duminică, 16 martie 2008

Ce culoare are competenta?

Marturisesc ca m-a trecut un fior neplacut cand l-am auzit, sambata, la Iasi, pe domnul Emil Boc vorbind despre colorarea orasului in „portocaliu”. M-a nedumerit la fel cum, altadata, am auzit pe unii propunandu-si acelasi lucru, dar in alte culori. PSD s-a laudat ca va transforma Iasul intr-un oras „rosu”, liberalii au incercat sa-l faca unul „galben”. Uitati ce a iesit! Politicienii nu au inteles ca administratiile nu sunt niste oua pe care le vopsim de Paste.

Imi pare rau domnule Boc, sunteti un primar pe care-l apreciez pentru ceea ce a facut la Cluj, dar nu cred ca „portocaliul” este secretul succesului in administratia locala. Dupa cum nu cred ca „rosul” reprezinta „raul” sau „incompetenta”, iar galbenul „interesul de partid”. Stim cu totii ca exista primari si administratii bune sau rele reprezentate de fiecare partid. Dupa cum au ales oamenii sau nu au avut de unde alege.

Domnule Boc, sa lasam culorile campaniei in afara administratiilor locale! Stiti, poate mult mai bine decat mine, ca politizarea, in „portocaliu”, „rosu” sau „galben” a guvernarilor locale, este, de fapt, marea problema a oamenilor. Razboiul acestor culori sau aliantele ori targurile dintre ele, mai mult sau mai putin transparente, nu sunt, de cele mai multe ori, in beneficiul oamenilor. Cred ca aceasta e o problema reala a tuturor romanilor.

Sa facem un pas in fata, spre Europa, spre ceea ce vor oamenii, si sa iesim din transeele colorate. Sau, daca tot avem o obsesie pentru culori, sa ne intrebam ce culoarea are competenta. Oare nu este aceasta dorinta tuturor iesenilor?

Irina

13 comentarii:

  1. Carcotasul vesel dixit :

    " CE CULOARE ARE COMPETENTZA ? "

    Moaaaaaaaama ce titlu moaaaaaaaama ce minge la fileu ...ia luatzi una din voleu :

    " COMPETENTZA ARE O SINGURA CULOARE : I.SCHROTTER "

    Naaaaaah sa moara dushmani de oftica ! :))))))))))

    Cat despre Boculica lasati-l bre ca-i mic, nevinovat shi jurist ....ieri la lansare batea campii cu nu shtiu ce autostrada portocalie : Bucuresti-Iasi-Cluj ...al naibii parabolist shi metaforist shi PD-ist!

    Ca acum daca tot carcotesc shezand pe vine cu laptopul in bratze ( ca deh unii se duc cu cartea sau ziarul io ma duc cu laptopul ....chestie de purgatzie )chiar ma intreb .....mah de unde au scos ashtia de la PD treaba cu portocaliul ca ei sunt albashtrii din cap pana-n picioare ....inclusiv ochii !.....pupule io ochii shi uniformele !

    Carcotesc , carcotesc , carcotesc ........

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect. Dar hai sa mergem mai departe si sa facem (cu voia dvs.) un exercitiu de imaginatie in ale competentei si sa vedem ce iese ! Cum v-ar placea sa arate competenta, blogeri de Iasi? Vorbesc la modul serios, e chiar incintanta ideea doamnei Schrotter.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam cum as vrea eu?...hmmm....o singura culoare nu cred sa fie de ajuns : vreau verde pentru parcuri, prospetime si fertilitate, culoarea onoarei si a victoriei; vreau albastru sa vad cerul (care va sa zica mai fara fum), calm si pace; vreau rosu viu - putere, forta, actiune; vreau alb de la sinceritate, puritate, inocenta, eh! cam baltzata viziunea mea dar vreau altceva decat griul si cenusiul de zi cu zi...

    P.S. Frate carcotas, o stii pe aia cu "est modus in rebus" (Horatiu, parca) , nu? mai lasa-i ca-i sufoci!...ai dat pe dinafara in ultimile 2 zile de-atata nerabdare...

