marți, 11 martie 2008

Cum l-am pus pe primar la treaba





Bulevardul Poitiers, cartierul Frumoasa


Intalnirea din Frumoasa a pus Primaria pe jar. Discutia pe care am avut-o cu cetatenii din acest cartier a produs reactii mai mari decat ma asteptam. Dupa 4 ani, in care cartierul a fost uitat complet de primarie, a fost de ajuns o intalnire a iesenilor cu un viitor contracandidat al primarului, pentru ca acesta sa dea dispozitia asfaltarii trotuarelor. De curiozitate, am incercat sa aflu care au fost reactiile si in cazul celorlalte sesizari facute pe blog. Am constatat ca trecerile de pietoni din zona Pacurari au fost refacute la o saptamana dupa postarea pe blog. La fel s-a intamplat si cu semaforizarea din fata Palatului. In cazul Pietei Nicolina, la 2 zile dupa ce iesenii din zona s-au plans ca a devenit un focar de infectie, Primaria a decis reamanajarea ei, dupa 4 ani in care nu a miscat un deget, desi din cate am aflat terenul respectiv se afla in litigiu. Si mai surprinzator, Primaria a anuntat achizitionarea unor toalete ecologice, la numai cateva zile distanta dupa sesizarea mea facuta pe blog privind lipsa WC-urilor publice in Iasi.

Aceste fapte nu sunt un sir de simple coincidente. Inerta si incompetenta, Primaria isi mobilizeaza toate resursele pentru vopsitul gardului in perioada electorala. Este stilul pe care il cunoastem cu totii, sunt metodele utilizate si in urma cu patru ani. Administrarea orasului, care ar trebui programata si organizata pe ani de zile, primarul o incropeste pe loc, in functie de semnalele primite, numai daca este criticat sau functia ii este amenintata. Fara sa intentionez, de data aceasta am reusit sa fac agenda primarului.

Piata Nicolina



Trecere de pietoni refacuta in urma cu o saptamana in Pacurari
cu vopsea de proasta calitate care deja s-a sters


Irina

14 comentarii:

  1. Pai daca e asa, doamna Schrotter, iti trimitem poze, iti dam informatii, poate ajunge primarele si pe strazile noastre.
    Ionut Lupu

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimata doamna, sigur n-ati tras cu ochiul in agenda d-nului primar? Ca el de cand avea programate aceste lucrari....e doar o coincidenta faptul ca le face in acelasi moment cu sesizarile d-voastra. Ba chiar si cu faptul ca mai sunt doua luni si ceva pana la alegeri....bad, bad girl ! - cum sa furati din ideile domnului primar...ntzz-ntzz-ntzz !!!!!

    Ma bucura faptul ca dom' primar se misca (se teme, am mai spus-o), dar in acelasi timp ma incearca un sentiment de frustrare stiind cu certitudinea ca aceasta minune nu va tine decat inca maxim 2 luni. Si mi-e teama ca n-o sa ajunga si pe strada mea. Si mi-e teama ca primaria n-o sa-mi plateasca niciodata amortizoarele de la masina....macar de-ar fi singura problema..

    Ha? sa mai astept? Cat? Pana la sfarsitul celorlalti 4 ani? Ei, bine, NU ! Gata! Ceva pietris si asfalt aruncat in ochii cetatenilor (am eu un feeling ca nu e tocmai de cea mai buna calitate si dupa ploile din toamna strazile si trotuarele reparate acum vor arata la fel - sau poate mai rau),vreo doua toalete - chiar, unde le vor amplasa? vor solicita avize, vor face vreun studiu sa vada daca nu cumva pun in pericol cetatenii sau circulatia publica (vezi panourile de reclame cu IS)....un pic de var pe ici pe colo...hai gata! ajunge ...merge la prostime !! Hai inca 4 ani, trai neneaca pe banii oamenilor.
    Astept cu interes si concertele si micii si berea - voi merge, ma voi distra, ba chiar si un mic cu iz de PSD voi gusta...da' de votat cu el : BA !!
    Cel care o sa ia teapa va purta de data asta alt nume : NICHITA !! Nu va mai obositi degeaba, domnule primar !!

    RăspundețiȘtergere
  3. macar de ar ajunge si in interiorul cartierului. aici n-am mai vazut asfalt proaspat de pe timpul comunismului

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate treceti si pe langa Bulevardul Metalurgiei, in Gradinari, sa vedeti ce santuri sexy avem. Primaria a comandat lucrari, dar s-a razgandit si ne-a lasat noua santurile.

