duminică, 23 martie 2008

Tatarasi-cartierul in care speranta renaste!

Am avut astazi o intalnire la care sala s-a dovedit a fi neincapatoare si in care problemele discutate au depasit cu mult intrebarile uzuale. Am ascultat cetateni dazamagiti de faptul ca primarul isi aminteste de atributiile pe care le are doar in campania electorala, ca si cum iesenii ar trai in acest oras doar o data la 4 ani si nu in fiecare zi! Impresia mea, din ce in ce mai argumentata, este ca iesenii ies din amortire si nu mai sunt dispusi sa se lase pacaliti! Domnule primar, un bun gospodar isi face treaba sistematic si organizat, cu simt de raspundere, in fiecare zi, nu doar inaintea alegerilor!



In afara de cetatenii care au raspuns invitatiei mele, am avut si musafiri care au refuzat sa se prezinte, dorind sa-si pastreze anonima apartenenta politica . Raspunsurile mele argumentate la intrebarile puse de ei au generat reactii total necontrolate! Dialogul a depasit, de multe ori, principiile democratice si normele civilizate pe care cu totii le imbratisam, invitatii ajungand sa-mi reproseze pana si faptul ca am raspuns mult prea detaliat intrebarilor lor!
Si pentru ca sunt invatata sa lucrez cu adevaruri, iar anonimatul imi provoaca suspiciuni, dati-mi voie sa-i prezint pe cei trei musafiri, lipsiti de orice exercitiu politic democratic, pe care am reusit sa-i enervez:



Dialogul intalnirii a fost deseori intrerupt de aplauzele celor prezenti, fapt care demonstreaza ca, atunci cand vii cu solutii, reusesti sa convingi.



Irina

26 de comentarii:

  1. tatal meu a fost prezent azi la intalnire si vrea sa va transmita ca aveti votul lui. si nu trebuie sa va lasati influentata de cei care au fost trimisi special la aceasta intalnire de catre partidele care incep sa se teama. el va promite ca va convinge pe cat mai multi sa va voteze. cel putin pe mine m-a convins din ce mi-a povestit. daca vreau sa devin voluntar, cum pot sa fac asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Doar 3 (trei)? din 40 de oameni cati au fost acolo? Pai e hai sa zicem 10% cu indulgenta si nu ma deranjeaza...e opinia dumnealor, o respectam !! Care-i baiul? Le ajunge...hai sa zicem inca 10 procente la d-nul Oprea, vreo 10 la Adomnitei si uite asa sansele Doamnei Irina se duc spre 66% (remember?) pe care i-am prognozat candva...
    Da, aveti dreptate, iesenii pot si vor sa se trezeasca...si o s-o faca....s-au desteptat din pacate!! o mare parte din ei deja au facut-o: stiti ce spun cei cu mai discut: "n-are nici o sansa in fata rechinilor, dar am s-o votez..poate-poate !!". I-auzi ? Un vot de ici, unul de colo...nici nu stii cum se aduna...si Tatarasul...apoi Tatarasul are cred peste 40.000 de suflete din cam toate categoriile sociale...are potential...DAR strazile de la mine nu le-au reparat (le repara acushi ca se apropie ziua Z); cainii nu i-ai strans (sa nu-mi zica mie cineva ca sunt castrati; ca i-am vazut io' in actiune); apa inca mai platesc in plus; semaforul nu l-au pus la Dispecer (ca tot numara masinile agentul de politie mai in fiecare dimineatza, tot nu s-au lamurit?) si se circula haotic acolo; zona Green Park - accept ca e santier, da' noi ce vina avem? ori s-a pierdut semnificatia de organizare de santier si se intinde acum pe toata str.Ignat de la Doi Baieti (atentie sunt doar doi si nu trei :)) ) pana la intersectia cu str. A.Vlaicu; esplanada Oancea e ca dupa razboi-mai mult pietre decat beton; Salubrisu' care matura dimineata la 8 cand merg si io' ca omu' curat la servici; a! si strpitoarea cam tot atunci lucreaza si cum merge cu viteza mica pe Eternitate spre Podu de Fier e coada de masini...hat! la un kilometru in sus...sa mai zic? ...astea doar la suprafata...despre problemele mai grele mai las si pe altii mai avizati..nu de alta da' daca ma bag prea adanc in problema ma trezesc c-o anonima in cutia postala :)))))) !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ca sa nu uit : da data asta vreau sa fac parte din cei prosti care se lasa amagiti/pacaliti de doamna Irina : PROSTI, DA' (cat mai)MULTI :))) !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, faptul ca vrei sa imprimi o tenta de tinerete campaniei tale nu inseamna ca trebuie sa folosesti in nestire adolescenti si tineri imberbi. Stii ce impresie imi fac acesti copii imbracati in tricouri cu numele tau? De neseriozitate si ma duce cu gindul la o campanie defazata si prost conceputa. Nu stiu cine iti conduce campania si cine se ocupa de imaginnea ta, insa vreau sa-ti spun ca esti total in eroare.
    Faptul ca dai in stinga si in dreapta tricouri cu numele tau, tinerilor sau batrinilor, femeilor sau barbatilor... Dumnezeule, asta este campania ta? Asa vrei tu sa transmiti iesenilor faptul ca esti persoana potrivita pentru primaria Iasului?
    Redu numarul tinerilor de pe strazi, deja este saturat Iasul de tinerii cu tricourile tale.
    De cind ai inceput campania nu am vazut un afis in care sa pot citi un mesaj cu impact... nimic, nimic.
    Schimba-ti seful de campanie sau pe cel care se ocupa cu imaginea ta...
    Si cauta pe cineva care iti poate construi citeva mesaje politice cu impact la populatia ADULTA, pentru ca ei te vor vota, nu tinerii de 18-19 ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Carcotasul vesel dixit iritat :

