-am scarbit si fac cum ma taie capul. Noroc ca imi iese !! Si, oare pentru a cata oara, ma autoconving ca in posturile cheie nu ajung cei mai competenti. Conteaza, nu neaparat in ordinea asta : carnetu' de partid, unghiul de inclinare a pozitiei ghiocelului, culoarea ochilor, fusta scurta, "disponibilitatea", etc,etc...". In cazul d-nului Nichita se pare ca nici sfatuitorii domniei sale nu dau pe dinafara cu abilitatile de a gandi/crea , imaginatia,etc !!

    RăspundețiȘtergere
  17. pentru anonimul de la 00.17

    Amice, pentru mine e clar, ai postat din rautate de data asta si se pare ca nu ai inteles mai nimic din blogul asta. Fac parte dintre cei care intra pe el din simpatie fata de doamna Irina si te asigur ca nu ma cunoste si nici nu fac parte din echipa dumneaei. Sint iesean 100%, imi place stilul Irinei Schrotter(nu ma refer la vestimentatie ca duc ceva ani in spate, ci la realizarile sale), apreciez inteligenta si bunul simt pe care le-am perceput odata cu emisiunile tv (in direct) pe care le-a facut de-a lungul anilor. Dumneata ai putea face o emisiune in direct de citeva ore? Ai un brand macar de talia IS? Hai, da un raspuns cinstit! Mi se pare sau ti-e rusine de tine? Stai linistit ca nu te vede nimeni acum.Si ca sa iti dau o circumstanta atenanta, cind vorbesti de votul a 5%, cred ca te referi la audienta postului tv pentru acele emisiuni, aici da, jos palaria, ai dreptate.Daca ai fi avut cea mai mica curiozitate sa urmaresti acele emisiuni, repet, in direct, (ca doar esti iesean, nu?)ai fi recunoscut acum, din ceea ce scrie, stilul dumneaei, limpede, sincer si la obiect.Ca sa nu mai lungesc vorba, e clar: ai deschis gura si ce ai scos? "Un vint de sus in jos". De aceea rogu-te, nu mai ocupa locul din blog degeaba ca vezi ca sint multi, din ce in ce mai multi, cei care apreciaza spatiul acesta de intilnire. Nu-ti place nu intra dar mai ales nu comenta ca stii matale, "tacerea e de aur" (pentru alde dumneata).

    RăspundețiȘtergere
  18. Se pare ca pe acest blog apare doar ce va convine. Bravo! Intr-adevar o practica democratica. Este imbucurator faptul ca acest "anonnim", vad ca ii este frica sa-si decline identitatea, are liber la turnat dejectii aici impotriva tuturor celor care-si permit sa aiba o opinie contrara. Bravo! Ramaneti atunci cu "anonim" si cu ceilalti 5% dintre iesenii care va vor vota. Multa bafta! (dar nu ajunge numai bafta)

    RăspundețiȘtergere
  19. eu zic asa:sa dea bunul D-zeu sa iasa Irina primar ca femeile au capacitatea de a face gospodarie,iar primaria este o gospodarie mai mare...barbatii primari pot fi ademeniti de bautura si femei si-i face vulnerabili........cad in abatere si de aici santajul...si devin datori celor cu care impart mizeriile.Femeile gandesc mai aproape de casa care trebuie sa fie curata,aerisita,cu copii sanatosi care sa traiasca intr-un oras frumos cu oameni fericiti........IRINA,ai demonstrat ca esti o femeie puternica ,realizata prin propria munca si stiu ca cei care iti sunt angajati au numai cuvinte de lauda pt omenia cu care sunt tratati si multumiti de cum sunt platiti .........eu te votez si voi lamuri si pe cei apropiati sa te voteze....SUCCES...NU ESTI SINGURA...