    RăspundețiȘtergere
  5. da. Nicolina..s-au mai facut reparatii pe acolo, dar in Bularga..Bularga.. cartier uitat de lume, s-a mai facut nimic, strazi cu zeci de gropi, oricum una din probleme mai grave ar fi locurile de parcare in ciuda faptului ca este teren de realizat acestea ( teren...ce apartine liceului Anghel Saligny- ce poate fi asemanat unei gropi de gunoi)rog treceti si pe str.Vladiceni seara, sa vedeti ce jale e cu parcarile..

    RăspundețiȘtergere
  6. Carcotashul vesel dixit :

    Hopaaaaa Penelopaaaaa se trezira iesenii ....hihihihi pazea Nichito ca-i cam nashpa.....ce sa-i faci ....porcul nu se ingrasha de craciun !

    Carcotesc, carcotesc ,carcotesc...

    PS pentru juniorul : mah stefane tzi s-a implinit dorintza ?...sa traiasca moshtenitorul .....

    RăspundețiȘtergere
  7. mai bine zis....k FRUMOASA A FOST UITAT DE PE VREMEA COMUNISTILOR....NU DE 4ANI!!!!!!!!
    VA ROG....CER SERIOZITETE....SI CORECTITUDINE DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pasaroiul Phoenix dixit :
    "mai bine zis....k FRUMOASA A FOST UITAT DE PE VREMEA COMUNISTILOR....NU DE 4ANI!!!!!!!!"

    ....anonim breh rogu-te nu te supara pe mine dar io cred shi vad ca inca comunishtii e la putere deci vremea lor nu a trecut ! ...s-au rotit doar cadrele shi au refacut stampilele PCR acum sunt PDSR, PL....aceiashi marie schimbata doar la palarie !

    Pasaresc,pasaresc,pasaresc ....

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca ar trebui sa aratati 10, 20, 30 de strazi deodata, sa vedem daca mai face fata Citadinul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pasaroiul Phoenix dixit :

    Constantine ,Constantine tzi-a zis tie mama bine : eshti de-a dreptul diabolic omule !!!!....pai daca-i aratzi 30 de strazi lu' Citadinu', face doamne fere vreun infarct shi ramanetzi fara candidat ! eeeeeeeeee

    Pasaresc ,pasaresc ,pasaresc ...

    RăspundețiȘtergere
  11. e heeeeeeeee.. trotuarul ala nu a fost asfaltat de cand m am mutat eu in frumoasa.. la vremea aia aveam 6 ani acum 22 ...este oleak de timp.. nu cred k doamna schrotter s a uitat pe agenda ''premarului'' nichita..oricum concluzia: cartierul ''frumaoasa'' ar trebui sa isi schimbe denumirea in ''urata''

    RăspundețiȘtergere
  12. Doamna Schrotter as vrea sa ne intalnim ca sa discutam unele posibilitati de colaborare daca este posibil.Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  13. 4 ani nu s-a miscat nimic in Iasi.
    Acum avem floricele plantate pe toate spatiile verzi,modernizarea liniilor de travai, n..... asfaltari cu refacere completa a infrastucturi,treceri de pietoni din 10 in 10m, ridicarea dreptului de parcare aproape in tot orasul(cu semn de oprire interzisa si ridicare asta ca pretext pt.fonduri)iar casa fie completa activitatea primariei,pana acum se marcau trecerile de pietoni si strazile toamna acum se fac primavara.VA MULTUMIM DOMN PRIMAR NECHITA CA A-TI LASAT AFACERILE PERSONALE IN SLUJBA IASULUI PENTRU 3LUNI DE ZILE

    RăspundețiȘtergere
  14. De cand am vazut toate trecerile de pietoni facute in Iasi haotic si spinarile de magar atasate m-am ingrozit.Am facut nenumarate sesizari la primarie sa nu m-ai existe treceri de pietoni fara un semafor cu buton ca in toate tarile civilizate.Dar.... e mai simplu sa rupi tu masina decat sa faci circulatia m-ai sigura.Toate semafoarele din Iasi au fost setate haotic .Acest lucru sa realizat ca acum cand se apropie campania electorala sa fie setate normal pentru a se da impresia ca sa decongestionat traficul.In fiecare an marcam treceri de pietoni. Nu e mai simplu sa scoatem asfaltul de pe trecerile de pietoni si sa punem pavele de granit cu ce culori vrem noi .Cred ca vor tine cel putin 10-15 ani o trecere de pietoni fara sa fie nevoie sa o marchezi toata ziua si doar intretinute pavelele deteriorate la cativa ani.

    RăspundețiȘtergere