    Cu toate ca este total off-topic iata ceva ce nu se poate numi decat nesimtzire :

    Duel Adriana Saftoiu - Felix
    Tataru la Iasi

    22.03.2008

    Candidatul PD-L este consiliat de Felix Tataru, omul care l-a facut presedinte pe Traian Basescu, iar candidatul PNL este consiliat de ex-consilierul prezidential Adriana Saftoiu. Desi nu a inceput inca oficial campania electorala, taberele politice din Iasi isi scot deja armele pentru batalia pentru fotoliul de primar. Dumitru Oprea, ex-rectorul Universitatii „Al.I. Cuza“ Iasi, va fi ajutat in lupta electorala de agentia de publicitate GMP, condusa de Felix Tataru. Acesta este foarte cunoscut pentru modul in care a reusit sa obtina pentru Traian Basescu victorie dupa victorie. Deja primele atacuri au fost lansate asupra primarului PSD Gheorghe Nichita, candidatul acestui partid pentru conducerea municipalitatii iesene. Tot compania lui Felix Tataru il sprijina in campanie si pe candidatul la sefia Consiliului Judetean pe senatorul PD-L Dan Cârlan. „Agentia de publicitate GMP se va ocupa si de campania electorala a PD-L pentru Primaria Capitalei, indiferent care va fi acesta. Doar la Iasi si Bucuresti va actiona firma lui Felix Tataru“, a declarat Dan Cârlan. El nu a dorit sa dezvaluie valoarea contractului, dar a spus ca filiala ieseana a PD-L va suporta toate costurile de campanie si toate cheltuielile vor fi facute publice. Pe de alta parte, firma Adrianei Saftoiu, ex-consilier prezidential, a incheiat contracte de consultanta politica cu candidatul PNL la Primaria Iasi, actualul ministru liberal Cristian Adomnitei. Acesta se va lansa oficial in cursa pentru primaria ieseana maine. Firma Adrianei Saftoiu, la care este actionar si sotul sau, Claudiu Saftoiu, va face campanie electorala si la Bacau pentru liberalul Romeo Stavarache, actualul primar.

    COMENTARIU GROBIAN !