    RăspundețiȘtergere
  20. duduie draga, treaba asta cu hotul de idei m-a convins ca matale nu ai nici o legatura cu realitatea si cu potentiala pozitie de primar. adica matale nu stii care sint pasii legali si procedurali in elaborarea unui proiect. crezi matale ca asa oricum oricand iti trazneste ceva prin cap si hop top ai si facut shpe trasee. pai duduie draga stii matale de biroul de turism al municipiului iasi? stii matale ca acele trasee sint elaborate intr-un proiect care a fost demarat acum 3 ani? stii matale ce presupune un proiect? vezi-ti de atele matale si mai lasa politica si primaria pentru oamenii mari ca nu e de nasul matale. si ca sa nu pricepi eronat, mie asa imi place de matale, faptele insa nu prea imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  21. Uimit vad ca sunt rautati postate pe acest blog , de fapt sunt oameni pusi de asa numitii oameni politici pentru a contrazice vulgar o realitate...Doamna Irina , aveti dreptate, Nichita e un magarus care abia mai poate trage in spate inselatoriile pe care le-a facut in acest oras...incepand cu Palas...si felicitari pentru ca aveti un proiect....si daca reusiti sa faceti unul si pentru sport e si mai bine , pentru ca tot acest primar Nichita e inapt in a face ceva in acest sens...

    RăspundețiȘtergere
  22. domnu' zavastin, mata ai treaba cu totbalul. dar nu te pricepi nici la ala ca ai 150 de kg si nu vezi ce e in piatra neamt . ma refer la stadion. asa ca atit stii: nichita primar, ionut popa presedinte, bilba premier, etc. hai dute si da cu chiciorul in besica si lasa politica. esti in offside. acum sper ca ai inteles

    RăspundețiȘtergere
  23. Trebuie sa remarc, nu ma pot abtine pasajul unuia din anonimi:
    "... pai duduie draga stii matale de biroul de turism al municipiului iasi? stii matale ca acele trasee sint elaborate intr-un proiect care a fost demarat acum 3 ani? stii matale ce presupune un proiect?"
    Nenicule, in afara de voi, nu cred sa mai fie cineva care sa inteleaga ce-i acela un proiect, dar mai ales la ce-o fi fost necesar un mandat intreg pentru el?
    Poate ca mai trebuie inca un mandat pentru aplicarea proiectului.
    Hai, ne scutiti? Vom supravietui si fara traseul propus, cu plecare dintr-un santier.
    Acu ca m-am luat de un om mare, m-am facut cunoscut?

    RăspundețiȘtergere
  24. Pentru anonimul matale.

    Draga moshule.
    Nu vreau sa ma cert cu matale ca esti anonim si nu te cunosc (Doamne fereste!). Da ce cauti pe blog la varsta matale? Trimiti nepotii la joaca si pui stapanire pe calculator? Bate vantu prea rece in Podu Ros si cad nebunii de pe tabla de sah? Dupa cum vorbesti si gandesti, ai trait degeaba. Si mai rau, ai votat degeaba! Vorbesti matale de proiecte cand cea mai mare realizare a matale a fost casa care ti-a dat-o Ceausescu?
    In timp ce matale fluieri duduile in parc pe banci, noi platim rate la banci.
    Uite cine ne da noua sfaturi de viatza dupa 40 de ani de cantina partidului si 18 ani de voturi inspirate.
    Eu te respect pe matale doar pentru faptul ca recunosti ca voua va ia 3 ani sa concepeti un proiect. Cuvantul finalizare lipseste din vocabularul vostru.
    Dar vezi ca partidu are un proiect urgent pentru matale, un nou traseu turistic intitulat "Toate picioarele inainte" Podu Ros - Eternitatea. Numai dus.
    Hai, mai da un vot si drum bun!

    RăspundețiȘtergere
  25. Draga doamna candidata, nu doresc sa intru intr-un dialog steril cu un tanar imberb si lipsit de respect fata de o categorie insemnata de oameni. Dar trebuie sa remarc un lucru important, sustinatorii matale nu prea tin seama de faptul ca pentru a castiga voturi e mai bine sa nu doresti moartea alegatorilor. E asta si parerea matale? adica asa inteleg oamenii matale de campanie sa combata cu argumente, trimit pensionarii la moarte? oare matale asa crezi ca nu aveti nevoie de batrani? trist. ma intreb, oare parintii respectivului tanar ce parere or fi avand despre astfel de parere? dar matale care nu esti chiar cea mai tanara si vorba aia mai ai mai putin pana la pensie?

