vineri, 7 martie 2008

De ce s-a umplut Iasul de praf

Priviti una dintre explicatii:


Astfel isi respecta CET-ul termenele de finalizare a lucrarilor. Santuri care brazdeaza cartierele de jumatate de an. In Zona Aleea Decebal, schimbarea conductelor trebuia terminata la inceputul iernii, dupa cum arata anuntul. Suntem la inceputul primaverii si nimeni nu este tras la raspundere... Termenele de finalizare nu intereseaza pe nimeni, sunt puse acolo fictiv, pentru a mai pacali oamenii. Sa nu ne mai mire ca orasul s-a umplut de praf. Primaria doarme... iar iesenii au de suferit in continuare.



Irina

10 comentarii:

  1. Carcotashul vesel dixit :

    Ce se vede in fotografii se numeshte : DURERE ACUTA-N BASHCHETZI ! - BASHCHETZI E AIA DE-I AVEA NICHITA IN PICIOARE CAND A DESCALECAT IN IASI !
    Io ashi fi alaturat acestor fotografii shi fotografii facute in jurul locuintzei lui tov.nichita .....pun pariu ca p-acolo nu-s shantzuri ca deh si-ar strica dom'primar valoroasele-i incaltzari din pele de crocodil !
    Apropos shtitzi ce este necesar shi suficient ca sa schimbi bashchetzii cu pantrofii din pele de crocodil ?....UN MANDAT DE PRIMAR !
    Io daca eram in locul lu' nea usturoi puneam un amploiat de la primarie sa ia la rand toate panourile de organizare shantier shi sa modifice data de dare in folosintza !(ca sh-asha auzii ca-i place sa umble la panouri) Io-te asha inchideam gura contracandidatzilor !....dar deh capul-are pe umeri doar ca sa nu-i ploua in gat !
    Carcotesc , carcotesc , carcotesc ...!

    RăspundețiȘtergere
  2. Liviu Apetroaie7 martie 2008 la 20:32

    Anonimule faci niste comentarii idioate iar pt acest motiv nici nu am sa mai intru pe acest blog.Iti repet daca D-na Schotter vrea sa devina primar numai sa astupe niste gropi atunci sa fiti iubiti credeam ca puteti mai mult
    Cu prietenie
    P.S. Ma duc sa ma odihnesc ca plec pina in Spania la noapte

    RăspundețiȘtergere
  3. Constantin Ciofu7 martie 2008 la 20:59

    Investitiile trebuie facute. Fie ca acum sau in mandatul viitor, ele trebuie facute si respectate. Nu sunt de acord cu titlul. Iasul nu s-a umplut de praf din cauza transeelor. Iasul ar fi putut scapa de praf daca primarul Simirad ar fi incheiat un contract de inlatuare a prafului din Iasi, cu o firma elvetiana...mi se pare. Dar la vremea respectiva(1996) acea firma, care a venit cu oferta a fost luata in deradere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina,

    Scuze pentru ca nu sunt pe subiect, dar vreau sa iti urez sincer la multi ani. Stim amandoi ca nu sunt un sutinator al tau la aceste alegeri, dar asta nu inseamna ca nu iti transmit cele mai calde urari, de data asta lipsite de orice ironie. Cred ca in politica e nevoie de femei inteligente. Voi ne dati nastere si ne sunteti alaturi in fiecare zi. Pe langa asta, politica e doar un fleac. Sa ai o primavara vesela!

    Cosmin

    RăspundețiȘtergere
  5. D-ului Liviu Apetroaie.
    Daca un primar al unui oras, in 4 ani ar astupa gropile si ar asfalta strazile, crede-ma ca ar trebui votat chiar si pentru atat.
    Dar daca tot vaya con Dios in Spania, vezi ca in oceanul de livezi de capsuni sunt niste palcuri de asfalt numite de noi ORASE. Asa ai sa intelegi ce spun.
    Strabate-le. Daca nu sunt gropi ramai acolo. Daca sunt gropi, da prin ele.
    O, dar stai. Spuneai ca nu mai intri pe acest blog. Deci n-ai sa citesti acest mesaj.
    Ok. Hai ca-l sterg si nu mai trimit nimic.
    Delete...

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult pentru urari!
    As vrea insa sa stii draga Cosmin,ca desi e un prilej ca sa ne bucuram cu totii si sa fiti putin mai atenti la femeile din jurul vostru...e una din sarbatorile care abia astept sa treaca!...
    cu prietenie,irina

    RăspundețiȘtergere
  7. Liviu Apetroaie8 martie 2008 la 13:01

    D-lui Murariu cu mult respect
    Stiu am auzit ca in Romania exista orase . Ce te face sa crezi ca toate marile orase existente sunt cunoscute numai prin faptul ca au strazi fara gropi. Anul trecut am facut vreo 15000 de km prin Europa sa nu fii mirat ca am gasit gropi si la Paris si-n Spania si cam peste tot . Nu ca la noi si pot sa-ti marturisesc ca de la Nadlac pina la Iasi am facut 3 zile fara sa exagerez. Ma doare bineinteles dar scuza-ma subiectul a cazut in derizoriu nu stiu cum percepi tu subiectul dar numai asta aud la tv. Dar sunt iesean si ma doare sa vad ca Iasul a ajuns un oras mort din punct de vedere cultural . Si sunt convins ca astuparea gropilor si a celorlalte neasunsuri pot fi consecinta unor evenimente majore altele decat festivalul berii. Vreau sa-ti spun ca nu-l cunosc pe D.Nichita dar i-am facut o propunere pt oras . A acceptat-o imediat chiar a cerut mai multe informatii . M-am lovit in schimb de rautatea celor cu care urma sa colaboram . Iti spun asta sa intelegi ca am incercat si eu prin fortele mele modeste sa fac ceva util pt comunitate. De asemenea pe D-na Schrotter nu o cunosc si-i doresc multa sanatate si LA MULTI ANI de 8 martie dar daca dansa vrea sa devina primar sa ma convinga dar nu lovind in Nichita .Asta au facut toti pana acum sau scuipat unii pe altii si Iasul arata la fel dupa fiecare primar. Si mai stiu ca Iasul era cunoscut ca un oras cultural acum ca un oras religios cultural . Pina una alta Iasul a pierdut multe trenuri si te intreb la ce astupi gropile daca nu se intampla nimic. Bon la buna vedere ca incep sa ma enervez o tara plina de ingineri preocupati de marile gropi ale tarii. Votati numa

    RăspundețiȘtergere
  8. Carcotasul vesel dixit :
    Domnule Apetroaiei eu sunt un om fara idei implicit nu-s idiot ! ......Cat despre tzelurile inalte care credeai ca le are I.SCHROTTER ca primar , revin la ceea ce am mai spus aici pe blog : DECAT PROMISIUNI EXTRAORDINARE SHI NEREALIZABILE MAI BINE UN ASTUPAT DE GROPI ......DE AICI INCEPE CIVILIZATIA MAH FITZOSULE .....DE LA SHOSELE SHI DRUMURI !- NU DE LA PLECAT IN SPANIA !!!!!
    Apropos in Spania te duci deoarece aici in Romania nu-s capshuni de cules shi buzunare de facut ? Bleaaaaahhhh !!! Drum bun shi lasa-ne pe noi ashtia mai putzin elevatzi sa speram ca o sa putem impune la primarie un primar care macar gropile din orash sa le astupe !!!!
    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ....destul de iritat

    RăspundețiȘtergere
  9. investitiile derulate in colaborare cu BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare)presupun mai mult decat "cerut bani/dat imediat". Trebuie sa vina ei sa verifice daca faci lucrurile ca lumea si apoi sa dea banii. Dar cum verificarile celor de la BERD s-au terminat la sfirsitul lunii noiembrie 2007, iar prima transa de bani a venit abia in decembrie, si s-a dus pe toate materialele bagate de CET in modernizare, de unde vreti d-na Irina respectarea termenelor? Ca CET are mai tot timpul conturile goale, iar RAJAC prospera, este o alta discutie...Totusi v-ati putea intreba cum de au avut un profit nesimtit de 9 milioane de euro?

    RăspundețiȘtergere
  10. Carcotasul vesel dixit :

    Amice Apietroaiei eshti idiot sau eshti idiot ? ...."Bon la buna vedere ca incep sa ma enervez o tara plina de ingineri preocupati de marile gropi ale tarii. Votati numa....." ......ce ai mah cu inginerii ca nici din ashtia nu mai sunt in tzara asta ......dar revin :haide domnule sa astupam gropile, sa reparam fatzadele cladirilor shi dupa aceea sa facem filosofie ieftina cu votca-n nas .....uite de asta mi-e frica sa fie ales Oprea nu de alta dar in loc sa se apuce de reparat shi modernizat Iasul ishi trage un staff de 'telectuali-votcari shi trai nineaca shedintze filosofice pe banu' contriabuabilului ! ...cat despre atacurile Schrotter la adresa lui Nichita hmmmmmm tocmai asta este problema ....Schrotter are un staff de campanie moale shi decent ....nu shtie sa dea la gioale ca pe stadion ....de acest lucru imi este frica ! ....
    Asa ca amice ca sa nu te mai enervezi ai doua posibilitazti :
    - ia un extraveral
    sau
    - fugi mai repede in Spania dar vezi ca shi spaniolii de la astupatul gropilor au inceput !
    Bleeeeeaaaaaaaah ce tzi-e shi cu pseudo-filosofii ashtia ...s-a umplut tzara, presa , televiziunile shi blogurile de tot felul de parelologi ( oameni care au pareri ) shi idiotzi ( oameni care au ideii ). Lasatzi naibii vorba shi apucatzi-va de fapte .....repet , avem nevoie sa ne conduca oameni care sunt buni manageri !.... shi bunii manageri nu se fac din vorbe se fac din firme care au succes.....ia de vezi firmele Schrotter ca nu degeaba au scris aia prin revista aia despre ea !
    Cat despre dispretzul tau suveran pentru ingineri : mah neica pana shi paharul tau di care-tzi bei votca cand te-apuca filosofatul ieftin este proiectat de un inginer ! ....lasa-ne pe noi inginerii sa ramanem ca shi cainii lupi :INTELEGENTZI DAR FARA CAPACITATEA DE A NE EXPRIMA !........BLEAHHHHHH SHI NU UITA CEVA MAI FILOSOF DE 5 LA LEU DIN ALA VECHI ......FARA "MATERIAL" CUCU "SPIRITUAL"...este o lege bine cunoscuta...adica hai sa muncim intai sa producem ceva shi dupa aceea sa filosofam ! Bleaaaaah !!!
    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ...

    ...io-te mah cat de matinal ma seca filfizonul asta pseudo-filosof ....ia de aici cu dedicatzie :

    Ai noştri tineri la Paris învaţă
    La gît cravatei cum se leagă nodul,
    Ş-apoi ni vin de fericesc norodul
    Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă.

    La ei îşi cască ochii săi nerodul,
    Că-i vede-n birje răsucind mustaţă,
    Ducînd în dinţi ţigara lungăreaţă…
    Ei toată ziua bat de-a lungul Podul.

    Vorbesc pe nas, ca saltimbanci se strîmbă:
    Stîlpi de bordel, de crîşme, cafenele
    Şi viaţa lor nu şi-o muncesc — şi-o plimbă.

    Ş-aceste mărfuri fade, uşurele,
    Ce au uitat pîn’ şi a noastră limbă,
    Pretind a fi pe cerul ţării: stele.

    .....parerea mea inghinereasca despre d-alde tine !....bleaaaaaaaaah

    RăspundețiȘtergere