    Deci mah nenica cum vine asta ca
    ori :
    1. presa minte
    2. ori nesimtzirea unor asha zishi autointitulatzi facatori de imagine shi campanii a ajuns la paroxism
    3. ori eu sunt nebun ,retard shi cretinoid deci trebuie sa apelez la 2m funie,o bucata de sapun shi o craca zdravan
    Nu intzelg din tot ce am citit eu pana prin presa pana acum asha zisa-pseudo-autointitulata formatoare de imagine shi mare socioloaga era oficial in staff-ul ISCHROTTER dar din ce citesc mai sus vad ca madama este cu fundeltzul la liberali ...io shtiam mai demult ca tot o arde in consiliere pe langa monseur Orban dar chiar atat tupeu incat sa consiliezi concomitent doi contracandidatzi din aceashi urbe shi pentru aceeshi cursa pentru primarie mi se pare repet paroxismul in nesimtzire !
    Ma abtzin deoarece inca nu m-am dezmeticit dar bag tare piciorul in google shi daca articolul de mai sus este adevarat apoi ce spurcaciuni o sa cititzi din tastele mele ,referitor la aceasta tradatoare de profesie........... moaaaaaaaaaaaama mama mea !

    Carcotesc ,carcotesc perplex ! ...citesc shi nu cred !

    PS ........auzi titlu de articol ..."Duel Adriana Saftoiu - Felix Tataru la Iasi" ...adicalea elefantul se dueleaza cu musca!!!!hai maaaaaaa nici chiar asha ...Felix Tataru este totushi un brand !

    RăspundețiȘtergere
  6. Carcotasul vesel dixit :

    Io ma inervez greu shi rar dar astazi cre' ca iar beau cafea cat boul apa !
    Pentru anonimul de la 16:38 :

    GOGULE PROBLEME BRE ? AI CEVA CU TINERETUL ?....SAU HAI SHI TU LA DAT IN TASTE CA TE CREZI MARE MANIPULATOR ...VEZI DOAMNE O SA REUSHESHTI SA SCHINDEZI IN DOUA ELECTORATUL ISCHROTTER : TINERI /VARSTNICI !
    BLEAAAAAAAH SCOALA DE SECURISHTI DIN AIA DOBITOCI DE'A LU' ARDELEANU ! BLEAAAAAAAAAH !

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai din cate stiu eu, nu a inceput inca nici o campanie electorala... Dna Irina doreste doar sa "tatoneze" piata, ca sa zic asa...
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  8. ..@ anonim: esti un pic in afara problemei ,stimabile...d-na Irina nu e in campanie pentru ca : 1.n-are voie (nu permite legea); 2.vezi pct.1 ; 3.vezi pct.2...s.a.m.d. drept pentru care nici solutii n-are dreptul sa dea pentru problemele orasului...desi unii ii mai arunca asaaa...intrebari capcana...si tinerii...ce-ai dom'le? parca vad mosnegii din PSD impartind baloane pe strada (din banii de la buget , care va sa zica)...si dupa parerea dumitale astia ...imberbii...cam cu cine credeti ca voteaza, 'ai? ...asta asaaa ca sa aveti la ce reflecta pana incepe meciul diseara...

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru anonimul cu postarea de 16;38-
    ce mesaj pe afise vrei domnule , daca nu s-a dat start campaniei elecorale ??? Daca esti asa destept , zi tu o solutie d'aia ''smart''.
    Altceva . Vrei sa spui ca tinerii de peste 18 ani nu stiu si ei sa gandeasca , nu au o parere , nu au acelasi drept de vot ca cei de peste 60? Oare nu le apartine si lor acest oras?
    Din punctul tau de vedere , e corect ca doamna SCHROTTER sa sa fie sustinuta doar de voluntari in varsta , sau ai tu alte criterii dupa care consideri un om matur , inafara de cel unanim acceptat de 18 ani . Repet , poate ni le zici si noua . Sunt chiar curioasa...

    RăspundețiȘtergere
  10. care ar fi varianta propusa de cetateanul de mai sus in locul tricourilor?
    Micii si berea cumva?
    Acestea sunt oferte electorale mult mai palpabile...