    RăspundețiȘtergere
  26. +Sunt multe de spus dar din pacate nimic despre hoti,huligani pe care ii intilnesti la fiecare pas prin Iasi si pe care politia nu-i deranjeaza.Sunt scari de bloc unde locatarilor le este teama sa mai iese din casa de cum insereaza iar politia nu stiu sa fi luat vreo masura ba mai mult parca coalizeaza cu ei.Tare mult asi dori ca domniavoastra sa cistige alegerile pt. ca sunt convins ca se va schimba ceva in oras.Va doresc tot binele din lume si sa va avem primar.Succes.

    RăspundețiȘtergere
  27. Este Foarte bine ca Doamna Irina S. este interesata de postul de primar. Este o femeie care a adus Iasului numai vorbe de lauda si cu totii ar trebui sa-i multumim pt acest lucru. Am incredere ca va rezolva macar o parte din probleme orasului daca va iesi primar pt ca altfel nu stiu de ce ar mai depune atat de mult efort in campania electorala (bani din cate am inteles are destui din afacerile sale). O voi vota cu siguranta !!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Carcotasul vesel dixit :

    Apropos de ce am citit in postarea de mai sus :
    "....nu doresc sa intru intr-un dialog steril cu un tanar imberb si lipsit de respect...."

    Cica din ciclul Poveshti cu talc :

    .....cand am vazut ca tembelul meu de contor a tocat deja o jumatate de viatza am devenit o curva la caracter ...m-am inconjurat de tineri !....i-am respectat shi m-au respectat ,i-am invatzat shi m-au invatzat ,i-am ajutat shi m-au ajutat ...acum cand spun unora ce varsta am. ma pufneshte rasul cand vad ce mecle lungi fac shi cum exclama : IMPOSIBIIIIIL !
    Si acum intreb retoric (moaaaama ce "telectuel mi-s !!!) :

    AM GRESHIT CAND AM ALES SA FIU O CURVA LA CARACTER ?

    Cine are ochi sa citeasca ,cine are minte sa judece ....shi totzi batranii car vor sa ramana tineri le doresc sa fie curve la caracter precum am fost eu !]

    Carcotesc , carcotesc ,carcotesc batraneshte ......mama ei de proteza ca i-ar am scapat-o-n toaleta ! :D

    RăspundețiȘtergere
  29. Am vazut recent un documentar facut de un american in Romania.A fost pur si simplu un chin sa il urmaresc,de ce sa nu vedem cum ne lauda si pe noi strainii ca avem o tara model cu orase curate frumoase...si de ce nu?sa laude Iasiul?Fiindca merita sa fie un loc mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  30. Carcotasul vesel dixit :

    Concis shi la obiect :
    " CA SA MERITZI TREBUIE SA FACI, CA SA FACI TREBUIE SA POTZI !".........eeeeeee shi aici este defectziunea la romani.... nu prea le au cu pututul ci cu fu..........ratul ! !

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc !!!

    RăspundețiȘtergere
  31. mai nea' "REPORTER SPORTIV"...ia zi moshu de identitate ai mai k pe blogul tau nik....NUMAI AIUREA VB DE ANONIMI...necunoscutule...NU MAI SHI OBRAZNICUTZ....

    FLYFISH

    RăspundețiȘtergere
  32. Felicitari Irina pentru idee, bravo Nichita pentru ca ai pus-o in practica. Eu zic sa mai vii cu idei ca asa poate se mai face cate ceva. Eu nu pot decat sa ma bucur. Poate asta e o solutie sa mai dam si noi inante.;)

    RăspundețiȘtergere
  33. " (…)După părerea mea, problema caracterelor în România e o problemă tristă. Ştiţi că eu sunt convins că tinerii nu mă înţeleg? Şi e logic asta, pentru că nici eu când eram tânăr nu îi înţelegeam pe cei vârstnici. Conflictul dintre generaţii mi se pare natural. Şi un bătrân ca mine e stupid să fie vanitos când a descoperit, de fapt, că vanităţile nu mai au niciun fel de preţ. Se pare că un tânăr e stupid să fie modest!