    RăspundețiȘtergere
  4. stimata doamna, eu cred ca il atacati aiurea spre Oprea. Nichi e un pericol pt acest oras si cred ca daca din lupta ta cu Oprea iese el, Nichi, invingator, am incurcat-o, inca 4 ani o sa fie dezastru pt acest oras. asa ca fa bine si schimba directia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Carcotashul vesel dixit :

    ESSE QUAM VIDERI MALIM .....cat despre masura hmmmm am pierdut-o !

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ..

    PS ...o postare mai bag la : "Cine sunt barbazti din politica iesheana shi basta astazi va pup dulce...punct shi maine de la capat !

    RăspundețiȘtergere
  6. Culoarea, daca-i culoare, va ramane gri.
    Ce se vede din banca mea, a unui alegător ce merge la urne pentru a-si pune speranţele pe un petic de hărtie?
    Mai ales cănd este chemat sa-si aleaga prim-dregătorul urbei.
    Bătăliile politice de la vârf au făcut si vor face in continuare regulile jocului.
    Luând in discuţie cazul municipiului Iaşi, prin prisma apropiatelor alegeri, iata cum vad eu viitorul
    (luminos in promisiuni, dar gri in realizări).

    Aşadar pana la ora actuala avem patru candidaţi cu şanse reale la funcţia de primar, ceea ce nu este rau,
    dar fara a fi partizan, in cazul a trei dintre ei viitorul este gri. Aici mă refer la actualul primar Nichita
    (PSD), actualul ministru Adomnitei (PNL) si candidatul independent Irina Schrotter.
    Nu contest calităţile persoanelor, din contra as putea sa-i creditez, mergând pe ideea bunelor intenţii, dar problema consta in
    apartenenţă politică. Oricum ar fi, toate cele trei personalităţi se vor afla in opoziţie fata de
    viitorul guvern, cel putin asa arata sondajele si informaţiile vehiculate in media.

    Cu alte cuvinte, in opoziţie fiind, primeşti doar firmiturile. (a se vedea actualul mandat de primar, deţinut de PSD, iar
    frâiele puterii fiind la PNL, investiţii mărunte, bani de la buget doar de ochii lumii, de proiecte culturale de interes national
    aprape nici nu poate fi vorba,...)
    Trecând la candidatul care nu s-ar afla in opoziţie cu guvernul, Dl Oprea, viitorul este la fel de gri, că şi
    prezenta dansului pe scena politica. Auzim de el din patru in patru ani, si nici atunci nu se ridica la înălţimea
    unui om politic autentic.

    Acum trecând la acei candidaţi care vor forma Consiliul local si care au cu adevărat pâinea si cuţitul. Nu se
    sufla o vorba despre cine sunt si mai ales despre importanta postului de consilier. Din acest punct de vedere cred ca este mult
    mai convenabil si mai profitabil postul de consilier decaat cel de primar. Iar in acest caz Dl Fenechiu stie ce face.
    Cam asta este percepţia mea, buna sau rea.

    RăspundețiȘtergere
  7. irina. spune echipei tale de campanie , ca la iasi ,pericolul nr.1 ,este gh. robinet si echipa sa de raufacatori cetatii. focuseaza-te pe ce vrei sa faci pentru ieseni,versus actualul primar. acordandu-le atentie altor competitori ,nu faci decat sa-l ajuti indirect pe actualul si incompetentul primar. mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnului Stomac estetic,

    Mie mi se par observatiile doamnei Schrotter de bun simt. A schimba echipa de la RAJAC cu echipa lui Fenechiu sau echipa lui Carlan si Serban e tot un drac. Sunt la fel de agresivi unii cu oamenii celorlalti. Cum ajung unii la putere, cum ii rad pe ceilalti pe criterii de "competenta". De fapt, cred ca se numeste politizare. De aia de 18 ani nu avem decat vendete prin primarii, guverne si prefecturi si oamenii s-au saturat de ei...pentru ca privesc lucrurile ca niste golanasi de cartier ...ti-o "trag"..mi-o "tragi".Asta e toata filosofia partidelor romanesti si de aia se compromit atat de puternic in ochii oamenilor. Gigi robinet e doar o fata a sistemului, nu unicul produs nociv al lui. Cum il schimbam? Nu stiu, sincer, dar in nici un caz printr-un asalt ca la Plevna, unii impotriva celorlalti.

    Stomacul intors pe dos

    RăspundețiȘtergere
  9. Carcotasul vesel dixit :

    Mdap....... tibipop = mesaj sec, concis , shi la obiect ....mai rar bibicule asha ceva ....hmmmmm are nas de vulpoi .......

    DE RETZINUT DIN ACEASTA POSTARE :

    1. "Acum trecând la acei candidaţi care vor forma Consiliul local si care au cu adevărat pâinea si cuţitul. Nu se
    sufla o vorba despre cine sunt si mai ales despre importanta postului de consilier. Din acest punct de vedere cred ca este mult
    mai convenabil si mai profitabil postul de consilier decat cel de primar".
    ........ESHTI TARE STIMABILE RESPECT MARE DE LA MINE PENTRU TINE !

    Totushi eu ashi incerca shi o alta mica subtilitate :

    ........ in jocurile de culise dirijate de monseur Dascalu ,cele trei partide PNL, PSD shi PD la nivel zonal trecand peste orice directiva venita de la centru au batut palma pentru simplul motiv ca banu-i ochiul dracului shi ca sa-l cashtigi te faci frate cu el pana treci puntea ! Spun asta deoarece tot mai pregnat la Bucureshti cat shi la Iasi observ ca I.SCHROTTER este ca spinul din coasta ....la Bucuresti chiar a tulburat multe ape !!!! revin insa la ceea ce am punctat : TRECAND PESTE HOTARARILE DE LA CENTRU CELE TREI PARTIDE SUNT IN DIRECTA INTZELEGERE ! Ceea ce totushi nimeni nu ia in calcul este ca tzara-i intr-o vanzoleala politica acerba dar din pacate populatzia este inerta la aceasta vanzoleala ...din acest lucru au de cashtigat candidatzii independentzi sa nu uitam ca totushi marea masa a alegatorilor , care nu stapanesc shi nu au cunoshtintze despre ceea ce se numeshte : JOC POLITIC au in subconshtient deja intiparita notziunea : VOT UNINOMINAL shi LISTA = PARTID ....deci s-ar putea sa apara surpriza ca voturile sa se indrepte pe spre segmentul candidatzilor independentzi ! ....traim shi vedem daca asta o sa fie norocul lui I.SCHROTER .Daca langa acest noroc se adauga multa munca s-ar putea sa apara succesul ..
    Sincer eu daca ashi fi cetatzean al Iashului m-ashi duce cu votul spre un candidat independent deoarece pana acum toate partidele care au trecut pe la primarie mari realizari nu au avut,sau poate au avut dar nu pentru cetatzeni ci pentru cei 5 ....vestitul grup !

    Carcotesc, carcotesc ,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Carcotasul vesel dixit :

    Acum vazuiiiiii ...shi zii matale nea Ioane : SEPIA !!!! :)))))))))
    ..... carcotash mic ce eshti ....sa vii sa te inscriu in club shi sa-tzi dau legitimatzie cu poza .. sepia bineintzeles !

    Carcotesc ,carcotesc , carcotesc

    RăspundețiȘtergere
  11. La Sibiu stiti ce culoare-i? Negru! Acuma toti or sa spuna ca negru nu e culoare! Asa e.. dar am spus "culoare" ca sa fiu in tema. Pentru cine sta negru? Pentru Forumul Democrat German. Nu e un partid, e o grupare a etnicilor germani. La Sibiu se omoara PD-L, PNL si PSD la fel ca in Parlament. Se baga FDGR? NU! La fel va trebui si Doamna Schrotter sa faca! Va doresc succes si sa deveniti un primar (cel putin !)la fel de bun ca primarul meu, Klaus Johannis! Eu v-as fi votat, daca eram din Iasi! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Carcotasul vesel dixit :

    Mah Sebastiane tu sigur eshti carcotas hai la clubul nostru ....cat despre Sibiu ai mare dreptate !.... shi cine nu crede sa mearga sa vada !

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc in sperantza ca mai castig un carcotas in club !

    PS Pe undeva p-aci am postat shi eu ceva despre aceasta "anormalitate" a vietzii politice romanesti : Forumul democrat al germanilor din romania shi al sau briliant Johannis ....sper ca toata romania sa fie invadata de asemenea anormalitatzi shi briliante !

    RăspundețiȘtergere