    RăspundețiȘtergere
  11. Carcotasul vesel dixit :

    Pentru 17:58/georgiana :
    ....auuuuuu bea o cafea trage aer in piept shi las-o-n plata domnului...spun s-o lashi in plata domnului deoarece anonimul este de fapta anonima .. reciteshte postarea in urmatoarea cheie :
    -femeie 43-50 ani
    -sigur divortata
    -prezenta pe tot felul de site-uri shi chat-uri matrimoniale
    -cu pseudo-aere de apartenentza la tagma intelectualilor (ceva de genul secretara, biblotecara, contabila oricum sigur lucreaza in invatzamant ....) avand grave carentze in exprimarea shi logica frazei !

    Deci tineretze nu are rost sa te enervezi ..nu avem ce face , sunt ai noshtri shi ataete ...vezi ca undeva pe aici carcotashul ala de Murariu a bagat " un Paler" adevarat ...citeshte shi iarta !
    :))))))))))))))

    VA IUBESC SHI VA RESPECT TINERI ...SUNTETZI AI NAIBII DE FRUMOSHI CAND VA ENERVATZI ...OARE NOI AM FOST LA FEL DE FRUMOSHI ?

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ....

    RăspundețiȘtergere
  12. Carcotasul vesel dixit :

    Io-te a naibii ixuleasca ce carcotasha-mi este !!!!!!
    Repet ...cetatzeanu' e cetatzeanca shi daca langa cetatzeanca punem doi mici un tzap de bere shi-un tzap de PSD-ist curat : TANTZA SHI COSTEL/ION BAIESHU ( Ion Mihalache pentru cunoscatori ) in varianta moldoveneasca !....mai nashpa e cu gara.....o mai terminatzi mah de modernizat sau nu ?
    Apropos sa-i vezi pe vanghelishtii din Bucureshti cand e vorba de bere shi mici ....veselie mare !!!!!

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  13. Carcotasul vesel dixit :

    Apropos de primari care au facut ceva pentru urbe shi de oameni de presa platizi ....scandalul in curs de la Realitatea lui SOV: PRIMAR VOLUNTARI versus TATULICI......

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  14. felicitari comunistilor de la psd care trimit tot felul de idioti sa ii ''compromita'' pe adversari. Pe cind o sa trimita nichita vreo doi derbedei si acasa la senatorul Solcanu sa il faca de ocara in fata sotiei? rusine derbedeilor pesedisti!

    RăspundețiȘtergere
  15. bun... eu sint anonimul mult hulit
    cel cu tinerii
    nu am nimic impotriva tinerilor, insa, mie nu-mi inspira seriozitate o campanie care este sufocata de tineri inca aflati pe bancile scolii...spuneti de tineri?
    pai hai sa vedem CARE SINT CEI MAI MULTI VOTANTI, PE CATEGORII DE VIRSTA...
    veniti voi si spuneti care sint mai bine reprezentati?
    tinerii?
    pai eu stiu ca ei sint cel mai putin vizibili in timpul votului...adik, tradus, ca sa intelegetio, cei mai putini prezenti la vot.
    cine sint cei mai numerosi?
    ADULTII SI BATRINII, DA?
    deci mesajul trebuie sa fie concentrat asupra adultilor si al batrinilor, PENTRU CA, DIN PACATE, MAI TINERII DIN IASI SINT PLECATI LA MUNCA IN AFARA, DA?
    circotila, sezi blind, ca nu ma dai pe spate cu glumitele tale expirate
    irina nu va reusi sa obtina mai mult de 5-10% cu o astfel de campanie... pentru ca EA ESTE DEJA IN CAMPANIE.
    sau ce inseamna aceste intilniri cu cetatenii ieseni? nu actiuni electorale?
    irina, daca vei avea acelasi mod de desfasurare a campaniei, vei fi perdanta.
    SCHIMBA SEFUL DE CAMPANIE SI CONSTRUIESTE-TI O ALTA CAMPANIE!