    Dacă eşti modest la 20 de ani, Dumnezeule mare, înseamnă că eşti destinat să duci o existenţă mediocră! La 20 de ani trebuie să crezi că vei sparge nori! Ceea ce mă deprimă pe mine în realitatea românească, în conflictul dintre generaţii, este altceva. Am sentimentul că bătrânii inspiră ură azi şi că tinerii îi urăsc de fapt pe bătrâni.... Am avut multe dovezi în legătură cu asta şi cu cât văd că este mai sinceră ura asta împotriva bătrânilor, cu atât mă simt mai deprimat. E o lume pe care eu parţial nu o înţeleg şi parţial nu o accept. Mi se pare că erau mult mai decenţi cei din insulele Fiji, care îi duceau pe bătrâni să moară singuri în pădure...

    Un tânăr trebuie să fie impertinent! Dar impertinent la modul frumos, la modul superior, cu alte cuvinte, să aibă iluziile chiar imposibile şi să nu se trezească în situaţia în care sunt eu astăzi. Situaţia în care nu mi-am permis unele iluzii pe care poate meritam să le am. Ştiţi că e foarte grav să ai dezamăgiri la gândul că nu ţi-ai permis nişte iluzii... E foarte neplăcut! Dimpotrivă, e foarte plăcut când constaţi că ai dezamăgiri pentru că ai avut iluzii prea mari în legătură cu tine, cu ceea ce aşteptai de la viaţă. Iluziile mediocre nu au nicio scuză. Destinele mediocre au scuze."

    Cel mai respectabil batran al Romaniei, marele Octavian Paler, într-un interviu acordat "Adevărului" in 2007.

    RăspundețiȘtergere
  34. Carcotasul vesel dixit :
    Ioane mi-ai picat exact pe manusha ......

    Lecţie inutilă de logică
    (Octavian Paler)

    Aşa se întâmplă logic,
    plecăm şi sosim undeva.
    Plecăm pentru o clipă, pentru un ceas, pentru o viaţă,
    poate nu trebuia să plecăm, dar problema nu-i asta,
    ci faptul că sosim undeva, totdeauna sosim undeva,
    poate nu sosim la timp, nu sosim unde trebuie,
    nu sosim unde-am vrut
    dar sosim undeva şi câtă vreme sosim undeva
    totul e logic
    chiar dacă logica şi fericirea sunt lucruri total diferite,
    totuşi am plecat şi am sosit undeva,
    am greşit drumul, dar am sosit undeva,
    dar când nu mai sosim nicăieri
    totul devine ilogic. Spre ce ne ducem
    dacă nu sosim nicăieri?

    Octavian Paler,

    Cel mai teribil shi minunat carcotas al Romaniei..
    sunt sigur ca acolo unde se afla acum .........CARCOTESHTE !
    Mi-e dor de el,
    Mi-e dor de carcoteala lui,
    Mi-e dor nebun de-un OM !

    Carcotesc, carcotesc, carcotesc trist chiar daca Carcotashul vesel mi-s !


    PS Ioane ....io tzi-am mai spus :
    ".........eshti adevarat rau !!!! Miticul scoate palaria cu deosebit respect in fatza ta : SA TRAITZI MAESTRE !"

    RăspundețiȘtergere
  35. Am venit in Iasi acum 12 ani , aici m-am casatorit , aici au luat nastere cei doi copii si aici vreau sa mor.Am observat transformarile ce au avut loc in aceasta perioada de timp in orasul Iasi zi de zi si pot spune ca sunt si lucruri frumoase , dar nu am inteles de ce drumurile arata inca jalnic , de ce toate serviciile de salubrizare si reparare a drumurilor se desfasoara doar ziua cand si asa traficul este sufocat , de ce inca vedem multi caini vagabonzi pe strazi , de ce s-au aprobat proiecte pentru cladiri care nu se integreaza in zona de constructie , de ce nu s-au asigurat locuri de parcare inainte de a se lua masura ridicarii autoturismelor parcate in locuri interzise ,de ce spatiile verzi nu sunt amenajate in toate cartierele orasului , de ce zonele de agrement nu sunt amenajate si folosite corespunzator si nu in ultimul rand de ce mai sunt oameni care nu pastreaza curatenia , ordinea in aceasta societate. Apropo de turism - pacat ca nu stim sa prezentam ce avem frumos in Iasi , toate obiectivele culturale , vestigiile istorice , frumusetea naturii sau sa invatam de la altii care au stiut sa-si puna in lumina putinele frumuseti si sa faca turism de nivel european.Si un sfat pentru candidatul care va fi ales :ascultati pe toti oamenii , din toate nivelurile sociale si de toate varstele , intotdeauna ve-ti avea de invatat , veti gasi solutii si idei , asa ve-ti fi apreciat de locuitorii orasului Iasi.