    RăspundețiȘtergere
  16. giorgiana, pina una alta, eu am vazut doar un grup de tineri defazati, cu tricouri in miini, impartind in stinga si in drepta textilele. asta inseamna ceva mai palpabil decit micii si berea?
    EU NU SINT ADEPTUL NICI A TEXTILELOR, NICI A IESIRILOR LA GRATAR alaturi de marean, orban, udrea si care or mai fi.
    eu ii spun Irinei ca trebuie sa isi schimbe urgent MODUL IN CARE SI-A GINDIT CAMPANIA.
    eu nu cred ca oprea sau nichita va iesi in iasi sa imparta tricouri sau mici...
    IRINA, NIMENI NU ITI POATE GARANTA FAPTUL CA OAMENII TE VOR VOTA DACA TU LE DAI TRICOURI. din contra...
    campania ta imi apare lipsita de substanta, deci, sfat de la mine: SCHIMBA STAFF-UL CARE ITI CONDUCE CAMPANIA.

    RăspundețiȘtergere
  17. Carcotasul vesel dixit :

    Pentru ANONIMUL MULT HULIT ..........daca o votezi pe ISCHROTTER promit ca te iau 2-3 saptamani de nevasta ....nu pot mai mult deoarece sunt o hahalera boema shi ma plictisesc repede !

    Carcotesc , carcotesc ,carcotesc....

    RăspundețiȘtergere
  18. Carcotasul vesel dixit :

    Tot pentru ANONIMUL MULT HULIT .......daca shtii sa gateshti hai treaca de la mine, te tzin o luna.....cat despre cretinatatea :

    "SCHIMBA SEFUL DE CAMPANIE SI CONSTRUIESTE-TI O ALTA CAMPANIE !"

    ia o zicere din bobor :

    CREZI CA MOARE MAGARUL CAND VREA SAMARUL ?

    ......scumpa mica chiar nu vrei sa mergem la biserica ?....Apropos am auzit ca nea Solcanu shi nea Relu s-au apucat sa-shi picteze chipul prin biserici ....ptiuuuu uciga-l toaca numai pe peretzii bisericilor nu ajunsesera comunishtii .......

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi dau seama ca exista unele persoane cu idei foarte fixe , carora poti sa le explici mult si bine ceva si tot nu sunt capabili sa inteleaga. Fac totusi inca un efort ca, vorba aia, poate poate... Deci CAMPANIA ELECTORALA NU A INCEPUT INCA ,candidatii nu au voie sa foloseasca slogane electorale ,insa au voie sa se faca vazuti si sa vorbeasca cu oamenii daca au chef . Irina Schrotter ,pentru ca a ei nume este marca inregistrata , poate sa imparta tricouri "tinerilor imberbi" cat doreste dumneaei

    RăspundețiȘtergere
  20. "persoane capabile " , cer scuze pentru dezacord.

    RăspundețiȘtergere
  21. Carcotasul vesel dixit :

    Gergiana tata, batzi gura degeaba ....de ce te enervezi ....ai impresia ca daca Nichita era vreun brand nu-shi facea shi el tricouri dar nefiind brand ...chiar daca ar impartzii tricouri cine crezi ca vrea sa umble cu robinetul inscriptzionat pe piept ?.....
    PSD-ul TRAIT TRAIUL, MANCAT MALAIUL !

    PENTRU ANONIMUL MULT HULIT :

    ..hai mah PSD-ista mica sa te iau de nevasta ...chiar daca doar pentru o luna ....da bine la CV daca treci ca ai fost maritata o luna cu un barbat prezentabil bogat shi tare-n pat ! ......hai nu fii capra indaratnica fii capra Irinucai !!!!!

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ..

    RăspundețiȘtergere
  22. Pentru anonimul mult hulit:

    Si eu te iubesc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Carcotasul vesel dixit :

    Maestre stai te rog la rand ca m-am inscris primul pe lista .....


    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  24. O SA AVEM O PRIMARITZA!!!

    PACAT PENTRU CELE 7 COLINE

    FLY FISH

    RăspundețiȘtergere
  25. Carcotasul vesel dixit :

    Al naibii FLY FISH asta zici ca-i picatura chinezeasca ......normal mah c-o sa avetzi primaritza !

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ....

    RăspundețiȘtergere