    RăspundețiȘtergere
  36. pt danmih:

    am sa-tzi impartashesc ceva prietene...era in torino..trebuia sa ajung intrun orashel...sa aduc pe cineva...(am mers o singura data acolo cu un cumnat,shi-mi explicase el shi-mi dadea indicatzii cum sa ajung...imi arata zona)
    bun....a doua zi de nevoie a trebuit singur sa ma duc
    ..dar....am crezut k m-am ratacit(vreau sa mentzionez k in ziua anterioara ne dusesem pe la ora 16 km asa)era pe o portziune de vreo 10-15 km asfalt nou(trurnase-ra pe timp de noapte..)EU AM RAMAS SHOKT(...a 3 zi era shi marcata strada)!!!

    deci au vointza...la noi mai trec 40 de ani pana sa ajungem k EI!!!

    PACAT PENTRU CELE 7 COLINE

    FLY FISH

    RăspundețiȘtergere
  37. Carcotasul vesel dixit :

    FLY FISH-ULE ceea ce ai povestit tu, se intampla in orice tzara civilizata... dar carcotash cum sunt (ca nici matalutza nu eshti mai breaz !) vreau sa nuantzez un pic ....nuantzarea mea o sa fie in favoarea oamenilor de afaceri indiferent ca aceshtia sunt : Patriciu , Schrotter,Dascalu, Tziriac, Vantu, Tender sau nu shtiu mai care ...ii privesc doar ca oameni care au avut succes in ceea ce au facut shi fac abstractzie de antipatia personala care o am fatza de unii dintre ei dar ceea ce am sa spun imi impune acest lucru. Deci :
    Nu shtiu de ce dar am impresia ca zona afacerilor voit a fost impinsa intr-o directzie periculoasa shi asta din cauza unor lepre precum Fenechiu , Nastase shi sunt multe astfel de lepre; iata la ce ma refer :

    LA FRICA OAMENILOR DE AFACERI DE A MAI FACE AFACERI !

    si spun asta deoarece oricare dintre ei cum semneaza un contract imediat apar 100 de contestatari, 100 de ziarishi, 100 de procurori DNA care incep sa latre ca descreieratzii ( latra motivatzi financiar sau latra asha de pe marginea drumului )
    Nu shtiu de ce o data pentru totdeauna nu se intzelege in Romania ca omul de afaceri nu este nicidecum un filantrop ci doar un om care vrea sa cashtige bani !!! Intr-adevar ca atunci cand ai cashtigat foarte mult din afaceri potzi deveni filantrop ...shi sunt multe exemple ..Patriciu (burse) , Becali (biserici) ...cei mai sus enumeratzi !
    Deci revenind la postarea ta particularizez :
    Ca om de afaceri decat sa intru la contract pentru intretzinerea shoselelor mai bine imi bag un batz in fund shi fac altceva ...de ce sa-mi fie terfelit numele shi sa nu dorm linishtit noaptea gandidu-ma ca dimineatza precis o sa aud corul de latraturi..unele poate corecte shi neinteresate dar marea majoritate total interesate !
    Eeeeee shi tocmai aici apare necesitatea ( vorbesc pentru aceasta particularizare cu asfaltatul ) ca primarul sa fie bengos shi sa reteze din start interesele politicului, sa intre in dialog direct cu omul de afaceri :
    Bah nea cutare ia aici afacere ...uite izti dau atazia bani ca sa ai grija de drumurile din orash... cashtigi shi tu bani ,cashtig shi io ca scap de stresul asta ...daaaar daca nu rezolvi aceasta problema te sparg ! ... scurt shi direct ...fara licitatzii shi alte caiete de sarcini care oricum nu sunt decat nishte parghii de manevra puse in mana mascaricilor de'al'de Fenechiu, Solcanu shi altzi bombonei ....

    Uffffffff cat de utopic am devenit .......

    Carcotesc ,carcotesc,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere